Miracle Worker Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 1) Εάν διάβαζες όλα τα ποστ μου θα καταλάβενες ότι κάθε φορά που έρχομε Έλλαδα με σταματάει η Ασφάλεια και με κάνει ρεζίλι στο κέντρο της πόλης. ( λίγο η εμφάνηση μου , λίγο οι παρέες, λίγο οτι μ'αρέσει να φωνάζω για τα δικαιώματα μας etc ) 2) Το κάνω για να αλλάξω την νοοτροπία τον Αστυνομικών που νομίζει οτι μπορεί να κάνει οτι θέλει 3) Το κάνω γιατί σεβομαι τον ευατό μου και κανένας αλήτης δεν θα βάζει τα χέρια του στις τσέπες μου χωρίς λόγο. 4) Το κάνω γιατί έχω δικαίωμα να κάνω οτι ΓΟΥΣΤΑΡΩ, εφόσον δεν κάνω τίποτα κάκο σε κανένα, ΧΩΡΙΣ να με ενοχλεί κανένας. 5) Το κάνω για τα παιδειά μας. 6) Το κάνω για να μην χρειαστεί να το κάνεις εσύ. Δεν είμαι αντίθετος στο σωματικό έλεγχο. Που είδες να λέω κάτι τέτοιο; 5 χρονών είσαι ; Είμαι αντίθετος στο ΠΑΡΑΝΟΜΟ σωματικό έλεγχο και στη κατάχρηση εξουσίας. Στο αεροδρόμιο γίνεται με την συναίνεση μου! Εσείς που δεν έχετε να κρύψετε κάτι να κάτσετε να αφήνετε να σας ξεγυμνόσουν και να σας κάνουν έλεγχο στο προκτό σας τότε και των παιδείων σας, αφού δεν έχετε να κρύψετε κάτι. Όπως κάναν και σε μερικούς φίλους μου που απλά ήταν σε πορεία διαμαρτυρίας! Δηλαδής, τι είναι οι παρέες σου, χουλιγκάνοι;
kalogeros Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Το διόρθωσα, όλα τα άλλα ισχύουν Τους δηλώνεις ότι δεν αναγνωρίζεις την εξουσία τους και σηκώνεσαι και φεύγεις, δεν έχουν δικαίωμα ούτε καν να σε ακουμπήσουν Αυτό το έχεις εφαρμόσει ποτέ ή θα πάρεις κανέναν στο λαιμό σου; Εάν το έχεις εφαρμόσει, ποια τα αποτελέσματα; Έχεις κάποια έγκυρη και αξιόπιστη πηγή με τα δικαιώματά μας που να το λέει ξεκάθαρα; Επίσης, αν καμιά μέρα μπαίνοντας στο σπίτι σου συνειδητοποιήσεις ότι έχουν μπει ληστές ή αν καμιά μέρα πας να πάρεις το αμάξι σου και δεις ότι λείπει, θα αναγνωρίσεις την εξουσία τους ή θα παραμείνεις επαναστάτης χωρίς ατία; 3
akpe Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Επειδή δεν θυμάμαι κάποιος από εδώ να έγραψε ακριβώς αυτό. Αν το είδες κάπου, κάνε το ένα quote. Ξεκάθαρα εδώ: Το ότι έχεις μια εμφάνιση πολύ διαφορετική από το κοινωνικό κατεστημένο, μπορεί να αποτελέσει αφορμή για προληπτικο έλεγχο. Νομίζω τα παραδείγματα που έδωσα ανήκουν στη διαφορετικότητα που λες. Άσε που το «πολύ διαφορετική» ο καθένας το εκλαμβάνεται αλλιώς. Και πρόσεξε, δεν κολλάω σε αυτό που λες εσύ συγκεκριμένα, δεν αμφιβάλλω ότι αυτό που λες ισχύει (όχι μόνο από την αστυνομία, από όλους μας), το πρόβλημα μου είναι απλά ότι ισχύει. Και ότι ο καθένας μπορεί να θεωρηθεί ύποπτος μόνο και μόνο από την εμφάνιση του. Το παράδειγμα της μπλούζας εξήγησα νομίζω γιατί το χρησιμοποίησα: είναι κομμάτι της προκατάληψης. Αν εσύ το πήρες ως τσουβάλιασμα μάλλον δεν με κατάλαβες. Το όλο θέμα το βλέπω καθαρά κοινωνικά και όχι νομικά. Στον νομικό προβληματισμό του OP σχετικά με το τι και αν και πως κάλυψε ο defacer στο #33. Όσο για την τελευταία παράγραφο, εγώ και ο defacer τρολλ υποθεσαμε ότι είναι. Εκτός αν ήσουν παρόν στο περιστατικό και υιοθετεις τόσο συγκεκριμένη στάση. Δεν αναφέρομαι στην πιθανότητα να είναι τρολλ αλλά σε συγκεκριμένα σε επιχειρήματα και εκφράσεις που πάντα ακούγονται σε συζητήσεις που έχουν να κάνουν με την αστυνομία και τη συμπεριφορά της. Τα οποία εκτός του ότι δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα, τείνουν να δημιουργούν ένταση. Δε νομίζω ότι χρειάζεται παραπάνω σε αυτό το thread.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Με τον όρο εμφάνιση, εννοούσα επίσης την όλη εικόνα που δίνει η εμφάνιση μαζί με την συμπεριφορά, μέσα σε μια κοινωνία πολύ γενικά. Αλλά τι να εξηγησω τώρα σε άνθρωπο που παίρνει το παράδειγμα μιας μπλουζας (της μέσης ανατολής) για να παρερμηνευσει τι είπε η αυθεντια μου. Στην κοινωνική οπτική που λες, εγώ προσωπικά κρατάω ανοικτή την πιθανοτητα κάποιος να έχει κάνει τρελή πατάτα (για να τον ψαχουλευουν συνέχεια) και να μην το αναφέρει καθόλου. Με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι η αστυνομία είναι ο κακός της υπόθεσης ενώ μπορεί απλά να έκαναν την δουλειά τους. Και το θεωρώ κοινωνικό προβλημα όταν καταπινεται μια τέτοια πιθανότητα (όταν συμβαίνει) ενώ παράλληλα ο κοινωνικός περιγυρος κάνει συζήτηση επί γενικού και υποθετικων σεναρίων επί της περίπτωσης αυτής κάθε αυτής (ξαναλέω όταν συμβαίνει). Για να στο πω και πιο απλά. Είναι κοινωνικό κατεστημένο το γεγονός ότι στην Αθήνα αν γίνουν πορείες, ενδέχεται οι μεν να πετάξουν μολότοφ και να κρυφτουν στο πλήθος, και οι δε να αρχίσουν να βαρανε για να προστατεύτουν και επιβάλλουν την τάξη. Και σε όλο αυτό τον χαμό, όλο και κάποιος θα παρασυρθει να δώσει ή να φάει μερικές. Αυτό είναι ένα κοινωνικο φαινόμενο που συμβαίνει χρόνια τώρα. Δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Κατά το ίδιο σκεπτικό, στη Σουηδία δεν θα σου πει κανένας τίποτα για το ντύσιμο σου. Ενώ στην σαουδικη Αραβία, αν μια γυναίκα βγει και πει ότι το φύλο της έχει περισσότερα δικαιώματα από τους άνδρες, θα την φάνε λάχανο ή θα την χλευασουν άσχημα. Για τον op τώρα (για να επανέλθουμε στη πραγματικότητα). Αν τον σταμάτησανε μια ή δύο φορές τυχαία, δεν τρέχει και τίποτα. Αν είναι παραπάνω, μπορεί να το αλατιζει το καλαμάκι και να μην το ξέρει. Η αστυνομία (από όσο έχω δει) δεν είναι η Αγία τερεζα Αλλά δεν είναι και τόσο άσχημα όσο την παρουσιαζουμε (με εξαίρεση τις περιπτώσεις στις μαζικές πορείες που επικρατει το χάος) Α, και το παράδειγμα της μπλουζας ήταν εντελώς αστοχο. Το χρησιμοποίησα ως ρεαλιστικό παράδειγμα που είχα διαβάσει ότι έγινε σε μια άλλη χώρα. Δεν έχω μάθει για καμιά περίπτωση που Ελλάδα σου κάνουν έλεγχο ΜΟΝΟ λόγω εμφάνισης.
Lucifer Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 ε. Σωματική έρευνα σε γυναίκα γίνεται από γυναίκα αστυνομικό και αν δεν υπάρχει, από άλλη γυναίκα της εκλογής του αστυνομικού. Δηλαδή σε μένα μπορεί να κάνει σωματική έρευνα γυναίκα. Χμ. ΧΜ.
warlock9_0 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Η εξουσια ειναι αφροδισιακο! FUCK THE POLICE!
defacer Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 οποιος θυσιαζει την ελευθερια του για την ασφαλεια του,δεν αξιζει ουτε ελευθερια ουτε ασφαλεια............................ Καμία σχέση όμως; Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος αλλά δεν είμαστε στο topic "πρέπει οι αστυνομικοί να μπορούν να ψάξουν όποιον θέλουν όποτε θέλουν χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν". Όσο περισσότερο διαβάζω τόσο περισσότερο υποψιάζομαι ότι υπάρχει σημαντικό προηγούμενο μεταξύ σ' αυτούς και τον OP, το οποίο προηγούμενο η συμπεριφορά του OP σίγουρα δε βοηθάει. Ξέρεις μπορεί πολλοί να φέρουμε αντιρρήσεις π.χ. σε μια έρευνα, αλλά υπάρχουν και καλύτεροι τρόποι να τις φέρεις από το "αφήστε με ήσυχο δεν έχετε δικαίωμα στα τσακίδια". Όπως υπάρχουν και καλύτεροι τρόποι να διαφωνήσεις από το "αυτά που λες είναι μαλακίες", ακόμα κι αν το πιστεύεις. Δεν κάνουν έλεγχο στο αεροδρόμιο, αλλά κατά την επιβίβαση σε ιδιωτικό αεροπλάνο. Αν θες βάλε κι εσύ στο σπίτι σου σωματικό έλεγχο, στην χειρότερη δεν θα έρθει κανείς. Να μη σου το χαλάσω αλλά έλεγχο κάνουν στο αεροδρόμιο και όχι κατά την επιβίβαση. Για παράδειγμα όταν είχα μαλλί επιπέδου death metal frontman ο έλεγχος μετά την αποβίβαση ήταν σύνηθες φαινόμενο. Το ότι το αεροπλάνο είναι ιδιοκτησία μιας ιδιωτικής εταιρίας δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με τις αεροπορικές μεταφορές σα σύνολο, οι οποίες ρυθμίζονται από δημόσιες αρχές (και αυτός είναι και ο λόγος που γίνονται οι έλεγχοι, όχι επειδή η ιδιωτική εταιρία φοβάται μη σκάσεις στην πτήση και της χαλάσεις το αεροπλάνο). Το ίδιο ισχύει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Για να καταλάβω κάτι, φτάσαμε στο σημείο δηλαδή να θεωρούμε το μακρύ μαλλί και γενικά στοιχεία της εμφάνισης ύποπτα και μάλιστα σε σημείο να χρίζουν σωματικό έλεγχο; Προσοχή, όχι την ύποπτη συμπεριφορά, η οποία έχει -κάποια- αντικειμενική βάση, αλλά την «ύποπτη» εμφάνιση. Και ας το δεχτώ αυτό, έστω πως κάποιος (γιαγιάδες και ανήλικα excluded) μπορεί να τρομάξει ξέρωγω αν δεί τον Lucifer νύχτα στο κέντρο. Αρχίζουμε λοιπόν με τα μακριά μαλλιά, τη μπλούζα άιρον μέιντεν, τα σκουλαρίκια, τις αλυσίδες, το μούσι... Που τελειώνουμε; Εννοώ, υπάρχει κάποιο αντικειμενικό όριο στην καχυποψία μας, βάσει κάποιας λογικής, ή απλά ό,τι δεν μας αρέσει εμάς ή μας φαίνεται διαφορετικό ή «προκλητικό» αυτομάτως το βαπτίζουμε και ύποπτο; Επίσης, ξεκολλήστε από την ιδεολογία των άκρων. Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο. Δεν είναι απαραίτητο κάποιος που πολεμά για τα δικαιώματα του να είναι αναρχοκομμουνοσταλινοάπλυτος (για να μη μιλήσω για διάφορα χαριτωμένα υπονοούμενα που αγγίζουν τα όρια της προσωπικής επίθεσης) ούτε κάποιος που γνωρίζει τους νόμους και ζητά την επιβολή τους είναι εθνικοφασιστοκαπιταλογουατέβερ. Όλα τα είχαμε στην κοινωνία μας το τσουβάλιασμα μας έλειπε. Θα μου πείτε, πότε δεν τσουβαλιάζαμε για να σταματήσουμε τώρα; Η ευκολότερη λύση είναι. Πρώτον δε "φτάσαμε" τώρα σ' αυτό το σημείο, είμασταν ήδη εκεί πολύ πριν γεννηθούμε εμείς οι και οι παππούδες μας. Αλλά για να φέρω ένα σύγχρονο παράδειγμα, φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε το ότι είσαι (ή απλά φαίνεσαι να είσαι) Πακιστανός ύποπτο; Ρητορική ερώτηση. Δε μιλάω βέβαια για όλους, αλλά υπάρχουν αρκετοί για τους οποίους είναι έτσι που να υπάρχει σαφώς το φαινόμενο. Και πάντα υπήρχε όσο υπήρχαν άνθρωποι. Φυσικά και το διαφορετικό το βαφτίζουμε (κάποιοι) κακό ή ύποπτο ή ανεπιθύμητο. Let me introduce you to the human race. Στο τελευταίο συμφωνώ. Αλλά επειδή έιμαι και ρεαλιστής, αυτός ο πόλεμος για τα δικαιώματα ίσως να μην είναι πάντα η καλύτερη ιδέα. Ή ίσως επειδή έχω μεγαλώσει αρκετά για να πιστεύω ότι είναι εξοντωτικό, αντιπαραγωγικό και ίσως ακόμα και ηλίθιο να δίνεις μάχη και να προκαλείς σύγκρουση για τα πάντα. Τις μάχες να τις δίνουμε εκεί που πραγματικά έχουν σημασία. Μ' αυτό που κάνει ο OP (συγκεκριμένα εννοώ να κοντράρει τους μπάτσους live) το μόνο που καταφέρνει είναι να σκάβει βαθύτερα το λάκκο του δίνοντάς τους αφορμή για ακόμα περισσότερη (κατα)χρηση εξουσίας. Που νομίζω ότι είναι ακριβώς το αντίθετο απ' ότι οι περισσότεροι συμφωνούμε πως θα έπρεπε να γίνεται. 3
papp0us Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Μ'αρεσει που μερικοί εδω μέσα σοκάρεστε με την ύπαρξη στερεότυπων στην κοινωνία. Ναι ρε παιδιά όποιος έχει μοικάνα είναι αξύριστος με παπούτσι με μια τρύπα μοιάζει ύποπτος. Και σε εμένα που δεν έχω κανένα θέμα στοχοποίησης αν τον προσπερνούσα θα τον θεωρούσα ύποπτο. ΓΙΑ ΟΛΑ. Και εσείς το ίδιο θα κάνατε και ας κοιτάτε τα δάχτυλα των ποδιών σας δείχνοντας με το δάχτυλο δεξιά και αριστερά για να κατηγορήσετε τα πάντα όλα. Σε ένα δωμάτιο με έναν φουσκωτό, έναν με μοικάνα, έναν χοντρό κουστουμαρισμένο και έναν τυπάκο με με γυαλιά και allstars, ποιον θα ρωτήσετε τον κωδικό του Wifi; (χα! σας έπιασα) Και οι αστυνομικοί άνθρωποι σας και μας είναι. Και οι ΜΠΑΤΣΟΙ το ίδιο(έχει σημαντική διαφορά ο αστυνομικός απο τον μπάτσο) με τη διαφορά οτι αυτοί αν τους στραβωκάτσει στο μάτι κάποιος έχουν την εξουσία να του κάνουν σωματικό έλεγχο απλά για σπάσιμο. Επίσης έχουν και την ευθύνη να τραβήξουν οπλο και να πάνε να σκοτωθούν αν παραστεί ανάγκη για να σώσουν εμάς που σε ολες τις υπόλοιπες στιγμές μας έχουν για μπάτσες. Τα καλά και τα κακά του επαγγέλματος. Κάντε παιδιά, κάντε τους μπάτσους και μάθε τους να σέβονται τους άλλους, τα υπόλοιπα είναι ασπιρίνες για καρκίνο. Η εξουσια ειναι αφροδισιακο! Σε αυτή έχουν βάλει και ανεμιστήρα απο κάτω για να σπρώχνει ανέμελα το μαλί της δεξιάς; 3
whodatinsomniaK Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Ειναι δεν ειναι τρολ ο νηματοθέτης, τι ακριβώς μας εμποδίζει να κάνουμε συζήτηση πάνω στο θέμα που έθεσε; Αύριο μπορεί να ειναι κάποιος από μας στην ίδια θέση; Προσωπικά, στο παρελθόν είχα το ίδιο πρόβλημα.
zio10 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 1) Εάν διάβαζες όλα τα ποστ μου θα καταλάβενες ότι κάθε φορά που έρχομε Έλλαδα με σταματάει η Ασφάλεια και με κάνει ρεζίλι στο κέντρο της πόλης. ( λίγο η εμφάνηση μου , λίγο οι παρέες, λίγο οτι μ'αρέσει να φωνάζω για τα δικαιώματα μας etc ) 2) Το κάνω για να αλλάξω την νοοτροπία τον Αστυνομικών που νομίζει οτι μπορεί να κάνει οτι θέλει 3) Το κάνω γιατί σεβομαι τον ευατό μου και κανένας αλήτης δεν θα βάζει τα χέρια του στις τσέπες μου χωρίς λόγο. 4) Το κάνω γιατί έχω δικαίωμα να κάνω οτι ΓΟΥΣΤΑΡΩ, εφόσον δεν κάνω τίποτα κάκο σε κανένα, ΧΩΡΙΣ να με ενοχλεί κανένας. 5) Το κάνω για τα παιδειά μας. 6) Το κάνω για να μην χρειαστεί να το κάνεις εσύ. Δεν είμαι αντίθετος στο σωματικό έλεγχο. Που είδες να λέω κάτι τέτοιο; 5 χρονών είσαι ; Είμαι αντίθετος στο ΠΑΡΑΝΟΜΟ σωματικό έλεγχο και στη κατάχρηση εξουσίας. Στο αεροδρόμιο γίνεται με την συναίνεση μου! Εσείς που δεν έχετε να κρύψετε κάτι να κάτσετε να αφήνετε να σας ξεγυμνόσουν και να σας κάνουν έλεγχο στο προκτό σας τότε και των παιδείων σας, αφού δεν έχετε να κρύψετε κάτι. Όπως κάναν και σε μερικούς φίλους μου που απλά ήταν σε πορεία διαμαρτυρίας! Εκεί γίνεται με τη συναίνεσή σου προφανώς επειδή δεν μπορείς να κάνεις κι αλλιώς! Για να γίνει "η δουλειά σου" πρέπει αναγκαστικά να συμφωνήσεις. Αν φέρεις αντίρρηση δεν πετάς, έτσι δεν είναι? Εδώ, επειδή δεν τους έχεις ανάγκη σε ενοχλεί ο έλεγχος. Η γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε να επικροτούμε τυχαίους ελέγχους και όχι να αντιδρούμε σε αυτούς.
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 οποιος θυσιαζει την ελευθερια του για την ασφαλεια του,δεν αξιζει ουτε ελευθερια ουτε ασφαλεια............................ Καλά καλά αυτό μπορείς να το πεις όταν θα σε ληστέψουν στο σπίτι ή θα βιαιοπραγήσουν εναντίον κάποιου φίλου, γνωστού, συγγενή σου και η αστυνομία συλλάβει τον δράστη. Από αμπελοφιλοσοφικές νουθεσίες αναρχικά συνθήματα και διάφορα τέτοια έχουμε χορτάσει τόσο πολύ στην Ελλάδα μέχρι σημείου εμετικών τάσεων. Καταρχήν όρισε πρώτα τι σημαίνει ελευθερία και ασφάλεια για να μην κάνουμε γενικόλογες συζητήσεις. Ας αναφέρουμε πράγματα που τα συζητούσαμε στο λύκειο στο μάθημα της έκθεσης..... Απ' την στιγμή που ο άνθρωπος επέλεξε να ζει οργανωμένα μαζί με άλλους ανθρώπους σε ομάδες και έτσι από αρχαιοτάτων χρόνων συγκροτήθηκαν οι πόλεις τα χωριά οι κοινωνίες ανθρώπων που ζούσαν κοντά ο ένας από τον άλλον με τις οικίες τους κοκ, πάντα υπήρχε η ανάγκη για ασφάλεια. Ο άνθρωπος δεν είναι ον αγγελικά πλασμένο, έτσι μέσα στην κοινωνία θα υπάρχει ο καλός και ο κακός, ο τίμιος ο δίκαιος και ο κλέφτης το λαμόγιο κτλ. Έτσι υπήρξε και η ανάγκη θέσπισης κάποιου μέσου για την επιβολή ποινών και την πειθαρχία των κλεφτών των άδικων ανθρώπων κτλ. Στην σύγχρονη εποχή έχουμε ως τέτοια μέσα το σύστημα δικαιοσύνης τα τρία είδη εξουσιών με τους νόμους, την αστυνομία τα σώματα ασφαλείας τα δικαστήρια και τις φυλακές, διάφορες μορφές ποινών που υπάρχουν και πολλά άλλα. Ο άνθρωπος σήμερα, πάντα δρα στα πλαίσια του νόμου είτε του αρέσει είτε όχι. Τα σώματα ασφαλείας και γενικότερα το "σύστημα" στην προσπάθειά του να διαλευκάνει διάφορες υποθέσεις ή να επιβάλλει ποινές σε άτομα που έκαναν κάτι παράνομο μπορεί να κάνει ελέγχους, προληπτικούς και μη, αυτό ασχέτως του αν οι έλεγχοι γίνονται σωστά ή λάθος. Αν κάτι κρίνεται λανθασμένο ας κοιτάξει η κοινωνία να ασκήσει τις κατάλληλες πιέσεις στα κατάλληλα πρόσωπα με τις ανάλογες θέσεις εξουσίας στο κράτος ώστε να τροποποιηθεί ή να καταργηθεί ο νόμος που το ορίζει και όχι να γκρινιάζει στα φόρουμς ή να μαζεύονται 1000 άτομα να φωνάζουν βερεσέ αναρχοσυνθήματα στους δρόμους και τις πλατείες, γιατί έτσι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Όποιος θέλει να κάνει οτι του γουστάρει και να μην δίνει λογαριασμό σε κανέναν ας βρει ένα απομονωμένο νησάκι που δεν θα έχει ούτε αστυνομίες ούτε άλλους κατοίκους γύρω του και να μείνει εκεί. Ακόμα και η φράση "κάνω οτι γουστάρω αρκεί να μην ενοχλώ τον διπλανό μου και να μην κάνω κακό σε κανέναν" είναι λάθος, γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αυτό που κατά την γνώμη του 1ου δεν θα ενοχλεί τον διπλανό του στην πραγματικότητα μπορεί να τον ενοχλεί, επίσης ο άνθρωπος δεν μπορεί να κρίνει το καλό και το κακό όσο και να καυχιέται οτι ξέρει να κρίνει, μπορεί να το κάνει σε μικρό βαθμό, άρα δεν αποτελεί απόλυτη δικαιολογία να κάνεις οτι θέλεις επειδή ξέρεις οτι δεν κάνεις κακό στον διπλανό. Και στο παράδειγμά μου αναφέρομαι μόνο για 2 ανθρώπους, φανταστείτε αν μιλάμε σε επίπεδο χωριού ή πόλης. Ο ts έκανε μια ερώτηση-απορία η οποία στην συζήτηση έχει ξεχειλωθεί αρκετά. Σωματικοί και μη έλεγχοι, προληπτικοί και μη, θα γίνονται από την αστυνομία θέλουμε δεν θέλουμε για όλα τα παραπάνω. Η εμφάνιση κάποιου σαφώς και παίζει ρόλο αν θα γίνει έλεγχος διότι επηρεάζει τους υπόλοιπους ανθρώπους της κοινωνίας που μένουν δίπλα σου ή σε κοιτάζουν στον δρόμο και μέσα σε αυτούς συγκαταλέγονται και οι αστυνομικοί η οποίοι σε καμιά περίπτωση δεν είναι θεοί. Ο τυπάκος που μοιάζει σαν punk είναι ύποπτος για έλεγχο, κομμένες μπλούζες, αλυσίδες, περίεργα κουρέματα τατουάζ κτλ. Μια φορά ζήτησαν ταυτότητα σε φίλο μου ο οποίος φορούσε ένα δερμάτινο ρούχο και έμοιαζε η ενδυμασία του σαν των αναρχικών, έδειξε μια ταυτότητα είπε που μένει και τέλος. Μια άλλη φορά έγινε σωματικός έλεγχος σε μια παρέα ατόμων στην περιοχή μου, ο λόγος ήταν οτι καθόντουσαν σε ένα μέρος στο οποίο ολημερίς κάθονται και συχνάζουν πρεζόνια, και οι αστυνόμοι τους πέρασαν για ναρκομανείς. Όσοι θέλουν να θεωρειται παράνομος ο έλεγχος σε άτομα με περίεργη εμφάνιση ας απαιτήσουν να περάσει διάταξη που να απαγορεύει σε άτομα με συγκεκριμένο ντύσιμο και εμφάνιση να γίνεται έλεγχος. Αν το πρόβλημα του ts δεν είναι η παρανομία του ελέγχου αλλά η συμπεριφορά του μπάτσου και αν θα σου βάλει χέρι στον πρωκτό (παρατυπία κατά defacer), το μόνο που μπορώ να πω οτι θα εξαλείψει το φαινόμενο της άσχημης συμπεριφοράς αστυνομικών είναι η βελτίωση του συστήματος παιδείας, η αυστηροποίηση ποινών σε αστυνομικούς με άσχημη συμπεριφορά και η βελτίωση της αξιοπιστίας των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους η οποίοι θα αναλάβουν την έρευνα υποθέσεων κακής συμπεριφοράς αστυνομικών. Και πάλι η επίκληση οτι κάποιος αστυνομικός σε έλεγχο έχει κακή συμπεριφορά είναι υποκειμενική. Για κάποιον άνθρωπο μόνο και μόνο το άκουσμα οτι θα του γίνει έλεγχος μπορεί να σημαίνει κακή συμπεριφορά του αστυνομικού προς τον πολίτη, βια του συστήματος και διάφορα τέτοια, αυτό δεν είναι πρόβλημα του αστυνομικού ή του νόμου αλλά του συγκεκριμένου πολίτη ή αλλιώς αντιδραστικός κομπλεξισμός όπως είπε κάποιος σε προηγούμενο post. Και ναι υπάρχει και η περίπτωση όχι μόνο να μου γίνει έλεγχος αλλά και να τύχω άσχημης συμπεριφοράς από τον αστυνομικό ή να με θίξει σε κάτι, αυτό δεν αλλάζει κάτι από τα παραπάνω. Αναλόγως του περιστατικού και αν είμαι τυχερός και έχω μάρτυρες κάνω μήνυση/καταγγελία στον αστυνομικό. Για να μειωθεί στο ελάχιστο η πιθανότητα να μου συμβούν χρειάζεται όπως προανέφερα βελτίωση παιδείας αυστηροποίηση ποινών και καλύτεροι ελεγχτικοί μηχανισμοί. Τα υπόλοιπα είναι συζήτηση επιπέδου indymedia, να πετάξει κάποιος ένα περιστατικό και από κάτω να βρίζουμε για μπατσοκράτος και να γράφουμε αναρχικά συνθήματα. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις