Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω πλεον μοιαζω με εξτρεμιστη του ΙΚ και ποτε δεν με εχουν σταματησει για ελεγχο…. :(   :( :(     

Πως τα καταφερνεται και σας σταματανε ??????

Τόσο πολύ το θες?? :shock: :unsure:

Δημοσ.

Καλά όλα αυτά, αλλά μου δημιουργήθηκε η εξής απορία

Αφού μένεις εξωτερικό επί τω πλειστων, τι σε νοιάζει με το πόσο νόμιμος είναι ένας σωματικός έλεγχος που έτυχε να σου κάνουν στην Ελλάδα;

1) Εάν διάβαζες όλα τα ποστ μου θα καταλάβενες ότι κάθε φορά που έρχομε Έλλαδα με σταματάει η Ασφάλεια και με κάνει ρεζίλι στο κέντρο της πόλης. ( λίγο η εμφάνηση μου , λίγο οι παρέες, λίγο οτι μ'αρέσει να φωνάζω για τα δικαιώματα μας etc )

2) Το κάνω για να αλλάξω την νοοτροπία τον Αστυνομικών που νομίζει οτι μπορεί να κάνει οτι θέλει

3) Το κάνω γιατί σεβομαι τον ευατό μου και κανένας αλήτης δεν θα βάζει τα χέρια του στις τσέπες μου χωρίς λόγο.

4) Το κάνω γιατί έχω δικαίωμα να κάνω οτι ΓΟΥΣΤΑΡΩ, εφόσον δεν κάνω τίποτα κάκο σε κανένα, ΧΩΡΙΣ να με ενοχλεί κανένας.

5) Το κάνω για τα παιδειά μας.

6) Το κάνω για να μην χρειαστεί να το κάνεις εσύ.

Πολύ καλά κάνουν και ψάχνουν, μόνο όποιος έχει κάτι να κρύψει πρέπει να έχει πρόβλημα, τα υπόλοιπα είναι αντιδραστικοί κομπλεξισμοί .

Στο Αεροδρόμιο μια που είσαι και "πολίτης του κόσμου" δεν σε ενοχλεί που σου κάνουν σωματικό έλεγχο και σε ψάχνουν; Όχι ε, εκεί μόκο;

Ήμαρτον 4 σελίδες τρολάρισμα...

Δεν είμαι αντίθετος στο σωματικό έλεγχο. Που είδες να λέω κάτι τέτοιο; 5 χρονών είσαι ; Είμαι αντίθετος στο ΠΑΡΑΝΟΜΟ σωματικό έλεγχο και στη κατάχρηση εξουσίας. Στο αεροδρόμιο γίνεται με την συναίνεση μου!

Εσείς που δεν έχετε να κρύψετε κάτι να κάτσετε να αφήνετε να σας ξεγυμνόσουν και να σας κάνουν έλεγχο στο προκτό σας τότε και των παιδείων σας, αφού δεν έχετε να κρύψετε κάτι. Όπως κάναν και σε μερικούς φίλους μου που απλά ήταν σε πορεία διαμαρτυρίας!

Δημοσ.

Υπαρχει καποιο tip ?  :-D

Κουβεντα να γινεται βρε…..  :-D  :-D  :-D

Ε τότε να σου πω. Και θα σου μιλήσω εκ πείρας. Κάποια εποχή φορούσα στο λαιμό κάτι τέτοιο

xasis.jpg

Kαι ναι με ψάξανε :shifty:  Μια,δυο,τρεις.. του Τόξο πια! Το 'βγαλα κι ησύχασα..

• Like 1
Δημοσ.

Ε τότε να σου πω. Και θα σου μιλήσω εκ πείρας. Κάποια εποχή φορούσα στο λαιμό κάτι τέτοιο

xasis.jpg

Kαι ναι με ψάξανε :shifty:  Μια,δυο,τρεις.. του τόξο πια! Το 'βγαλα κι ησύχασα..

Μεχρι και senior officer του police department of Westminster στο δρομο εχω δει με τετοιο….. :X

original.jpg

Δεν νομιζω να τους πολυενδιαφερει ακομα και αμα τους βγαλω τσουβαλι μπροστα τους….. χαχαχαχαχα!!!!  :-D  :-D  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Defacer, όντως δεν μπορείς να ρίξεις περισσότερο το επίπεδο της συνεισφοράς σου και αναφέρομαι στην πρωτολογία σου: Ειναι υποχρέωση του καθενός μας απέναντι στον εαυτό μας και στους συμπολίτες μας να γνωρίζουμε και να προασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας. Μπορεί ο op να έχει κάποιο πρόβλημα κατανόησης του γραπτού λόγου, αλλά από εκεί και πέρα ειναι δικαίωμα και υποχρέωση του να γνωρίζει τους νομοθετημένο θα κανόνες της κοινωνίας μας και έκανε άριστα που έθεσε το ερώτημα του.

Παρακάμπτω το προσωπικό της απάντησής σου το οποίο είναι τουλάχιστον uncalled for, θα πω μόνο ότι βασικά δεν έχεις καταλάβει τίποτα από αυτά που είπα.

Συμφωνώ πλήρως και στο ότι είναι υποχρέωση του καθενός μας και στο ότι ο op καλά έκανε και έθεσε το ερώτημά του.

Σε παραπέμπω στα προηγούμενα για να συνειδητοποιήσεις πως δεν εξέφρασα ούτε καν γνώμη πάνω στο αν ήταν ή δεν ήταν νόμιμο ή ύπο ποιές συνθήκες ήταν νόμιμο. Αυτό δεν το ξέρω και δεν έχω τη διάθεση να το ψάξω, αν την είχα θα είχα απαντήσει όπως έχει γίνει σε άλλα θέματα στα οποία έχω παραθέσει αναλυτικά πηγές μαζί με τα συμπεράσματά μου (χαρακτηριστικά θυμάμαι εκείνο με τις κάμερες και την προστασία ΠΔ).

Το μόνο που μπορώ με σιγουριά να πω όμως είναι ότι ο op επειδή πιστεύει πως αυτό που έγινε είναι παράνομο (το ότι πιθανόν να είναι παράτυπο και αδικαιολόγητο δεν το συζητάμε) -- αλλά το παράνομο είναι μια πολύ βαριά κουβέντα, την οποία την ξεστόμιζε χωρίς να ξέρει. Και αυτό ακριβώς σχολίασα. Δικαίωμά σου να μη σου άρεσε, αλλά keep it civil παρακαλώ.

Δημοσ.

Εσείς που δεν έχετε να κρύψετε κάτι να κάτσετε να αφήνετε να σας ξεγυμνόσουν και να σας κάνουν έλεγχο στο προκτό σας τότε και των παιδείων σας, αφού δεν έχετε να κρύψετε κάτι. Όπως κάναν και σε μερικούς φίλους μου που απλά ήταν σε πορεία διαμαρτυρίας!

Τώρα εξηγείται γιατί τόσες κρίσεις και συμπτώματα περιόδου (με μία συγγνώμη στις γυναίκες btw). Καλά θα κάνεις να μην ξαναέρθεις Ελλάδα γιατί θα καταλήξεις π..στης με τόσους ελέγχους στον πρωκτό.

Στα υπόλοιπα θα απαντήσω, αλλά όχι για σένα. Θα το κάνω για τους άλλους ώστε να διαβάζουν τίποτα πιο σοβαρό από το 'πως να βγάλετε έναν νόμο αντισυνταγματικό κι ας είχατε άδικο'

1) Εάν διάβαζες όλα τα ποστ μου θα καταλάβενες ότι κάθε φορά που έρχομε Έλλαδα με σταματάει η Ασφάλεια και με κάνει ρεζίλι στο κέντρο της πόλης. ( λίγο η εμφάνηση μου , λίγο οι παρέες, λίγο οτι μ'αρέσει να φωνάζω για τα δικαιώματα μας etc )

2) Το κάνω για να αλλάξω την νοοτροπία τον Αστυνομικών που νομίζει οτι μπορεί να κάνει οτι θέλει

3) Το κάνω γιατί σεβομαι τον ευατό μου και κανένας αλήτης δεν θα βάζει τα χέρια του στις τσέπες μου χωρίς λόγο.

4) Το κάνω γιατί έχω δικαίωμα να κάνω οτι ΓΟΥΣΤΑΡΩ, εφόσον δεν κάνω τίποτα κάκο σε κανένα, ΧΩΡΙΣ να με ενοχλεί κανένας.

5) Το κάνω για τα παιδειά μας.

6) Το κάνω για να μην χρειαστεί να το κάνεις εσύ.

1) Είπαμε, το κοινωνικό κατεστημένο στην Ελλάδα είναι τώρα έτσι (και θα είναι για τα επόμενα 10-50 χρόνια). Αν κάποιον τον σταματάει συνέχεια η ασφάλεια για έλεγχο, τότε ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να κοιτάξει λίγο την εμφάνιση του, λίγο τις παρέες και λίγο του τι εστί δικαιώματα, τι προνόμια και τι υποχρεώσεις.

2) Η αστυνομία μπορεί να κάνει ότι κρίνει καλύτερο για να αποκαταστήσει ασφάλεια και τάξη. Ακόμα και αν αυτό είναι ένας προληπτικός σωματικός έλεγχος επειδή ένας άνθρωπος φοράει συγκεκριμένου τύπου (πάλι έχει να κάνει με το μέρος που βρίσκεται. Στην μέση ανατολή πχ, μια μπλούζα iron maiden είναι αρκετή για να σε πάνε κρατητήριο) ρούχα ή προκαλεί τον κοινωνικό περίγυρο με κάποιο τρόπο.

Τα 'Η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει και ότι θέλει' (παρότι έχουν μια βάση), συνήθως προέρχονται από κάτι τυπάκια που θεωρούν δικαίωμα τους να καίνε τα μαγαζιά των ανθρώπων επειδή προσβληθηκε ο φίλος τους, και χ.στ.κε-η-φοράδα-στ'αλώνι αν καεί κανένας μέσα. Οπότε με τέτοιες σκοπιμότητες, πραγματικά δεκάρα δεν δίνω για το αν η αστυνομία ψάχνει προληπτικά πρωκτούς επειδή το επιβάλλει η περίσταση. Να κάνουν ότι χρειαστεί, για να παραμείνει η ασφάλεια σε υψηλά επίπεδα.

Για να τελειώνω με το 2, εγώ δεν έχω δει η αστυνομία να κάνει ότι γουστάρει αλλά ότι χρειάζεται. Τώρα αν εσύ θέλεις να το αλλάξεις αυτό, μάλλον ξεκινάς διαφορετικά.

4) Το 'να κάνω κάτι κακό σε κάποιον' και το 'να κάνω κάτι ενοχλητικό σε κάποιον' είναι δύο πράγματα που διαφέρουν. Αν δεν κάνεις κάτι κακό όπως λες, τότε θα κάνεις κάτι ενοχλητικό προς τους άλλους (ή ύποπτο). Σε τέτοιες περιπτώσεις να σε ψάξουν και να σε ξαναψάξουν γιατί είναι μπάτσοι όχι mentalists.

3&5&6) Τρολολολ απλά. Δεν με ενδιαφέρει αν εσύ σέβεσαι τον εαυτό σου με το να προσπαθείς να βγάλεις παράνομες (ή αντισυνταγματικες) τις διαδιασίες της αστυνομίας (επειδή σε ψαχούλεψαν μια δυο φορές και δεν σου άρεσε). Εγώ προσωπικά κάτι τέτοια τα βλέπω πολύ αρνητικά και με προτρέπεις να σου πω τον 'σεβασμό-στον-εαυτό' που να τον βάλεις. Συγγνώμη κιόλας.

Σαν τους άλλους τους 'γκιόζηδες που θεωρούν δικαίωμα τους να μην πληρώνουν εισητήριο στο μετρό, και επιπλέον να κινούν γη και ουρανό για να μην πληρώσουν το ένα μαμωευρώ (ή τα 30 μηνιαίως τώρα για απεριόριστα δρομολόγια)

7&8&9) Δεν υπάρχουν. Απλά τα έβαλα για να είναι ωραίο να φαίνονται περισσότερες παραγράφους και αριθμοί γιατί δείχνει ωραίο και προσδίδει κύρος (σικ). Όπως είπα, όλα αυτά τα έγραψα για να τα διαβάσουν άλλοι. Εσύ κάνε ότι γουστάρεις (το πολύ πολύ να στον ξαναψαχουλέψουν τον πισινούλη. δεν έγινε και κάτι)

Το μόνο που μπορώ με σιγουριά να πω όμως είναι ότι ο op επειδή πιστεύει πως αυτό που έγινε είναι παράνομο (το ότι πιθανόν να είναι παράτυπο και αδικαιολόγητο δεν το συζητάμε) -- αλλά το παράνομο είναι μια πολύ βαριά κουβέντα, την οποία την ξεστόμιζε χωρίς να ξέρει. Και αυτό ακριβώς σχολίασα. Δικαίωμά σου να μη σου άρεσε, αλλά keep it civil παρακαλώ.

Τι παράτυπο, τι παράνομο, τι αντισυνταγματικό.

Σαν να λέμε

Τι σε θίγω, τι σε βρίζω, τι σε βιάζω, τι σου σπάω κόκκαλα και σε αφήνω παράλυτο, τι σε σφάζω

PS. Θα απαντήσεις στο pm?

Πως τα καταφερνεται και σας σταματανε ?????? Υπαρχει καποιο tip ?  :-D

Μια φορά, είχα μπει σε ανσασερ με κάτι γομάρια αστυνομικούς εδώ Αγγλία. Μου ερχόταν να φωνάξω είμαι suicide bomber.

Αμέσως μετά σκέφτηκα τι ταλαιπωρία θα είχα με αυτούς (αν του op του έπιαναν τον πωπό επειδή είχε περίεργες παρέες, εμένα θα μου έκαναν 100 φορές χειρότερα).

Μπορώ να πω ότι ήταν μία από τις πιο ώριμες αποφάσεις που πήρα ποτέ (και ας έχασα το αστείο της υπόθεσης)

Δημοσ.

οποιος θυσιαζει την ελευθερια του για την ασφαλεια του,δεν αξιζει ουτε ελευθερια ουτε ασφαλεια............................

• Like 2
Δημοσ.

Πολύ καλά κάνουν και ψάχνουν, μόνο όποιος έχει κάτι να κρύψει πρέπει να έχει πρόβλημα, τα υπόλοιπα είναι αντιδραστικοί κομπλεξισμοί. 

Δεν είναι έτσι ακριβώς, αλλιώς να έρθω να ψάξω και το σπίτι σου. Έχεις παρεξηγήσει την έννοια και της δημοκρατίας και της αστυνόμευσης.

Στο Αεροδρόμιο μια που είσαι και "πολίτης του κόσμου" δεν σε ενοχλεί που σου κάνουν σωματικό έλεγχο και σε ψάχνουν; Όχι ε, εκεί μόκο; 

Δεν κάνουν έλεγχο στο αεροδρόμιο, αλλά κατά την επιβίβαση σε ιδιωτικό αεροπλάνο. Αν θες βάλε κι εσύ στο σπίτι σου σωματικό έλεγχο, στην χειρότερη δεν θα έρθει κανείς.

Εν προκειμένω, δεν γνωρίζω την νομοθεσία, αλλά προφανώς και έχουν βάλει στο μάτι τον OP οι αρχές. Είτε είναι επειδή είναι βλάχοι και τους ξινίζει η εμφάνισή του, ή επειδή κάποτε μπήκε στο αρχείο με "σεσημασμένους" χασισοπότες ή έχει προηγούμενα κάποιος μπάτσος με την οικογένειά του ή ξερωγωτι, είναι στα όρια παρενόχλησης. Για τα υπόλοιπα σε δικηγόρο όχι στο ινσομνια.

Δημοσ.

οποιος θυσιαζει την ελευθερια του για την ασφαλεια του,δεν αξιζει ουτε ελευθερια ουτε ασφαλεια............................

'η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του αλλου'

Έτσι πες του και θα καταλάβει

Δημοσ.
Για να καταλάβω κάτι, φτάσαμε στο σημείο δηλαδή να θεωρούμε το μακρύ μαλλί και γενικά στοιχεία της εμφάνισης ύποπτα και μάλιστα σε σημείο να χρίζουν σωματικό έλεγχο; Προσοχή, όχι την ύποπτη συμπεριφορά, η οποία έχει -κάποια- αντικειμενική βάση, αλλά την «ύποπτη» εμφάνιση. 

Και ας το δεχτώ αυτό, έστω πως κάποιος (γιαγιάδες και ανήλικα excluded) μπορεί να τρομάξει ξέρωγω αν δεί τον Lucifer νύχτα στο κέντρο. Αρχίζουμε λοιπόν με τα μακριά μαλλιά, τη μπλούζα άιρον μέιντεν, τα σκουλαρίκια, τις αλυσίδες, το μούσι... Που τελειώνουμε; Εννοώ, υπάρχει κάποιο αντικειμενικό όριο στην καχυποψία μας, βάσει κάποιας λογικής, ή απλά ό,τι δεν μας αρέσει εμάς ή μας φαίνεται διαφορετικό ή «προκλητικό» αυτομάτως το βαπτίζουμε και ύποπτο; 

Επίσης, ξεκολλήστε από την ιδεολογία των άκρων. Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο. Δεν είναι απαραίτητο κάποιος που πολεμά για τα δικαιώματα του να είναι αναρχοκομμουνοσταλινοάπλυτος (για να μη μιλήσω για διάφορα χαριτωμένα υπονοούμενα που αγγίζουν τα όρια της προσωπικής επίθεσης) ούτε κάποιος που γνωρίζει τους νόμους και ζητά την επιβολή τους είναι εθνικοφασιστοκαπιταλογουατέβερ. Όλα τα είχαμε στην κοινωνία μας το τσουβάλιασμα μας έλειπε. Θα μου πείτε, πότε δεν τσουβαλιάζαμε για να σταματήσουμε τώρα; Η ευκολότερη λύση είναι.

• Like 2
Δημοσ.

Για να καταλάβω κάτι, φτάσαμε στο σημείο δηλαδή να θεωρούμε το μακρύ μαλλί και γενικά στοιχεία της εμφάνισης ύποπτα και μάλιστα σε σημείο να χρίζουν σωματικό έλεγχο;

Μαζί με τον op ήσουν και το λες αυτό;

Επειδή δεν θυμάμαι κάποιος από εδώ να έγραψε ακριβώς αυτό. Αν το είδες κάπου, κάνε το ένα quote.

Αλλιώς έτσι γενικά κι αόριστα, έχω κι εγώ να γράψω σεντόνια (μόνο για τους λίγους που επιθυμούν πραγματικά να τα διαβασουν)

Όσο για την τελευταία παράγραφο, εγώ και ο defacer τρολλ υποθεσαμε ότι είναι. Εκτός αν ήσουν παρόν στο περιστατικό και υιοθετεις τόσο συγκεκριμένη στάση.

Επεξεργασία για να σου επιστρέψω τα περί τσουβαλιασματος (που είπες σε ολους)

Τρεις λεξουλες

Μπλούζα Iron Maiden

(εκεί στη δεύτερη παράγραφο σου)

Δημοσ.

'η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του αλλου'

Έτσι πες του και θα καταλάβει

που ειδες την σχεση στα δυο ρητα;........το ενα εχει να κανει με την σχεση αναμεσα στον πολιτη και το κρατος,και το αλλο αναμεσα σε πολιτες....
Δημοσ.

που ειδες την σχεση στα δυο ρητα;........το ενα εχει να κανει με την σχεση αναμεσα στον πολιτη και το κρατος,και το αλλο αναμεσα σε πολιτες....

Ένας από τους σκοπούς της αρχής, είναι να προστατέψει τις ελευθερίες μεταξύ των ανθρώπων. ώστε να είναι όλοι και ελεύθεροι αλλά και ασφαλείς.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...