Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, μόλις ήρθα από το εξωτερικό στη Θεσσαλονίκη (Τριανδρία, κοντά στον Άγιο Σπυρίδωνα) και ψάχνω να κάνω σύνδεση ίντερνετ, αλλά δεν ξέρω πώς ακριβώς έχει η κατάσταση εδώ.

Από το site της Cyta και από το http://www.adslgr.com/  βλέπω ότι είμαι γύρω στα 2,2χμ. από το πλησιέστερο DSLAM και όλες οι εταιρίες που ρώτησα μου λένε δεν ότι έχουν δυνατότητα VDSL στην περιοχή μου και ότι εφόσον όλοι οι ISPs χρησιμοποιούν τις ίδιες γραμμές όλες οι εταιρίες θα έχουν τις ίδιες ταχύτητες και καμία δεν θα έχει VDSL. Η WIND όμως και στο site και σε 2-3 μαγαζιά που ρώτησα επιμένουν ότι μπορούν σίγουρα  VDSL στην περιοχή μου. Υπάρχει περίπτωση να λένε αλήθεια ή κάνουν κάποιο λάθος και χάνω το χρόνο μου?

Επίσης, αν η WIND είχε VDSL σημαίνει ότι με κάποιον τρόπο (διαφορετικό KV ή δεν ξέρω γω τι άλλο) σημαίνει ότι έχει καλύτερη γραμμή οπότε ακόμα και με 24άρα ADSL θα έπιανα καλές ταχύτητες?

Τέλος, αν έχουν όλες τις ίδιες ταχύτητες, υπάρχει κάποια εταιρία με καλύτερο/χειρότερο service ή να πάρω όποια έχει την φτηνότερη τιμή για τις ανάγκες μου? Είναι κάποια εταιρία που καλό θα ήταν να αποφύγω?

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για τη βοήθεια. 

Δημοσ.

1) Σε τέτοια απόσταση απο τον Α/Κ ξεχνάς το VDSL. H wind σου πουλάει παραμύθια. Θα σου βαλει και καλα VDSL , θα συγχρονίζεις σε χαλια ταχύτητα και μετα θα πεις γυρίστε το σε ADSL και θα σε εχουν συνδρομητη. :-D

2)Για μένα Καλύτερο Service : OTE αλλά ουσιαστικά το πληρώνεις.

Από εκεί και πέρα σε θέμα ταχύτητας όλοι πάνω κάτω τα ίδια θα είναι. Αντε να έχουν διαφορά 1-2 Mbps. Μπες σε όλες τις εταιρίες και συκρινε πακετα που σε βολευουν σε συνδιασμό με τηλεφωνία - κινητό- τηλεοραση κτλ  και πάρε αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

Μείνε μακρια από τα 24μηνα συμβόλαια γιατί δεσμεύεσαι χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.

Δημοσ.

Εντός ενός μηνός έχεις δικαίωμα υπαναχώρισης από τον πάροχο.

Κοινώς, για εμένα, αν θες πας Wind και αν όντως είναι φούμαρα την κάνεις για άλλη γη για άλλα μέρη...Το έχω κάνει.

Δημοσ.

Κοινώς, για εμένα, αν θες πας Wind και αν όντως είναι φούμαρα την κάνεις για άλλη γη για άλλα μέρη...Το έχω κάνει.

Καλά δεν τίθεται θέμα στο οτι ειναι φούμαρα αν ίσχύει αυτή η απόσταση. Που νομίζω οτι ισχύει γιατί η Τριανδρία που μένει ο φίλος συνδέεται με το ΑΚ Τούμπας που είναι στην Παπάφη. 

Κοιτα και την HCN αλλα δε ξερω αν εχουν επεκταθει μεχρι εκει.

Σωστός ο φίλος. Απλά πρέπει να περιμένει αρκετά για HCN...

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Η απόσταση ισχύει σίγουρα, εκτός κι αν με κάποιο τρόπο έκανε κάτι ή WIND μόνη της, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τι.

Για την HCN πολύ χρήσιμο, δεν είχα ιδέα. Θα πάω αύριο κιόλας να ρωτήσω. Ακόμα κι αν παίρνει χρόνο, μπορώ τουλάχιστον να κάνω σε μια άλλη εταιρία και θα ξέρω τουλάχιστον από του χρόνου ότι μπορώ να αλλάξω.

Για τον ένα μήνα ισχύει με όλους τους παρόχους αυτό? Είναι μόνο αν κάνεις αίτηση online ή και στο μαγαζί? Γιατί έριξα λίγο μια ματιά σε ένα συμβόλαιο (της CYTA) και δεν πρόσεξα κάτι τέτοιο, αν και μπορεί να μου ξέφυγε.

Δημοσ.

Το vdsl το ξεχνας απο ολους τους παροχους σε αυτη την αποσταση, όντως η wind πουλαει φούμαρα για να σε κανει πελάτη της, το πιο αξιόπιστο σιτε να σου πει τις διαθεσιμότητες ειναι του οτε. οσο για την HCN αν μπορείς και εχεις την οικονομική δυνατότητα βαλε ανεπιφύλακτα.

Δημοσ.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ είναι εντος 14 ημερών η υπαναχώρηση.

• Super Moderators
Δημοσ.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ είναι εντος 14 ημερών η υπαναχώρηση.

Από την μέρα που υπέγραψε ή από την μέρα ενεργοποίηση? Γιατί το 1ο είναι δώρον αδωρον...

Δημοσ.

Η υπαναχώρηση γίνεται για παρεχόμενη υπηρεσία. Οι 14 μέρες ισχύουν από την έναρξη λειτουργίας της.

Αν δεν παρέχεται ακόμη υπηρεσία, γίνεται ακύρωση φορητότητας.

• Like 1
Δημοσ.

Νομιζω οτι καποιες εταιριες μπορουν να δωσουν vdsl και σε μακρινες αποστασεις μεσω των καφαο του οτε, εφοσον υπαρχει οπτικη ινα περασμενη μεχρι εκει...

Δημοσ.

Δηλαδη για να καταλάβω του προτείνετε να υπογράψει για vdsl στα 2k με την προϋπόθεση μετα να υπαναχώρηση και να μείνει και κανενα μηνα χωρίς ίντερνετ και τλφ

• Super Moderators
Δημοσ.

Δηλαδη για να καταλάβω του προτείνετε να υπογράψει για vdsl στα 2k με την προϋπόθεση μετα να υπαναχώρηση και να μείνει και κανενα μηνα χωρίς ίντερνετ και τλφ

προσωπικά θα πρότεινα να checkάρει διαθεσιμότητα VDSL σε HOL κι ΟΤΕ, αν δίνουν κι αυτοί σημαίνει ότι θα παίζει από KV...

• Like 1
Δημοσ.

προσωπικά θα πρότεινα να checkάρει διαθεσιμότητα VDSL σε HOL κι ΟΤΕ, αν δίνουν κι αυτοί σημαίνει ότι θα παίζει από KV...

Ακριβώς αυτό. Να σιγουρέψει πρώτα την πραγματική κατάσταση στην περιοχή του.
Δημοσ.

Ναι, έχω ήδη ελέγξει όλες τις άλλες εταιρίες και μόνο η WIND επέμενε ότι έχει VDSL. Και τελικά κι αυτοί μετά από 4-5 διαφορετικούς υπαλλήλους λένε ότι έχουν μια "μικρή αμφιβολία" αλλά ο μόνος τρόπος να το ελέγξω είναι να κάνω πρώτα συμβόλαιο και όταν το περάσουν αυτοί στο σύστημα τότε θα μπορούν να μου πουν με βεβαιότητα. Έχω την εντύπωση ότι με κοροϊδεύουν δηλαδή.

Τελικά κατέληξα να κάνω συμβόλαιο με τη CYTA, γιατί για εμένα έχει το μικρότερο κόστος με 12μηνο συμβόλαιο και το μικρότερο κόστος πρόωρης διακοπής. Δυστυχώς η HCN θέλει κάνα 2μηνο από τη στιγμή που θα κάνω την αίτηση για να πάρει άδεια από το δήμο κι εγώ δεν μπορώ να περιμένω τόσο, αλλά με αυτόν τον τρόπο έχω τουλάχιστον τη δυνατότητα να κάνω αίτηση από του χρόνου. Ή αν είναι απελπιστικό το ADSL στην περιοχή μου (ο ΟΤΕ λέει ότι πιάνει 9 με 10 Mbps) ίσως και πιο νωρίς.

Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας, γιατί αν περίμενα να βγάλω άκρη από τα μαγαζιά και τους υπαλλήλους που συνήθως λένε άλλα ντ' άλλων δεν θα έβγαζα άκρη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...