Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους,

θα ηθελα μια μικρη βοηθεια! Αγοραζοντας το παρακατω μοντεμ θα εχω εμβελεια εως 100 μετρα.??.....ή αν ξερετε κανενα τροπο πως θα μπορεσω να δωσω ιντερνετ στον θειο μ που μενει απεναντι περιπου στα 35-45 μετρα, μενουμε σε χωριό! Εγραψα 100 μετρα στην αρχη λογω εμποδιων που υπαρχουν (τοίχοι σπιτιων)

Ευχαριστω εκ των προτερων

http://www.e-shop.gr/tp-link-td-w8980-n600-wireless-dual-band-gigabit-adsl2-pstn-modem-router-p-PER.612572

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους,

θα ηθελα μια μικρη βοηθεια! Αγοραζοντας το παρακατω μοντεμ θα εχω εμβελεια εως 100 μετρα.??.....ή αν ξερετε κανενα τροπο πως θα μπορεσω να δωσω ιντερνετ στον θειο μ που μενει απεναντι περιπου στα 35-45 μετρα, μενουμε σε χωριό! Εγραψα 100 μετρα στην αρχη λογω εμποδιων που υπαρχουν (τοίχοι σπιτιων)

Ευχαριστω εκ των προτερων

http://www.e-shop.gr/tp-link-td-w8980-n600-wireless-dual-band-gigabit-adsl2-pstn-modem-router-p-PER.612572

κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι θα παιξει στα 100 μετρα ή οτι θα περασει τα εμποδια που εχει.εξαρτατε τι εμποδια ειναι.αν ειναι σπιτι ενδιαμεσα οχι δεν θα παιξει τιποτα.αν ειναι κανα δεντρο οκ τα 30 μετρα δεν ειναι τοσο προβλημα.απο εκει και περα υπαρχουν και αλλες λυσεις να βαλετε και οι 2 στην ταρατσα κεραιες ή σε καποιο σημειο που να υπαρχει οπτικη επαφη ωστε το link να ειναι σταθερο και χωρις κανενα προβλημα.απλα εκει θες παραπανω εξοπλισμο αραμεγαλυτερο κοστος οπως και παραπανω γνωσεις για να το στησεις ολο αυτο.ο θειος σου πιανει καθολου σημα ?εχεις δοκιμασει πχ να βαλεις το ρουτερ κοντα σε καποιο παραθυρο και ο θειος σου να πιασει σημα απο καποιο σημειο που κοιταει προς τα εσενα.αν γινεται αυτο θα μπορουσε να μπει καποιο Repeater που θα ειχε και κατευθυντικη κεραια ωστε να πιασει εστω λιγο οριακα το σημα και μετα να το δωσει μεσα στο σπιτι ειτε με καλωδιο ethernet ειτε wireless.γενικως θελει δοκιμη και καποιος χωρις να το δει και να κανει δοκιμες δεν μπορει να σου πει .θα μπορουσε πχ να μπει και απο την δικια σου πλευρα καποιο κατευθυντικο access point πανω στο adsl router σου για να σημαδευεις καλυτερα τον θειο σου.απλα αν χρειαστει να βγει κεραια εκτος σπιτιου πχ σε ταρατσα μπαλκονι θες εξοπλισμο που να ειναι για εξωτερικη χρηση για θεματα βροχης κτλ.ενω αν μπορει να γινει μεσα απο το σπιτι ολα ειναι πιο ευκολα.απο την αλλη μπορει και απλα με ενα Repeater να πιανει λιγο οριακα και να μπορει να το αναμεταδοσει οποτε να μην χρειαστεις κατι παραπανω.η αμα το λαπτοπ του ειναι πχ κοντα σε εκεινο το σημειο να βαλει απλα μια Usb wifi κεραια με panelaki να κοιταει σε σενα.αλλα ετσι θα πιανει μονο το λαπτοπ΄.αν θελει να εχει και wireless Πχ για το κινητο εκει θελει Repeater και αναλογως την περιπτωση κατι απο ολα αυτα που εγραψα παραπανω.

σαν adsl router ειναι μια χαρα το Tp link απλα μπορει να μην κανει για την χρηση που το θες.με λιγα λεφτα παραπανω παιρνειςκαι το 8980 ή και το 9980 που ειναι και vdsl για μελλοντικη χρηση.αν τωρα εχεις κανα zte σιγουρα το tp link θα δωσει πολυ πιο δυνατο σημα απο οτι το zte

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

αν και αργησα να δω την απαντηση σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον! Αυτο που εκανα ηταν να αγορασω αυτο το wifi repeater

http://www.skroutz.gr/s/4548498/Power-On-RPD-450.html,

Mε καλυψε πολυ παραπανω απο οτι περιμενα, αφου τραβαει το ιντερνετ απο το μοντεμ είτε μεσω ασυρματα, ειτε με καλωδιο ethernet! Το τοποθετησα ετσι ωστε να κοιτααει το απεναντι σπιτι και ολα μια χαρα! full σημα μεσα στο σπιτι κυριως σε λαπτοπ και σε κινητα 3 γραμμες, με γρηγορη ταχυτητα, βεβαια αν βγω εξω απο το σπιτι εχω καλυψει μια περιοχη περιπου 100 μετρα διαμετρο! 

Δημοσ.

αν και αργησα να δω την απαντηση σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον! Αυτο που εκανα ηταν να αγορασω αυτο το wifi repeater

http://www.skroutz.gr/s/4548498/Power-On-RPD-450.html,

Mε καλυψε πολυ παραπανω απο οτι περιμενα, αφου τραβαει το ιντερνετ απο το μοντεμ είτε μεσω ασυρματα, ειτε με καλωδιο ethernet! Το τοποθετησα ετσι ωστε να κοιτααει το απεναντι σπιτι και ολα μια χαρα! full σημα μεσα στο σπιτι κυριως σε λαπτοπ και σε κινητα 3 γραμμες, με γρηγορη ταχυτητα, βεβαια αν βγω εξω απο το σπιτι εχω καλυψει μια περιοχη περιπου 100 μετρα διαμετρο! 

το εχεις βαλει στο δικο σου σπιτι να τραβαει ιντερνετ με ethernet και να δινει ασυρματα?

δεν ξερω αν μπορει να παρει ασυρματα γιατι ειναι κατευθυντικο οποτε δεν μπορει να κοιταει και προς τις 2 πλευρες αλλα ακομα και αν το εκανε καλο ειναι να βαλεις καλωδιο για να μην χανεις σε ταχυτητα καθολου(θα παιζει σαν Ap).Δεν βλεπω καπου για Repeater.Επισης επειδη δεν γραφει ποσα mw,dbm ειναι οποτε προσεχε το λιγακι.Μην ειναι κανα watt.Το νομιμο ειναι 100 mw,20dbm και ισως να μην υπαρχει λογος να το εχεις παραπανω ααφου ο θειος σου τραβαει ΛΟΓΙΚΑ με wifi stick που πχ ειναι με omni κεραια,ή ειναι Omboard και ειναι 100mw ,20dbm και αυτο.Εκτος αν εχει παρει τιποτα παραξενο γιατι εχω δει και κατι usb wifi 6000mw οποτε τσεκαρε το γιατι δεν ειναι καλυτερο να παιζεις τοσο πολυ.(σκιζεις και τους αλλους ετσι) (μολυνση των 2,4 ghz)

Δημοσ.

το εχεις βαλει στο δικο σου σπιτι να τραβαει ιντερνετ με ethernet και να δινει ασυρματα?

δεν ξερω αν μπορει να παρει ασυρματα γιατι ειναι κατευθυντικο οποτε δεν μπορει να κοιταει και προς τις 2 πλευρες αλλα ακομα και αν το εκανε καλο ειναι να βαλεις καλωδιο για να μην χανεις σε ταχυτητα καθολου(θα παιζει σαν Ap).Δεν βλεπω καπου για Repeater.Επισης επειδη δεν γραφει ποσα mw,dbm ειναι οποτε προσεχε το λιγακι.Μην ειναι κανα watt.Το νομιμο ειναι 100 mw,20dbm και ισως να μην υπαρχει λογος να το εχεις παραπανω ααφου ο θειος σου τραβαει ΛΟΓΙΚΑ με wifi stick που πχ ειναι με omni κεραια,ή ειναι Omboard και ειναι 100mw ,20dbm και αυτο.Εκτος αν εχει παρει τιποτα παραξενο γιατι εχω δει και κατι usb wifi 6000mw οποτε τσεκαρε το γιατι δεν ειναι καλυτερο να παιζεις τοσο πολυ.(σκιζεις και τους αλλους ετσι) (μολυνση των 2,4 ghz)

Ναι στο δικο μου σπιτι σε εξωτερικο χωρο να κοιταει προς το σπιτι του θειου μου. Συνδεσα το συγκεκριμενο μηχανημα με βοηθεια τεχνικου απο τα Μultirama! Mου εξηγησε πως το συγκεκριμενο προιον μπορει να συνδεθει ειτε ασυρματα με ενα μοντεμ, είτε μεσω καλωδιου ethernet! Στο συγκεκριμενο σημειο που το τοποθετησα δεν μπορουσα να το συνδεσω μεσω ethernet και αναγκαστικα το εκανα ασυρματα. 

(στην ουσια οταν καποιος ερχεται σπιτι μου και κανει αναζητηση wifi θα βρει ενα του μοντεμ πχ. ΟΤΕ CP564 και αλλο ενα σημα απο το μηχανημα που εβαλα πχ ΟΤΕnew) !!!!!

Με λιγα λογια το υπαρχον, παιρνει το σημα wifi και το ενισχυει! Το μηχανημα εχει 14Dbi  κεραια ! To ρυθμισε ετσι ωστε η εμβελεια να ειναι μονο μεχρι το σημειο που χρειαζομαι, καθως μπορει να ειναι βλαβερο και για τον ανθρωπο η ακτινοβολια στις μεγιστες ρυθμισεις.

Οχι δεν χρησιμοποει wifi stick ο θειος μου, διοτι το λαπτοπ πιανει full σημα απο το μηχανημα που εβαλα! 

Ειναι μια πολυ καλη λυση για οσους θελουν να επεκτεινουν το wifi σημα τους! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...