Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το εξής θέμα εδώ και καιρό έχω ένα pc που οταν πας να το ανοίξεις καμία φορά ενώ δείχνει να ανοίγει απο τα ανεμιστηράκια και σχετικά δεν ανοίγει, που σημαίνει ότι κάπου κολλάει για κάποιο λόγω πίστευα ότι ήταν η κάρτα γραφικών και την αφαίρεσα και δοκίμασα να τον ανοίξω έτσι. Πολύ φοβάμαι ότι είναι η μητρική έχεις τι λέτε; Θέλει άλλαγμα ή να δοκιμάσω και τίποτα άλλο;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Βγαλε τα παντα και ασε μονο μητρικη-ραμ-επεξεργαστη-καρτα γραφικων-τροφοδοτικο, και δες πως παει.

Εμενα τα ιδια μου εκανε ενα pc φιλου που ειχε προβλημα ο σκληρος παντως

edit: βγαλε και οτι εχεις συνδεμενο εκτος απο οθονη-πληκτρολογιο 

Δημοσ.

Οταν αφερεσες την γραφικων ανοιξε αμεσως εκανε κανα μπιπ μπιπ τιποτα? η εβαλες την οθονη στης μιτρικης τη γραφικων αν διαθετει

Δημοσ.

Εμενα τα ιδια μου εκανε ενα pc φιλου που ειχε προβλημα ο σκληρος παντως

...χλωμό, Cris, να ευθυνόταν ο σκληρός για ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ άνοιγμα, πάντως.

(Να μην ανοίγει ΚΑΘΟΛΟΥ, παίζει  - αν και σπάνιο, και όταν έχει χοντρό πρόβλημα ο σκληρός, είτε με fimrware είτε και ένα είδος καψίματος που θα βραχυκυκλώνει μετά το σύμπαν).

Έχω το εξής θέμα εδώ και καιρό έχω ένα pc που οταν πας να το ανοίξεις καμία φορά ενώ δείχνει να ανοίγει απο τα ανεμιστηράκια και σχετικά δεν ανοίγει, που σημαίνει ότι κάπου κολλάει για κάποιο λόγω πίστευα ότι ήταν η κάρτα γραφικών και την αφαίρεσα και δοκίμασα να τον ανοίξω έτσι. Πολύ φοβάμαι ότι είναι η μητρική έχεις τι λέτε; Θέλει άλλαγμα ή να δοκιμάσω και τίποτα άλλο;

Όπως ειπώθηκε, ΕΑΝ ακούγονται beeps, μπορείς να γκουγλάρεις με βάση το μοντέλο της μητρικής (ή έστω την έκδοση του BIOS), να δεις σε τί αντιστοιχούν. Αν και νομίζω ότι θα μας το ανέφερες αν άκουγες τέτοια - οπότε μάλλον "απλώς δεν ανοίγει".

Το θέμα είναι ότι τέτοια συμπεριφορά μπορεί να αντιστοιχεί σε διάφορες αιτίες. Με κύρια, συνήθως, την μητρική (να έχει κάποιο πρόβλημα, το οποίο "κάνει κύκλους" και δεν εμφανίζεται κάθε φορά).

Μπορεί όμως να φταίει και το τροφοδοτικό.

Σπανιότερα ίσως, οι μνήμες (χωρίς αν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι προβληματικές - μπορεί οι συγκεκριμένες να μη συνεργάζονται καλά με την συγκεκριμένη μητρική κτλκτλ).

Και από εκεί και πέρα, "χίλια"-δυο άλλα μικροθέματα μπορεί να ευθύνονται (πχ κάτι που δεν έχει κουμπώσει καλά).

Γενικά δεν υπάρχει "εύκολη λύση" στο σύμπτωμα που αναφέρεις. Μια καλή οδηγία είναι αυτή του Cris, δηλαδή να αφήσεις συνδεδεμένα επάνω μόνο τα απαραίτητα για έναρξη του συστήματος (CPU/GPU/PSU/RAM) και να τσεκάρεις συμπεριφορά για καμμιά βδομάδα.

Από εκεί και πέρα, ΕΑΝ υπάρχει η δυνατότητα να πάει σε τεχνικό το μηχάνημα, δεν θα ήταν άσχημα. ΕΜΠΙΣΤΟ όμως τεχνικό, κι όχι τον πρώτο τυχόντα ο οποίος πιθανότατα και "δουλειά" δεν θα κάνει, και θα θέλει να τσιμπήσει τα Ευρώ του.

Το ιδανικό ίσως να ήταν συνεργασία με κάποιον γνωστό "που ξέρει αρκετά από υπολογιστές", ώστε να βγουν τα πάντα από την μητρική (μέχρι και η CPU και η ψύκτρα δηλαδή), και να ξαναμπούν με πλήρη επίγνωση και προσοχή κτλ, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα πάντα πλεόν "πατάνε" τέλεια. Και από εκεί και πέρα, τσεκάρισμα για μερικές μέρες, όπως είπα....

*...γενικά πριν προβείς σε αγορές (μητρική πχ που είπες, ή τροφοδοτικό), καλό (...τί καλό, ΚΑΛΛΙΣΤΟ) είναι να το ψάξεις επαρκώς...

• Like 1
Δημοσ.

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="driftingcris" data-cid="53644586" data-time="1417437375"> <p>

Ήχους δεν κάνει καθόλου, οταν άνοιγε έκανε ένα μπιπ και καταλάβαινα ότι άνοιγε τωρα τίποτα, οι δίσκοι δεν είναι σίγουρα γιατί τους έχω δοκιμάσει σε άλλο pc και έπαιζαν μια χαρά, τα αφαίρεσα όλα με προσοχή όμως μου είπατε και άφησα επεξεργαστή μνήμες τροφοδοτικό και με την κάρτα γραφικών παλι τα ίδια άρα κάτι απο αυτά, τροφοδοτικό δεν είναι γιατί είναι επίσης δοκιμασμένο, δοκίμασα και χωρίς την κάρτα γραφικών με απλά συνδεδεμένο το πληκτρολόγιο στην Μητρική άνοιγαν τα αρχικά λαμπάκια ότι δηλ έκανε επαφή αλλα μετά τίποτα δεν προχωραγε στο bootαρισμα, για αυτό φοβάμαι ότι είναι η μητρική, για μνήμες να πω την αλήθεια δεν το έψαξα αλλα είναι παλιό το pc τις έχει πολλά χρόνια τωρα το θυμήθηκε;; Sent from my iPhone using Insomnia

Ήχους δεν κάνει καθόλου, οταν άνοιγε έκανε ένα μπιπ και καταλάβαινα ότι άνοιγε τωρα τίποτα, οι δίσκοι δεν είναι σίγουρα γιατί τους έχω δοκιμάσει σε άλλο pc και έπαιζαν μια χαρά, τα αφαίρεσα όλα με προσοχή όμως μου είπατε και άφησα επεξεργαστή μνήμες τροφοδοτικό και με την κάρτα γραφικών παλι τα ίδια άρα κάτι απο αυτά, τροφοδοτικό δεν είναι γιατί είναι επίσης δοκιμασμένο, δοκίμασα και χωρίς την κάρτα γραφικών με απλά συνδεδεμένο το πληκτρολόγιο στην Μητρική άνοιγαν τα αρχικά λαμπάκια ότι δηλ έκανε επαφή αλλα μετά τίποτα δεν προχωραγε στο bootαρισμα, για αυτό φοβάμαι ότι είναι η μητρική, για μνήμες να πω την αλήθεια δεν το έψαξα αλλα είναι παλιό το pc τις έχει πολλά χρόνια τωρα το θυμήθηκε;;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Τοτε αφου δοκιμασες και το τροφοδοτικο μενουν μονο η μητρικη και οι μνημες.

Για δοκιμασε μια-μια τις μνημες σε ολα τα slot. Αν παλι τιποτα δες αν μπορεις να βρει τπτ δανεικες. Αν και με αλλες κανει τα ιδια πας για μητρικη.

Δημοσ.

για μνήμες να πω την αλήθεια δεν το έψαξα αλλα είναι παλιό το pc τις έχει πολλά χρόνια τωρα το θυμήθηκε;;

:)

...Εκτός από το κρασί, τα πόδια της Paz Vega και τις ατάκες του Τζίμη Πανούση, οτιδήποτε άλλο στον κόσμο δαύτον χαλάει με τον χρόνο πάντως...

Μια τελευταία απόπειρα πριν δώσεις χρήμα για μητρική, είναι να βγάλεις την υπάρχουσα από το κουτί (αφού θα γίνει ούτως ή άλλως, αν είναι ν' αλλαχτεί), να βγάλεις τα ΠΑΝΤΑ από πάνω της, να την φυσήξεις μ' ένα σεσουάρ (στο χλιαρό και  χωρίς να το αφήνεις για περισσότερο από 2-3 δεύτερα πάνω από συγκεκριμένο σημείο), με έμφαση σε "δύσκολα" σημεία, όπως πχ τα slots καρτών (RAM / PCI) και μετά ν' αρχίσεις να στήνεις τα απαραίτητα για εκκίνηση συστήματος που λέγαμε πιο πριν - έχοντας όμως εξασφαλίσει ΑΛΛΟ τροφοδοτικό και μνήμες (δανεικά) για το τεστάρισμα.

Για την ακρίβεια, βάζεις πάνω επεξεργαστή, σετάκι ψύκτρας/ανεμιστήρα, τις μνήμες (τις οποίες καλό είναι να τις περάσεις μία, είτε με γομολάστιχα είτε με ένα πανάκι όπου έχεις στάξει οινόπνευμα, στις "επίχρυσες" επαφές τους), συνδέεις το τροφοδοτικό (σιγούρεψε ότι ΚΑΙ το τετράπινο βύσμα που κουμπώνει κοντά στον επεξεργαστή, το έχεις όντως κουμπώσει), την κάρτα γραφικών (και πάνω της το βύσμα της οθόνης) και τέλος δοκιμάζεις εκκίνηση γεφυρώνοντας στιγμιαία (πχ με ένα κατσαβίδι ή οτιδήποτε μεταλλικό τεσπα) τα δύο πινάκια στα οποία κατέληγε το βυσματάκι που ξεκίναγε από το Power-On Βutton (....με την ίδια διαδικασία, κλείνει το σύστημα. Αλλιώς από τον πιθανώς υπάρχοντα διακόπτη του τροφοδοτικού).

EAN ξεκινήσει, και ξεκινάει ΠΑΝΤΑ (κάνε καμμιά δεκαριά-εικοσαριά δοκιμές ξερωγώ) μέσα στη μέρα, τότε κατά πάσα πιθανότητα η μητρική ΔΕΝ έχει πρόβλημα και "τζάμπα" θα την αλλάξεις...(Μετά μένουν οι μνήμες για τεστάρισμα με memtest και το τροφοδοτικό σου να δοκιμαστεί αλλού, ΑΡΚΕΤΕΣ πάντως φορές...).

Πιθανώς όμως, όπως είπα ήδη κι από νωρίτερα, η αρχική σου υποψία ήταν εύστοχη και όντως η μητρική είναι που έχει το θέμα (κατά βάση και γενικόλογα, δεν μπορεί να αξιοποιήσει την τροφοδότησή της ώστε να εκκινήσει το σύστημα. Και είναι κάτι που συμβαίνει κυρίως με παλιές μητρικές).

Ένας οπτικός έλεγχος για blown/leaky capacitors, ίσως συνδράμει στο συμπέρασμα. (...οι οποίοι παρεμπιπτόντως ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΙ, συνήθως, και δη σχετικά εύκολα - αρκεί να υπάρχει καλό κολλητήρι και εμπειρία. Το κόστος είναι μηδαμινό - της τάξης των λίγων Ευρώ, καθώς πες ότι κάθε τυχόν προβληματικός capacitor, κοστίζει γύρω στο Ευρώ, και άντε να χρειαστεί ν' αλλαχτούν 3-4-5...).

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...