Προς το περιεχόμενο

Φορτιστές και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες

DownUNDERground

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 5/11/2020 στις 11:06 ΠΜ, theo93 είπε

Δυστυχώς όχι, μπορώ να σε βοηθήσω κάπως;

Συγνώμη για την αργοπορία

Δεν καταλαβαίνω πως να χειριστώ το κόκκινο κουμπι στη μέση:  Γράφει αριστερά start, δεξιά reset, ενώ κάτω του δηλώνεται ως κουμπί discharge. Δηλαδή αν το πατήσω θα κάνει start στο discharge, ή reset? και τι σημαίνει reset?

Και εκτός αυτού, πως καταλαβαίνω πότε τελείωσε η φόρτιση? δλδ τα λαμπάκια πάνω από κάθε μπαταρία τι σημαίνει όταν είναι πάντα αναμένα, και τι όταν αναβοσβήνουν? και τι σημαίνει όταν κάποια είναι  λίγο αναμένα, και κ'άποια πιό πολύ?

Γενικά, είμαι φουλ άσχετος. 

:)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

20 ώρες πριν, kawasutra είπε

Συγνώμη για την αργοπορία

Δεν καταλαβαίνω πως να χειριστώ το κόκκινο κουμπι στη μέση:  Γράφει αριστερά start, δεξιά reset, ενώ κάτω του δηλώνεται ως κουμπί discharge. Δηλαδή αν το πατήσω θα κάνει start στο discharge, ή reset? και τι σημαίνει reset?

Και εκτός αυτού, πως καταλαβαίνω πότε τελείωσε η φόρτιση? δλδ τα λαμπάκια πάνω από κάθε μπαταρία τι σημαίνει όταν είναι πάντα αναμένα, και τι όταν αναβοσβήνουν? και τι σημαίνει όταν κάποια είναι  λίγο αναμένα, και κ'άποια πιό πολύ?

Γενικά, είμαι φουλ άσχετος. 

:)

Καλησπέρα,

Τα κόκκινα λαμπάκια είναι για την φόρτιση και το πράσινο για την εκφόρτιση.

Όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση τα κόκκινα σταματανε να αναβοσβήνουν.

Για να φορτίσεις, βάζεις τον φορτιστή στην πρίζα και μετά τις μπαταρίες, τότε θα δεις ότι θα ανάβουν μόνο τα κόκκινα λαμπάκια.

Για να εκφορτίσεις, ενώ έχεις τον φορτιστή στην πρίζα πατάς μια φορά το κεντρικό κουμπί και μετά βάζεις τις μπαταρίες, τότε θα δείς πως θα ανάψει και το πράσινο.

Ελπίζω να το έγραψα κατανοητά :P 

• Like 1

6 ώρες πριν, theo93 είπε

Καλησπέρα,

Τα κόκκινα λαμπάκια είναι για την φόρτιση και το πράσινο για την εκφόρτιση.

Όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση τα κόκκινα σταματανε να αναβοσβήνουν.

Για να φορτίσεις, βάζεις τον φορτιστή στην πρίζα και μετά τις μπαταρίες, τότε θα δεις ότι θα ανάβουν μόνο τα κόκκινα λαμπάκια.

Για να εκφορτίσεις, ενώ έχεις τον φορτιστή στην πρίζα πατάς μια φορά το κεντρικό κουμπί και μετά βάζεις τις μπαταρίες, τότε θα δείς πως θα ανάψει και το πράσινο.

Ελπίζω να το έγραψα κατανοητά :P 

περισσότερο δε γίνεται, ευχαριστώ!

• 4 μήνες μετά...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. 

Ψάχνω για κάποιες συσκευές επαναφορτιζόμενες ΑΑ & ΑΑΑ.

Θα με ενδιέφερε να μπορώ να φορτίζω και μεμονωμένα. 

https://www.skroutz.gr/s/8873896/Panasonic-Smart-Quick-BQ-CC16-4x-AA-2500mAh.html

Αυτός είναι οκ; Προφανώς αν υπάρχει και κάτι φθηνότερο μου κάνει. 

Επίσης για το ασύρματο λέω να πάρω αυτές. Είναι οκ; https://www.e-shop.gr/panasonic-eneloop-lite-bk-3lcce-2x-aa-950mah-p-ANA.NLP0271

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Στις 12/4/2021 στις 8:40 ΠΜ, michkal91 είπε

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. 

Ψάχνω για κάποιες συσκευές επαναφορτιζόμενες ΑΑ & ΑΑΑ.

Θα με ενδιέφερε να μπορώ να φορτίζω και μεμονωμένα. 

https://www.skroutz.gr/s/8873896/Panasonic-Smart-Quick-BQ-CC16-4x-AA-2500mAh.html

Αυτός είναι οκ; Προφανώς αν υπάρχει και κάτι φθηνότερο μου κάνει. 

Επίσης για το ασύρματο λέω να πάρω αυτές. Είναι οκ; https://www.e-shop.gr/panasonic-eneloop-lite-bk-3lcce-2x-aa-950mah-p-ANA.NLP0271

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ο φορτιστής καλός πρέπει να είναι, έχει προταθεί ξανά παλιότερα.

Μπαταρίες εγώ θα προτιμούσα αυτές. (για την ακρίβεια τις έχω προτιμήσει ήδη)

https://www.skroutz.gr/s/8212751/Panasonic-Eneloop-AA-1900mAh-2τμχ.html

• Like 1

• 1 μήνα μετά...

Καλησπέρα παιδια αγόρασα σήμερα επαναφορτιζόμενες μπαταρίες varta και τις έχω βάλει να φορτίζουν με έναν φορτιστή  orbit που τον είχα από παλιά.87387631_1083146655357642_8515357333923037184_n.jpg.ac80decd2b9aafea03db41e1d3cd0903.jpg.0fa2321e00b4b8e8c18de54c3f5e6724.jpg

Θα φορτίσουν οι μπαταρίες ή θα έχω κάποιο θέμα (εκτός από το να περιμένω καμια δεκαριά ώρες για να φορτίσουν😆);;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ο φορτιστή δεν ειναι απο τον καιρό του νοε και φορτιζει NiMH δεν θα εχεις θεμα.

Δες το μοντελο και ψαξε στο internet για το manual

Επεξ/σία από smpt

20 minutes ago, smpt said:

Αν ο φορτιστή δεν ειναι απο τον καιρό του νοε και φορτιζει NiMH δεν θα εχεις θεμα.

Δες το μοντελο και ψαξε στο internet για το manual

87361738_598355921012714_2074423380961918976_n.jpg.0416d65f0e01095059284331743f5024.jpg.830032327e75d91524a2d49873f4bdd3.jpg

Το έχω βάλει εδώ κι ένα τετράωρο να φορτίσουν στην ρύθμιση 1600mah. Βέβαια οι μπαταρίες είναι 2100mah άρα θα καθυστερήσει περισσότερο η φόρτιση;; Το ότι ζεσταίνονται οι μπαταρίες και ο φορτιστής κατά την διάρκεια της φόρτισης είναι φυσιολογικό;;

17 minutes ago, infini said:

1600mAh είναι πολλά.

Τι εννοείς πολλά;; Αφού οι τιμές σε mah που έχει να επιλέξεις πίσω από τον φορτιστή έχει να κάνει με την χωρητικότητα των μπαταριών που πρόκειται να φορτίσεις ή κάνω λάθος;; Πρέπει να το βάλω σε χαμηλότερα mah δηλαδή;;

38 λεπτά πριν, marsele είπε

Τι εννοείς πολλά;; Αφού οι τιμές σε mah που έχει να επιλέξεις πίσω από τον φορτιστή έχει να κάνει με την χωρητικότητα των μπαταριών που πρόκειται να φορτίσεις ή κάνω λάθος;; Πρέπει να το βάλω σε χαμηλότερα mah δηλαδή;;

Δεν υπάρχει πρόβλημα, αυτές οι τιμές είναι ενδεικτικές.

Στον φορτιστή παίζουν ρόλο τα mA ρεύματος που δίνει και είναι σταθερά, τα γράφει στο μπροστινό μέρος.

Αυτό που δεν γνωρίζω είναι μήπως λόγω αυτοματισμού σταματήσει τη φόρτιση στις 10,5 ώρες και σου αφήσει τη μπαταρία μισοφορτισμένη.

7 hours ago, Doubt said:

Αυτό που δεν γνωρίζω είναι μήπως λόγω αυτοματισμού σταματήσει τη φόρτιση στις 10,5 ώρες και σου αφήσει τη μπαταρία μισοφορτισμένη.

Τον φορτιστή τον αποσύνδεσα από το ρεύμα έπειτα από περίπου 5 ώρες για να δω σε τι επίπεδο βρίσκονταν οι μπαταρίες.

Επειδή έχω τον παρακάτω φορτιστή LiitoKala LII-100B δοκίμασα το εξής: Έβαλα να φορτίσει μια από τις τέσσερις μπαταρίες για να διαπιστώσω σε τι επίπεδο βρίσκεται μιας και ο φορτιστής liitokala έχει ενδείξεις του ποσοστού φόρτισης της μπαταρίας. Στην αρχή η φόρτιση ξεκίνησε από ποσοστό 50% και έπειτα από 5 λεπτά φόρτισης πήγε στο 75% που σημαίνει ότι οι μπαταρίες είχαν φορτίσει πάνω από το μισό σίγουρα!

3 ώρες πριν, marsele είπε

Τον φορτιστή τον αποσύνδεσα από το ρεύμα έπειτα από περίπου 5 ώρες για να δω σε τι επίπεδο βρίσκονταν οι μπαταρίες.

Επειδή έχω τον παρακάτω φορτιστή LiitoKala LII-100B δοκίμασα το εξής: Έβαλα να φορτίσει μια από τις τέσσερις μπαταρίες για να διαπιστώσω σε τι επίπεδο βρίσκεται μιας και ο φορτιστής liitokala έχει ενδείξεις του ποσοστού φόρτισης της μπαταρίας. Στην αρχή η φόρτιση ξεκίνησε από ποσοστό 50% και έπειτα από 5 λεπτά φόρτισης πήγε στο 75% που σημαίνει ότι οι μπαταρίες είχαν φορτίσει πάνω από το μισό σίγουρα!

Κάνε μια πλήρη φόρτιση στον orbit, βάλε μετά τη μπαταρία στον άλλο κι αν σου δείξει 100% τότε είσαι εντάξει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...