Προς το περιεχόμενο

Φορτιστές και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες

DownUNDERground

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω βαλει επαναφορτιζομενες μπαταριες ΑΑΑ να φορτισουν, σε διαφορους φορτιστες μπαταριων που εχω.

Επι ενα 24ωρο, το λαμπακι δεν σβηνει!!!!

Και φαινεται οτι φορτιζουν, γιατι και στο ups που φαινεται, φαινεται οτι τραβουν ρευμα. Που παει, ολο αυτο, το λιγοστο εστω ρευμα; Περιμενω να σβησουν τα λαμπακια απο τους φορτιστες, οτι φορτιστηκαν οι μπαταριες, και δεν σβηνουν ποτε!

Ειναι ομως δυνατον, 4....μπαταριουλες, να φορτιζουν μια ολοκληρη μερα, ή και....μέρες; Δεν το θεωρω φυσιολογικο.

Βεβαια, ειναι μπαταριες που ειναι παλιες, αλλα περιστασιακα τους εκανα χρηση, δεν ηταν και σε αχρησια.

Τι λετε, τι συμβαινει, πως εξηγειται;

Επεξ/σία από mindreader
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators

Κάποια στιγμή οι επαναφορτιζόμενες ατονούν.

Το δοκίμασα σήμερα με κάτι παλιές Varta, με το δικό τους φορτιστή, με Energizer, φαίνεται να φορτίζουν (ώρα πολλή) αλλά δεν λειτουργούν.

Δοκίμασα απλές και η συσκευή λειτούργησε, άρα ήταν θέμα μπαταρίας. Τις είχα αφόρτιστες πάρα πολύ καιρό, όμως.

• Like 1

Υπάρχουν φορτιστές που αναγράφουν αν η μπαταρία είναι "ψόφια", ρυθμίζεις στα πόσα amper θες να φορτίσεις, πόση ώρα φορτίζουν, στάθμη φόρτισης, προστασία βραχυκυκλώματος και αναγνωρίζουν αυτόματα τον τύπο της μπαταρίας.

Εγώ έχω αυτόν με τροφοδοσία μέσω φορτιστή κινητού.Θα ήθελα να είχε και ρύθμιση να σταματάει την φόρτιση σε συγκεκριμένο ποσοστό, αλλά αυτό γίνεται λογικά με πρίζα με χρονοδιακόπτη.Αλλά νομίζω ότι μετά την πλήρη φόρτιση, σταματάει να δίνει ρεύμα.

Για τον συγκεκριμένο φορτιστή, είχα διαβάσει κάτι χρήσιμο:

O UM4 έχει 2 ανεξάρτητα κανάλια φόρτισης. Οι θέσεις 1-3 μοιράζονται το ένα κανάλι και οι 2-4 το άλλο.

Αυτό σημαίνει ότι αν βάλεις 2 μπαταρίες στις θέσεις 1-3 ή 2-4 θα μοιράζονται το ρεύμα και η φόρτιση θα καθυστερεί περισσότερο.

Για 2 μπαταρίες να επιλέγεις τις θέσεις 1-2 ή 3-4

https://www.skroutz.gr/s/17208827/NiteCore-UM4-Fortistis-4-Mpatarion-Li-ion-Ni-Cd-Ni-MH-Megethous-AA-AAA-D-18650.html

Εναλλακτικά, για τους XTAR έχω διαβάσει καλά λόγια.

Επεξ/σία από AntiCambeR

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...