Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έπεσε στα χέρια μου ένα λάπτοπ φίλου Acer Aspire 5742G το οποίο δούλευε κανονικά αλλά μετά από ένα χτύπημα που έφαγε από το κάτοχο του ανεβάζει υπερβολικές θερμοκρασίες ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών με αποτέλεσμα να κλείνει κατευθείαν όταν ζορίζεται έστω λίγο ο επεξεργαστής.

 

Για παράδειγμα, σε idle κατάσταση οι θερμοκρασίες παίζουν από 60-70 βαθμούς και αν για παράδειγμα πάω να αποσυμπιέσω κάτι φτάνουν τους 95-100 βαθμούς και μετά από λίγο κλείνει.

 

Μπορεί κάποιος να μου πει τι μπορεί να φταίει για να το φτιάξουμε? Το άνοιξα όλο για να το ελέγξω αλλά και το ανεμιστηράκι δουλεύει και ούτε πολύ σκόνη είχε για να γίνεται το πρόβλημα. 

 

Τι μπορεί να φταίει???

Δημοσ.

Οινόπνευμα,βαμβάκι και τρίψιμο να φύγει η παλιά πάστα.Με στοργή και προδερμ και ρέγουλα το υγρό.

Εν τω μεταξύ,τι δράμα είναι αυτό..σαν να πυροβόλησαν σωληνάριο με πάστα είναι..τεσπά,φαντάζομαι πάστα ξέρεις να βάζεις,στα λάπτοπ είναι μικρότερη η επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με την ψύκτρα,βάζεις μόνο εκεί.Προσοχή μην σου ξεφύγει.Και καλή επιτυχία.

Δημοσ.

Πιστεύεις ότι αυτό θα έφταιγε και θα προκαλούσε το πρόβλημα;;

 

Πάστα να βάλω και στα 2 πράγματα που βλέπω ότι είχαν η μόνο στον επεξεργαστή;; αυτό δεξιά τι είναι που έχει πάστα;

Δημοσ.

Nαι,είναι πιθανό να είχε ξεραθεί η πάστα,και με το χτύπημα να έσπασε και να μη λειτουργούσε πια ως θερμοαγώγιμο μέσο.

Αυτό δεξία είναι η vga,πάστα θα βάλεις και στα δύο chip του επεξεργαστή,και σε αυτό της vga.Και μου φαίνεται έχει και σε αυτά τα μαύρα τσιπ,δίπλα στη vga.Μπα,σαν κόλα θα λειτουργεί για να μην πολυκουνιέται ο χάλκινος αγωγός.

Πάστα βάζεις με μια κάρτα πιστωτική,την κόβεις στα 4 για να σε διευκολύνει,την ελάχιστη δυνατή ποσότητα,και απλώνεις να πάει ομοιόμορφα παντού.

Μετά βιδώνεις σταυρωτά.

Με μία κίνηση να ακουμπήσει η ψύκτρα και στα δύο τσιπ,επεξεργαστή και vga.

Πάστα μόνο στο μαύρο υπερυψωμένο μέρος.Αν σου φύγει,καθάρισε το,μην παραδειγματιστείς από το χυμαδιό που είδες

  • Like 1
Δημοσ.

Έκανα ότι έγραψες πιο πάνω φίλε μου και δοκίμασα πάλι το ίδιο αρχείο να αποσυμπιέσω που είναι μεγάλο και κάνει κανά 10λεπτο για να το αποσυμπιέσει και το λαπτοπ δεν έκλεισε αυτή τη φορά, αλλά:

 

οι θερμοκρασίες του cpu έφτασαν μέχρι 95-97 βαθμούς (τη περισσότερη ώρα ήταν από 90-93) ενώ της κάρτας γραφικών μέχρι 77 βαθμούς.

 

Έγινε τίποτα? 

 

Σε idle κατάσταση ο cpu είχε περίπου 47-50 βαθμούς και η κάρτα γραφικών το ίδιο.

Δημοσ.

Απο την πρωτη φωτο το φανακι σου φαινεται πολυ βρωμικο,καταρχην το φυσας,και καταδευτερον παιρνεις μια μπατονετα βρεγμενη με azax και καθαριζεις τα πτερυγια απο την σκονη που εχει κολλησει και δεν φευγει με το φυσημα.Η σκονη βαραινει τα πτερυγια και ο ανεμιστηρας χαζοδουλευει.

Μετα τον καθαρισμο,δες την λειτουργια του με το χερι σου,ισως να χρειαστει και λαδωμα.

  • Like 1
Δημοσ.

Το καθάρισα και είναι οκ και αυτό τώρα, δεν χρειάστηκε λάδωμα αλλά του εβγαλα ολη τη σκονη.

 

Η θερμοκρασία με το που το ανοίγω πλέον είναι στους 36-38 βαθμούς για cpu και gpu.

 

Να δοκιμάσω να αποσυμπιέσω το ίδιο αρχείο?

Δημοσ.

Σωστός ο Ρότζερ,βραδιάτικο δεν το πρόσεξα..Πιο εύκολο και καλύτερο να πάει μια βόλτα από ένα βενζινάδικο ή συνεργείο η μητρική,και με τον ανεμιστήρα κρατημένο σταθερό,ένα καλό φύσημα.

Οι θερμοκρασίες στο idle είναι λογικές.

Τώρα να τρώει τόσο φόρτο ένας i5 σε ξεζιπάρισμα..τι να σου πω..είναι και μακρά η διαδικασία..γενικά έχει θέματα;

Σε flash π.χ.;

Α,αυτές τι θερμοκρασίες τις πιάνει έτσι όπως είναι;Χωρίς τα πλαστικά του;

Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες στο unzip πάλι είναι ίδιες όπως πριν... Με τα πλαστικά του είναι, τα έχω βιδώσει όλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...