fever25 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Εδώ και κάποια χρόνια χρησιμοποιούσα το comodo firewall σε έναν υπολογιστή με windows 7 που έχω στο σπίτι (για παιχνίδια , ταινίες κλπ). Σήμερα μου παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα με το utorrent (έδειχνε όλο το μεσημέρι ότι δεν συνδεόταν) με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κατεβάσω τίποτα (οι ταχύτητες ήταν άθλιες ενώ σχεδόν σε όλα τα torrent δεν έβρισκε seeders). Ψάχνοντας δοκίμασα τα πάντα: Σάρωσα με avast το pc, με cccleaner, με το superantispywar καθώς και με το malewarebytes. Για να είμαι ειλικρινής δεν κατάφερα και πολλά. Ανάμεσα στις δοκιμές, απενεργοποίησα κάποια στιγμή και το comodo firewall. Δεν κατάλαβα πως, αλλά μετά από λίγο η κατάσταση βελτιώθηκε και αργότερα το πρόβλημα σχεδόν λύθηκε. Χωρίς να είμαι σίγουρος ότι φταίει το comodo, το απεγκατέστησα και ενεργοποίησα το firewall των windows. Το θέμα είναι από εδώ και πέρα σε ποιο (free) firewall να στραφώ. Με το comodo ήμουν υπέρ του δέοντος ευχαριστημένος και ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφταιγε αυτό για το πρόβλημα. Εξάλλου τόσα χρόνια δεν είχε προκύψει το παραμικρό ανάμεσα σε αυτό και το utorrent (είχα φροντίσει να κάνω την απαραίτητη εξαίρεση στο πρόγραμμα). Κλείνοντας η ερώτησή μου είναι η εξής: Σε ποιο free firewall να στραφώ;
accipio Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Κι εγώ έχω το Comodo Firewall, αλλά απ' όσο θυμάμαι ποτέ δεν μου δημιούργησε τέτοιο πρόβλημα. Για το ερώτημά σου, δες το Privatefirewall, απλό και ελαφρύ.
idefixius Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 To firewall των Windows, εφόσον είναι πλήρως ενημερωμένο, είναι εξαιρετικό. Δε χρειάζεσαι κάποιο άλλο.
fever25 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Πως το κρατάω ενημερωμένο το συγκεκριμένο;
idefixius Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Nα βεβαιωθείς ότι η αυτόματη εγκατάσταση ενημερώσεων των Windows είναι ενεργοποιημένη. Ενημερώνοντας τα Windows έχεις ενημερωμένο και το firewall.
G1O Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) καλυτερο firewall απο το comodo δεν υπαρχει κατα τη γνωμη μου,κανε μια επανεγκατασταση του προγραμματος,το firewall των windows δεν ενημερωνεται!!!γινονται ενημερωσεις ορισμων/ασφαλειας μεσω του windows update στο windows defender ΑΛΛΑ δεν εχει τον καθολικο ελεγχο του firewall το defender(λειτουργει ως antivirus) εξισου καλο,ισως κατωτερα πολυ λιγο ελαχιστα , firewall εχω συναντησει στα kaspersky,norton- internet securityαφου κανεις την απεγκατασταση του comodo,μπαινεις σε ασφαλη λειτουργια και σβηνεις απο τον δισκο στα αρχεια εφαρμογων οτι αναφερεται στο comodo,μετα κανεις νεα εγκατασταση Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2014 από G1O
GPOWERR Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Εγω χρησιμοποιω αυτο 3 χρονια τωρα: http://www.sphinx-soft.com/Vista/order.htmlτο οποιο απλα διαχειριζεται το firewal των windows...ειναι ευχρηστο και πολυ ελαφρυ και πολλες φορες εχει μπλοκαρει τα unwanted προγραμματα απο εγκαταστασεις software.
fever25 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Λοιπόν, επιχείρησα να περάσω ξανά το comodo. Μου βγάζει κατά την εγκατάσταση error 1306 (ή κάτι τέτοιο). Από ότι είδα είναι συχνό το πρόβλημα και οφείλεται σε υπόλοιπα που έχουν μείνει από την προηγούμενη εγκατάσταση. Κατέβασα κάποια προγράμματα από την επίσημη ιστοσελίδα του comodo που υποτίθεται ότι καθαρίζουν αυτά τα υπόλοιπα, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Από κάποια φάση και μετά μάλιστα, άρχισε να μου πετά μπλε οθόνες, οπότε αναγκαστικά το παράτησα το άθλημα... Επομένως η ερώτηση αφορά την επιλογή διαφορετικού (από το comodo) firewall... Έχω π.χ. ακούσει καλά λόγια για το zone alarm αλλά δεν ξέρω... Περιμένω ιδέες...
G1O Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 αν υπαρχει φακελος στο c αρχεια εφαρμογων x86/x64 πρεπει να τον σβησεις,επομενο βημα πηγαινεις εκτελεση(run) γραφεις %appdata% στον φακελο local μπαινεις στο temp σβηνεις οτι βρεις απο το comodo,πηγαινεις πισω και σβηνεις απο το φακελο roaming επισης ο,τι υπαρχει απο το προγραμμα,βγαινεις απο εκει,ξανα πηγαινεις εκτελεση πληκτρολογεις regedit και enter αφου μπεις στον επεξεργαστη μητρωου πηγαινεις στο φακελο HKEY_CURRENT_USER -software και σβηνεις τον φακελο comodo μετα πηγαινεις στον φακελο HKEY_LOCAL_MACHINE και software και σβηνεις τον φακελο του προγραμματος,κανε μια επανεκκινηση και προσπαθησε να κανεις εγκατασταση το προγραμμα
mpompo13 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Εάν είσαι μέσω ρουτερ τότε έχει το ρουτερ ενσωματωμένο firewall οπότε κάτι παραπάνω από το firewall των windows δεν νομίζω να χρειάζεσαι. 1
papanastassiou Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 καλησπέρα παιδιά, Εχω windows 7 και σημερα έκανα το λάθος να εγκαταστήσω το firewall comodo αλλά μαζι με το geek buddy και το comodo dragon. To firewall από μόνο του δεν ήταν βαρύ, το πρόβλημα το δημιουργησαν τα δύο άλλα αφού όταν πήγαινα να τα εκκινήσω ο υπολογιστης δεν αποκρινόταν. Είναι προβληματικό σε εκδόσεις χ64 χ86 μου έβγαλε αναδυόμενο παράθυρο το ίδιο το comodo και με προειδοποίησε. στην εγκατάσταση μου ζητούσε να γυρίσω και στα dns της comodo για επιπρόσθετη ασφάλεια. Ευτυχώς δε το έκανα. Το firewall του ρουτερ που είναι adb της cyta δε νομίζω ότι αρκεί καθώς η πρόσβαση είναι πιο εύκολη και απο τουαλέτα χωρίς πόρτα. είμαι ανάμεσα στο firewall των windows που δε το έχω ενεργοποιήσει ποτέ ως τώρα και στο private firewall. Ως outsider έχω το ελαφρύ outpost firewall Εσείς ποιο θα μου προτείνατε ?????? παραθέτω τα link τους http://www.privacyware.com/personal_firewall.html http://www.softpedia.com/get/Security/Firewall/Outpost-Firewall-Free.shtml Ευχαριστώ
G1O Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 το firewall του ρουτερ ξεχασε το,δεν υπαρχει ασφαλεια. -Εχω windows 7 και σημερα έκανα το λάθος να εγκαταστήσω το firewall comodo αλλά μαζι με το geek buddy και το comodo dragon. -απλα απο την προσαρμοσμενη εγκατασταση ,μπορεις να μην επιλεξεις τον φυλλομετρητη,και το greek buddy οπως και dns. ειναι ο,τι καλυτερο απο θεμα firewall!οσο για την επιδοση του υπολογιστη δεν νομιζω ειναι προβλημα του comodo!
papanastassiou Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 το firewall του ρουτερ ξεχασε το,δεν υπαρχει ασφαλεια. -απλα απο την προσαρμοσμενη εγκατασταση ,μπορεις να μην επιλεξεις τον φυλλομετρητη,και το greek buddy οπως και dns. ειναι ο,τι καλυτερο απο θεμα firewall! οσο για την επιδοση του υπολογιστη δεν νομιζω ειναι προβλημα του comodo! Δεν έφταιγε το firewall το ξεκαθάρισα πιο πάνω. Η ζημιά έγινε από το comodo dragon και το geek buddy Ο υπολογιστής πάει σφαίρα μόλις έβγαλα το dragon είναι σύχρονο μηχάνημα και σχετικά καθαρό από ότι μπορεί να το κάνει αργό. Το λογικό θα ήταν να κάνω επανεγκατάσταση comodo σκέτο. Αλλά για κανα 10 ημερο δε θα ήθελα. Μη τυχόν και πάειστραβά πάλι η δουλειά δε θα αντέξω και δευτερο τέτοιο ξενέρωμα στα καπάκια. Απλά θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει χρησιμοποιήσει κάποιος άλλο firewall και συγκεκριμένα κάποιο από αυτά που προνέφερα. Να το δοκιμάσω και εγώ
fever25 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Ρε παιδιά , εκτός comodo. το zonealarm λέει τίποτα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα