loic Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Εχω εναν εξωτερικο δισκο (βασικα ειναι ενας εσωτερικος 2,5αρης σε θηκη), ο οποιος ειναι σε NTFS. Τον συνδεσα σε OS X, δουλεψε μια χαρα. Τον ξανα-συνδεσα σε Win και μου πεταει το παρακατω παραθυρο. Μεχρι στιγμης παταω "Continue without scanning". Δεν βλεπω να εχει καποιο προβλημα, ολα τα αρχεια φαινονται να ειναι ΟΚ. Ξερει κανεις τι κανει το "scan and fix" και αν πρεπει να το κανω καθε φορα που θα τον συνδεω σε OS X και μετα παλι σε Windows?
G1O Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 επιδιορθωνει προβληματα στο συστημα αρχειων,προχωρησε στην επιδιορθωση,καθε φορα που θα αφαιρεις τον δισκο θα πηγαινεις κατω στο tray και θα κανεις αποσυνδεση του δισκου πρωτα και μετα θα τον αποσυνδεεις
loic Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Η αληθεια ειναι πως ψιλο-φοβηθηκα να πατησω το fix, δεν ημουν σιγουρος για το τι ακριβως θα κανουν τα Win στο δισκο αλλα αφου λες πως δεν υπαρχει προβλημα, θα το κανω...
G1O Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 να εχεις παντα αντιγραφα σε εναν ακομη δισκο,ισως μια αλλη φορα να ζητηθει να διαμορφωθει ο δισκος αντι της επιδιορθωσης πριν χρησιμοποιηθει, εκει θα βρεθεις σε δυσκολη θεση ψαχνοντας σε προγραμματα ανακτησης δεδομενων
loic Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Εννοειται οτι εχω BACKUP. Ο παραπανω δισκος ειναι 2,5'' WD Blue. Εχω επισης αντιγραφα σε 2,5'' WD Black που τον συνδεω μονο για backup, και επισης σε Blu-Ray's. Λοιπον, εκανα scan and fix, πηρε γυρω στο ενα λεπτο και μου πεταξε το παρακατω... (Δεν βλεπω να εχει δημιουργηθει φακελος "Found", οποτε υποθετω οτι δεν "επανεφερε" τιποτα.)
G1O Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 αφου εχεις αντιγραφα αυτου του δισκου και χωρις να σε μπερδεψω με εντολες cmd πηγαινε υπολογιστης - στον δισκο πατησε δεξι κλικ -ιδιοτητες-εργαλεια-ελεγχος και μαρκαρεις τις δυο επιλογες ισως παρει παραπανω απο 3 ωρες,μαλλον υπαρχουν κατεστραμμενοι τομεις οποτε και θα διορθωθουν,εφοσον δεν υπαρχουν προβληματα μηχανικα στο δισκο
loic Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Η θηκη που εχω αγορασει για τον συγκεκριμενο δισκο, υποστηριζει S.M.A.R.T, οποτε τον εχω τσεκαρει με HD Sentinel. Το HDSentinel λοιπον τον βγαζει με 100% (και επιδοση και υγεια). Να μην το εμπιστευτω λες? Δε νομιζω οτι πρεπει να ανησυχω.. Και μιας που το ανεφερα.. πως διαολο μπορει καποιος να ξερει απο πριν αν η ταδε θηκη που σκοπευει να αγορασει, υποστηριζει S.M.A.R.T? Στον Black εχω μια USB 3.0 Raidsonic, και δεν υποστηριζει.
G1O Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) αν συνδεθει ενας δισκος σε εναν υπολογιστη ο ελεγχος γινεται αυτοματως ειτε ειναι σε usb 2 ειτε 3 ,η διαμεταγωγη δεδομενων δειχνει την κατασταση υγειας αμεσως,το smart, δεν απαιτει καποιο καλωδιο συγκεκριμενο,αν αυτη ειναι η ερωτηση σουοι θυρες usb3 θα υποστηριζονται εφοσον οι αφαιρουμενοι δισκοι εχουν αυτες τις προδιαγραφες,στα windows7 θα πρεπει να γινει εγκατασταση των οδηγων usb 3 (rapid),στα windows 8/8.1 υπαρχουν ετσι και αλλιως οι οδηγοι ενσωματωμενοι Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2014 από G1O
loic Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Αυτο που θελω να πω... το περιγραφει καλυτερα αυτος που εγραψε το παρακατω: http://www.hdsentinel.com/compatibility_usbharddisks.php Το ζουμι ειναι αυτο: QuoteIn contrast, many USB-ATA bridge chips do not support such features. Using hard disks with these USB-ATA bridge chips are not too safe because it is not possible to access any S.M.A.R.T. information about the hard disk. If the USB-ATA bridge chip physically has no support for it, Hard Disk Sentinel will not be able to detect any information about hard disks with such USB-ATA bridge chip. These chips are listed as "Not possible" to support in the table below - because of the required function is missing from the chips. Οταν λοιπον ο "USB to ATA" controller, δεν υποστηριζει S.M.A.R.T, δεν μπορεις να τσεκαρεις την υγεια του δισκου και γενικα να δεις οποιαδηποτε πληροφορια. Οποτε αυτο που ρωταω ειναι... πως μπορεις να γνωριζεις εκ των προτερων αν η ταδε θηκη υποστηριζει S.M.A.R.T...
G1O Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) απο τη στιγμη που θα συνδεθει ο χ δισκος με usb 2 η ανωτερη η σε θηκη,ο ελεγχος θα γινει αμεσως,οτι διαγνωστικο να τρεξεις θα σου δωσει την αναφορα του δισκου Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2014 από G1O
loic Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Α ρε G1O... με εκανες να συνδεσω τον Black... Οπως ειπα και πριν, η θηκη ειναι Raidsonic USB 3.0...
G1O Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 εχεις δοκιμασει τον ελεγχο ανιχνευσης και ανακτησης οπως σου ειπα;θα παρει καπου 3 ωρες,εαν συνεχισει να μη δινει αναφορα το hd sentinel και αφου εχεις αντιγραφα σε αλλο δισκο θα κανεις γρηγορη διαμορφωση του δισκου και επαναφορα στις προεπιλογες της συσκευης για αρχη,υπαρχουν πολλες φορες θεματα με το hdsentinel στην αναφορα ,μπορεις να δοκιμασεις και το διαγνωστικο της ιδιας εταιριας Site: wd diagnostics
loic Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Κατσε για να συνεννοηθουμε... Ο δισκος για τον οποιο ανοιχθηκε αρχικως το θεμα, ειναι ενας Blue σε θηκη η οποια υποστηριζει S.M.A.R.T, οποτε εχει ηδη ελεγχθει με HD Sentinel και ειναι 100% υγιης. Ο δευτερος δισκος ειναι ενας Black ο οποιος εγινε εξωτερικος μετα απο χρηση περιπου ενος ετους ως εσωτερικος σε laptop. Πριν τον κανω εξωτερικο, τον ειχα ελεγξει και ηταν και αυτος 100% υγιης. Δεν τον πολυχρησιμοποιω και επειδη ειναι και Black, δεν ανησυχω ιδιαιτερα. Αυτος ειναι που δεν μπορει να ελεγθει απο το HD Sentinel. Αυτο που μαλλον θα κανω ειναι να αγορασω αλλη μια θηκη σαν αυτη του Blue, που να υποστηριζει S.M.A.R.T. Θα τον τεσταρω τοτε αν ειναι και ισως να κανω και "low level format" (να γραψω μηδενικα δηλαδη) με την εφαρμογη της WD... Thank you anyway.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα