petranthe Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Όπως τα λέει ο Lucid είναι. Το Attenuation με ADSL είναι τελείως διαφορετικό νούμερο σε σχέση με το VDSL. Μην το υπολογίζετε σαν να είναι ADSL. Στη γραμμή έχεις θόρυβο. Οπότε βάλε το router στην κεντρική πρίζα χωρίς τηλέφωνα και δοκίμασε ξανα.
redarmada Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 παιδια επειδη δεν γνωριζω για καλωδιωσεις,γραμμες,προφιλ κτλπ μηπως ειναι καλητερα να φωναξω καποιον τεχνικο της wind να ερθει να κοιταξει την γραμμη μου και την συνδεσμολογια γενικα;εντωμεταξυ για να συνδεσω το ρουτερ στην κεντρικη πριζα πρεπει να εχω και ενα 4-5 μετρα rj45 καλωδιο για να το συνδεσω ενσυρματα με το pc.
petranthe Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Η εσωτερική καλωδίωση είναι δική σου ευθύνη.Υπάρχουν θέματα εδω στο insomnia Που θα σε βοηθησουν να τη φτιαξεις μονος σου. Αν παλι δε θες η δε μπορεις μπορεις να φωναξεις εναν ηλκτρολογο δικο σου. Ο τεχνικός της WIND θα δεί με πόσο συγχρονίζεις στο κατανεμητη και αν εχει μεγαλη διαφορα θα σου πει φτιαξε την εσωτερικη σου καλωδιωση. Μπορεις να συνδεθεις ασυρματα στο router για να δεις τα στατιστικα του απο το κινητο.
redarmada Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Η εσωτερική καλωδίωση είναι δική σου ευθύνη.Υπάρχουν θέματα εδω στο insomnia Που θα σε βοηθησουν να τη φτιαξεις μονος σου. Αν παλι δε θες η δε μπορεις μπορεις να φωναξεις εναν ηλκτρολογο δικο σου. Ο τεχνικός της WIND θα δεί με πόσο συγχρονίζεις στο κατανεμητη και αν εχει μεγαλη διαφορα θα σου πει φτιαξε την εσωτερικη σου καλωδιωση. Μπορεις να συνδεθεις ασυρματα στο router για να δεις τα στατιστικα του απο το κινητο. Το θεμα δεν ειναι οτι δεν μπορω το θεμα ειναι οτι δεν γνωριζω και καλητερα να ερθει καποιος να βρουμε μια ακρη οποτε θα ξεκινησω με τον τεχνικο απο την wind να δει με ποσο συγχρονιζω και απο εκει και περα να φωναξω ηλεκτρολογο αν μου πει οτι χρειαζεται. @Petran ο θορυβος της γραμμης ειναι το "noise margin" ; σε εμενα γραφει 6.1up/5.9down dB ποσο πρεπει να ειναι κανονικα; επισης ο θορυβος στην γραμμη παιζει ρολο στην ταχυτητα; η δεν εχει καμμια σχεση; 1
petranthe Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) @Petran ο θορυβος της γραμμης ειναι το "noise margin" ; σε εμενα γραφει 6.1up/5.9down dB ποσο πρεπει να ειναι κανονικα; επισης ο θορυβος στην γραμμη παιζει ρολο στην ταχυτητα; η δεν εχει καμμια σχεση; Ναι φίλε μου αυτό είναι. Εσύ κινείσαι στα όρια των αποσυνδέσεων... Διάβασε εδώ . Ναι παίζει.Με λίγα λόγια με 6 SNR ο συγχρονισμός σου πιάνει ταβάνι. Πιο πάνω πολύ δύσκολα να πας. Η forthnet έχει υψηλές ταχύτητες στο ιντερνετ . Αν έμενες forthnet λογικά θα είχες καλύτερες ταχύτητες Μη γράφετε ότι να ναι... Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2014 από petranthe 2
redarmada Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Ευχαριστω petran! παντως θεμα με αποσυνδεσεις δεν εχω.Λοιπον παιδια συνδεσα το router απευθειας με την κεντρικη πριζα πηρα τηλεφωνο στην wind και εκαναν ελεγχο στην γραμμη μου.Μετρησαν 42mbps! 7-8mbps διαφορα δηλαδη...ειχατε μεγαλο δικιο.Τωρα το προβλημα μου ομως ειναι το εξης επειδη η κεντρικη πριζα βρισκετε στο σαλονι και επειδη θελω να εχω στο pc ενσυρματη συνδεση και οχι ασυρματη υπαρχει τροπος να γινει μεταφορα/μετατροπη και η κεντρικη πριζα να βρισκετε στο δωματιο μου αντι στο σαλονι;
petranthe Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Καταρχήν αν θες βάλε τα νέα σου στατιστικα να δουμε. Υπάρχει τρόπος ναι απλά είναι λίγο μπελαλίδικο. Μπορεί την δουλειά αυτή να την κάνει ηλεκτρολόγος. Λοιπόν έχουμε και λέμε. Πρώτα κάποιες ερωτήσεις. 1) Τι καλώδιο έρχεται κάτω από τον ΟΤΕ; UTP ή ραζιμ; Αν δεν ξέρεις μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία εσωτερικα της κεντρικής πρίζας. Αν εχεις UTP σε κάθε δωμάτιο σωθηκες. Ειναι πολύ πιο εύκολα ολα. 2)Πόσες τηλεφωνικές πρίζες και σε ποια δωμάτια έχει το σπίτι και πως συνδέονται μεταξύ τους; Δηλαδή από την κεντρική πρίζα πάει πχ στο 1ο δωμάτιο και μετα στο 2ο και μετα στο 3ο; Αυτό για να το καταλάβεις πρέπει να αποσυνδέσεις όλα τα καλώδια και να δοκιμάζεις ένα ένα. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει εκτός αν ξέρεις από τον ηλεκτρολόγο που έκανε την εγκατάσταση Αν θες να έχεις και τηλέφωνο στο δωμάτιο σου να εχεις στο νου σου ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να "πας" το καλώδιο που έρχεται από τον ΟΤΕ στο δωμάτιο που θέλεις να μπει το router. Αυτό θα σου πω πως γίνεται αν μου απαντησεις στις παραπανω ερωτησεις Αν δεν θες να έχεις τηλέφωνο στο δωμάτιο τα πραγματα είναι πιο απλά. Το ιδανικό είναι να έχεις ενα διπλό πριζάκι στο σαλόνι. Στην διπλή αυτή πρίζα θα συνδέσεις στην μια υποδοχή τα καλώδια που έρχονται από τον ΟΤΕ (Αυτά δηλαδή που έχουν τάση ή πιο απλά αν βάλεις το τηλέφωνο θα λειτουργεί) και στην άλλη υποδοχή τα καλώδια που δίνουν τηλέφωνο στις άλλες πρίζες. Παίρνεις το splitter σου και θα το συνδέσεις ως έξης. Στο phone βάζεις ενα καλώδιο που παει στην υποδοχή της πριζας για το τηλέφωνο, το line πάει στην υποδοχή των καλωδίων του ΟΤΕ και στο στο modem διαλεγεις ένα άλλο καλώδιο μεσα από την πρίζα και το πας μεχρι το δωματιο που θες να εχεις το router. Είναι λίγο περίπλοκο αλλά γίνεται. Αν δεν εχεις διαθεση να ασχοληθεις ενας ηλεκτρολόγος θα στο κάνει ευκολα.
redarmada Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Αρχικα να ρωτησω κατι μπορω να μπω μεσα στο ρουτερ ασυρματα για να δω τα στατιστικα;δευτερον επειδη δεν θελω να κανω ζημια πρεπει να ερθει ηλεκτρολογος για να δω εαν απο μεσα εχει utp η ραζιμ.εαν εχει ραζιμ υπαρχει λυση;επισης οι πριζες τηλεφωνου ειναι 5 εχω 2 στο δωματιο μου 1 στο σαλονι (η κεντρικη) και σε αλλα 2 δωματια υπαρχει απο μια συνολο 5.τηλεφωνο δεν θελω να εχω στο δωματιο οποτε δεν ασχολουμαστε με αυτο.Απλα επειδη εχασα λιγο την μπαλα ισως καλητερα να ερθει ηλεκτρολογος
petranthe Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Μπορείς να μπεις στο ρουτερ ασυρματα κανονικα. Αν δεν εισαι σιγουρος φώναξε εναν ηλεκτρολογο
Luciddream Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Με την απόσταση που έχεις αμφιβάλω αν θα πας παραπάνω απο 42. Αλλά πρέπει να μπείς και εσύ στο ρουτερ να δεις, η Wind μπορει να σου λέει ότι έχεις και 100, θα τους πιστέψεις? Επίσης δες και το προφιλ που έχεις, με 17αρι προφιλ μπορεί να πας και παραπάνω απο 42, αν και μάλλον για την απόσταση σου καλύτερα είναι με το 8b.
redarmada Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 ωραια τοτε θα το συνδεσω σημερα απευθειας παλι με την κεντρικη πριζα και θα μπω στο ρουτερ να δω τι ταχυτητα πιανω.Το 17αρι προφιλ τι ειναι; φαινεται απο το ρουτερ τι προφιλ εχω;
Luciddream Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 ωραια τοτε θα το συνδεσω σημερα απευθειας παλι με την κεντρικη πριζα και θα μπω στο ρουτερ να δω τι ταχυτητα πιανω. Το 17αρι προφιλ τι ειναι; φαινεται απο το ρουτερ τι προφιλ εχω; ναι φαίνεται, βγάλε ενα screenshot από τα στατιστικά και θα σου πω
redarmada Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Τα στατιστικα αυτα ειναι απο απευθειας συνδεση του ρουτερ με την κεντρικη πριζα.
Luciddream Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 σορρυ έλειπα, με 8b είσαι. νομίζω για την απόσταση σου είσαι μια χαρά εγώ να φανταστείς είμαι 350 μέτρα απόσταση και ενώ πριν 2 χρόνια έπιανα 49.998 πλέον πιάνω 42.500-44.000 ανάλογα με τα κέφια του. για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω ότι δεν μπορεί να πάει και παραπάνω, σαφώς και μπορεί. Μπορεί μόνο με αλλαγή προφίλ σε 17a να ανέβει, αλλά μετά μπορεί να έχεις περισσότερες αποσυνδέσεις. Επίσης πρέπει να υπολογίσεις και το alien crosstalk που συμβαίνει από τις υπόλοιπες γραμμές στην περιοχή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα