redarmada Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπερα η ερωτηση μου ειναι αυτη στον τιτλο.Παιζει ρολο η εταιρεια στην ταχυτητα ;Μολις σημερα μεταφερθηκε ολοκληρωτικα η γραμμη μου απο forthnet σε wind επισης εβαλα και vdsl μιας και υποστηριζει η περιοχη μου.Ενω ομως με την forthnet με απλη 24αρα συνδεση η ταχυτητα μου ηταν 17-18mbps τωρα με την wind με vdsl εως 50mbps πιανω 33-34 mbps πειριπου περιμενα ομως το κατι παραπανω εφοσον σε απλη adsl γραμμη επιανα 18 απο τα 24 πιστευα οτι με την vdsl συνδεση θα εχω γυρω στα 40mbps αλλα δεεεν..Εαν λοιπον συνεχιζα πχ στην forthnet θα ειχα παραπανω ταχυτητα η θα ημουν στα ιδια οπως τωρα με την wind;παραθετω και εικονα: Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2014 από redarmada
Kootoomootoo Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Από πού παίρνεις vdsl από α/κ ή από καινούριο κουτί του οτε;
redarmada Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 αυτο δεν το γνωριζω και αφηρημενα δεν ρωτησα και τον υπαλληλο της wind που με εξυπηρετησε στο τηλ.
prekod Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Η forthnet έχει υψηλές ταχύτητες στο ιντερνετ . Αν έμενες forthnet λογικά θα είχες καλύτερες ταχύτητες
Luciddream Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 πιανω 33-34 mbps πειριπου περιμενα ομως το κατι παραπανω εφοσον σε απλη adsl γραμμη επιανα 18 απο τα 24 πιστευα οτι με την vdsl συνδεση θα εχω γυρω στα 40mbps αλλα δεεεν.. και επειδή το πίστευες τι σημαίνει αυτό? ποιος σου είπε ότι η ταχύτητα ανεβαίνει αναλογικά? διαφορετική τεχνολογία η ADSL, διαφορετική η VDSL. Άλλες συχνότητες η μία, άλλες και μεγαλύτερες συχνότητες η άλλη (άρα και μεγαλύτερες απώλειες σε συνάρτηση με την απόσταση) O συγχρονισμός που αναφέρεις δεν επηρεάζεται από την εταιρία. σε κάθε εταιρία θα έχεις τον ίδιο περίπου συγχρονισμό. Πρέπει να ελεγχθούν πολλά πράγματα για να δεις γιατί δεν πιάνεις παραπάνω, και αν μπορείς να πιάσεις παραπάνω. 1
redarmada Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Ωραια περιμενα μια τετοια απαντηση για να καταλαβω! δεν γνωριζω γι αυτο και ρωτησα αρα δεν παιζει ρολο η εταιρεια.Απλα επηρεασμενος απο την adsl ταχυτητα που επιανα γυρω στα 18mbps νομιζα πως θα ειχα κατι αντιστοιχο και σε vdsl δηλαδη να επιανα καπου στα 40 45.Σε ευχαριστω παντως για την απαντηση.
Luciddream Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Μπορεί και να μπορείς να τα πιάσεις. Αλλά πρέπει να ελέγξεις πολλά πράγματα, π.χ μήπως δεν έχει γίνει σωστή συνδεσμολογία μέσα στο σπίτι και χάνεις ταχύτητα από κάτι τέτοιο. Πρέπει να αποφύγεις τα bridge taps, δηλαδή πρέπει να φτάνει ένα ζεύγος καλωδίων στην κεντρική πρίζα και αν έχεις άλλες συσκευές να δίνεις σήμα σε αυτές μέσω splitter. Αν στην κεντρική πρίζα υπάρχουν συνδεδεμένα και άλλα καλώδια μπορεί να σου δημιουργήσουν πρόβλημα. Μπορείς για να κάνεις μια εκτίμηση να μπείς σε κάποιο site π.χ της Cyta, και να δεις πόσα μέτρα απόσταση έχεις απο το Α/Κ. αν σου λέει εκεί π.χ 300 μέτρα, και έχεις 16,6 attenuation όπως φαίνεται στην φωτογραφία, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με τα καλώδια στο σπίτι. Αν εκεί λέει 800 μέτρα, τότε μάλλον δύσκολα θα μπορείς να διορθώσεις κάτι.
rfc Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Το ρουτερ το εχεις συνδεσει στη πρωτη τηλεφωνικη πριζα στο σπιτι σου? Εκει δλδ που ερχεται το καλωδιο απο κατω, ή σε κανα δωματιο σε δευτερη -τριτη πριζα?
soteras Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Επίσης το vdsl απαιτεί άλλη δομή καλωδιώση απο ότι το adsl
redarmada Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Η απόσταση απο το πλησιέστερο αστικό κέντρο είναι 583,8 μέτρα. Tο τεσταρα μολις τωρα απο την σελιδα της cyta οποτε λογικα δεν μπορει να γινει κατι καλητερο στην ταχυτητα σωστα;επισης το ρουτερακι ειναι συνδεμενο σε μια πριζα στο δωματιο μου ομως η κεντρικη πριζα τηλεφωνου πως ξερω ποια ειναι;στο σαλονι υπαρχει μια πριζα στην οποια ειναι συνδεμενο με splitter το ασυρματο τηλεφωνο.
Luciddream Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Η απόσταση απο το πλησιέστερο αστικό κέντρο είναι 583,8 μέτρα. Tο τεσταρα μολις τωρα απο την σελιδα της cyta οποτε λογικα δεν μπορει να γινει κατι καλητερο στην ταχυτητα σωστα; επισης το ρουτερακι ειναι συνδεμενο σε μια πριζα στο δωματιο μου ομως η κεντρικη πριζα τηλεφωνου πως ξερω ποια ειναι; στο σαλονι υπαρχει μια πριζα στην οποια ειναι συνδεμενο με splitter το ασυρματο τηλεφωνο. αρχικά δοκίμασε να βάλεις το ρουτερ στην πρίζα του σαλονιού να δείς πόσο συγχρονίζει. Επίσης το ιδανικό είναι να δοκιμάσεις να ανοίξεις την πρίζα στο σαλόνι, να αποσυνδέσεις το καλώδιο που πάει στο δωμάτιο, και να δοκιμάσεις με το ρουτερ συνδεδεμένο στην πρίζα του σαλονιού. Αν και αμφιβάλω ότι θα δεις μεγάλη διαφορά, αλλά γενικά αυτό προτείνεται
rfc Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 καλα... με line att. στα 17.... μονο 583μ. αποσταση δεν εχεις να ξερεις. Στο 1 και km εισαι. κανε και αυτο με τη πριζα στο σαλονι που σου ειπε ο φιλος.
redarmada Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 αρχικά δοκίμασε να βάλεις το ρουτερ στην πρίζα του σαλονιού να δείς πόσο συγχρονίζει. Επίσης το ιδανικό είναι να δοκιμάσεις να ανοίξεις την πρίζα στο σαλόνι, να αποσυνδέσεις το καλώδιο που πάει στο δωμάτιο, και να δοκιμάσεις με το ρουτερ συνδεδεμένο στην πρίζα του σαλονιού. Αν και αμφιβάλω ότι θα δεις μεγάλη διαφορά, αλλά γενικά αυτό προτείνεται Ωραια θα το τεσταρω αργοτερα σε ευχαριστω πολυ! παντως με βαση την αποσταση που εχω ειναι ενταξει η ταχυτητα που εχω τωρα; και γενικα στην φωτογραφια που εχω ανεβασει τα στοιχεια της γραμμης μου φαινοντε οκ; καλα... με line att. στα 17.... μονο 583μ. αποσταση δεν εχεις να ξερεις. Στο 1 και km εισαι. κανε και αυτο με τη πριζα στο σαλονι που σου ειπε ο φιλος. Μα τοσο μου εδειξε απο την σελιδα της cyta απο εκει και περα δεν ξερω μπορω να ρωτησω στη wind να μου πουν αυτοι ποσο αποσταση εχω απο το α/κ;
rfc Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 δε χρειαζεται να ρωτησεις κανεναν,.... οσο σου ειπα εισαι, γυρω στο 1,5 χιλιομετρα
Luciddream Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Ωραια θα το τεσταρω αργοτερα σε ευχαριστω πολυ! παντως με βαση την αποσταση που εχω ειναι ενταξει η ταχυτητα που εχω τωρα; και γενικα στην φωτογραφια που εχω ανεβασει τα στοιχεια της γραμμης μου φαινοντε οκ; Μα τοσο μου εδειξε απο την σελιδα της cyta απο εκει και περα δεν ξερω μπορω να ρωτησω στη wind να μου πουν αυτοι ποσο αποσταση εχω απο το α/κ; τόσο είναι περίπου. το attenuation ειναι παραπάνω απο ότι στην adsl διότι υπολογίζεται με διαφορετικές συχνότητες. εγώ στα 380 μέτρα σύμφωνα με την cyta έχω 14.4 attenuation. αλλά το attenuation δεν λέει κάτι, μόνο την εξασθένιση μας δείχνει, και σε συγκεκριμένες συχνότητες. Με βάση την απόσταση δεν μπορείς να ξέρεις τίποτα για την ταχύτητα που θα πρεπε να πιάνεις. είναι μόνο μια απο τις παραμέτρους. υπάρχουν άτομα που πιάνουν και 50 στα 800 μέτρα με καλή γραμμή και συγκεκριμένο προφιλ δε χρειαζεται να ρωτησεις κανεναν,.... οσο σου ειπα εισαι, γυρω στο 1,5 χιλιομετρα απο πού βγάζεις τέτοιο συμπέρασμα? δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Για να έχει 16.6 με VDSL χοντρικά πρέπει να είχε με ADSL γύρω στο 12 attenuation το πολυ. άσε που μπορεί να επηρεάζεται αρνητικά από εξασθένιση σε συγκεκριμένη συχνότητα και να του δείχνει ακόμα παραπάνω απο ότι έχει, και μόλις το διορθώσει θα πέσει λιγάκι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα