Προς το περιεχόμενο

Το Bing ξεκίνησε την αφαίρεση αποτελεσμάτων αναζήτησης που σχετίζονται με το "δικαίωμα στη λήθη" στην Ευρώπη

mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όχι μόνο θα σου βγάλει όσους την πληρώνουν πρώτα, αλλά θα σου βγάλει και αυτά που νομίζει ότι ταιριάζουν στο φακελωμένο profile σου. Δηλαδή θα σε κλείσει σε μια φούσκα με αυτά που νομίζει η google ότι χρειάζεσαι να έρθεις σς επαφή και να μάθεις.

Στην Αμερική για παράδειγμα, αν είσαι Δημοκρατικός θα σου σερβίρει μόνο τα αποτελέσματα από τον δικό σου πολιτικό χώρο για κάθε είδηση που ψάχνεις!

Και πως ακριβως ειναι αυτο αρνητικο ειπαμε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω, δεν επιτρέπετε να ρωτάς που είναι το αρνητικό, μετά από τόσο κράξιμο που έφαγε η Google περί φακελώματος, περί user profile, περι διαφημίσεων και ακόμα για παροχή πληροφοριών σε διάφορες κρατικές και μη υπηρεσίες (πιθανόν επι πληρωμή... λέω γω ). Και μη μου πεις, αυτά τα κάνουν όλες, γιατί θα συμφωνίσω , αλλά όχι, "που είναι το αρνητικό είπαμε" . Τουλάχιστον εδώ στο Insomnia επεσε πολύ κράξιμο και χυθηκε πολύ μελάνι.

• Like 1

Νομίζω, δεν επιτρέπετε να ρωτάς που είναι το αρνητικό, μετά από τόσο κράξιμο που έφαγε η Google περί φακελώματος, περί user profile, περι διαφημίσεων και ακόμα για παροχή πληροφοριών σε διάφορες κρατικές και μη υπηρεσίες (πιθανόν επι πληρωμή... λέω γω ). Και μη μου πεις, αυτά τα κάνουν όλες, γιατί θα συμφωνίσω , αλλά όχι, "που είναι το αρνητικό είπαμε" . Τουλάχιστον εδώ στο Insomnia επεσε πολύ κράξιμο και χυθηκε πολύ μελάνι.

Εδώ στο Insomnia υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν το γάλα το μέγιστο κακό της ανθρωπότητας. Το αν κραχτηκε εδώ η Google ή όποιος άλλος είναι αδιάφορο στη καλύτερη. Η αλήθεια είναι οτι δεν μπορώ να κρίνω το μέγεθος επιρροής της Google στις διαφημίσεις επειδή δεν τις βλέπω. Αν ξέρει τι θέλω και μπορεί να μου το προβάλλει, ευχάριστο μου ακούγεται μόνο και μόνο γιατί σκέφτομαι τη φάτσα ορισμένων εδώ που δεν έχουν ούτε fb και νιώθουν ξεχωριστοί.

Εγω ομως σε αλλο πραμα απαντησα και αλλο πραμα μου λες. Οσο για το φακελωμα, καλα κανει, οποιος δεν του αρεσει ας παει σε συνδρομητικες υπηρεσιες. Και τζαμπα και χορτατος δεν γινεται

Έβαλα την Bing ως βασική μηχανή αναζήτησης. Άλλωστε οι διαφορές με την Google ειναι μηδαμινές. Συν ότι η Bing δείχνει πιο cool.

Οι διαφορές δεν θα έλεγα ότι είναι μηδαμηνές...

Αλλά μπράβο στη bing γιατί το δικαίωμα στη λήθη είναι δικαίωμά μας.

Για μένα το να αποφασίζει μια μονοπωλιακή μηχανή αναζήτησης, χωρίς να σε ρωτήσει, να σε κλείνει σε μια πληροφοριακή φούσκα που σε αποκλείει από νέες ιδέες, νέα θέματα και σημαντικές πληροφορίες, έναν μικρό τεχνητό κόσμο που υπάρχουν μόνο αυτά που ξέρεις και σε ενδιαφέρουν (καλύτερα μάλλον αυτά που νομίζει η μηχανή ότι πρέπει να ξέρεις και να σε ενδιαφέρουν), είναι το λιγότερο καταπιεστικό. Για άλλους ίσως όχι, εύκολα ο κόσμος θυσιάζει την ελευθερία του για την ευκολία.

Έτσι ξεκινούν όλες οι δικτατορίες, ελέγχοντας την πληροφόρηση και την γνώση που επιτρέπουν στους υποτελείς τους.

Για μένα το να αποφασίζει μια μονοπωλιακή μηχανή αναζήτησης, χωρίς να σε ρωτήσει, να σε κλείνει σε μια πληροφοριακή φούσκα που σε αποκλείει από νέες ιδέες, νέα θέματα και σημαντικές πληροφορίες, έναν μικρό τεχνητό κόσμο που υπάρχουν μόνο αυτά που ξέρεις και σε ενδιαφέρουν (καλύτερα μάλλον αυτά που νομίζει η μηχανή ότι πρέπει να ξέρεις και να σε ενδιαφέρουν), είναι το λιγότερο καταπιεστικό. Για άλλους ίσως όχι, εύκολα ο κόσμος θυσιάζει την ελευθερία του για την ευκολία.

Έτσι ξεκινούν όλες οι δικτατορίες, ελέγχοντας την πληροφόρηση και την γνώση που επιτρέπουν στους υποτελείς τους.

H λύση όμως ποιά είναι; Να χρησιμοποιήσουμε Bing; 

Δεν υπάρχει κάποια εύκολη μαγική λύση. Το σημαντικότερο είναι να συνειδητοποιήσει ο κόσμος τι συμβαίνει και που πάνε τα πράγματα. Τότε μπορεί να αρχίσει να απαιτεί αλλαγές και να επιβραβεύει όσους τον σέβονται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...