seventh_son Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα Έχω τα ηχεία Creative Gigaworks G500. Τα ηχεία παρότι είναι μοντέλο του 2007 είναι τούμπανο (τουλάχιστον όσο ήταν λειτουργικά) και τα λυπάμαι να τα πετάξω. Άσε που για να βρείς άξιο αντικαταστάτη πρέπει να δώσεις γύρω στα 300 ευρώ και δε μου περισσεύουν. Λοιπόν τα ηχεία ειναι 5.1. Τα ηχεία-δορυφόροι καθώς και το ηχείο διαλόγων λειτουργούν άψογα. Έχω κάνει τα τεστ μου και έχω διαπιστώσει ότι το πρόβλημα δεν είναι εκεί. Το πρόβλημα είναι στο subwoofer πάνω στο οποίο συνδέονται όλα τα ηχεία και από το οποίο φεύγει το καλώδιο για να συνδεθεί στη κάρτα ήχου στο pc. Και έχει ως εξής. Μετά από κανά δεκάλεπτο χρήσης, ακούγεται σαν να πέφτει κάποιο ρελεδάκι και κλείνουν τα ηχεία. Όταν ξανανοίγω τα ηχεία, ξανακλείνουν. Το πρόβλημα ήταν πολύ πιο έντονο το καλοκαίρι που εκεί το ηχείο έκλεινε σχεδόν αμέσως. Επίσης ο πίσω δεξιά δορυφόρος κάνει παράσιτα. Σίγουρα δεν φταίει το ηχείο γιατί όταν συνδέεται σε κάποια από τις άλλες υποδοχές παίζει κανονικά. Επίσης όταν κάποιο άλλο ηχείο-δορυφόρος συνδεθεί στην υποδοχή του πίσω δεξιά δορυφόρου στο subwoofer κάνει και εκείνος παράσιτα. Άρα καταλήγουμε ότι κάτι παίζει με την υποδοχή στο subwoofer. Χρονικά πρώτα εμφανίσθηκε αυτό το πρόβλημα ( στο οποίο δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία και απλά αποσύνδεσα το ηχείο ) και μετά από κανα δίμηνο άρχισε το πρώτο πρόβλημα που το έκανε μη λειτουργικό. Έχει κανείς καμιά ιδέα τι παίζει ; Ή πόσο περίπου θα στοίχιζε μια επισκευή ; Ξέρει κανείς κάποιον που μπορώ να το πάω και να μη με γδύσει ; Η επίσημη αντιπροσωπεία δε το αναλαμβάνει. Ενώ η απάντηση της επίσημης Creative ήταν ότι το προιόν είναι end of life και δεν υποστηρίζεται. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.
soteras Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Αν τα χερια σου πιανουν ανιξε το καπακι πισω και τσεκαρε την κατασταση την οποια βρικσετε μεσα η πλακετα την οποια εχει λογικα καποιος πυκνωτης θα ειναι η τιποτα τετοιο
seventh_son Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Παραθέτω 4 φωτογραφίες απο τις πλακέτες. Η ανάλυση είναι αρκετά μεγάλη για να μπορεί να βγάλει κανείς άκρη με έμπειρο μάτι. Λοιπόν άνοιξα τις πλακέτες. Δεν είδα κάποιον σπασμένο πυκνωτή. Έλεγξα τρεις αντιστάσεις που είδα αλλά είναι ΟΚ. Επίσης πρόσθεσα καλή θερμοαγώγιμη πάστα πάνω σε 4 τσιπάκια που βρίσκονταν κάτω απο μια αλουμινένια ψύκτρα. Μετά απο αυτό ξαναέδεσα το σύστημα και τώρα κάνει το εξής. Δεν κλείνει όσο δυνατά και αν το βάλω αλλά τα δυο πίσω ηχεία δορυφόροι δεν δουλεύουν. Τα τέσταρα μέσα απο τους drivers της κάρτας ήχου αλλά δεν βγάζουν ήχο. Τα άλλα ηχεία δουλεύουν κανονικά. Τα πίσω το μόνο που κάνουν είναι να βγάζουν εναν πολύ χαμηλό ήχο πολυ υψηλής συχνότητας άκρως ενοχλητικό. Για να μη σας τα πολυλογώ το σύστημα τουλάχιστον το λειτουργώ πλέον σαν 2.1. Αν έχει κάποιος ιδέα ή αν βλέπει κάποιον πυκνωτή που δείχνει να έχει πρόβλημα ή κάτι άλλο ας πει καμια γνώμη. Δε ξέρω βασικά και αν υπάρχει κάποιο όργανο που να μπορείς να ελέγξεις αν ένας πυκνωτής ή κάτι άλλο κάνει σωστά τη δουλειά του και φυσικά δεν ξέρω και τι αλλο θα επρεπε να ελέγξω.
SaFiS Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Καλά είναι να το δει κάποιος ηλεκτρονικός.Τα 4 τσιπάκια που λες, λογικά είναι MOSFET για τον ενισχυτή και πιθανώς κάποιο να έχει καεί...
Roger Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Τοσο πολυ σιλικονη που εχει η πλακετα επανω δεν ειναι δυνατον να μπορεσει καποιος να ξεχωριστει καποιο προβληματικο πυκνωτη. Πρεπει καποιος που γνωριζει να αφαιρεσει τις σιλικονες και να ελεγξει που ειναι το προβλημα,αν και απο το 2007 θα πρεπει να αλλαχτουν ολοι οι πυκνωτες.
discoboyminimal Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 γνωμη μου , κανε ενα μικρο upgrade. κρατας τα ηχεια , περνεις εναν 5.1 ενισχυτη με 100ευρο και εισαι μπομπα! καλυτερο ηχο απο πριν θα εχεις.και αμα γουσταρεις στο μελλον κανεισ και μικρες αναβαθμησεις! 2 ηχεια το καλοκαιρι , αλλα 2 του χρονου τετοιο καιρο και ενα καλο sub πιο μετα!
discoboyminimal Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 εγω παντως βλεπω και φουσκομενους πυκνωτες.αλλα δεν ειναι αυτο το προβλημα.. τα ολοκληρομενα θα τα παιξαν, τωρα δυσκολα θα κανει καποιος τετοια 'επεμβαση' , αλλα και να την κανει θα σου φυγουν ενα καρο λεφτα σε ανταλακτικα και εργασια του μαστορα.. για μενα δεν αξιζει
Roger Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Ναι οντως,στην δευτερη φωτο οι δυο δεξια πυκνωτες ειναι φουσκωμενοι,σωστος ο προλαλησαντας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα