Προς το περιεχόμενο

TP-Link TL-WR543G

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω το router ZXV10 H108L της Wind και θέλω να επεκτείνω το δίκτυο γιατί δεν φτάνει αρκετά μακριά το σήμα. Έχω στη κατοχή μου το TP-Link TL-WR543G και θέλω να το συνδέσω με το ZXV10 H108L αλλά δεν έχω ιδέα πως γίνεται; Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει.. 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

συμφωνα με το manual

http://www.tp-link.com/resources/software/2008716160729.pdf

πρεπει να σεταριστει σαν ap client router που σημαινει οτι θα παρει ασυρματα απο το zte(Θα το πεταγα και θα παιρνα αλλο) και θα δινει ειτε ασυρματα(δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορει να δωσει ασυρματα) ειτε με καλωδιο.αν δεν μπορει να δωσει ασυρματα τοτε δεν σου κανει και δυστυχως δεν το εχω το μοντελο για να το δω live τι μπορει να κανει γιατι με το manual δεν μπορω να βγαλω και τρελη ακρη.(οπως ισως να υπαρχει και δευτερο nat οποτε αν θες μετα port forward ή δικτυο μεταξυ των 2 routers τοτε εχεις μπλεξει).εκτος αν θες να το σεταρεις  σαν ap router που εκει παιρνει με καλωδιο απο το zte και δινει ειτε ασυρματα ειτε με καλωδιο ethernet.αν το κανεις αυτο εκει μπορει να κλεισεις το ασυρματο του zte αν τα εχεις το ενα κοντα στο αλλο.αν ριξεις μεγαλο ethernet τοτε οκ τα αφηνειςκαι τα 2 ανοιχτα με ιδιο ssid ιδιο κλειδωμα ,ιδιο κωδικο απλα αλλο καναλι.(5 καναλια διαφορα και οχι καναλι 12 οχι 13 οχι auto).(επισης και εδω ισως να υπαρχει και δευτερο nat με οτι προβληματα μπορει να κανει αυτο σε θεματα τοπικης δικτυωσης και port forward αλλιως πρεπει να το σεταρεις διαφορετικα για να γινει σκετο ap).αν το σεταρεις να παιρνει ασυρματα εκει απλα να ξερεις οτι θα εχεις μια μικρη απωλεια σε ταχυτητα σε οποιο pc συνδεεται στο tp link.

επισης πριν ξεκινησεις οτιδηποτε κατεβασε και το τελευταιο firmware update απο την tp link.

διαβασα το manual απλα δεν ειμαι σιγουρος αν μπορει να παρει ασυρματα και να δωσει ασυρματα.υπαρχει περιπτωση απλα να δινει με ethernet .αν το αγορασες και μπορεις να το πας πισω θα ηταν καλο να παρεις το tp link 701nd ,801nd,901nd που ειναι για την δουλεια που τα θες.υπαρχουν και τα 730re,830 re ,και καποια αλλα αλλα τα πρωτα που σου εγραψα κανουν μια χαρα την δουλεια τους και ευκολα.ειναι Repeaters δηλαδη αλλα παιζουν και σε αλλα modes αμα θελει καποιος.

επειδη γραφει extender range και Wds οτι παιζει ισως  να μπορει να παιξει και σαν repeater απλα θα πρεπει να βαλεις την επιλογη ap client router και μετα να βαλεις static και να ορισεις Ip subnet και gateway ειτε να βαλεις dynamic.παραπανω δεν μπορω να πω για τις ρυθμισεις μην σε παρω στο λαιμο μου.ειναι κομματακι δυσκολο.

μετα απο το wireless πρεπει να γινει και το bridge που εχει επιλογη enable bridge και να γινει survey για να βρεις το adsl router.επισης βλεπω κατι limitations

If Bridges is enabled in AP Client mode, there is only one
Security Type(WEP) for you to encrypt the wireless network. Otherwise, there are three
Security Type(WEP, WPA-PSK/WPA2-PSKand WPA/WPA2).
good lucK>αν δεν εισαι advanced χρηστης πηγαινε παρε ενα αλλο adsl router με καλυτερο wireless ή ενα repeater απλο οπως τα πιο πανω που εγραψα.
Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ πολύ που έκατσες να γράψεις όλο αυτό το κείμενο. Αυτό που κατάλαβα είναι πολύ παίδεμα για το τίποτα. Μπορείς μήπως να μου προτείνεις κάτι για να αγοράσω για επέκταση του δικτύου; Το ρούτερ βρίσκεται στο 3ο κι θέλω να φτάνει ικανοποιητικά το σήμα και στο 1ο. Το μπάτζετ δεν ψήνομαι να είναι πολύ μεγάλο γύρω στα 30€. Άντε λόγω γιορτών να το ανέβαζα λίγο ακόμα αν υπάρχει κάποιο που αξίζει.

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ πολύ που έκατσες να γράψεις όλο αυτό το κείμενο. Αυτό που κατάλαβα είναι πολύ παίδεμα για το τίποτα. Μπορείς μήπως να μου προτείνεις κάτι για να αγοράσω για επέκταση του δικτύου; Το ρούτερ βρίσκεται στο 3ο κι θέλω να φτάνει ικανοποιητικά το σήμα και στο 1ο. Το μπάτζετ δεν ψήνομαι να είναι πολύ μεγάλο γύρω στα 30€. Άντε λόγω γιορτών να το ανέβαζα λίγο ακόμα αν υπάρχει κάποιο που αξίζει.

αν ειναι κοινο ρολοι δεη τοτε θα μπορουσες να παιξεις με powerline και μετα να βαλεις το tp link να παιζει σαν access point.εκτος αν μπορεις να ριξεις ethernet απο πανω μεχρι κατω αν υπαρχει καποιος τροπος.αν ριξεις ethernet ή παιξεις με powerlines γενικα θα ειναι πιο stable και πιο γρηγορη η ταχυτητα απο οτι με repeater.αν πισω απο τα πριζακια σου εχουν βαλει Utp για τηλεφωνικο καλωδιο τοτε καποιος που πιανει τα χερια του θα μπορουσε να παρει τα 2 απο τα 4 ζευγαρια και να τα κανει Utp για να ενωσει τους οροφους.

απο εκει και περα σε αυτα τα λεφτα παιζεις tp link 701nd,801nd,901nd.ειναι value for money τα tp link.το 701 n150 με μια κεραια το 801n300 με 2 κεραιες και το 901 εχει 3 κεραιες παλι N300.τις τιμες θα τις δεις στο skroutz.απλα ναι σιγουρα κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι το σημα θα φτανει παντου αφου εξαρτατε απο τα εμποδια απο που εχει μπει το ρουτερ(αποφευγουμε γωνιες,κρυμμενο πισω απο εμποδια ,μακρια απο αλλες ασυρματες συσκευες κτλ).

οποιαδηποτε αλλη εταιρεια παει πολυ πιο ακριβα μετα.επισης αν το σπιτι ειναι πχ ολοκαινουριο και πιτα στο τσιμεντο και στα σιδερα ναι θα ειναι δυσκολο να φτασει το σημα.απλα δυστυχως θα σου ελεγα καποια στιγμη να αλλαξεις και το zte το οποιο ειναι χαλια και να περνες καποιο αλλο ρουτερ διοτι το wifi του zte δεν ειναι οτι καλυτερο.και αμα δεν παιζει σωστα το wifi του zte αυτοματα θα μεταφερονται και τα προβληματα στο tp link.επισης δεν εχει καλη εμβελεια το zte οπως και γενικα το wireless τους ειναι λιγο για κλαμματα και οχι οτι πιο σταθερο.θα δεις πολλα θεματα για zte με το Wifi.

δεν ξερω αν πχ θα ειχε νοημα να παρεις πχ ενα adsl router και να μπει στον δευτερο οροφο οποτε να παιζει καλυτερα και ο τριτος και ο πρωτος χωρις repeater αφου θα ειναι ενδιαμεσα απο τους 2 οροφους.επισης αν παρεις repeater πρεπει να δεις αν θα μπει στον δευτερο η στον πρωτο.αν στον πρωτο το σημα ειναι οριακα ναι μεν θα στο δυναμωσει αλλα δεν θα εχεις την καλυτερη ταχυτητα.αν μπει πχ στον δευτερο μπορει να κανει καλυτερο link αλλα να πιανεις πιο οριακα στον πρωτο(ολα αυτα αν εχεις προσβαση στον δευτερο).

αν τωρα απο τον τριτο δεν πιανεις καθολου στον πρωτο τοτε σιγουρα θες καλυτερο adsl router και αν παλι δεν πιανει τοτε εχεις θεμα.σκεψου παντως και το ενδεχομενο για κανα Utp απο κανα μπαλκονι.

μετα υπαρχουν και τροποι για Link με οπτικη επαφη απο μπαλκονι σε μπαλκονι αλλα παςμακρυα.η ap με κατευθυντικες κεραιες εστω και αν ειναι μεσα στο σπιτι αλλα παμε σε αλλα κοστη τελειως

Δημοσ.

Ποο σ' ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.. Τελικά λέω να πάρω καινούργιο adsl router γιατί από τον 3ο που βρίσκεται το ρουτερ στον 1ο πιάνει μια χαρά δεν έχω θέμα. Στον 3ο είναι το πρόβλημα διότι για να πιάνω στον 1ο το έβαλα στην μία άκρη του σπιτιού και στην άλλη άκρη στον 3ο δεν πιάνει σχεδόν καθόλου. Άρα άμα με το zte πιάνω μια χαρά στον 1ο πιστεύω με ένα ρούτερ μέτριο να πιάνω καλά και στον 3ο και στον 1ο. Από μηνύματα που είδα είμαι ανάμεσα:

http://www.skroutz.gr/s/2724796/TP-LINK-TD-W8970.html

http://www.skroutz.gr/s/313403/NetGear-DGN2200.html

Δηλαδή λέω να δώσω ένα 50αρικο αν αξίζουν τόσο πολύ.

Και το βασικό να έχουν καλό σήμα. 

Έχεις καθόλου ιδέα για αυτά τα ρούτερ; 

Και αν έχεις στο νου κανένα καλύτερο σε σήμα θα ήθελα να ακούσω την άποψη σου.

Σ' ευχαριστώ πάντως!

Δημοσ.

Ποο σ' ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.. Τελικά λέω να πάρω καινούργιο adsl router γιατί από τον 3ο που βρίσκεται το ρουτερ στον 1ο πιάνει μια χαρά δεν έχω θέμα. Στον 3ο είναι το πρόβλημα διότι για να πιάνω στον 1ο το έβαλα στην μία άκρη του σπιτιού και στην άλλη άκρη στον 3ο δεν πιάνει σχεδόν καθόλου. Άρα άμα με το zte πιάνω μια χαρά στον 1ο πιστεύω με ένα ρούτερ μέτριο να πιάνω καλά και στον 3ο και στον 1ο. Από μηνύματα που είδα είμαι ανάμεσα:

http://www.skroutz.gr/s/2724796/TP-LINK-TD-W8970.html

http://www.skroutz.gr/s/313403/NetGear-DGN2200.html

Δηλαδή λέω να δώσω ένα 50αρικο αν αξίζουν τόσο πολύ.

Και το βασικό να έχουν καλό σήμα. 

Έχεις καθόλου ιδέα για αυτά τα ρούτερ; 

Και αν έχεις στο νου κανένα καλύτερο σε σήμα θα ήθελα να ακούσω την άποψη σου.

Σ' ευχαριστώ πάντως!

αν και σαν μαρκα την συμπαθω πιο πολυ την tp link εν τουτοις πιστευω οτι το 8970 με 3 κεραιες θα σε ειναι καλυτερο.και σιγουρα πολυ καλυτερο απο το zte.γενικα αρκετος κοσμος εχει το 8970 και δεν ακους σε γενικες γραμμες παραπονα.υπαρχει και το 8980 που ειναι dual band και το 9980 που ειναι και vdsl.

κατα τα αλλα και τα 2 ρουτερ αξιζουν.το netgear ενα απο τα συν του οσο ξερω ειναι οτι μπορεις να παιξεις με το snr.δεν το εχω δοκιμασει ετσι λενε.καποιοι βεβαια λενε οτι και στα tp link μπορεις να παιξεις με το snr.αν σκοπευεις βεβαια να ασχοληθεις με snr tweaking.σε αυτα τα λεφτα δεν υπαρχει κατι αλλο.παντα βεβαια υπαρχει και η λυση να ριξεις και ενα Utp απο την μια πλευρα του τριτου στην αλλη και να βαλεις εκει το zte να παιζει σαν access point αφου του κανεις μια δυο ρυθμισεις.

Δημοσ.

αν και σαν μαρκα την συμπαθω πιο πολυ την tp link εν τουτοις πιστευω οτι το 8970 με 3 κεραιες θα σε ειναι καλυτερο.και σιγουρα πολυ καλυτερο απο το zte.γενικα αρκετος κοσμος εχει το 8970 και δεν ακους σε γενικες γραμμες παραπονα.υπαρχει και το 8980 που ειναι dual band και το 9980 που ειναι και vdsl.

κατα τα αλλα και τα 2 ρουτερ αξιζουν.το netgear ενα απο τα συν του οσο ξερω ειναι οτι μπορεις να παιξεις με το snr.δεν το εχω δοκιμασει ετσι λενε.καποιοι βεβαια λενε οτι και στα tp link μπορεις να παιξεις με το snr.αν σκοπευεις βεβαια να ασχοληθεις με snr tweaking.σε αυτα τα λεφτα δεν υπαρχει κατι αλλο.παντα βεβαια υπαρχει και η λυση να ριξεις και ενα Utp απο την μια πλευρα του τριτου στην αλλη και να βαλεις εκει το zte να παιζει σαν access point αφου του κανεις μια δυο ρυθμισεις.

Λέω να το αλλάξω επιτέλους το zte και να πάρω το 8970. Πιστεύεις 110τμ που είναι το σπίτι να πιάνει ικανοποιητικά σε όλα τα σημεία; Και αν πιστεύεις οτί αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω για τα ρούτερ που ανέφερες.

Θα έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια; Μήπως ξέρεις τι διαφορά έχει το 8970 με το 8970Β;

Δημοσ.

Λέω να το αλλάξω επιτέλους το zte και να πάρω το 8970. Πιστεύεις 110τμ που είναι το σπίτι να πιάνει ικανοποιητικά σε όλα τα σημεία; Και αν πιστεύεις οτί αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω για τα ρούτερ που ανέφερες.

Θα έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια; Μήπως ξέρεις τι διαφορά έχει το 8970 με το 8970Β;

η διαφορα στην τιμη μεταξυ 8970,8980 ,9980 δεν ειναι κα ιτοσο μεγαλη και σκεψου οτι για το 9980 θα εχεις και ενα ρουτερ που ειναι για vdsl ωστε μελλοντικα να μην χρειαστει να αλλαχτει.οκ το draytek ξεφευγει πολυ αλλα οκ τα αξιζει τα λεφτα του.το 8970b λογικα ειναι adsl over isdn.συνηθως το γραμμα b και το γραμμα i μπαινουν για adsl over (i)sdn ,αλλιως annex (B).

σε αλλες εταιρειες σπανια μεν απλα απο annex a σε annex b αλλαζει το μοντελο.πχ cisco 877 (annex a), 876(annex B).

σιγουρα ολα θα παιξουν καλυτερα απο το zte και σε εμβελεια αλλα και σε σταθεροτητα.τωρα δεν μπορω να σου πω αν θα καλυψει σπιτι 110 τμ.εξαρτατε που θα μπει το ρουτερ.αν μπει στην μεση θα ειναι πιο ευκολο απο οτι αν μπει στην ακρη του σπιτιου.επισης να μην υπαρχουν εμποδια να μην ειναι σε γωνιες.οποιο και να παρεις κοιτας για πιο νεο firmware παντα.επισης αν το σπιτι εχει τρελη μονωση ή ειναι πχ 3οροφο θα ειναι πιο δυσκολο να το καλυψεις.αλλα παντως και εγω θαπηγαινα πρωτα σε καλυτερο router κατα προτιμηση κατι να ειναι και vdsl και μετα αν ειχα θεμα ή θα βαζα ενα access point(ακομα και το zte μπορει να γινει access point)ή θα εβαζα ενα repeater .η και συνδυασμος access point με powerline.για αλλο ρουτερ παμε σε 60 ευρω+ .για ενα repeater πας σε 20-30 ευρω αλλα σου ειπα τα προβληματα που μπορεις να συναντησεις εφοσον το repeater θα κανει repeat το χαλια ασυρματο του zte.επισης αν το zte τωρα καλυπτει το περισσοτερο σπιτι τοτε το tp link σιγουρα θα στο καλυψει ολο αφου εχει 3 κεραιες που ειναι και μεγαλυτερες και γενικα ειναι πιο καλο.

επισης τα 8980 και 9980 ειναι και dual band για να εκμεταλευτεις και τα 5ghz που μπορει να εχει καποια συσκευη,ναι μεν μπορει να μην φτανουν πολυ μακρυα τα 5ghz με σχεση τα 2,4 αλλα δεν εχεις παρεμβολες αφου δεν εχει πολυ κινηση αυτη η band ακομα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...