funbreaker Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Έχω ένα καρτοκινητό f2g που το χρησιμοποιώ σε σπάνιες περιπτώσεις και βάζω κάρτα πολύ σπάνια ανά πολλούς μήνες.Αυτή την στιγμή έχει μέσα 9,9 ευρώ αλλά στις πληροφορίες μου λέει ότι η συνδρομή μου σύντομα θα ακυρωθεί και πως ο χρόνος μου λήγει στις 27/12/2014 και να κάνω ανανέωση. Έψαξα στο google αλλά δεν πολυέβγαλα άκρη, οπότε θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει: Όταν λέει πως θα ακυρωθεί η συνδρομή μου εννοεί πως θα σταματήσει να ισχύει ο αριθμός μου και θα γίνει και φραγή? Αν κάνω ανανέωση με 5 ευρώ π.χ. το νέο υπόλοιπο θα πάει στα 14,9 και θα ισχύει για ολόκληρο για κάποιο διάστημα ή τα 9,9 θα τα χάσω έτσι κι αλλιώς στις 27/12/2014 και μετά θα μείνουν μόνο τα χρήματα από την ανανέωση που θα κάνω τώρα? Αν τελικά τα 9,9 δεν τα χάσω στις 27/12//2014 αλλά ανανεωθούν λόγω της ανανέωσης των 5 ευρώ που θα κάνω, μέχρι πότε θα ισχύει το νέο υπόλοιπο? Βάζοντας 5 ευρώ προφανώς και δεν θα πάει στα 14,9 τώρα που το σκέφτομαι γιατί υπάρχει και ο φόρος. Επειδή έχω κάτι αιώνες να βάλω κάρτα, πόσο είναι ο φόρος και πόσο το καθαρό ποσό που θα μπει? Πόσο κλέφτες είναι να μου ακυρώνουν χρήματα που έχω πληρώσει? 1
arc Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Αν δεν βάλεις χρήμα στις 27/12/14 θα χάσεις το υπολοιπο και θα κλειδωθεί το νουμερο. Μετα απο 6 μήνες θα ακυρωθεί τελειως. Αν βάλεις χρήματα (εστω 5 ευρω) θα βάλει περιπου 4,80 4,40 και το νεο σου υπολοιπο 14,30 14,70 θα ισχύει για 6 μήνες απο την τελευταία ανανεωση (δηλαδη μεχρι Ιουνιο). Γενικά με κάθε ανανεωση επεκτείνεις 6 μήνες ζωή. 1
funbreaker Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Ευχαριστώ για την πλήρη απάντηση. Ο φόρος δηλαδή είναι μόνο 20 λεπτά δηλαδή 4%?
funbreaker Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 ΟΚ ευχαριστώ! Οπότε θα βάλω 5 ευρώ μια μέρα ακριβώς πριν την λήξη της συνδρομής για να το παρατείνω όσο πάει. 1
makfil Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Η Wind τροποποίησε τους όρους στις 5/5/2014, με σχετική ανακοίνωση, και εφάρμοσε στα προγράμματά της το εξάμηνο, για την ισχύ του υπολοίπου, από το χρόνο που εφαρμοζόταν μέχρι τότε, ακολουθώντας την ίδια πολιτική που είχαν εφαρμόσει και οι άλλοι πάροχοι. Έτσι, σε όσους αριθμούς είχαν μείνει ανενεργοί από το Μάιο έστειλε μηνύματα για τον περιορισμό του χρόνου ισχύος του υπολοίπου και ενημερώνοντας για τις συνέπειες. Κάθε ανανέωση χρόνου που θα κάνεις θα έχει ισχύ 6 μηνών πλέον. Η τηλεφωνία έχει ΦΠΑ 12% και στα 5 ευρώ θα μείνουν καθαρά (5/1,12=) 4,46 ευρώ. Αν και εγώ σκεφτόμουν, αρχικά, όπως εσύ, για τα καρτοκινητά που έχω, όταν συνειδητοποίησα όλη τη διαδικασία κατάλαβα ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν λειτούργησε σαν "κλέφτης", όπως λες, γιατί ενώ θα μπορούσε να να διακόψει όλους αυτούς τους αριθμούς (ανενεργούς) από 5/11/2014, αντίθετα, από την ημερομηνία αυτή άρχισε να στέλνει ενημερωτικά μηνύματα παρατείνοντας ταυτόχρονα το χρόνο ισχύος (στην περίπτωσή σου 27/12/14). Εν πάση περιπτώσει, μπορείς να ανανεώσεις το χρόνο σου και να συνεχίσεις να διατηρείς το υπόλοιπο και τον αριθμό σου έχοντας στο μυαλό ότι τώρα πλέον ο χρόνος ισχύος είναι εξάμηνο πλέον.
funbreaker Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Αν και εγώ σκεφτόμουν, αρχικά, όπως εσύ, για τα καρτοκινητά που έχω, όταν συνειδητοποίησα όλη τη διαδικασία κατάλαβα ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν λειτούργησε σαν "κλέφτης", όπως λες, γιατί ενώ θα μπορούσε να να διακόψει όλους αυτούς τους αριθμούς (ανενεργούς) από 5/11/2014, αντίθετα, από την ημερομηνία αυτή άρχισε να στέλνει ενημερωτικά μηνύματα παρατείνοντας ταυτόχρονα το χρόνο ισχύος (στην περίπτωσή σου 27/12/14). Εν πάση περιπτώσει, μπορείς να ανανεώσεις το χρόνο σου και να συνεχίσεις να διατηρείς το υπόλοιπο και τον αριθμό σου έχοντας στο μυαλό ότι τώρα πλέον ο χρόνος ισχύος είναι εξάμηνο πλέον. Καλά δεν νομίζω να το έκανε από καλοσύνη. Απλά την συνέφερε περισσότερο να ενημερώσει όλους αυτούς και να τους αναγκάσει να βάλουν κάρτα και να βγάλει λεφτά παρά να τους διακόψει και ενδεχομένως να τους χάσει από πελάτες. Το σπαστικό με αυτό το πράμα είναι ότι σου βάζει έμμεσα ένα πάγιο 5ευρω ανά 6 μήνες είτε χρησιμοποιείς το τηλέφωνό σου είτε όχι και σιγά σιγά μαζεύεται άχρηστο υπόλοιπο σε μια κάρτα. ΟΚ δεν λέω, τα 5 ευρώ είναι λίγα και οι 6 μήνες μεγάλο διάστημα, ίσως να έχουν και δίκιο και να πρέπει να πληρώνεις κάτι για να είσαι στο δίκτυό τους,
makfil Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Ίσως δεν κατάλαβες την ουσία της αλλαγής αυτής. Η Wind προσάρμοσε τα προγράμματά της στο καθεστώς που είχαν εφαρμόσει οι άλλες εταιρείες από καιρό. Και εμένα μου φάνηκε κάπως και αντέδρασα όπως εσύ, σε άλλο (ειδικευμένο) forum, αλλά μετά το διάβασμα της ανακοίνωσης που είχε κάνει, για την αλλαγή από 5/5/2014, κατάλαβα ότι ήμουν άδικος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα