Προς το περιεχόμενο

χρήση 2 οθονών σε crunchbang

ZAFIRIOSNT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημέρα!

θέλω να χρησιμοποιήσω σαν επέκταση της επιφάνειας εργασίας μια 17άρα οθόνη και ποιο συγκεκριμένα:

μια οθόνη 21,5 ως κύρια και μια 17άρα ως δευτερεύουσα, αλλά αντιμετωπίζω το εξής.. όταν συνδέω το 17άρι, και οι δύο οθόνες (21,5 και 17) κλειδώνουν σε ανάλυση 1280χ1024 και στο xrandr μου εμφανίζει μόνο ένα output...

καμιά βοήθεια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με την apu της υπογραφής μου ( radeon r3 8400hd )

νταξ.. problem solved προσπάθησα να βάλω κλειστούς drivers και το κατέστρεψα τελείως.. μετά την επανεκκίνηση με βγάζει σε κονσόλα...  

όχι. απο το synaptics package manager τους έβαλα, και μετά έκανα αυτό :

# mkdir /etc/X11/xorg.conf.d

# echo -e 'Section "Device"\n\tIdentifier "My GPU"\n\tDriver "fglrx"\nEndSection' > /etc/X11/xorg.conf.d/20-fglrx.conf

γιατί έτσι έλεγε εδώ.. έκανα χαζομάρα?

Μισο να δω τι θελει ο fglrx για να παιξει γιατι εχω χασει επισοδεια...

---edit

Εδω λεει οτι ειναι συμβατος μεχρι xorg 1.15 και πυρηνα μεχρι 3.15. Θα ελεγα "κλασικη ati που ξυνεται", αλλα τοτε πως ειναι στο repo? Εφοσον ειναι στο testing, ειναι τσεκαρισμενο πως δουλευει με τον xorg και τον πυρηνα που εχει το testing...

http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/AMDCatalyst14-9LINReleaseNotes.aspx

Δοκιμασε να σβησεις το αρχειο που εκανες.

Κάτι τολμηρό: άλλαξε όλα τα repos και βάλε του Debian 7. Κάνε τις απαραίτητες αναβαθμίσεις κ βάλε τους drivers της ati με τις οδηγίες του Debian. Είμαι με κινητό, θα γυρίσω αργά και θα στείλω λινκς εαν δε βγαλεις άκρη... Το crunch είναι stable, δε νομιζω να είναι στον 3.15, αλλά στον 3.2

Μια χαρά το ξέρες :-p

Πέρα απο την πλάκα, το θέμα με το dist-upgrade που ειχαμε το καλοκαίρι κ δημιουργούσε θέματα με τον xorg λύθηκε; Jim_p να νομιζω τοτε οτι μας είχες βοηθήσει τοτε!

τελικά έκανα uninstall τον fglrx και μπήκα κανονικά ξανά σε γραφικό περιβάλλων. τον ξανα έκανα εγκατάσταση με τον ίδιο τρόπο, χωρίς να κάνω το παρακάτω:

# mkdir /etc/X11/xorg.conf.d

# echo -e 'Section "Device"\n\tIdentifier "My GPU"\n\tDriver "fglrx"\nEndSection' > /etc/X11/xorg.conf.d/20-fglrx.conf

και μου έκανε τα ίδια. με προβλημάτισε το άλλο, όταν τελειώνει την εγκατάσταση του ο fglrx-driver μου λέει το αυτό:

"The fglrx driver is not yet configured. Please concider using usr/bin/aticonfig to create a working xorg.conf configuration for example "sudo aticonfig --initial" shuld be sufficient for most use cases"

γράφω και εγώ στο τερματικό sudo aticonfig και μου λέει no supported device found.. 

Κάτι τολμηρό: άλλαξε όλα τα repos και βάλε του Debian 7. Κάνε τις απαραίτητες αναβαθμίσεις κ βάλε τους drivers της ati με τις οδηγίες του Debian. Είμαι με κινητό, θα γυρίσω αργά και θα στείλω λινκς εαν δε βγαλεις άκρη... Το crunch είναι stable, δε νομιζω να είναι στον 3.15, αλλά στον 3.2

το crunchbang επιβάλεται να το βάλεις σε testing

όλο προβλήματα είναι αλλιώς

αυτά πως γίνονται?

κατέβασα και έστησα εχθές το debian με xfce, και ακολουθώντας βήμα βήμα αυτό έχω ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. με το startx μου βγάζει fatal error no screen found και με το aticonfig --initial no supported adapters detected.

συμπέρασμα δεν δουλεύει ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...