Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στο forum. Θα ήθελα να μάθω τι παίζεται με τις χρώσεις για σύνδεση στο internet όταν είσαι επάνω στο βαπόρι εν πλω και τι ταχύτητες υπάρχουν. Όποιος είναι γνώστης και γνωρίζει ας μου δώσει τα φώτα του. Ευχαριστώ. 

Δημοσ.

Σε ποια γραμμή και ποια εταιρεία

Αν εννοείς χρεώσεις 3g από το δίκτυο της εταιρείας σου (στο κινητό σου), ειναι οι ίδιες με της στεριάς. Βέβαια στα ανοιχτά συνήθω δεν εχεις σήμα.

Αν εννοείς χρεώσεις από παροχή του καραβιού, αλλάζει απο εταιρεία σε εταιρεία. 

Δημοσ.

Σε ποια γραμμή και ποια εταιρεία

Αν εννοείς χρεώσεις 3g από το δίκτυο της εταιρείας σου (στο κινητό σου), ειναι οι ίδιες με της στεριάς. Βέβαια στα ανοιχτά συνήθω δεν εχεις σήμα.

Αν εννοείς χρεώσεις από παροχή του καραβιού, αλλάζει απο εταιρεία σε εταιρεία. 

Από Vodafone ή Cosmote(αν ξέρεις τι χρεώσεις έχουν αυτες οι 2 εταιρίες)

Όχι,δεν λέω για κινητό θέλω internet στο laptop για σερφαρισμα και κανα παιχνιδι που και που

Από χρεώσεις καραβιού δε ξέρω τίποτα,αλλά τι χρεώσεις παίζονται από Vodafone/Cosmote για δορυφορικό internet(στη μέση του ωκεανου). Για το 3G νομίζω πιάνει μέχρι και 80 ναυτικά μίλια από τη στεριά μετά χάνει. 

Δημοσ.

Στη μέση του ωκεανου μόνο δορυφορικό, τιποτα αλλο. Στα υποψη voda/cos δεν παρέχουν δορυφορικό internet

Αν μιλάς για εντός Ελλάδος, οι χρεώσεις του Internet ειναι ίδιες, είτε εισαι στη στεριά ή στη θάλασσα. Επισης δεν εχει διαφορα στη χρεωση το 2g από το 3g (απλως διαφορα στις ταχυτητες). Οι τιμοκατάλογοι ειναι στις ιστοσελιδες τους (π.χ. f2g με 6 ευρω εχεις 1GB traffic). Δεν εχει σημασία αν εισαι 2g ή 3g όπως δεν εχει σημασία που βρίσκεσαι. 

Αν εχεις android μπορείς να κάνεις tethering το σημα σε wifi, δηλαδή παίρνεις Ιντερνετ απο το κινητό και το μοιράζεις wifi (π.χ. laptop). Εναλλακτικά στικάκι data στο κινητό με τις αναλογες χρεώσεις. 

Δε μας λες, όλο το θέμα μπας και σου βρουμε λύση; Τι ακριβως θες να κάνεις και που. Επισης το 80 νμ και 3g το βλεπω απιθανο. Αποκλείεται το κινητό σου να πιάνει κεραία στα 140χλμ

Δημοσ.

Στη μέση του ωκεανου μόνο δορυφορικό, τιποτα αλλο. Στα υποψη voda/cos δεν παρέχουν δορυφορικό internet

Αν μιλάς για εντός Ελλάδος, οι χρεώσεις του Internet ειναι ίδιες, είτε εισαι στη στεριά ή στη θάλασσα. Επισης δεν εχει διαφορα στη χρεωση το 2g από το 3g (απλως διαφορα στις ταχυτητες). Οι τιμοκατάλογοι ειναι στις ιστοσελιδες τους (π.χ. f2g με 6 ευρω εχεις 1GB traffic). Δεν εχει σημασία αν εισαι 2g ή 3g όπως δεν εχει σημασία που βρίσκεσαι. 

Αν εχεις android μπορείς να κάνεις tethering το σημα σε wifi, δηλαδή παίρνεις Ιντερνετ απο το κινητό και το μοιράζεις wifi (π.χ. laptop). Εναλλακτικά στικάκι data στο κινητό με τις αναλογες χρεώσεις. 

Δε μας λες, όλο το θέμα μπας και σου βρουμε λύση; Τι ακριβως θες να κάνεις και που. Επισης το 80 νμ και 3g το βλεπω απιθανο. Αποκλείεται το κινητό σου να πιάνει κεραία στα 140χλμ

Εφόσον δεν παρέχουν δορυφορικό τότε πάω με χρώσεις της εκάστοτε εταιρίας

Όχι δε μιλάω εντός Ελλάδος γιατί το βαπόρι σπάνια να πιάσει λιμάνι εδώ άρα τον περισσότερο καιρό θα βρίσκομαι εκτός.

Το όλο θέμα είναι να έχω ιντερνετ για σερφαρισμα και για παιχνιδια που και που,αλλά δε ξέρω τι με συμφέρει από τα 2. Βγάλε από τη μέση το κινητό δεν με ενδιαφέρει να έχω ιντερνετ στο κινητό μόνο στο laptop και για σχετικά μέτρια προς δυνατή χρήση. 

Δημοσ.

Δυστυχως ξεχνας αυτο που θες. Χρειαζεσαι δορυφορικο το οποιο ωστοσο ειναι αφενος πολυ ακριβο και αφετερου αρκετα αργο οταν δεν εισαι σε σταθερο σημειο. Δες λιγο τις χρεωσεις του Inmarsat και θα καταλαβεις

• Like 1
Δημοσ.

Σε κρουαζιερόπλοιο που ήμουν πάντως, ηταν πανάκριβο να αγοραζεις κάρτα για πρόσβαση στο (μέσω δορυφόρου φυσικά) ασυρματο δίκτυο του καραβιου. Και το ίδιο ηταν και η χρηση των υπολογιστών που είχαν με κερματοδέκτες. Οποτε...χρηση σε λιμάνια ειτε 3G ειτε WiFi σε καφετέριες/εστιατόρια.

Το μονο free που ξεκλεβα ηταν χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή στο γραφείο αξιωματικών, αλλά επειδή ψιλοπαρακολουθειται το traffic λόγω κοστους, δεν το παρακανα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...