Ailuros Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 To tomshardware έχει δύο ομόνυμα άρθρα όπου το πρώτο κομμάτι δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 14' και το δεύτερο τον Νοέμβριο του 14'. http://www.tomshardware.com/reviews/graphics-card-myths,3694.html http://www.tomshardware.com/reviews/graphics-performance-myths-debunked,3739.html Επειδή συχνά πυκνά προκύπτουν σε συζητήσεις θέματα ανάλογα με τους μύθους στους οποίους αναφέρονται τα άρθρα τα παραθέτουμε για όσους ενδιαφέρονται να τα διαβάσουν. 3
Ailuros Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Άκυρο Ομολογώ ότι δεν έκατσα ποτέ να περιορίσω μια σειρά από κάρτες σε συγκεκριμένη ένταση θορύβου συστήματος ψύξης, αλλά το "άκυρο" βγαίνει και με επεξήγηση;
phanispal Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Κι εγώ αυτό έγραφα τώρα, δεν καταλαβαίνω το νόημα του τελευταίου part στο πρώτο κομμάτι. Με ποια λογική ο overclocker τέτοιων καρτών γραφικών, θα ενδιαφερθεί να κρατήσει τα dB εκεί; Εξάλου η κάρτα που λόγω throttling δείχνει να ρίχνει απόδοση είναι η reference 690, dualGPU κ.λπ.. Βέβαια στο δεύτερο άρθρο λένε: We also heard some criticism that we felt was off-target, specifically regarding the point of overclocking a card while maintaining a set fan speed (and thus noise level). Maybe the point we were making wasn’t clear enough. What we wanted to convey was that performance at a given noise level tends to be relatively unaffected by overclocking once thermal throttling kicks in (more power/heat translates to more throttling). And, using the envelope concept, we mentioned that you can frequently obtain higher overclocking performance at the cost of increased noise levels - and that tradeoff is for you to individually make. So if we led some of you to misinterpret our intentions there, our apologies. Just to be clear, we definitely don’t recommend overclocking your card while maintaining a fixed fan speed.
Ailuros Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Κι εγώ αυτό έγραφα τώρα, δεν καταλαβαίνω το νόημα του τελευταίου part στο πρώτο κομμάτι. Με ποια λογική ο overclocker τέτοιων καρτών γραφικών, θα ενδιαφερθεί να κρατήσει τα dB εκεί; Εξάλου η κάρτα που λόγω throttling δείχνει να ρίχνει απόδοση είναι η 690, dualGPU κ.λπ.. Koίτα είναι μια θεωρητική άσκηση όπου κρατάς έναν παράγοντα σε ίδιο επίπεδο μεταξύ των καρτών που συγκρίνεις. Θα μπορούσε να κάνει και κάτι ανάλογο περιορίζοντας την κατανάλωση. Ακούγεται μεν άσκοπο, αλλά σε συνθετική βάση μπορεί να βοηθήσει να βγουν κάποιες ενδιαφέρουσες ενδείξεις. Με την σωστή ερμηνεία τέτοιων ενδείξεων (ξέροντας που πονάει ή υστερεί η κάθε λύση) μπορεί ο χρήστης να προσαρμόσει καλύτερα το σύστημά του αν θέλει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μου κάνει εντύπωση π.χ. ότι κάτω από πολύ συγκεκριμένες προυποθέσεις μια 690 δεν οφελείται από υπερχρονισμό. Που βέβαια οδηγεί και σε ένα άλλο σημαντικό ερώτημα της εποχής μας: με τις πιο πρόσφατες GPU να έχουν δυναμικούς χρονισμούς ανάλογα με την θερμοκρασία το να τρέξω ένα απαιτητικό μετροπρόγραμμα μια φορά μετά από ένα cold boot είναι μια πλευρά της ιστορίας και μια άλλη αν πιάσω και το βάλω να κάνει loop 100 φορές το ίδιο μετροπρόγραμμα και καταγράψω μόνο το αποτέλεσμα της εκατοστής φοράς. Δεκαετίες τώρα το λέω ότι το να τρέξεις 10 διαφορετικά benchmarks δεν σημαίνει ότι έχεις κάνει μια πλήρη έρευνα αν δεν κάτσεις να παίξεις ένα μεγάλο κομμάτι με μια συγκεκριμένη κάρτα. Μόνο έτσι εντοπίζεις αδυναμίες, bugs, artifacts ή οτιδήποτε άλλο. Mε ένα στεγνό benchmark run χαίρω πολύ όλοι οι IHV βελτιστοποιούν για αυτά σιγά μην υπάρξουν αδυναμίες (οπτικές σε καμία περίπτωση και ο χρόνος διάρκειας σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική συμπεριφορά του υλικού μετά από ώρες συνεχόμενης χρήσης...) Αλλιώς βάζεις την κάθε νέα κάρτα στον αυτόματο, βλέπεις ταινία την ώρα εκείνη, όταν τελειώσει καταγράφεις το αποτέλεσμα το ανακατεύεις με παλιότερα αποτελέσματα από άλλες περιπτώσεις με πολύχρωμες μπάρες και έγραψες ένα "review".
Πέτρος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Ομολογώ ότι δεν έκατσα ποτέ να περιορίσω μια σειρά από κάρτες σε συγκεκριμένη ένταση θορύβου συστήματος ψύξης, αλλά το "άκυρο" βγαίνει και με επεξήγηση; Άκυρο το post (μου) ήθελα να γράψω (είχα ολόκληρο κατεβατό πριν το κοιτάξω προσεκτικά και δω τη "σταθερά" 40db), αλλά με εκθέτει η αϋπνία (δεν έσβησα την εικόνα). Σε 2η 3η ανάγνωση, πάντως, με τη "λογική" της AMD η κάρτα να πιάνει 85-90ο πριν αρχίσει το throttling και με βάση το λιγάκι άθλιο ρref.board+σύστημα ψύξης που παραδοσιακά συνοδεύει τα "δικά" της προϊόντα, είναι λίγο "στημένο" το παιγνίδι.
Ailuros Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Άκυρο το post (μου) ήθελα να γράψω (είχα ολόκληρο κατεβατό πριν το κοιτάξω προσεκτικά και δω τη "σταθερά" 40db), αλλά με εκθέτει η αϋπνία (δεν έσβησα την εικόνα). Σε 2η 3η ανάγνωση, πάντως, με τη "λογική" της AMD η κάρτα να πιάνει 85-90ο πριν αρχίσει το throttling και με βάση το λιγάκι άθλιο ρref.board+σύστημα ψύξης που παραδοσιακά συνοδεύει τα "δικά" της προϊόντα, είναι λίγο "στημένο" το παιγνίδι. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες Kατά τα άλλα δεν πολυδιαβάζω για να είμαι ειλικρινείς tomshardware απλά έτυχε να πέσει στα χέρια μου το δεύτερο άρθρο, διάβασα και το πρώτο και σε γενικές γραμμές ο συγγραφέας έχει κάνει καλή δουλειά. Τον συγκεκριμένο κύριο δεν τον ξέρω για να είμαι ειλικρινείς, αλλά δεν νομίζω στην εποχή μας το Toms να μεροληπτεί. Το έκαναν παλιά κατά επανάληψη και το πλήρωσαν πολύ ακριβά. Μην ξεχνάς ότι ήταν το Toms που πρωτοδημοσίευσε ότι η πραγματική μέγιστη κατανάλωση στις 970/980 είναι πάνω από το αναφερόμενο TDP της εταιρείας. 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Λέει ο Θανασάκης που έβγαζε την 4870X2 καλύτερη από την GTX295..
Ailuros Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Λέει ο Θανασάκης που έβγαζε την 4870X2 καλύτερη από την GTX295.. Και εσύ δεν είσαι το παληκαράκι που κρύβεσαι με το κουζινομάχαιρο και την ρομπίτσα της μαμάς πίσω από την κουρτίνα του μπάνιου;
Psycho_Warhead Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Από τότε για μένα έχει αποκλειστεί ο συγκεκριμένος, ότι τον σύμφερε υποστήριζε.Πότε έθαβε την ATI, πότε την Nvidia.Η αξιοπιστία πάνω απ' όλα. Υ.Γ Δεν φοράω ρόμπες.
Ailuros Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Από τότε για μένα έχει αποκλειστεί ο συγκεκριμένος, ότι τον σύμφερε υποστήριζε.Πότε έθαβε την ATI, πότε την Nvidia.Η αξιοπιστία πάνω απ' όλα. Υ.Γ Δεν φοράω ρόμπες. Είχαν παλιότερα έναν τυπάκο γερμανό που κατέληξε υπάλληλος στην NV (μα γιατί άραγε...) και πολύ παλιότερα έναν ιδιοκτήτη που κάθε μήνα βάζαμε στοίχημα τι χρώμα έχει βάψει το μαλλί που το επίθετό του θύμιζε επικεφαλή μεγάλης Εκκλησίας Κιμονό έστω; Ε τι να σου κάνω όταν διαβάζω psycho αυτό μου έρχεται στο μυαλό... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα