Προς το περιεχόμενο

Αποριες για Oc 8320

XQuZe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας εχω παει τον 8320 στα 4.2 απλα ανεβαζοντας το multi (εχω κλεισει cnq turbo κτλπ)

Στα διαφορα stress test που εχω κανει με το occt (μεχρι μιση ωρα) δεν ειχα κανενα error και απο οτι φαινεται ειναι σταθερο (ειμαι νουμπ σε αυτα)

Οι θερμοκρασιες δεν ξεπερναν τους 47 βαθμους

Εχω διαβασει ενα παρομοιο αρθρο με τον 8320 20 αλλα χρειαζομαι βοηθεια.

Καταρχας πηγα της ραμ απο 1333 στα 1600 μεσω του bios ελπιζω να μην εκανα πατατα.

Δευτερον εχω διαβασει οτι παιζει ρολο το llc στο oc αλλα δεν εχω βρει κατι παροιμοιο στο bios της μητρικης μαλλον δεν εχει llc σωστα ;

Η ταση που εχω για αυτην την συχνοτητα ειναι καλη η δεν με παιρνει για παραπανω ;

post-283259-0-81308600-1417308932_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κατέβασε το prime95 και βάλτο να τρέξει την πρώτη επιλογή για τουλάχιστον 3-5 ώρες για να δεις αν είσαι σταθερός.

Στο μισάωρο δεν βλέπεις κάτι.

πόση τάση έχεις δώσει τελικώς;

Θα δοκιμασω με το prime95 και θα σας πω συντομα..Τις ραμ καλα εκανα και τις εβαλα 1600 manual ;

Αν ειμαι σταθερος στο prime 95 μετα θα θα μπορεσω να τον ανεβασω κι αλλο πειραζοντας μονο το μυλτι ;

το μούλτι μόνο του δεν κάνει κάτι,χρειάζεσαι και την ανάλογη τάση.

πχ με 1,35 μου φαίνεσαι καλα για 4GHz για παρπάνω λογικά θα χρειάζεσαι και παραπάνω τάση.

Αυτά όμως θα τα δείς εσύ γιατί κάθε cpu είναι διαφορετικός.

το LLC βάλτο στο 75% η στο ultra(μια σκάλα κάτω απ το τέρμα αν στο έχει επιγραμματικά) πχ στην δικιά μου 990ΧΑ το τέρμα μου είναι extreme.

απο και και πέρα μην ξεπεράσεις το 1,5 βόλτ για κανένα λόγο και ακόμα καλύτερα το 1,45.

απο θερμοκρασίες μην ξεπεράσεις τους 70°C στους πυρήνες και 63°C στο σόκετ.

θεμοκρασίες βλέπε με το hwinfo και το amd overdrive.

απλά δεν μπορώ να σου πω πως θα ξεχωρίσεις socket temps,core temps γιατί σε κάθε μητρική είναι διαφορετικά και δεν έχω ασχοληθεί τόσο.

γενικά ισχύει ότι

βάζεις τη συχνότητα που θες,κλείνεις turbo,CnQ,C6,C1E απ το bios

βάζεις το llc εκεί που έιπαμε.

βάζεις την τάση στο 1,3+ και βλέπεις απ το bios πόσο σου δίνει και μετά μέσα απ τα windows με το cpu-z πόσο διαβάζει.

τρέχεις το prime95 την πρώτη επιλογή για τουλάχιστον 3 ώρες.

Αν σου πετάξει error ανεβάζεις ένα σκαλάκι την τάση και ξαναδοκιμάζεις.

θέλει υπομονή.

το μούλτι μόνο του δεν κάνει κάτι,χρειάζεσαι και την ανάλογη τάση.

πχ με 1,35 μου φαίνεσαι καλα για 4GHz για παρπάνω λογικά θα χρειάζεσαι και παραπάνω τάση.

Αυτά όμως θα τα δείς εσύ γιατί κάθε cpu είναι διαφορετικός.

το LLC βάλτο στο 75% η στο ultra(μια σκάλα κάτω απ το τέρμα αν στο έχει επιγραμματικά) πχ στην δικιά μου 990ΧΑ το τέρμα μου είναι extreme.

απο και και πέρα μην ξεπεράσεις το 1,5 βόλτ για κανένα λόγο και ακόμα καλύτερα το 1,45.

απο θερμοκρασίες μην ξεπεράσεις τους 70°C στους πυρήνες και 63°C στο σόκετ.

θεμοκρασίες βλέπε με το hwinfo και το amd overdrive.

απλά δεν μπορώ να σου πω πως θα ξεχωρίσεις socket temps,core temps γιατί σε κάθε μητρική είναι διαφορετικά και δεν έχω ασχοληθεί τόσο.

γενικά ισχύει ότι

βάζεις τη συχνότητα που θες,κλείνεις turbo,CnQ,C6,C1E απ το bios

βάζεις το llc εκεί που έιπαμε.

βάζεις την τάση στο 1,3+ και βλέπεις απ το bios πόσο σου δίνει και μετά μέσα απ τα windows με το cpu-z πόσο διαβάζει.

τρέχεις το prime95 την πρώτη επιλογή για τουλάχιστον 3 ώρες.

Αν σου πετάξει error ανεβάζεις ένα σκαλάκι την τάση και ξαναδοκιμάζεις.

θέλει υπομονή.

Καταρχάς ευχαριστώ για τον χρόνο σου..

Θα μπω τωρα να κλεισω το C1e και c6 γιατι τα ειχα enabled ειχα κλεισει μονο το cnq και το τυρμπο..

Το llc η αλλιως load line calibration αν δεν κανω λαθος δεν το εχω βρει στα bios παιζει να μην το υποστηριζει η μητρικη μου ;(970Α-UD3 rev.3)..

Θα δοκιμασω να το παω στα 4.4 4.5 τωρα να δω τι παιζει με τα ρευματα και αν ειμαι σταθερος στα stress test για κανα μισαωρο και αν ειμαι θα τρεξω το πριμε για 3-5 ωρες οπως μου ειπες 

επίσης ενεργοποίησε και το high performance computing mode που έχει εκεί που κλείνεις τα C6 κλπ,δεν θυμάμαι πως λέγεται κανονικά αλλα την πλήρη ονομασία.(HPC Mode)

κανονικά το LLC πρέπει να το έχεις εκεί που είναι οι ρυθμίσεις για τάσεις και χρονισμους του επεξεργαστή.(loadline calibration)

Το CnQ άφησέ το on.

Όταν δεν χρειάζεται τόση επεξεργαστική ισχύ, θα ρίχνει αυτόματα τη συχνότητα και την τάση στον επεξεργαστή.

Δεν σου κόβει κάτι (ελάχιστη, μη αντιληπτή παρά μόνο σε benchmarks, απόκριση μόνο) και ας πούμε πως "δεν κρατά στην τσίτα" το σύστημα όταν δεν χρειάζεται.

Ωραια.Μια απορια ακομη..
Οταν κανει ρεσταρτ ο υπολογιστης κλεινει για 2 δευτερολεπτα και ξανα ανοιγει μονος του( δεν το κανει συνεχομενα δηλαδη) η και καμια φορα οταν παταω το power του κουτιου ανοιγει για 1 δευτερολεπτο,κλεινει,και ξανα ανοιγει μετα μονος του χωρις να εχω κανενα προβλημα μετα οσες ωρες και να μεινει ανοιχτος..Αυτο γινεται απο τοτε που τον εκανα oc πρεπει να ανησυχω η ολα καλα ;

όχι εντάξει είσαι.

επειδή δεν είναι default οι ρυθμίσεις στο bios των gigabyte ενεργοποιείται ο watchdog της μητρικής και γι αυτό σβήνει ώστε να ενεργοποιήσει τα settings που έχεις πάνω.

και μένα το κάνει.

Για ρίξε μια ματιά και στο θέμα που είχα ανοίξει όταν είχα τον 8320, έχει πολλά και καλά points για διάφορα συστήματα.

http://www.insomnia....-πώς-και-γιατί/

Ώρες ώρες που το ρίχνω καμιά ματιά, λέω πως αν το καθαρίσουμε από μερικά 'όχι και τόσο on the point σχόλια', θα μπορούσε να γίνει pinned ως ένας καλός οδηγός OC του 8320 ανεξαρτήτως μητρικής.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...