fearless Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Γεια σας παιδια. Αγορασα προχθες μια οθονη Dell UltraSharp UZ2715H και δεν είμαι ικανοποιημένος με τις γραμματοσειρες και το χρωμα γενικοτερα. Εχω Windows 8.1 και ανεβάζοντας το Digital Vibrance από 50% σε 60% απ την καρτα γραφικων είναι καπως καλυτερα τα πραγματα. Επισης απ το μενου τις οθονης ανεβασα το Βrightness και Contrast από 75% που το ειχε, το πηγα στο 96% και θελω να ρωτησω αν πειραζει που πειραξα το Digital Vibrance απ την καρτα και το Βrightness/Contrast απ την οθονη. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2014 από fearless
Ailuros Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Ο καθενας ρυθμιζει την οθονη του αναλογα με τα γουστα του. Αν εσενα σου αρεσει η σουρεαλιστικη ψυχεδελεια του digital vibrance γιατι να στη χαλασω;
Alex21121988 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Το digital vibrance να ξερεις οτι δεν βγαζει φυσικα χρωματα και τις περισσοτερες φορες τεινει προς την υπερβολη.
fearless Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Η ψυχεδελεια μου αρεσει μονο στον ηχο και αναγκάζομαι να τσιμπισω λιγο το Vibrance γιατι δεν είμαι ικανοποιημένος με τα φυσικα χρωματα τις νεας μου οθονης. Θα το ψαξω κ άλλο με την οθονη μηπως βρω καποια ρυθμιση με τα χρωμματα τις. Ευχαριστω!
Ailuros Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Αν έχεις πρόσφατο λειτουργικό υπάρχει οδηγός για monitor callibration για τον μέσο χρήστη. Λίγο πιο προχωρημένα παίρνεις μια υψηλής ποιότητας εκτύπωση από κάτι που μπορείς να δεις και στην οθόνη σου και προσπαθείς να φέρεις τα χρώματα, ένταση, αντίθεση, φωτεινότητα κλπ. όσο πιο κοντά γίνεται στην πραγματικότητα. Η πραγματικότητα ή αλλιώς το τι βλέπει το μάτι σου σε πραγματικό χρόνο να είσαι σίγουρος ότι δεν έχει καμία σχέση με την ψηφιακή ψυχεδέλεια του DV.
fearless Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Το monitor callibration είναι καποιο πρόγραμμα που μπορω να το εγκαταστήσω στα Windows; Δεν γνωριζω και πολύ, αν θες στειλε μου το καταλληλο για να το δοκιμασω, ευχαριστω! Εχω Windows 8.1, 64Bit.
aetos1988 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Με HDMI την έχεις συνδέσει; Αν ναι να ξέρεις ότι οι nvidia κάρτες έχουν ένα θέμα με αυτό τουλάχιστον στην δική μου Dell και χρειάστηκε να κατεβάσω ένα αρχείο για να δίνει ολόκληρο το εύρος των χρωμάτων ( 0-255 από 16-235) όπως επίσης και κάποιες αλλαγές από το control panel της nvidia .
Ailuros Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Το monitor callibration είναι καποιο πρόγραμμα που μπορω να το εγκαταστήσω στα Windows; Δεν γνωριζω και πολύ, αν θες στειλε μου το καταλληλο για να το δοκιμασω, ευχαριστω! Εχω Windows 8.1, 64Bit. Λογικά πρέπει να είναι control panel --> display --> calibrate color. ΄Ενας οδηγός που βοηθάει εδώ: http://www.digitaltrends.com/computing/how-to-calibrate-your-monitor/ Kαλό είναι πριν ξεκινήσεις να κλείσεις το digital vibrance στους οδηγούς εντελώς.
fearless Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Με HDMI την έχεις συνδέσει; Αν ναι να ξέρεις ότι οι nvidia κάρτες έχουν ένα θέμα με αυτό τουλάχιστον στην δική μου Dell και χρειάστηκε να κατεβάσω ένα αρχείο για να δίνει ολόκληρο το εύρος των χρωμάτων ( 0-255 από 16-235) όπως επίσης και κάποιες αλλαγές από το control panel της nvidia . Και με HDMI και με DigitalPort την συνδεω (αυτή τη στιγμη είμαι με DigitalPort.) Είναι ευκολο να κατεβασω και εγω αυτό το αρχειο και να κανω και την ρυθμιση στην καρτα; Aυριο όμως εχω σκοπο να τηλεφωνησω στο κατάστημα για να ζητησω την αντικατασταση της οθονης. Λογικά πρέπει να είναι control panel --> display --> calibrate color. ΄Ενας οδηγός που βοηθάει εδώ: http://www.digitaltrends.com/computing/how-to-calibrate-your-monitor/ Kαλό είναι πριν ξεκινήσεις να κλείσεις το digital vibrance στους οδηγούς εντελώς. Αυτό το ετρεξα με δεξι κλικ στην Επ.εργασιας/Screen Resolution/Make text ant other items larger or smaller/Calibrate Color και πατησα σε όλα Next... δεν χρειαστηκα να αλαξω κατι που να βοηθησει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα