dr lag Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Έχω δύο συστήματα: 1. Asrock H77M-ITX με i5 3670 2. Asus P8H77-M PRO με i5 2500k που τρέχουν win 8.1 και θέλω να ανταλλάξω μεταξύ τους τις μητρικές, χωρίς format ή επανεγκατάσταση των Windows. Υποθέτω ότι πρέπει να απεγκαταστήσω πρώτα όλους τους drivers της μητρικής και μετά να προχωρήσω στο στήσιμο. Πιστεύετε ότι θα κυλήσουν τα υπόλοιπα ομαλά (εκτός ίσως από το ότι θα μου ζητήσει η MS ενεργοποίηση) ή θα βρεθώ προ εκπλήξεων;
Nitrous18 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 θα βρουν μονα τους τα windows τους drivers και αν δε τους βρουν θα βρουν καποιον generic για να δουλευουν και μετα θα κανεις εσυ αναβαθμιση ....
SPANK Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Συνήθως σε τέτοιες περιτπώσεις που αλλάζει το hardware κανονικά δεν θα σου δουλέψουν τα windows ή τουλάχιστον ετσι ύσχυε μεχρι σήμερα στα 7 τώρα για τα 8.1 μπορεί απο θέμα drivers συμβατότητας κτλπ να σου δουλέψουν αλλα δεν ειναι και σίγουρο , το να βγάλεις τους drivers δεν θα βοηθήσει σε τίποτα αν ειναι να δουλέψουν θα δουλέψουν
giannisXXX Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Μερικές φόρες το αναγνωρίζουν από μόνα τους τα windows άλλες φόρες μπλε οθόνη σφάλματα κτλ.
dr lag Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Μερικές φόρες το αναγνωρίζουν από μόνα τους τα windows άλλες φόρες μπλε οθόνη σφάλματα κτλ. Αν αφήναμε στην άκρη την ενεργοποίηση των windows, μιλώντας θεωρητικά, η εναλλαγή των m/b (που ναι μεν έχουν το ίδιο chipset, αλλά προέρχονται από διαφορετικούς κατασκευαστές) θα γινόταν απρόσκοπτα ή θα είχαμε BSOD; Συνήθως σε τέτοιες περιτπώσεις που αλλάζει το hardware κανονικά δεν θα σου δουλέψουν τα windows ή τουλάχιστον ετσι ύσχυε μεχρι σήμερα στα 7 τώρα για τα 8.1 μπορεί απο θέμα drivers συμβατότητας κτλπ να σου δουλέψουν αλλα δεν ειναι και σίγουρο , το να βγάλεις τους drivers δεν θα βοηθήσει σε τίποτα αν ειναι να δουλέψουν θα δουλέψουν Αν θυμάμαι καλά, παλιότερα που είχα αναβαθμίσει επεξεργαστή σε win7, ζήτησε απλά νέα τηλεφωνική ενεργοποίηση. Λογικά δεν θα συμβαίνει το ίδιο και στην αλλαγή μητρικής; Πέρα από αυτά, αν τελικά δεν δουλεύει και τα ξαναβάλω όπως ήταν, θα είμαι εντάξει ή μπλέκουν drivers, ενεργοποιήσεις και δεν ξέρω 'γω τι άλλο, με αποτέλεσμα να μη δουλεύει κανένα μηχάνημα; Το έχει δοκιμάσει κανείς;
giannisXXX Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Αν αφήναμε στην άκρη την ενεργοποίηση των windows, μιλώντας θεωρητικά, η εναλλαγή των m/b (που ναι μεν έχουν το ίδιο chipset, αλλά προέρχονται από διαφορετικούς κατασκευαστές) θα γινόταν απρόσκοπτα ή θα είχαμε BSOD; Windows 7 από INTEL Atom n280, chipset δεν θυμάμαι και 1 GB RAM (netbook) σε INTEL pentium e6300, g41 chipset και 4 GB RAM και το αντίστροφο δούλεψε (εννοείτε ο HDD παρέμεινε ο ίδιος και στα δυο συστήματα) και εμφάνισε στον εντοπισμού νέου υλικού όλες τις συσκευές και τις εγκατέστησε όπως CPU, chipset κ.α Από G41 σε Ζ97 πριν την εμφάνιση του λογότυπου των Windows 7 BSOD Για αυτό είπα μερικές φόρες από την εμπειρία μου, τώρα εντάξει μπορεί να συμβαίνει 1 στις 1000 τι να πω Από όσο θυμάμαι τα windows παρέμειναν ενεργοποιημένα Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2014 από giannisXXX
rfc Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Αν τρεξεις το sysprep πριν την αλλαγη δε θα εχεις κανενα προβλημα. Τοχω κανει δεκαδες φορες σε 7 και 8
palawiaris Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Βγάλε πρώτα ότι οδηγούς πχ.από το Lan ή του ήχου και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.Ίσως σου ξαναζητήσει ενεργοποίηση κλειδιού ξανά. Από υπολογιστή με amd σε Intel με win 8.1 δεν είχα κανένα πρόβλημα.
dr lag Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Βγάλε πρώτα ότι οδηγούς πχ.από το Lan ή του ήχου και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.Ίσως σου ξαναζητήσει ενεργοποίηση κλειδιού ξανά. Από υπολογιστή με amd σε Intel με win 8.1 δεν είχα κανένα πρόβλημα. Χωρίς καμιά πρόθεση αμφισβήτησης, η ίδια η microsoft λέει: Any method of moving a Windows image to a new computer, either through imaging, hard disk duplication, or other method, must be prepared with the sysprep /generalize command. Moving or copying a Windows image to a different computer without running sysprep /generalize is not supported. Από την άλλη όμως... Αν τρεξεις το sysprep πριν την αλλαγη δε θα εχεις κανενα προβλημα. Τοχω κανει δεκαδες φορες σε 7 και 8 ... πως το τρέχουν αυτό το sysprep; Μετά από αρκετό διάβασμα, μου δίνει την εντύπωση ότι χρειάζομαι ένα ακόμα πτυχίο για να τα καταφέρω... Είναι τόσες πολλές οι παράμετροι και τα limitation που αναφέρει η MS, που σου δίνει την εντύπωση πως αν κάνεις το παραμικρό λάθος θα ...ανατιναχτεί το computer. Θα σου ήταν εύκολο να περιγράψεις την ακριβή διαδικασία που ακολουθείς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα