bounce2 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Ας είναι καλά οι καραγκιόζηδες οι χιπστεράδες. Αυτοί ανέστησαν και τα walkman με κασέτα !
gdriver Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 παιδιά συγγνώμη αλλά retro νοσταλγία πλέον δεν υπάρχει μόνο στο βινύλιο. δείτε στο youtube και στο διαδίκτυο πόσα βιντεάκια και όχι μόνο υπάρχουν με τίτλο "επιστροφή στις κασσέτες " ή " αναβιώνουν οι κασσέτες σιγά σιγά" και θα δείτε πως για όλα τα αναλογικά μέσα υπάρχει λατρεία. αυτο που λέω δεν ισχύει για τις εταιρείες και τις κυκλοφορίες αλλα για οικιακούς χρήστες. όμως υπάρχει και λατρεία για το ψηφιακό. δείτε το τελευταίο md που έβγαλε η sony στο ebay πόσο πουλιέται . 2.000 ευρώ!!! επίσης για να καταλάβετε καλλίτερα τη διαφορά ανάμεσα στο βινυλιο και σε ένα καλό ψηφιακό μέσο (καλά γραμμένο) φανταστέιτε ως εξής. μία παλία έγχρωμη τηλεόραση και μία νέα τηλεόραση με hz, led, και τα σούσα . στη νέα τηλεόραση βλέπεις σχεδόν το πως κινηματογραφήθηκε μία ταινία με πολυ μικρή πτώση της ποιότητας ενώ οι παλιές έχουν αυτό το γνωστό θάμπωμα . τόσο το μάτι όσο και το αυτί προτιμούν βέβαια το θάμπωμα (η κινηματογραφική εικόνα και εμπειρία) αλλά είναι καθαρά θέμα γούστου και όχι ποιότητας. το βινύλιο με 10% παραμόρφωση στον ήχο είναι αυτή που δημιουργεί αυτή τη ζεστή απόχρωση. όμως δεν είναι υψηλής πιστότητας. αυτός είναι και ένας καλός λόγος που τα dvd-audio και sacd δεν προχώρησαν πολύ (μαζί και με άλλους λόγους). ο ήχος τους ήταν τόσο πιστός που καταντούσε σαν να βλεπεις το χόμπιτ στα 60 fps ή ό,τι άλλο χρησιμοποιήθηκε και για το οποίο κατακρίθηκε από αρκετούς και όχι όλους, ως εντελώς ψεύτικη η ταινία. επίσης τελικώς στο τελικό αποτέλεσμα δεν παίζουν ρόλο τόσο πολύ τα specs στο χαρτί ενός μέσου. θυμηθείτε την ψηφιακή μήτρα της sony (dsd) βασική μήτρα του sacd η οποία έχει δειγματοληψία σε mhz και όχι kzh.εντούτις έχει σχεδόν εφαμιλλο ήχο (λίγο καλλίτερος) με τα στερεoφωνικά των 192kzh του dvd-audio (pcm ήχος) ή τα 96 kzh πολυκάναλου dvd-audio.ρόλο παίζει το πόσο βάση και πόση προσοχή και "φροντίδα" έχει δωθεί στην εγγράφη την ίδια παρά στα στείρα specs του χαρτιού. θυμηθείτε λίγο το επιτραπέζιο cd recorder της yamaha cdr-1000 το οποίο έκανε αντίγραφα cd καλλίτερα από το πρωτότυπο. θυσίαζε βέβαια λίγο το χώρο του δίσκου αλλά το απότέλεσμα ήταν παραπάνω από ικανοποιητικό και πολλες φορές τα αντίγραφα ήταν δισκάκια αναφοράς. και η αντιγραφή ήταν από τα "στα χαρτια" φτωχά specs του cd. (σε σχέση με άλλα ψηφιακά μέσα). προσωπικώς ακομη έχω τις κασσέτες μου, τα βινύλια μου και ακόμα μερικές φορές ηχογραφώ σε κασσέτες . αλλά το κάνω γιατί μου αρέσει όχι η ποιότητα αλλά , πως να το πω ρε παιδιά, αυτή η μηχανικότητα που έχει η κασσετα, το τεράστιο μηχάνημα που είναι το turntable (χρυσό 1210 le ). όταν όμως θέλω να πάρω ένα αλμπουμ και θέλω την καλλίτερη δυνατή ποιότητα αλλά και ανθεκτικότητα τότε αποκλειστικώς στρέφομαι σε ψηφιακό μέσο. και ναι μου αρέσει να πηγαίνω στο δισκοπωλείο και να αγοράζω cd. εγγραφές σε δισκάκια ακόμη κάνω και δεν είμαι ο μόνος. και εκεί θέλω να καταληξω. πως για όλα τα μέσα υπάρχει ακόμα κοινό , το θέμα είναι ποιο επιλέγεται να προβάλεται από τα media. τις περισσότερες φορές φυσικά προβάλεται το βινύλιο , λογικό όταν ένας καλός δίσκος και σπάνιος κοστίζει μερικές εκατονταδες ευρώ, ενώ για ένα cd , όσο σπάνιο και να είναι αυτό , τα πόσα αυτά του βινυλίου δε θα τα δεις ποτέ.
h34a Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Ένας που δεν ξέρει πάντως (πχ εγώ) δεν μπορεί να βγάλει άκρη τι είναι καλύτερο! Γράφει κάποιος ότι χωρίς αμφιβολία είναι καλύτερο το αναλογικό πχ και μετά γράφει κάποιος άλλος ότι το αναλογικό βινύλιο είναι πολύ πίσω σε ποιότητα από τα ψηφιακά πλέον. Τι ισχύει τελικά ρε παιδιά?? Μπορείς να πας σε κάποια εγκυκλοπαίδεια (π.χ. Wikipedia) ή σε κάποια τεχνολογικά site σχετικά με τον ήχο που να γράφουν επαγγελματίες ή να διαβάσεις περιοδικά και βιβλία και να μάθεις περισσότερα σχετικά με το "ψηφιακό" και "αναλογικό" ήχο. Η άποψή μου από την εμπειρία που έχω ακούγοντας λίγα βινύλια σε μέτριας τιμής μηχανήματα (των μερικών χιλιάδων ευρώ σύνολο) και διαβάζοντας αρκετά τεχνολογικά άρθρα είναι ότι δεν υπάρχει απόλυτος και αδιαφιλονίκητος πρωταθλητής του ήχου, παντού υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που είναι περισσότερα αν βάλουμε στη μέση και τις προσωπικές προτιμήσεις του κάθε ακροατή. Το καλύτερο (ο μόνος τρόπος δηλαδή) είναι να ακούσεις ο ίδιος τις διάφορες "σχολές" του ήχου στις πολλές παραλλαγές και υλοποιήσεις τους και να αποφασίσεις με ποιο τρόπο αισθάνεσαι καλύτερα, ότι και να σου πούμε εμείς είναι λίγο άχρηστο, η πραγματικότητα πάντα είναι διαφορετική και πολύ σκληρή πολλές φορές. Προσωπικά θα σου έλεγα ότι ακόμα και ένα μέτριο mp3 ακούγεται καλά με συσκευές που βγάζουν καλό ήχο που σου αρέσει, ο ισορροπημένος και προσεγμένος ήχος από τους κατασκευαστές των μηχανημάτων και ο κατάλληλος συνδυασμός τους για μένα παίζει μεγαλύτερο ρόλο από την απόλυτη ποιότητα των αρχείων μουσικής, έτσι νομίζω πως με ψηφιακά αρχεία μπορείς να διασκεδάσεις και να κάνεις το κέφι σου άνετα για να το πω πιο απλά. Στη περίπτωση που είσαι η εξαίρεση από τους περισσότερους και θέλεις να ξοδέψεις δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσεις κάποιο από τα απόλυτα setup στην αναπαραγωγή του ήχου, δε θα πας απλά σε ένα δύο μαγαζιά και θα δώσεις τα λεφτά και θα πάρεις σε 10 λεπτά τα μηχανήματα, αλλά θα ξοδέψεις πολύ καιρό για να βρεις το κατάλληλο συνδυασμό των μηχανημάτων και θα ακούσεις πολλά δείγματα, οπότε σε αυτή τη περίπτωση πάλι δε μας χρειάζεσαι. Στη μουσική υπάρχουν άπειροι μύθοι, χαμός γίνεται, πραγματικά χάνει η μάνα το παιδί. 2
JonnyBoy Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Ο μόνος τρόπος να αναβιώσει το βινύλιο πραγματικά είναι να επέλθει δραματική πτώση στις τιμές των πικάπ και των διαφόρων παρελκομένων τους.Πρέπει να μπορείς να αγοράσεις ένα Hi–Fi προς Hi–end πικάπ με τιμή γύρω στα 1500 ευρώ.Γενικά κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί ιδιαίτερα με ζυγαριές,πλυντήρια δίσκων,κεφαλές κλπ αν δεν πέσουν πολύ οι τιμές σε αυτά τα πράγματα αφού υπάρχει η ψηφιακή ευκολία.Οι εποχές έχουν αλλάξει.Παρά την σαφή ανωτερότητα του αναλογικού ήχου ο μόνος τρόπος πλέον να ξαναγίνει ανταγωνιστικός είναι να χτυπήσει τον ψηφιακό στο πεδίο των τιμών.Ειδάλλως θα συνεχίσει να κινείται σε ρηχά νερά.Γνώμη μου.
nvel Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 θυμηθείτε την ψηφιακή μήτρα της sony (dsd) βασική μήτρα του sacd η οποία έχει δειγματοληψία σε mhz και όχι kzh.εντούτις έχει σχεδόν εφαμιλλο ήχο (λίγο καλλίτερος) με τα στερεoφωνικά των 192kzh του dvd-audio (pcm ήχος) ή τα 96 kzh πολυκάναλου dvd-audio.ρόλο παίζει το πόσο βάση και πόση προσοχή και "φροντίδα" έχει δωθεί στην εγγράφη την ίδια παρά στα στείρα specs του χαρτιού. συγκρίνεις ανόμοιες τεχνολογίες, τα MHz αναφέρονται σε δειγματοληψία 1bit και τα kHz σε 24bit 1
Ntinaras Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Καθόλου πλάκα, πες μου μερικά-ούς-ές σημερινά ποιοτικά συγκροτήματα, τραγουδιστές-τριες που να έχουν γίνει mainstream στις μέρες μας. Επίσης υπάρχει μεγάλη διαφορά στα video clips, τότε παίρναγαν κάποια μυνήματα, τώρα το μόνο που βλέπεις είναι σεξισμός και κώλους να τρίβονται πάνω στη σκηνή. adele,muse, linkin park 3 τυχαια που μου ρθαν χωρις πολυ σκεψη.
disqualified Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Ένας που δεν ξέρει πάντως (πχ εγώ) δεν μπορεί να βγάλει άκρη τι είναι καλύτερο! Γράφει κάποιος ότι χωρίς αμφιβολία είναι καλύτερο το αναλογικό πχ και μετά γράφει κάποιος άλλος ότι το αναλογικό βινύλιο είναι πολύ πίσω σε ποιότητα από τα ψηφιακά πλέον. Τι ισχύει τελικά ρε παιδιά?? Ίσχύουν και τα δύο κατα κάποιο τρόπο, το αναλογικό έχει ολόκληρη την πληροφορία σε σχέση με το ψηφιακό αλλά δεν έχει την αξιοπιστία της ψηφιακής τεχνολογίας. Η ποιότητα του μπορεί να επηρεαστεί και να υποβαθμιστεί από πολλούς παράγοντες και ένα παράδειγμα για να καταλάβεις είναι ο τρόπος που βλέπαμε τηλεόραση πριν το ψηφιακό σήμα. Χιόνια είδωλα και ένα σωρό άλλοι παράγοντες που μπορούσαν να υποβαθμίσουν την ποιότητα της εικόνας 1
gdriver Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 συγκρίνεις ανόμοιες τεχνολογίες, τα MHz αναφέρονται σε δειγματοληψία 1bit και τα kHz σε 24bit σωστό. μετονομάζω τότε τη dsd αναφορά ως ανεπαρκή και το βάζω σωστά ως dsd-wide ή pcm-narrow. αλλά γενικότερα υπάρχει debate για το πιο είναι ανώτερο. επομένως η αναφόρά που κάνω με μικρή δόση σύγκρισης δεν είναι και τόσο άκυρη. για παράδειγμα "http://en.wikipedia.org/wiki/Direct_Stream_Digital" στην παράγραφο dsd vs pcm. η συγκεκριμένη αναφορά που κάνει η wiki είναι αξιόπιστη που έχουν εκτενώς κατα το παρελθόν ασχοληθεί περιοδικά όπως και το ελληνικό (κάποτε-τώρα πια μόνο στο διαδίκτυο) "ήχος-εικόνα".
gdriver Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Ακομη εχω ενα MKII πικαπ........ τρελλο οχημα το οποίο με μερικές κινησεις μπορείς να το κάνεις σχεδόν hi-end.γενικώς έχει από πολλούς χαρακτηριστεί το πιο "πασπαρτού" μηχάνημα. πιστός σύντροφος των τότε dj. 1
vagelisda Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Κι όμως ,υπάρχει κοσμος ακομα που ειναι άσχετος ,πεταει μια ατακα για κατι που προφανώς δε ασχολείται απλα για να πει κάτι. Δεν ειμαι απο τους μεγαλους της παρεας,αλλα ηχο σαν του βυνιλιου οντως ΔΕΝ εχει ,ακου σε utopia pink floyd (δεν ειμαι καν ροκας,της ηλεκτρονικης ειναι) σε βινυλιο ,και ελα μετα να μου πεις αν ερχομαι. Θα δεχτω τον ισχυρισμο σου ,μονο αν μου υποδειξεις ενα οικιακο ηχοσυτημα που να μπορει να αναπαραγαγει υψηλοτερη ποιοτητα. Στο technics compact ηχοσυστημα που είχαν οι μαζες κάποτε και στα μετέπειτα ce players ,τι διαφορά να καταλάβεις ; Ειπαμε ,το βινυλιο ειναι για μια "ελιτ " (ας την πουμε,καταχραστικα) που εχει τα αυτια,το παθος και τα λεφτα για να ακούσουν και να απολαύσουν τέτοιο ηχο και να τον ξεχωρίσουν. Επισης ειναι πολυ λαθος αυτο που λενε καποιοι που το παιζουν εξυπνοι οτι πλεον γινεται ψηφιακα η εγγραφη ουτως η αλλως. Η μετατροπη που χρειαζεται ο raw ηχος της ηχογραφισης για να γινει audio cd format (η μορφή πιυ διαβάζουν τα οικιακά players) ,δεν ειναι lossless. ΗΔΗ στο cd ο ηχος ειναι υποβαθμισμενος συχνοτικα και συμπιεσμενος,τι να λεμε τωρα. Επισης η μετατροπη που θα κανεις μετα σε mp3 ακομα και στην πιο υψηλη ρυθμιση,αλλαζει δραστικοτατα τον ηχο ,κατι που ακούγεται ακομα και σε ενα απλο ηχοσυστημα ,χωρις μυημένα αυτιά . Οποτε η σωστη παρατηρηση ειναι: Κι όμως υπαρχει πλέον κοσμος που δε δίνει καμια σημασία στην ποιότητα και τη ζεστασιά του ήχου,γιατί αυτα που ακούνε ειναι τοσο εφήμερα ,που δεν αξίζει να επενδύσει κάποιος ουτε ευρώ. Εκτος αν περιμένετε ο Παντελίδης ,και τα ελληνικα και αλλοδαπα γυφτοποπ θα βγάλουν κατι διαχρονικό σαν τους queen η ,τον Παπαθανασιου η το Χατζηδάκη . Επισης στην ηλεκτρονικη μουσικη ,οι dj's αναγνωριζουν πολυ καλα την αξία του βινυλίου και πολυ προτιμούν το χρατσα-χρουτσα απο παλιο δισκο παρα να παίξουν το ίδιο κομματι σε cd ( ποσο μαλλον σε mp3 ,που επρεπε να χρησιμοποιούνται αυστηρά σε αμάξια και φορητά mp3. Κι όμως. Υπάρχει ακόμα κόσμος που πιστεύει τον αστικό μύθο ότι σαν το βυνύλιο δεν έχει! 2
h34a Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 adele,muse, linkin park 3 τυχαια που μου ρθαν χωρις πολυ σκεψη. Είναι πετυχημένοι μουσικοί και με το δίκιο τους, νομίζω ανήκουν στα top40 και όχι στους αξιόλογους μουσικούς.
h34a Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Κι όμως ,υπάρχει κοσμος ακομα που ειναι άσχετος ,πεταει μια ατακα για κατι που προφανώς δε ασχολείται απλα για να πει κάτι. Δεν ειμαι απο τους μεγαλους της παρεας,αλλα ηχο σαν του βυνιλιου οντως ΔΕΝ εχει ,ακου σε utopia pink floyd (δεν ειμαι καν ροκας,της ηλεκτρονικης ειναι) σε βινυλιο ,και ελα μετα να μου πεις αν ερχομαι. Θα δεχτω τον ισχυρισμο σου ,μονο αν μου υποδειξεις ενα οικιακο ηχοσυτημα που να μπορει να αναπαραγαγει υψηλοτερη ποιοτητα. Στο technics compact ηχοσυστημα που είχαν οι μαζες κάποτε και στα μετέπειτα ce players ,τι διαφορά να καταλάβεις ; Ειπαμε ,το βινυλιο ειναι για μια "ελιτ " (ας την πουμε,καταχραστικα) που εχει τα αυτια,το παθος και τα λεφτα για να ακούσουν και να απολαύσουν τέτοιο ηχο και να τον ξεχωρίσουν. Επισης ειναι πολυ λαθος αυτο που λενε καποιοι που το παιζουν εξυπνοι οτι πλεον γινεται ψηφιακα η εγγραφη ουτως η αλλως. Η μετατροπη που χρειαζεται ο raw ηχος της ηχογραφισης για να γινει audio cd format (η μορφή πιυ διαβάζουν τα οικιακά players) ,δεν ειναι lossless. ΗΔΗ στο cd ο ηχος ειναι υποβαθμισμενος συχνοτικα και συμπιεσμενος,τι να λεμε τωρα. Επισης η μετατροπη που θα κανεις μετα σε mp3 ακομα και στην πιο υψηλη ρυθμιση,αλλαζει δραστικοτατα τον ηχο ,κατι που ακούγεται ακομα και σε ενα απλο ηχοσυστημα ,χωρις μυημένα αυτιά . Οποτε η σωστη παρατηρηση ειναι: Κι όμως υπαρχει πλέον κοσμος που δε δίνει καμια σημασία στην ποιότητα και τη ζεστασιά του ήχου,γιατί αυτα που ακούνε ειναι τοσο εφήμερα ,που δεν αξίζει να επενδύσει κάποιος ουτε ευρώ. Εκτος αν περιμένετε ο Παντελίδης ,και τα ελληνικα και αλλοδαπα γυφτοποπ θα βγάλουν κατι διαχρονικό σαν τους queen η ,τον Παπαθανασιου η το Χατζηδάκη . Επισης στην ηλεκτρονικη μουσικη ,οι dj's αναγνωριζουν πολυ καλα την αξία του βινυλίου και πολυ προτιμούν το χρατσα-χρουτσα απο παλιο δισκο παρα να παίξουν το ίδιο κομματι σε cd ( ποσο μαλλον σε mp3 ,που επρεπε να χρησιμοποιούνται αυστηρά σε αμάξια και φορητά mp3. Αυτή την εμμονή με τους Pink Floyd και άλλη παρόμοια μουσική να είναι το μέτρο σύγκρισης της απόδοσης ενός ηχητικού συστήματος τη βρίσκω τελείως εκνευριστική και ανεγκέφαλη.
HALF EVIL Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δεν καταλαβαίνω την απαξίωση μερικών για το βυνίλιο. Για τους παλαιότερους είναι το μέσον με το οποίο πέρασαν ατελείωτες ώρες απόλαυσης. Καλή εγγραφή δε σε καλό μηχάνημα αγγίζει την τελειότητα. Για τους νεώτερους είναι φυσικό να μοιάζει δεινόσαυρος. Προσωπικά έχω χρόνια να αγοράσω CD. Με το Internet κατεβάζεις ότι θέλεις , όποτε θέλεις. Δίσκους έχω γύρω στους 600, αρκετοί από αυτούς εισαγωγής , αρκετά σπάνιοι. Καθόλου δεν με χαλάει η αναβίωση. Έχω τα κατάλληλα μηχανήματα για να το αξιοποιήσω σε μεγάλο βαθμό. Για άλλους που είτε δεν το ξέρουν , είτε βρίσκουν την εν γένει ενασχόληση ακριβή (που είναι) , δεν τους αγγίζει. Δεκτόν και σεβαστόν. Ούτε και προσωπικά ακούω κάθε μέρα βυνίλιο. Έχω και χιλιάδες mp3, για μια άμεση , γρήγορη ακρόαση . Την ποιότητα και την ευκολία ο καθένας την αξιολογεί και την βαθμολογεί σύμφωνα με τα ακούσματά του , τις ανάγκες του και τις γνώσεις του. Όλα σεβαστά. Κρίσεις στον βρόντο να μην γίνονται απλώς. 3
JohnnyIoakimidis Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλες κ όλους, αυτο ειναι το πρώτο μου μήνυμα στο insomnia.gr. :-) θα ήθελα να ρωτησω που μπορω να βρω στην Αθήνα γενικως, καταστήματα που πωλούν δισκους βυνιλίου ? (εκτος απο το Μοναστηράκι)thanx
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα