Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μεχρι και πριν την κριση μαζευομασταν ολο τα φιλαρακια στο Καφε ενος φιλου μας με τις οικονομιες μας καθε τελος του μηνα και παραγγελναμε βυνιλια απ τον Ζαχαρια στο Μοναστηρακι (Ειμαστε επαρχια) :-) :-) :-) .Με τι λαχταρα τα περιμεναμε δεν περιγραφεται :-) Τωρα ετσι οπως μας καταντησανε και τσιγαρα με δυσκολια παιρνουμε :cry: .Δεν χρειαζεται να μπουμε στην πολεμικη για το ποιο εχει τον καλυτερο ηχο η οχι,καλο ειναι να υπαρχει και αυτο αφου εχει ζητηση,εξαλλου το οτι υπαρχει ακομα παει να πει οτι ακομα πουλαει,δεν το βγαζουν για την ψυχη της μανας τους.Μπορει να εχεις στο Pc σου 1.000.000 mp3 αλλα δεν συγκρινεται με την ιεροτελεστεια του βυνιλιου.Οποτε ζητω το βυνιλιο και ας μας αποκαλουν δεινοσαυρους :-D :-D :-D

Μακάρι να μπορούσα να νιώσω κι εγώ αυτή τη χαρά και σε ομαδικό επίπεδο.

Ίσως λόγω νεότερης ηλικίας και άλλης νοοτροπίας της τωρινής εποχής να μή το κατάφερα σε ομαδικό επίπεδο, όμως όταν ήμουν Ελλάδα και στο παρελθόν παρείγγελνα βινύλια από Αγγλία ή Γερμανία συνήθως (ή τα αγόραζα από κάποια δισκάδικα στην Αθήνα και χάζευα με τις ώρες), απλά δεν περιγράφεται η αίσθηση αυτή.

Η επόμενη υπέροχη αίσθηση ήταν όταν άκουγα αραιά και πού αυτό το χρατς χρατς μαζί με το γλυκό ήχο που έβγαινε από τα ηχεία.

Δυστυχώς τώρα όχι μόνο δεν έχω χρόνο να ακούσω βινύλια, αλλά έχω αφήσει και όλη μου τη συλλογή πίσω στην Αθήνα σε 1 ραφιέρα (δεν είχα και καμιά τεράστια συλλογή, αλλά ήμουν ευχαριστημένος που είχα μαζέψει 250-300 βινύλια με το 80% να είναι διαλεγμένα ένα προς ένα).

Δε ξέρω αν και πότε θα καταφέρω να τα φέρω μαζί μου Λονδίνο, αλλά θα ήθελα σύντομα να ξανανιώσω αυτή την ιεροτελεστία.

• Like 2
  • Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στον ψηφιακό ηχο δεν ακούς ολο τον ηχο αλλα δείγμα αυτού, με το βινύλιο ακούς τα πάντα αναλογικά οπως δηλαδη αναλογικά ακους και τους φυσικούς ηχους.

Δεν ισχύει αυτό. Είναι σαν να λές ότι σε μιά φωτογραφία αναλογικής κάμερας (με φίλμ) όσο ζούμ/μεγένθυση και να κάνεις, θα συνεχίζεις να βλέπεις λεπτομέρειες.

Πάντα υπάρχουν περιορισμοί και όρια τόσο στην αναλογική όσο και στην ψηφιακή τεχνολογία.

• Like 2
Δημοσ.

Μακάρι να μπορούσα να νιώσω κι εγώ αυτή τη χαρά και σε ομαδικό επίπεδο.

Ίσως λόγω νεότερης ηλικίας και άλλης νοοτροπίας της τωρινής εποχής να μή το κατάφερα σε ομαδικό επίπεδο, όμως όταν ήμουν Ελλάδα και στο παρελθόν παρείγγελνα βινύλια από Αγγλία ή Γερμανία συνήθως (ή τα αγόραζα από κάποια δισκάδικα στην Αθήνα και χάζευα με τις ώρες), απλά δεν περιγράφεται η αίσθηση αυτή.

Η επόμενη υπέροχη αίσθηση ήταν όταν άκουγα αραιά και πού αυτό το χρατς χρατς μαζί με το γλυκό ήχο που έβγαινε από τα ηχεία.

Δυστυχώς τώρα όχι μόνο δεν έχω χρόνο να ακούσω βινύλια, αλλά έχω αφήσει και όλη μου τη συλλογή πίσω στην Αθήνα σε 1 ραφιέρα (δεν είχα και καμιά τεράστια συλλογή, αλλά ήμουν ευχαριστημένος που είχα μαζέψει 250-300 βινύλια με το 80% να είναι διαλεγμένα ένα προς ένα).

Δε ξέρω αν και πότε θα καταφέρω να τα φέρω μαζί μου Λονδίνο, αλλά θα ήθελα σύντομα να ξανανιώσω αυτή την ιεροτελεστία.

Μπορεις να ξαναρχισεις καινουργια συλλογη στο Λονδινο :-) Εκει σιγουρα θα μπορεις να βρεις παρα πολλα πραγματα σε βυνιλιο και σε πολυ καλυτερες τιμες απ την Ελλαδα οποτε ξαναχωσου σιγα σιγα στο σπορ  :-D  2-3 τον μηνα τσουκου τσουκου να δεις πως μαζευονται σιγα σιγα  :-)

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ισχύει αυτό. Είναι σαν να λές ότι σε μιά φωτογραφία αναλογικής κάμερας (με φίλμ) όσο ζούμ/μεγένθυση και να κάνεις, θα συνεχίζεις να βλέπεις λεπτομέρειες.

Πάντα υπάρχουν περιορισμοί και όρια τόσο στην αναλογική όσο και στην ψηφιακή τεχνολογία.

Ισχύει και παρά ισχυει οσο για την φωτογραφία δεν είμαι ειδικός αλλα δεν είναι και του παρόντος

...και ετσι για την ιστορία, εσυ που εισαι οπαδός της ποιότητάς ποσες φορες έψαξες σε ενα cd που αγόρασες με τι τρόπο εχει γραφτεί, και τι προδιαγραφές έχει.

Δημοσ.

Νόμιζα πως ένα LP θα ακούγεται καλύτερα απ'ότι ένα mp3 σε ένα οικιακό ψηφιακό ενισχυτή με μέτρια ακουστικά (50€) και ένα πικαπ των 100€. Πίστευα πως θα ακούγεται λίγο πιο ζεστός ο ήχος στο πικαπ, σε σχέση με το mp3 των 128kbps.

Το δοκίμασα όμως και ενώ ο ήχος του mp3 είναι ο γνωστός ξερός ψηφιακός ήχος που όλοι γνωρίζουμε, ο ήχος από το μέτριο πικαπ ήταν σαν να ακούω μουσική μέσα από το τηλέφωνο. Μουντός και κάτι μεταξύ 1000hz και 12kHz.
Είμαι ακόμα σίγουρος ότι το βινύλιο έχει καλύτερο ήχο, αλλά τώρα πιστεύω πως δεν αρκεί να αγοράσεις ένα πικαπ των 100ευρώ αλλά πρέπει ίσως να πάρεις και λαμπάτο προενισχυτή, λαμπάτο ενισχυτή, ακριβή βελόνα κλπ. Και μετά πρέπει να βρεις έναν καλό δίσκο. Γιατί αν και υπάρχουν δίσκοι που παίζουν μέχρι 60kHz, διάβασα σε όρους ενός studio ότι για να κάνουν vinyl mastering, περνάν το digital master από low pass filter στα 40hz και από high pass στα 16kHz.
Θα ήθελα πάντως να ακούσω βινύλιο από σωστή εγκατάσταση μια φορά.

Δημοσ.
ΟΚ απλα δειχνεις το ποσο ασχετος με το αντικειμενο εισαι.

Λυπαμαι δεν εναι ετσι ακριβως τα πραγματα οταν αναζηταται η ποιοτητα ηχου.

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι χιπστεραδες να μας διαφωτιζουν.

Δημοσ.

Η πρώτη μου αγάπη και παντοτινή (όπως λέει και η διαφήμιση) το βινύλιο. Δεν αλλάζω την συλλογή από βινύλια του J.M. Jarre με τίποτα στον κόσμο...

Δημοσ.

Ισχύει και παρά ισχυει οσο για την φωτογραφία δεν είμαι ειδικός αλλα δεν είναι και του παρόντος

...και ετσι για την ιστορία, εσυ που εισαι οπαδός της ποιότητάς ποσες φορες έψαξες σε ενα cd που αγόρασες με τι τρόπο εχει γραφτεί, και τι προδιαγραφές έχει.

WTF?

Συνειδητοποιείς πως όταν καταγράφεται με οποιοδήποτε τρόπο και από οποιοδήποτε μέσο μια πληροφορία οι φυσικοί περιορισμοί του μηχανισμού καταγραφής μπαίνουν στο παιχνίδι είτε όταν αυτός είναι αναλογικός είτε όταν είναι ψηφιακός έτσι; Γιατί αυτό που λες ακούγεται για να είμαι ειλικρινής σα σχόλιο ανίδεου.

Άντε σε λίγο με το καλό να ακούσουμε ότι το αναλογικό καταφέρνει να έχει αψεγάδιαστη κρουστική απόκριση because voodoo magic.

Το ότι κλείνεις με προσωπικές "επιθέσεις" δε βοηθάει. Τι σημασία έχει αν ο άλλος το έψαξε 100 φορές ή 1 ή καμία ή αν είναι χιμπατζής; Αν αυτό που λέει είναι σωστό είναι σωστό, τελεία.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υποστήριξα κάποια πλευρά.

Απλώς σου εξήγησα το λάθος του επιχειρήματός σου. Η κάθε τεχνολογία έχει τους περιορισμούς της, η αναλογική καταγραφή και αναπαραγωγή ήχου έχει τους δικούς της, και σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό που πιστεύεις για την πιστότητα των δίσκων βινυλίου σε σχέση με την αρχική πηγή ή το πώς λειτουργεί το ανθρώπινο αυτί.

Δημοσ.

Παίζουν διάφορες ανακρίβιες παραπάνω, αλλά θα σταθώ σε ένα σημείο.

Υπάρχουν ακόμα μπάντες και στούντιο που ηχογραφούν εντελώς αναλογικά (ταινίες και αναλογική μίξη σε αναλογική κονσόλα κλπ κλπ). Οπότε υπάρχουν μπάντες που κυκλοφορούν βινύλια γι' αυτό το λόγο. Βέβαια υπάρχουν και οι μπάντες που ηχογραφούν ψηφιακά και πάλι κυκλοφορούν βινύλιο. Δεν είναι σωστό ή λάθος, αλλά μάλλον για το δεύτερο δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός σκοπός.

Στο δια ταύτα, προφανώς αν ασχολείσαι σοβαρά με τη μουσική (είτε ακούς είτε γράφεις), θες να ακούς τη μουσική σου με τη καλύτερη δυνατή ποιότητα. Οπότε μερικές φορές θα ακούς flac, και άλλες σε βινύλιο. 

Πάντως όσοι ακούτε μουσική (και δε το χετε κάνει ήδη), δοκιμάστε να πάτε σε ένα live, να δείτε τη διαφορά του live ήχου με το στούντιο. Αν σταθείς και κοντά στη σκηνή, ήχος εκεί είναι καθαρά αναλογικός (επειδή θα ακούς κατ' ευθείαν από τους λαμπάτους ενισχυτές). Θα δείτε και τη διαφορά λάμπας (αναλογικού ήχου) και τρανζίστορ (ψηφιακού ήχου).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι χιπστεραδες να μας διαφωτιζουν.

Δικό σου θέμα και πρόβλημα το πώς επιλέγεις να διαφωτίζεσαι...

Επεξ/σία από plpapadopoulos
Δημοσ.

Αν σταθείς και κοντά στη σκηνή, ήχος εκεί είναι καθαρά αναλογικός (επειδή θα ακούς κατ' ευθείαν από τους λαμπάτους ενισχυτές). Θα δείτε και τη διαφορά λάμπας (αναλογικού ήχου) και τρανζίστορ (ψηφιακού ήχου).

καθαρά αναλογικός ήχος από transistor δεν υπάρχει;

Δημοσ.

Αν ειναι να αγοράσεις τραγουδι το αγοραζεις σε βινυλιο, αλλιως το κατεβάζεις απο το ιντερνετ, τα μουσικά cd για μενα δεν έχουν καμια αξια.

Τί εννοείς, το κατεβάζεις σε mp3 ή flac δωρεάν ή το αγοράζεις από το internet;

Δημοσ.

Τι κοστίζει βρε φίλε. Στην Αθήνα με 3 ευρώ βρίσκεις εποχής 70.

Ο εξοπλισμός είναι το κόστος. Ένας που θέλει την τέλεια ακουστική θα αγοράζει και μηχάνημα με χιλιάρικο και πάνω, με τις τέλειες κεφαλές, τέλεια βύσματα, καλώδια κλπ για να ακούσει και το τελευταίο Hz.

Φαντάσου ότι εγώ ο ίδιος νόμιζα τον εαυτό μου τρελό όταν ήθελα να αγοράσω πικάπ με 1000Ευρώ~ καλά αναβαθμισμένο αλλά όταν είδα setup μερικών hifiτζίδων Ελλήνων με κόστος 300χιλιάρικα είπα οκ, υπάρχουν εθισμένοι όντως :D και μαρέσει αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...