Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι ανουσια η συγκριση βινυλιου με mp3.

Το ενα ειναι αναλογικο και το αλλο ψηφιακο μεσο.

Και τα πλεονεκτηματα/μειονεκτηματα ψηφιακων κι αναλογικων μεσων ειναι συγκεκριμενα.

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

λυπάμαι που θα πάω κόντρα αλλά το βινύλιο δεν έχει καλύτερο ήχο.
έχει τρομερούς περιορισμούς και ατέλειες.

θέλει προενισχυση και έχει θόρυβο, δεν επιτρέπει στερεοφωνία στης χαμηλές συχνότητες δεν είναι τόσο αναλυτικό στης πρίμες συχνότητες έχει φθορά με το χρόνο θέλει πανάκριβα μηχανήματα για καλή αναπαραγωγή και είναι και τρομερά βλαβερό για το περιβάλλον.

και το λέω εγω που εχω εκατοντάδες βινύλια και πρόσφατα έκανα μίξη και μαστερινγκ για μπάντα που έκανε 7 ιντσα.

καταλαβαίνω τον ρομαντισμό και σίγουρα έχει άλλο χαρακτήρα αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερο από το ψυφιακο

• Like 2
Δημοσ.

θέλει προενισχυση και έχει θόρυβο, δεν επιτρέπει στερεοφωνία στης χαμηλές συχνότητες δεν είναι τόσο αναλυτικό στης πρίμες συχνότητες έχει φθορά με το χρόνο θέλει πανάκριβα μηχανήματα για καλή αναπαραγωγή και είναι και τρομερά βλαβερό για το περιβάλλον.

και το λέω εγω που εχω εκατοντάδες βινύλια και πρόσφατα έκανα μίξη και μαστερινγκ για μπάντα που έκανε 7 ιντσα.

καταλαβαίνω τον ρομαντισμό και σίγουρα έχει άλλο χαρακτήρα αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερο από το ψυφιακο

Εξαρτάται με τι κεφαλή ακούς, αλλά στερεοφωνία στις χαμηλές συχνότητες δεν πρόκειται να ακούσεις με ότι σύστημα και να έχεις διαθέσιμο. Βλέπεις ο διαχωρισμός και η στερεοφωνία γίνεται αντιληπτή στις μεσο υψηλές συχνότητες. Μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις πολλά πράγματα. Ο θόρυβος είναι υπαρκτός σε προενυχητές χαμηλής ποιότητας και σε αγείωτα η γειωμένα με προβλήμτα τοπικών βρόχων συστήματα.    

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις παρατηρήσει ότι όταν στείνουμε τα tweeters προσέχουμε που θα τα βάλουμε ενώ τα subs όχι και τόσο;

Όπως είπε και ο johzaf δεν μας ενδιαφέρει η στερεοφωνία στις χαμηλές συχνότητες γιατί δεν είναι αντιληπτή (κυρίως λόγω συντονισμού συχνοτήτων στον χώρο).

Και τα fame τα ηχεία έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά πολλές φορές αλλά όταν τα βάλεις δίπλα σε genelec κλαιν' τα αυτιά σου. Έχω φτάσει στο συμπέρασμα ότι είναι "η ψυχή" του μέσου... 

Δημοσ.

dynaudio έχω και χαμηλές δεν είναι μόνο από τα 100hz και κάτω.

κάνω ακουστική χώρων επαγγελματικα και τα sub woofer θέλουν εξίσου σωστή τοποθέτηση με τα κανονικά ηχεία αλλιώς ακούγονται σαν 3 ηχεία και το μπασσο είναι ξεκολλημένο και εντελώς σε αφύσικο soundstage.

και επειδή λέγονται ανακρίβειες μια χαρά καταλαβαίνεις τη θέση του μπάσου στο χώρο και όχι μόνο της μεσαίο υψηλές συχνότητες. σίγουρα είναι λιγότερο αντιληπτό σε σχέση με της μέσες και υψηλές αλλά όχι ότι δεν είναι αντιληπτό.

είναι παλιό το πρόβλημα με το στέρεο στο μπασσο και ειδικά άμα έχει phase correlation και σπάει τη κεφαλή στη  μήτρα γιατί απλά δε μπορεί να ταλαντευτεί σε μεγάλες αποστάσεις όπως και το οτι κάποτε ολα τα βινύλια ήταν μονοφωνικά γιατί απλά δεν υπήρχε στέρεο αναπαραγωγή. όπως και η συμβατότητα που ακολουθούμε οι ηχολήπτες/παραγωγή και κάνουμε μονοφωνικά τα περισσότερα κάτω από τα 200hz γιατί πολλά μαγαζιά και club έχουν μονοφωνικά συστήματα για την αποφυγή cancelation/phasing 

όσο αφορά την κεφαλή είμαι με ενα technics sl1210mk2 me ortofon κεφαλή τον 200ε ενα allen and heath mixer σε ενα onkyo amp με roister κολώνες. 

Δημοσ.

Αν μιλαμε μονο για το κομματι της αναπαραγωγης δηλαδη το κομματι του pick up, εναν media player με hdmi που το μονο που πρεπει να κανει ειναι passthrought τον ηχο στον ενισχυτη ή ενα ps3 αν θελεις να παιξεις π.χ. bd-audio ή ενα ps3 πρωτης γενιας αν θελεις να παιξεις sacd.

ΟΚ απλα δειχνεις το ποσο ασχετος με το αντικειμενο εισαι.

Λυπαμαι δεν εναι ετσι ακριβως τα πραγματα οταν αναζηταται η ποιοτητα ηχου.

Δημοσ.

Στον ψηφιακό ηχο δεν ακούς ολο τον ηχο αλλα δείγμα αυτού, με το βινύλιο ακούς τα πάντα αναλογικά οπως δηλαδη αναλογικά ακους και τους φυσικούς ηχους.

Δημοσ.

Στον ψηφιακό ηχο δεν ακούς ολο τον ηχο αλλα δείγμα αυτού, με το βινύλιο ακούς τα πάντα αναλογικά οπως δηλαδη αναλογικά ακους και τους φυσικούς ηχους.

λαθος.

στον αναλογικο ηχο και ειδικα στο βυνιλιο ακους μεχρι εκει που μπωρει να σκαψει/ταλαντευτει ο χαρακτης της κεφαλης που κοβει την μητρα

• Like 2
Δημοσ.

Μεχρι και πριν την κριση μαζευομασταν ολο τα φιλαρακια στο Καφε ενος φιλου μας με τις οικονομιες μας καθε τελος του μηνα και παραγγελναμε βυνιλια απ τον Ζαχαρια στο Μοναστηρακι (Ειμαστε επαρχια) :-) :-) :-) .Με τι λαχταρα τα περιμεναμε δεν περιγραφεται :-) Τωρα ετσι οπως μας καταντησανε και τσιγαρα με δυσκολια παιρνουμε :cry: .Δεν χρειαζεται να μπουμε στην πολεμικη για το ποιο εχει τον καλυτερο ηχο η οχι,καλο ειναι να υπαρχει και αυτο αφου εχει ζητηση,εξαλλου το οτι υπαρχει ακομα παει να πει οτι ακομα πουλαει,δεν το βγαζουν για την ψυχη της μανας τους.Μπορει να εχεις στο Pc σου 1.000.000 mp3 αλλα δεν συγκρινεται με την ιεροτελεστεια του βυνιλιου.Οποτε ζητω το βυνιλιο και ας μας αποκαλουν δεινοσαυρους :-D :-D :-D

• Like 5
Δημοσ.

λαθος.

στον αναλογικο ηχο και ειδικα στο βυνιλιο ακους μεχρι εκει που μπωρει να σκαψει/ταλαντευτει ο χαρακτης της κεφαλης που κοβει την μητρα

Αλλο λες εσυ, αλλο εγω

Εσυ μιλας για φάσμα και εγω για δειγματοληψία σε ολο το εύρος του ηχητικού φάσματος, ασε που εκει που φτάνουν είτε τα βινύλια ειτε ο ψηφιακός ήχος δεν πάει το αυτι σου, οπότε την πόρτα την τρως πρωτα απο το αυτί σου και μετά απο την πηγή.

Αστα πονεμένη ιστορία ο ηχος φιλε μου

• Like 1
Δημοσ.

Αλλο λες εσυ, αλλο εγω

Εσυ μιλας για φάσμα και εγω για δειγματοληψία σε ολο το εύρος του ηχητικού φάσματος, ασε που εκει που φτάνουν είτε τα βινύλια ειτε ο ψηφιακός ήχος δεν πάει το αυτι σου, οπότε την πόρτα την τρως πρωτα απο το αυτί σου και μετά απο την πηγή.

Αστα πονεμένη ιστορία ο ηχος φιλε μου

Ότι σε ενοχλούν οι πολύ ακραίες συχνότητες που θα 'θελες να υπάρχουν όταν ακούς blues σε βινύλιο :P

Δημοσ.

^Η διαφορά στις τιμές έχει να κάνει με τη σπανιότητα ή υπάρχουν και ποιοτικές-κατασκευαστικές διαφορές από βινύλιο σε βινύλιο?

Εχει να κανει σαφως με την σπανιοτητα Zio.Παρε για παραδειγμα τους συμπατριωτες μου "Βαβελ",ενα συγκροτημα μυθος της Θεσσαλονικης των οποιων το πρωτο αλμπουμ τους (με τιτλο "Vavel"),ειχε αξια 70.000 δραχμων το 1995.Θεωρειτο και ειναι εξαιρετικα σπανιος.Ετσι ξερω τουλαχιστον.

• Like 1
Δημοσ.

Οχι! Το βινυλιο δεν ειναι νεκρο...μονο....ειναι πολυ παραπανω απο αυτο...

Δεν ξέρω αν το λες τυχαία αλλά αυτή η συσκευή υπήρχε για 45άρια ! chrysler-car-record-player.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι ούτε θέμα νοσταλγίας ούτε βίτσιο ρε παιδιά. Είναι απλά ένα διαφορετικό μέσο αναπαραγωγής. Δεν σας υποχρεώνει κανείς να σταματήσετε να ακούτε mp3 ή οτιδήποτε άλλο θέλετε. Αλλά δεχτείτε ότι υπάρχει και κόσμος εκεί έξω που θέλει κάτι διαφορετικό. Έχω μεγάλη συλλογή από CD, δυστυχώς όχι και τόσα βινύλια και δεν τα αλλάζω με τίποτα.

Και φυσικά έχω μετατρέψει όλα μου τα CD σε ψηφιακά αρχεία (FLAC) για να μπορώ να τα ακούω παντού και mp3 για μικρότερο χώρο σε φορητές συσκευές.

Κάποιος άλλος μπορεί απλά να γουστάρει το spotify τι να κάνουμε.

Όσο για το τεχνικό μέρος οποιαδήποτε ψηφιακή εκδοχή ενός μουσικού κομματιού είναι δειγματοληψία του πραγματικού ήχου ενώ το βινύλιο είναι αναλογικό. Τώρα βέβαια θα μου πει κάποιος ότι σε ψηλές δειγματοληψίες δεν ακούς διαφορά. Αυτό χωράει πολύ συζήτηση που δεν είναι του παρόντος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...