Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Gasolina δεν έχει βγεί ακόμα σε βινύλιο φίλος ;)

Χαχαχα τι μου θύμησες!

Όλοι έχουμε γίνει τυφλα σε κάποιο καλοκαιρινό κλαμπ ενώ παίζει αυτό το κομμάτι

Δημοσ.

Ήταν πιο γενικό το σχόλιο μου για την τάση που υπάρχει προς το vintage, τεχνικά-ποιοτικά μπορεί να είναι καλύτερο δεν ξέρω. Δεν είμαι και πολύ απαιτητικός σε αυτό το θέμα και από mp3 να ακούσω ή από ραδιόφωνο το ίδιο μου κάνει   :)

Δεν είναι της εποχής μου... πριν κάτι χρόνια άκουσα πρώτη φορά... 

Δεν έχω ξανανιώσει την μουσική έτσι...

• Like 1
Δημοσ.

Στο οικιακό ηχοσύστημα η ήχος είναι ανεπανάληπτος. Ορχήστρα στο δωμάτιό σου. Καμία σύγκριση με το cd.

Ζωντανοί Νεκροί σε βινυλιο babeeee ;-)

Μπορεί να έχω τα πάντα σε ψηφιακή μορφή αλλά αγοράζω ακόμα τα cd απο τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες και για να τους στηρίξω, και για να έχω προσωπική συλλογή στο δωμάτιο μου και να καμαρώνω :P + το artwork και άλλες εικόνες και το feeling του να έχεις το βιβλιαράκι με τα lyrics, αφίσες κλπ.

Μιλώντας για cd και μουσική, ακούστε το Shady XV, είναι φωτιαααααα

Έχεις δει το artwork στο βινύλιο The wall των Pink Floyd?

• Like 6
Δημοσ.

Είναι το απόλυτο διακοσμητικό και το πικ απ και τα κουτιά με τα βινύλια και τα τεράστια artworks. Επίσης υπάρχουν μαγαζάκια σε Αθήνα θεσσαλονικη με τρελή ποικιλία που έχουν τιμές 3€+ που τα αγοράζεις ακόμα και για "εξερεύνηση". Τέλος προσφέρουν loseless quality!

Δημοσ.

Εγώ δε καταλαβαίνω το εξής.

Όλες οι ηχογραφήσεις πια είναι καθαρά ψηφιακές.

Τα studio ηχογραφούν και επεξεργάζονται ψηφιακά.

Άρα έτσι κι αλλιώς το αποτέλεσμα που πάνε και γράφουν μετά στο βινύλιο δεν είναι αναλογικό. 

Οπότε μου ακούγεται εντελώς ανούσιο. Καθαρά retro-marketing φάση.

Άλλο παλιά που η ηχογράφηση γινότανε όλη σε αναλογική ταινία και απο κει στο βινύλιο. Τότε είχες ένα πραγματικό αναλογικό αποτέλεσμα.

Τώρα είναι τουλάχιστον αστείο. Έχει γίνει όλη η ηχογράφηση και η μείξη σε cubase πχ και μετά το περνάνε και σε ένα βινύλιο έτσι για το καλό. 

• Like 13
Δημοσ.

Οι καινουριοι δίσκοι βινυλίου 180 γρ έχουν αξεπέραστη ακουστική (ακόμα και να τους λιώνεις στο παίξιμο χρτς χρτς δεν ακούς) ακόμα και σε διάφορα χρώματα με τα οποία πλέον βγαίνουν.

Φυσικά έχω και σε ψηφιακή μορφή σχεδόν τα πάντα από τη μουσική την οποία ακούω,αλλά όταν έχω...και θέλω να πληρώσω για τη μουσική την οποία αγαπάω , προτιμώ το βινύλιο.

Αξεπέραστη ευκολία η ψηφιακή μορφή,στο κινητό,στο αυτοκίνητο,στο mp3 player αλλά η αίσθηση του να βάλεις ένα δίσκο βινυλίου, να περιεργαστείς το artwork,να διαβάσεις τους στίχους είναι ένα συναισθηματισμός που είναι και αυτός αναντικατάστατος.

Καλό και το e-book αλλά δεν είναι το ίδιο με το βιβλίο.

Έτσι και το βινύλιο σε μια μερίδα ανθρώπων που δεν έχουν μια περιστασιακή σχέση με τη μουσική , αντιπροσωπεύει και μια αντίδραση στη παγκοσμιοσμιοποίηση και την πολτοποίηση - ψηφιοποιήση συναισθημάτων και ανθρωπων στο σύγχρονο αποστειρωμένο περιβάλλον.

Καλά τα mail , το facebook , τα google photos αλλά άλλο να βλέπεις π.χ. την Ακρόπολη ή το Παρίσι στον υπολογιστή και άλλο να το βλέπεις και να αντιλαμβάνεσαι-νιώθεις με τις αισθήσεις σου.

Μπορεί να βλέπεις youtube videos και να κατεβάζεις mp3 , οπότε σου δίνεται μέσω της τεχνολογίας η δυνατότητα να ακούσεις και το περιεχόμενο μιας δουλειάς εκ των προτέρων-πριν αγοράσεις ένα δίσκο που δεν θα σου αρέσει, αλλά η υγιής συμπεριφορά είναι αν έχεις τα χρήματα και το προϊόν προσφέρεται σε λογική - ανταγωνιστική τιμή ,και ένα δίσκο να τον αγοράσεις και στη συναυλία ενδεχομένως να πας.

Οπότε όλα είναι σχετικά με τις ανάγκες και τις προσωπικές δυνατότητες του καθενός αλλά άλλο ο απωλεστικός (ακουστικών και μη συχνοτήτων ) συμπιεστικός αλγόριθμος  -mp3 με τις απόλυτα επιθυμητές ευκολίες του και άλλο το βινύλιο που είναι το the real thing όσον αφορά τη μουσική.

Ζήτω το Βινυλιο λοιπόν από εμένα!

• Like 10
Δημοσ.

Άρα έτσι κι αλλιώς το αποτέλεσμα που πάνε και γράφουν μετά στο βινύλιο δεν είναι αναλογικό. 

Άλλο παλιά που η ηχογράφηση γινότανε όλη σε αναλογική ταινία και απο κει στο βινύλιο. Τότε είχες ένα πραγματικό αναλογικό αποτέλεσμα.

Τώρα είναι τουλάχιστον αστείο. Έχει γίνει όλη η ηχογράφηση και η μείξη σε cubase πχ και μετά το περνάνε και σε ένα βινύλιο έτσι για το καλό. 

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ σε τί συχνότητες γίνεται η δειγματολειψία και τί συχνότητες είναι δυνατό να αναπαράγει το CD σου και μάλιστα με μέτριας ποιότητας DACs?

• Like 8
Δημοσ.

Μπερδεύεστε πολλοί.

Θα πάρεις βινύλιο, για το αγαπημένο σου συγκρότημα ή καλλιτέχνη, για να μπορέσεις να απολαύσεις τον ήχο του.

Δεν θα το πάρεις για τα σκουπίδια που βγαίνουν καθημερινά και διαρκούν κανένα μήνα το πολύ.

• Like 6
Δημοσ.

Μπερδεύεστε πολλοί.

Θα πάρεις βινύλιο, για το αγαπημένο σου συγκρότημα ή καλλιτέχνη, για να μπορέσεις να απολαύσεις τον ήχο του.

Δεν θα το πάρεις για τα σκουπίδια που βγαίνουν καθημερινά και διαρκούν κανένα μήνα το πολύ.

Καλά ναι προφανέστατα ισχύει και αυτό.

Το να πάρεις Καλομοίρα ή Παντελίδη σε βινύλιο (δε ξέρω καν αν υπάρχει, τυχαίο παράδειγμα λέω), είναι απλά χαζομάρα.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνω απολυτως σε αυτο γιατι τα studio ηχογραφουν στα 44100Hz/24bit και μετα τα κανουν στα 16bit με dithering που βαζουν λιγο θορυβο για τα CD και οντως ειναι ανουσιο.

Κανονικα πλεον πρεπει να βγαζουν κομματια στα 96000Hz/24bit σε FLAC γιατι εχει πολυ πιο καλυτερη ποιοτητα ηχου σε ολες τις συχνοτητες και ειδικα στα πριμα και απο την αλλη παρα πολυς κοσμος εχει  αγορασει τοσα ακριβα μηχανηματα bluray players,hifi κλπ που υποστηριζουν ηδη 96000Hz/24bit και κανονικα θα επρεπε εδω και καιρο σε αυτο να συμβιβαζομαστε και οχι στο CD

Δημοσ.

Όποιος έχει ακούσει μουσική από βινύλιο, σε καλοστημένο σύστημα, δεν έχει ξεχάσει την εμπειρία που του πρόσφερε. Όποιος δεν κατάλαβε την διαφορά απλά έχει βουλωμένα αυτιά, εννοώ να κοιταχτεί σε γιατρό, η είναι τόσο εγωιστής που πιστεύει ότι όταν κατεβάζει ένα mp3 από τον υπολογιστή μπορεί να ακούσει τον καλύτερο ήχο.

• Like 7
Δημοσ.

Βασικά, το βινύλιο θέλει και αντίστοιχα καλό εξοπλισμό για να αποδόσει την -αξεπέραστη- ποιότητά του.

Και πλέον, είναι χόμπυ. Και τα χόμπυ κοστίζουν. Οπότε, πέθανε με την άποψη ότι δεν θα το πάρει ο καθημερινός χρήστης για να ακούσει μουσική, αλλά αυτός που γουστάρει.

Προσωπικά το εκτικώ, αλλά πολύ ζόρι. Ψηφιακή μορφή!

• Like 2
Δημοσ.

Οι καινουριοι δίσκοι βινυλίου 180 γρ έχουν αξεπέραστη ακουστική (ακόμα και να τους λιώνεις στο παίξιμο χρτς χρτς δεν ακούς) ακόμα και σε διάφορα χρώματα με τα οποία πλέον βγαίνουν.

Φυσικά έχω και σε ψηφιακή μορφή σχεδόν τα πάντα από τη μουσική την οποία ακούω,αλλά όταν έχω...και θέλω να πληρώσω για τη μουσική την οποία αγαπάω , προτιμώ το βινύλιο.

Αξεπέραστη ευκολία η ψηφιακή μορφή,στο κινητό,στο αυτοκίνητο,στο mp3 player αλλά η αίσθηση του να βάλεις ένα δίσκο βινυλίου, να περιεργαστείς το artwork,να διαβάσεις τους στίχους είναι ένα συναισθηματισμός που είναι και αυτός αναντικατάστατος.

Καλό και το e-book αλλά δεν είναι το ίδιο με το βιβλίο.

Έτσι και το βινύλιο σε μια μερίδα ανθρώπων που δεν έχουν μια περιστασιακή σχέση με τη μουσική , αντιπροσωπεύει και μια αντίδραση στη παγκοσμιοσμιοποίηση και την πολτοποίηση - ψηφιοποιήση συναισθημάτων και ανθρωπων στο σύγχρονο αποστειρωμένο περιβάλλον.

Καλά τα mail , το facebook , τα google photos αλλά άλλο να βλέπεις π.χ. την Ακρόπολη ή το Παρίσι στον υπολογιστή και άλλο να το βλέπεις και να αντιλαμβάνεσαι-νιώθεις με τις αισθήσεις σου.

Μπορεί να βλέπεις youtube videos και να κατεβάζεις mp3 , οπότε σου δίνεται μέσω της τεχνολογίας η δυνατότητα να ακούσεις και το περιεχόμενο μιας δουλειάς εκ των προτέρων-πριν αγοράσεις ένα δίσκο που δεν θα σου αρέσει, αλλά η υγιής συμπεριφορά είναι αν έχεις τα χρήματα και το προϊόν προσφέρεται σε λογική - ανταγωνιστική τιμή ,και ένα δίσκο να τον αγοράσεις και στη συναυλία ενδεχομένως να πας.

Οπότε όλα είναι σχετικά με τις ανάγκες και τις προσωπικές δυνατότητες του καθενός αλλά άλλο ο απωλεστικός (ακουστικών και μη συχνοτήτων ) συμπιεστικός αλγόριθμος  -mp3 με τις απόλυτα επιθυμητές ευκολίες του και άλλο το βινύλιο που είναι το the real thing όσον αφορά τη μουσική.

Ζήτω το Βινυλιο λοιπόν από εμένα!

σκουπιδο-λαγνεία και υλισμός στα καλύτερα του δηλαδή.

μου θυμίζει αυτά τα unboxing videos. Να διαβάσεις το βιβλιαράκι να περιεργαστείς το αρτγορκ, να μυρίσεις το χαρτί , να γλύψεις το γυαλιστερό περίβλημα , να την παίξεις στη τουαλέτα και πάει λέγοντας ...

και όχι ένα προιόν μαζικής παραγωγής που κατα πάσα πιθανότητα το έχουν φτιάξει για το 1/10 της τιμής του κάπου στην Ασία δεν συγκρίνεται με την ακρόπολη και το παρίσι. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...