Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να προτιμούμε πλέον να αγοράσουμε ένα τραγούδι σε ψηφιακή μορφή ή να έχουμε συνδρομή σε κάποια μουσική υπηρεσία αλλά αρκετοί συνεχίζουν να αγοράζουν δίσκους CD, ακόμα και δίσκους βινυλίου.Συνήθως "κρατημένο" για λάτρεις της υψηλής πιστότητας ήχου, μουσικόφιλους, συλλέκτες και DJs της παλιάς σχολής, το ταπεινό βινύλιο φαίνεται πως επιστρέφει.

Παρ'ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι πωλήσεις CD έχουν μειωθεί περίπου στο μισό, σύμφωνα με τη Βρετανική Φωνογραφική Βιομηχανία (British Phonographic Industry, BPI) οι ετήσιες πωλήσεις δίσκων βινυλίου ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο για πρώτη φορά μετά το 1996 και αναμένεται να φτάσουν τα 1,2 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους.

Τα πιο δημοφιλή άλμπουμ βινυλίου είναι το AM των Arctic Monkeys και το τελευταίο άλμπουμ μέσα σε μία εικοσαετία των Pink Floyd, The Endless River, το οποίο άγγιξε τις 6.000 πωλήσεις από τη πρώτη βδομάδα καταφέρνοντας να γίνει το άλμπουμ με τις ταχύτερες πωλήσεις τον τελευταίο αιώνα.

Λαμβάνοντας υπόψιν αυτά τα δεδομένα, πλέον το βινύλιο αποφέρει 20 εκατομμύρια λίρες στην μουσική βιομηχανία, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 2% των συνολικών πωλήσεων δίσκων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μπορεί το ποσοστό αυτό να είναι αρκετά μικρό αλλά είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως κάθε βδομάδα η Music Charts Company θα αφιερώνει top 10 στις πωλήσεις βινυλίου.

Link.png Site: Engadget

• Like 1
Δημοσ.

Δεν λέω ωραίο το βυνίλιο αλλά ανήκει σε άλλη εποχή. Είναι για πολύ συγκεκριμένο κοινό.

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι δεν θα άλλαζαν με τίποτα την ευκολία που προσφέρει η "ψηφιακή" μουσική.

• Like 4
Δημοσ.

Εκτός από το μέγεθος των ένθετων στίχων, φωτογραφιών κ.λ.π. πληροφοριών σε ένα album δίσκου (βινυλίου) που τα απολαβάνουμε χωρίς να ανοίγουμε τρίπτυχα, μικρά βιβλιαράκια και να τα βλέπουμε όλα μικρά, η απόδοση των ακουστικών μουσικών οργάνων είναι υπέροχη!!!

Προτιμώ την αγορά ενός δίσκου βινυλίου με συμφωνική μουσική ή με Rhythm n' Blues, από την χρήση mp3 ή compact disc.

• Like 12
Δημοσ.

Νομίζω ότι σε πολλά πράγματα προσπαθούμε να "αναβιώσουμε" κάτι μόνο και μόνο για ικανοποιήσουμε τη νοσταλγία μας, δεν βλέπω να έχει νόημα όλο αυτό που γίνεται με το vintage κλπ. Δεν μιλάω μόνο για το βινύλιο αλλά γενικά, γνώμη μου είναι ότι πρέπει να συμβαδίζουμε με την εκάστοτε εποχή. Άλλο να ζεις κάτι στην εποχή του κι άλλο να θέλεις να το φέρεις με το ζόρι στην δική σου εποχή, δεν θα είναι με τίποτα το ίδιο!

• Like 14
Δημοσ.

Νομίζω ότι σε πολλά πράγματα προσπαθούμε να "αναβιώσουμε" κάτι μόνο και μόνο για ικανοποιήσουμε τη νοσταλγία μας, δεν βλέπω να έχει νόημα όλο αυτό που γίνεται με το vintage κλπ. Δεν μιλάω μόνο για το βινύλιο αλλά γενικά, γνώμη μου είναι ότι πρέπει να συμβαδίζουμε με την εκάστοτε εποχή. Άλλο να ζεις κάτι στην εποχή του κι άλλο να θέλεις να το φέρεις με το ζόρι στην δική σου εποχή, δεν θα είναι με τίποτα το ίδιο!

Συμφωνώ γενικά...

αλλά... έχεις ακούσει ποτέ από βινύλιο; ;)

• Like 11
Δημοσ.

Δεν είναι θέμα νοσταλγίας. Το βινύλιο είναι καλλύτερο και είναι θέμα φυσικής-τεχνολογίας. Όπως και οι λαμπάτοι ενισχυτές. Βέβαια κοστίζει. Και οτι κοστίζει είναι για λίγους.

• Like 20
Δημοσ.

Κατσε να εγκαταστησω στο αμαξι ενα βινυλιοplayer για να χω ν ακουω στα ταξιδια!!

Το Gasolina δεν έχει βγεί ακόμα σε βινύλιο φίλος ;)

• Like 8
Δημοσ.

Ποσα απο αυτα δεν θα παιχτουν ποτε σε καποιο pick up δεν μας λεει η ειδηση βεβαια. Το βινυλιο απο αποψη διακοσμητικου δεν παιζετε.

Δημοσ.

Ζωντανοί Νεκροί σε βινυλιο babeeee ;-)

Μπορεί να έχω τα πάντα σε ψηφιακή μορφή αλλά αγοράζω ακόμα τα cd απο τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες και για να τους στηρίξω, και για να έχω προσωπική συλλογή στο δωμάτιο μου και να καμαρώνω :P + το artwork και άλλες εικόνες και το feeling του να έχεις το βιβλιαράκι με τα lyrics, αφίσες κλπ.

Μιλώντας για cd και μουσική, ακούστε το Shady XV, είναι φωτιαααααα

• Like 2
Δημοσ.

Δεν είναι θέμα νοσταλγίας. Το βινύλιο είναι καλλύτερο και είναι θέμα φυσικής-τεχνολογίας. Όπως και οι λαμπάτοι ενισχυτές. Βέβαια κοστίζει. Και οτι κοστίζει είναι για λίγους.

Τι κοστίζει βρε φίλε. Στην Αθήνα με 3 ευρώ βρίσκεις εποχής 70.

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνώ γενικά...

αλλά... έχεις ακούσει ποτέ από βινύλιο; ;)

Ήταν πιο γενικό το σχόλιο μου για την τάση που υπάρχει προς το vintage, τεχνικά-ποιοτικά μπορεί να είναι καλύτερο δεν ξέρω. Δεν είμαι και πολύ απαιτητικός σε αυτό το θέμα και από mp3 να ακούσω ή από ραδιόφωνο το ίδιο μου κάνει  :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...