Προς το περιεχόμενο

Dell UltraSharp UZ2715H

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδια!

Χθες αγορασα την Dell UltraSharp UZ2715H και είμαι δυσαριστημενος προς το παρον.

Ξερεις κανεις καμια ρυθμιση; Δεν εχω ιδεα τι πρεπει να κανω.

Δεν βλεπω φοβερη αναλυση οθονης.

Μου αρεσε όπως την ειδα στο Skroutz αλλα όπως την βλεπω τωρα εχω θεμα και το καταλαβενω ποιο πολυ με τις γραμματοσειρες.

Οι γραμματοσειρες μου δειχνουν βουλιτσες βουλιτσες ασπρες, και στις γραμμες παραθυρων οι ιδιες βουλιτσες. (π.χ πανω ολο το πλαισιο στην γραμμη διευθυνσεων.)

Το χρωμα ασπρο επισεις δεν είναι φωτεινο και στο δεξι κλικ που κανουμε στην επ.εργασιας αντι για ασπρο είναι γκρι ολο το παραθυρο.

Την εχω συνδεμενει με HDMI αλλα δοκιμασα και display port.

Μια βοηθεια παρακαλω εχω σκασει και ρυθμισεις δεν βρισκω πολλες!

Επεξ/σία από fearless
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχω windows 8.1 και σε αλλους δισκους/παρτισιονς εχω Linux Ubuntu/Mint/OpenSUSE.

Ειχα μια LG οθονη/TV 22'' με συνδεση VGA.

Αν θελεις ακριβως μοντελο για ποια οθονη ειχα μπορω να σου πω.

Η παλια μου οθονη είναι LG M2294D-PZ 22'' LCD TV

Δημοσ.

από όσο γνωρίζω (γιατί δεν έχω 8.1) το context menu εμφανίζεται σε γκρι χρώμα και όχι σε άσπρο

οπότε εκτός κι αν το έχεις αλλάξει χειροκίνητα, αυτό το πρόβλημα το χρεώνουμε στον πανικό σου

κατά τα άλλα θα ξεκινούσα τσεκάροντας ένα hd film trailer στο youtube για να δω τι παίζει από πλευράς οθόνης

μετά αφού υπάρχει θέμα με τις γραμματοσειρές θα κοίταγα τις ρυθμίσεις για cleartype

αυτές θα τις βρεις στο control panel / display / adjust cleartype settings, δοκίμασε να δεις να βελτιώνεται κάτι

μετά θα κοιτούσα τις ρυθμίσεις scaling που θα τις βρεις στην προηγούμενη σελίδα, δλδ control panel / display

πείραξέ τες για να δεις αν το scaling είναι όπως πρέπει και δοκίμασε και την επιλογή που έχει στο checkbox

επίσης μην ξεχνάμε και τα καλώδια, ξαναδοκίμασε τα για να δεις αν κάνουν καλή επαφή

(είμαι λιώμα τα λέμε αύριο)

Δημοσ.

Ε όσο να 'ναι..

Το 'χουμε πει πάρα πολλές φορές εδώ, 1080p σε 27 ίντσες από απόασταση ~50 εκατοστών, δεν πολυπαλεύεται.

Μήπως νόμιζες ότι πήρες κάτι αντίστοιχο της U2713(H)M;

Δημοσ.

Με χαλαει που το εντονο ασπρο χρωμα λειπει απ την οθονη μου και εγεινε καπως γκρι.

Τι μπορω να κανω, καμια βοηθεια αν υπαρχει για την οθονη;

Μήπως νόμιζες ότι πήρες κάτι αντίστοιχο της U2713(H)M;

Εγω ειδα αυτην την οθονη http://www.skroutz.gr/s/5613646/Dell-S2715H.html στην αρχη και ο ανθρωπος με προτεινε την  Dell UltraSharp UZ2715H

Δεν γνωριζω από οθονες, είναι κακη η επιλογή μου;

Δημοσ.

χμμ δυστυχώς... έχουν δίκιο τα παιδιά κι εγώ δεν το είχα προσέξει

η ανάλυση είναι χαμηλή σε αυτό το μέγεθος οθόνης (για υπολογιστή)

για το θέμα με το άσπρο, ανέβασε brightness/contrast (φωτεινότητα/αντίθεση)

αυτό το κάνεις από τις ρυθμίσεις της οθόνης ή από τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών

είσαι σίγουρος πως έχει πρόβλημα με το άσπρο? για παράδειγμα στο skroutz, εκεί που γράφει "γράψτε τον όρο αναζήτησης" στο search, δε στο δείχνει αρκετά άσπρο?

http://www.skroutz.gr/

Δημοσ.

Για την αναλυση δεν το γνωριζα.

Εγω τοσα χρονια ειχα 1680Χ1050 και τωρα με το 1920Χ1080 σκεφτηκα ότι θα είμαι μια χαρα.

Ναι το ασπρο δεν είναι τοσο φωτεινο δυστυχως.

Τωρα μπορω να αντικαταστήσω την οθονη; Πολύ δυσκολο ε;

Eπρεπε να ηταν για παράδειγμα 1920x1200 για να μην ειχα προβλημα;

Το brightness/contrast το εχω ανεβασμενο απ το μενου τις οθονης.

Μου επιτρεπετε να ανεβασω το Digital Vibrance τις καρτας γραφικων μου απ το +50% στο 89%;

Εκει λιγο στρωνουν τα χρωματα τι να πω χαλαστηκα πολύ με την οθονη, θα τους παρω τηλ αργοτερα.

Η καρτα μου:

nvidia geforce 760 gtx

Δημοσ.

δεν ξέρω, εξαρτάται από το κατάστημα από όπου τη πήρες

κάνε τους ένα τηλέφωνο χωρίς φόβο και πάθος (ούτε ο πρώτος θα είσαι ούτε ο τελευταίος), πες τους ευθέως ότι η ανάλυση της οθόνης δε σε ικανοποιεί, ότι δεν έχει γίνει κάποια ζημιά στο προϊόν και ρώτα αν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής με άλλο προϊόν

όλα αυτά όμως προϋποθέτουν να βρεις πρώτα ένα προϊόν από το ίδιο κατάστημα που να σε ικανοποιεί και να έχεις τη διαφορά χρημάτων που απαιτείται

-

για 27 ίντσες θες ανάλυση 2560x1440 λογικά (περίμενε καλού κακού μήπως κάποιος άλλος έχει διαφορετική άποψη αν και δε νομίζω)

http://www.skroutz.gr/c/43/othones-tft.html?keyphrase=2560x1440&from=autocomplete

-

για το digital vibrance δεν γνωρίζω, περίμενε μήπως σου απαντήσει κανείς άλλος ή ρώτα στο υποforum 'κάρτες γραφικών και ήχου'

Δημοσ.

Ναι αυτό θα κανω θα του το πω ευθεως ότι η αναλυση της οθονης δεν με ικανοποιει και αν είναι να την αντικαταστησουμε με καποια καλυτερη.

Ευχαριστω!

Το κατάστημα το βρηκα απ το skroutz... είναι το DigiDeli.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αφού υπάρχει θέμα με τις γραμματοσειρές θα κοίταγα τις ρυθμίσεις για cleartype

αυτές θα τις βρεις στο control panel / display / adjust cleartype settings, δοκίμασε να δεις να βελτιώνεται κάτι

Στο Control Panel/Display/Adjust Cleartype το Turn on Clear Type είναι τικαρισμενο. Μετα κατι Next που εχει δεν τα πειραξα να μην χαλασω τιποτα.

Γραφεις:

μετά θα κοιτούσα τις ρυθμίσεις scaling που θα τις βρεις στην προηγούμενη σελίδα, δλδ control panel / display

πείραξέ τες για να δεις αν το scaling είναι όπως πρέπει

Στο Control Panel/Display δεν εχω Scaling, μηπως εννοεις το Smaller;

Eπισεις δεν βλεπω και την επιλογή checkbox καπου.

Επεξ/σία από fearless
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε νομίζω το συγκεκριμένο πρόβλημα να οφείλεται σον και καλά στην ανάλυση της 27ρας. Δοκίμασα να συνδέσω μια 27ρα LG IPS για δοκιμή και όλα ήταν μια χαρά, τίποτα το περίεργο με τις γραμματοσειρές ή τα χρώματα. Καλό θα ήταν να ανέβαζες και καμιά φώτο ή βίντεο ώστε να τη δει πιο έμπειρο μάτι.

Επεξ/σία από Aspartame
Δημοσ.

To σκεφτηκα ποιο νωρις να ανεβασω φωτο αλλα βλεπω ότι δεν φαινεται και πολύ καθαρα (βιντεο δεν ξερω να ανεβαζω.)

Αυτό που με χαλαει ποιο πολύ είναι οι γραμματοσειρες μου.

Είναι καπως διακεκομμένες και γεματο βουλιτσες μεσα (δεν νομιζω να μπορεις να το διακρίνεις στην φωτο.

http://i1341.photobucket.com/albums/o755/skyrim14/Screenshot3_zps0795a717.png

http://i1341.photobucket.com/albums/o755/skyrim14/Screenshot5_zpscd1875d3.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...