Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θεωρω οτι οι θερμοκρασιες ειναι υψηλες ακομα και με την μαμα ψυχτρα. Παντως σε idle φαινονται μια χαρα οι θερμοκρασιες σου.

Επισης για stock το 1,290v ειναι ιδιαιτερα υψηλο..  Εχεις ενεργοποιημενο το XMP ?

Δημοσ.

Αφου το δουλευεις χωρις aftermarket ψυχτρα κανε Disable το XMP, θα μειωσει τις θερμοκρασιες.. Μια χαρα δουλευουν και σε 1600 :)

Επισης, η stock ψυχτρα δεν κανει για τον συγκεκριμενο επεξεργαστη. Ισως για τον ι3 ειναι καλη, αλλα σε αυτα τα Ghz + οτι ειναι Haswell + Ελλαδα δεν κανει την δουλεια της. Η Intel σου δινει το οκ να δουλευεις τον επεξεργαστη 75°c + αλλα μη ξεχνας οτι το degrade μπορει να αρχισει πολυ γρηγητοτερα σε αυτες τις θερμοκρασιες..

Δημοσ.

To ξέρω ότι δουλεύουν μια χαρά και τα 1600 αλλά πλήρωσα 2400 και τα θέλω (κάνω επαγγελματική επεξεργασία βίντεο).

Μήπως έχεις να προτείνεις κάποια ψήκτρα (όχι ιδιαίτερα ακριβή) που να μπαίνει και στο κουτί μου ( http://www.coolermaster.com/case/mid-tower/centurion-590/);

Λέω να πάρω μέσα στην άλλη εβδομάδα...

Δημοσ.

Μπορεις να κοιταξεις εδω: http://pcpartpicker.com/parts/cpu-cooler/?compatible_with=cooler-master-case-rc590kkn1gp#sort=d3

Αμα θελεις να δωσεις λιγα λεφτα η Raijintek Aidos ειναι μια χαρα!

Απο την αλλη αμα θελεις να του κανεις αρκετο overclock θα πρεπει να δωσεις παραπανω. Εγω θα σου προτεινα υδροψυξη αφου εχει μικρο κουτι..

Δημοσ.

το οτι ο κατασκευαστης δινει αυτην την ψυχτρα σημαινει οτι το pc λειρουργει απροβληματιστα με αυτην.. το οτι εχουμε ολοι κολλημα με τις χαμηλοτερες θερμοκρασιες ( που δεν ειναι κακο να υπαρχουν )  δεν συμενει οτι ειναι κριμα να δουλευει το μηχανημα με την εργοστασιακη ψυχτρα..... μην λεμε οτι θελουμε....

καλά... μάλλον δεν έχεις πάρει χαμπάρι ξεφτιλισμούς που έχουν γίνει με φοβερά μελετημένες στοκ ψύξεις.. 

Δημοσ.

ρε παιδια και τη δεν ειδα....ερχετε ο καθενας και ποσταρει τη δικια του ψυκτρα παρε αυτη οχι αυτη οχι υην αλλη ....δεν βοηθαει αυτο σε τπτ ....λογικο ειναι εφοσον δεν αεριζεται σωστα το κουτι να ζεστενετε ο CPU λεμε τωρα ...αν δεν σου ειναι κοπος δοκιμασε να το λειτουργισεις με χωρις το πλαινο καπακι μπορει τα ανεμιστηρακια να μην ειναι αρκετα δυνατα με αποτελεσμα να μην μπορουν να βγαζουν τον ζεστο αερα.... και να ξανα τσεκαρεις θερμκρασιες...μετα δεσ στο BIOS τα RPM του CPU αν μπορεις καντο να δουλεουν στο Full(στο τερμα) δοκιμαστικα και εαν δεις διαφορα θερμοκρασιας κρατα το ετσι (αλλα θα εχει λιγο παραπανω θορυβο)

• Like 1
Δημοσ.

(by the way, την ωρα που το εγραφα δεν ειδα το Post του alani απο πανω και ειναι κριμα να κανω delete αυτα που εγραψα)

Ενταξυ ουτως ή αλλως επεξεργαστη για Oc αγοραζεις(για τον I7 4790k του Ts λεω)αρα νομιζω οτι το να παρεις μια απλη αεροψυξη των 25 με 30ευρω δεν ειναι δα και κατι το τρομερο. Εκτως αν ξερεις πολλους επεξεργαστες που να κανουν Oc μονο με την εργοστασιακη ψυκτρα :P

athlon x4 635 με stock cooler απο 2.9ghz στα 3.5ghz.

αλλα φυσικα οταν τον ζορίζω με κανα game ανάβω αμεσως ανεμιστήρες του κουτιου, οι οποιοι ειναι

20cm x 3

14cm x 3

(σε idle κατασταση δουλευουν μονο οι 2 20cm σε μεσαια ταχύτητα για ησυχία)

οποτε για να παει αυτος και να παιζει ετσι σημαίνει οτι με stock μπορει να παιζουν ολοι οι επεξεργαστες ακομα και με oc αλλα βεβαια, με μεγιστο airflow στο κουτι.

ναι ναι, ο θόρυβος ειναι μεγαλύτερος, αλλα ετσι ψυχετε πολυ καλα και η μητρηκη-ram-hdd-gpu απο το να εχω μια δυνατή ψυχτρα μονο στον cpu και αλλη μια μονο για gpu.

my point is, εαν εχει airflow στο κουτι, δεν πανα εχεις την πιο χαλια ψυχτρα; μια χαρα θα παιξει ο cpu.

μιας που τοφερε η κουβεντα, τι airflow εχεις στο κουτι;

(μην παρεις στραβα αυτα που εγραψα, το καλύτερο που εχεις να κανεις ειναι να βαλεις μια νεα ψυχτρα μιας και ειναι και για δουλεια το pc, και ταυτοχρονα κανα δυο fans στο κουτι ακομα)

Δημοσ.

Επειδη το topic κατεληξε στο εαν θα πρεπει ο OP να βαλει aftermarket ψυχτρα ή οχι.. 

Εγω προσωπικα του προτεινω ψυχτρα επειδη εχω βρεθει στην θεση του. Πηρα καινουργιο pc γυρω στο καλοκαιρι και ειχα τον επεξεργαστη με την stock ψυχτρα. Για 10 ημερες μεχρι να παρω την aftermarket, χρησιμοποιοσα τον υπολογιστη μου μονο για σερφαρισμα.  (Υποψιν εχω πολυ καλυτερο κουτι και airflow).

Δεν πιστευω κανενας να παιρνει ποσοστα απο τις εταιριες ή να θελει να ξοδεψει ασκοπα λεφτα του op. Τις γνωμες μας λεμε, και η τελικη αποφαση ειναι δικη του..

Και να συμπληρωσω πανω σε αυτο που λεει ο @Fulgore. Θα εμπστεοσασταν εναν επεξεργαστη ο οποιος κανει 300+ € σε μια ψυχτρα που κοστιζει το πολυ 5€?

Δημοσ.

γιατι οχι; ενα κομματι μεταλο με εναν ανεμιστήρα ειναι, εαν κραταει την θερμοκρασια σε λογικα πλαισια οταν εχεις καλο airflow γιατι να μην την εμπιστευεσε;

εγω πχ δεν θα επμιστευομουν 300 ευρω cpu μαζι με turbo-x τροφοδοτικο.

και παλι δεν λεω οτι πρεπει να μηνει με την stock, το καλητερο που εχει να κανει ειναι αρχικα να βαλει μια καλουλα ψυχτρα και να φτιαξει airflow στο κουτι ακομα και με silent fans

• Like 1
Δημοσ.

Οταν εχεις σκασει το γεναιο 300αρι(πλεον κοντα στο μηνιαιο μισθο, για να ξερουμε που ημαστε..)+ κοιτας να το προσταυτευσεις το cpu.

Οι stock ψυκτρες συνηθως ειναι των 5 ευρω (μπορει και λιγοτερο)Η after market ψυκτρα ειναι must για μενα για να αισθανομαι σιγουρος.

Οτι καλυτερο μπορει καποιος να βαλει, παντα αναλογικα με τα χρηματα που μπορει να δωσει. Εγω και 80 ευρω δινω οπως και εδωσα για υδροψυξη. Οταν εχεις και case με καλο airflow οι θερμοκρασιες ειναι αριστες.

Μην ξεχναμε οτι αυτες οι ψυκτρες θα μας μεινουν και για επομενες αναβαθμισεις, αρα χαμενα τα λεφτα μας δεν πανε. Πλεον προσαρμοζονται παντου χωρις κανενα θεμα.

Δημοσ.

Οταν εχεις σκασει το γεναιο 300αρι(πλεον κοντα στο μηνιαιο μισθο, για να ξερουμε που ημαστε..)+ κοιτας να το προσταυτευσεις το cpu.

Οι stock ψυκτρες συνηθως ειναι των 5 ευρω (μπορει και λιγοτερο)Η after market ψυκτρα ειναι must για μενα για να αισθανομαι σιγουρος.

Οτι καλυτερο μπορει καποιος να βαλει, παντα αναλογικα με τα χρηματα που μπορει να δωσει. Εγω και 80 ευρω δινω οπως και εδωσα για υδροψυξη. Οταν εχεις και case με καλο airflow οι θερμοκρασιες ειναι αριστες.

Μην ξεχναμε οτι αυτες οι ψυκτρες θα μας μεινουν και για επομενες αναβαθμισεις, αρα χαμενα τα λεφτα μας δεν πανε. Πλεον προσαρμοζονται παντου χωρις κανενα θεμα.

Αμφιβαλλω αν η H110 μου θα μπαινει στον μελλοντικο Intel αλλα τελος παντων :P.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ψυκτρα της υπογραφης μου αγοραστηκε το 2012(τελος αν θυμαμαι καλα) και κουμπωνεται σε οτι υπαρχει αυτη την στιγμη στην αγορα και ημαστε 2015 (και καλη μας χρονια κτλ).Μπαινει σε  socket 775,1155,1156,1366,2011 και σε AM2,AM3. 

Δυσκολα λοιπον αν αγορασεις μια ψυκτρα εν ετη 2015 δεν θα σε βγαλει ανετα και για 2 μπορει και 3 αναβαθμισεις, ακομα και αν αλλαξεις  socket. 

Δεν αλλαζουν και τοσο γρηγορα εξαλλου αυτα. Και η δικη σου θα σε βγαλει πιθανον και στην επομενη σου αναβαθμιση. Εκτος αν την αγορασες τωρα, και μου λες οτι η επομενη σου αναβαθμιση σε intel θα ειναι σε 8 χρονια. Εκει καλα κανεις και εχεις αμφιβολιες.

Δεν δινει τυχαια 5 χρονια εγγυηση η Corsair. Θα δειξει αν θα μπορεσει να μπει σε αλλο build μου στο μελλον. Ηδη απο το 2012 μεσα σε 2 χρονια στη δικη μου περιπτωση μπηκε σε δυο cpu, το ενα ηταν 775 και το σημερινο μου 1155. 

Επεξ/σία από Alex21121988

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...