Fulgore Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 το οτι ο κατασκευαστης δινει αυτην την ψυχτρα σημαινει οτι το pc λειρουργει απροβληματιστα με αυτην.. το οτι εχουμε ολοι κολλημα με τις χαμηλοτερες θερμοκρασιες ( που δεν ειναι κακο να υπαρχουν ) δεν συμενει οτι ειναι κριμα να δουλευει το μηχανημα με την εργοστασιακη ψυχτρα..... μην λεμε οτι θελουμε.... Οταν ο αλλος παει και δινει 320 ευρω για επεξεργαστη,δεν νομιζω να κατσει να τσιγγουνευτει τα 23ευρω που εχει η παρακατω ψυκτρα....
pc_master_ Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 δεν ειπα παιδια οτι δεν πρεπει να αλαξει ψυχτρα, ομως ο χαρακτηρισμος που διαβαζω παντα , μακρυα απο στοκ και οχι στοκ και γενικα για στοκ , δεν μου αρεσει . δεν απαγορευσε κανεις να αλαξει ψυχτρα το παιδι , ομως το οτι ειναι με την στοκ δεν σημαινει οτι θα παθει κατι ο επεξεργαστης .... οπως και να εχει η αλλαγη ψυχτρας σιγουρα ειναι αναβαθμηση , δεν ειπα το αντιθετο .. απλα οι πιο πολοι τρελενονται μολις δουν σε full load μεγαλη θερμοκρασια * που ειναι και απολυτα λογικο*
orion1986 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 ναι αλλα δεν ειναι οτι καλυτερο να λειτουργει σε μεγαλες θερμοκρασιες ο επεξεργαστης.....or not?
Thanos1972 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 ετσι οπως τα εχει κανει μπαχαλο με τους επεξεργαστες και τις θερμοκρασιες που ανεβαζουν,(για την Intel μιλαω) και ειναι καθαρα θεμα τυχης να σου πεσει καλο κανονικο κομματι για να μην ανεβαζει θερμοκρασιες,καλο ειναι να αλλαζεται η ψυχτρα. τωρα στους amd,εκει εχει να κανει με τον θορυβο. 1
Fulgore Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 ετσι οπως τα εχει κανει μπαχαλο με τους επεξεργαστες και τις θερμοκρασιες που ανεβαζουν,(για την Intel μιλαω) και ειναι καθαρα θεμα τυχης να σου πεσει καλο κανονικο κομματι για να μην ανεβαζει θερμοκρασιες,καλο ειναι να αλλαζεται η ψυχτρα. τωρα στους amd,εκει εχει να κανει με τον θορυβο. Ενταξυ ουτως ή αλλως επεξεργαστη για Oc αγοραζεις(για τον I7 4790k του Ts λεω)αρα νομιζω οτι το να παρεις μια απλη αεροψυξη των 25 με 30ευρω δεν ειναι δα και κατι το τρομερο. Εκτως αν ξερεις πολλους επεξεργαστες που να κανουν Oc μονο με την εργοστασιακη ψυκτρα
BabisTs Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 απλα οι πιο πολοι τρελενονται μολις δουν σε full load μεγαλη θερμοκρασια * που ειναι και απολυτα λογικο* Απολυτα φυσιολογικο δεν θα ελεγα οτι ειναι,γιατι οταν θα κλαταρει το cpu και θα σκεφτεσαι τα 300+ € που εχεις πληρωσει θα λες γιατι δεν εβαζα μια ψυκτρα(για 30-40 €)? Οπως και να εχει για μενα βαλε μια ψυκτρα που προτεινουν τα παιδια παραπανω να εχεις τα μυαλο σου ησυχο. 1
@ngelos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Επαναφέρω το θέμα μου καθώς έχω πρόβλημα.Το pc μου κάνει επανεκκινήσεις (συνήθως όταν το ανοίγω).Έκανα έναν έλεγχο με το OCCT και πετάει το μήνυμα: Core #1 over maximum Value! Value Reached: 91, Max Value: 85 Έτρεξα παράλληλα και το speccy και είδα ότι η θερμοκρασία της cpu εκτοξεύετε.Μπήκα στα bios, έκλεισα το turbo και πάλι τα ίδια αλλά με πιο χαμηλές τιμές :Core #1 over maximum Value! Value Reached: 87, Max Value: 85 Παρατήρησα στα bios ότι η θερμοκρασία με ενεργοποιημένο το turbo είναι 58-60 βαθμούς και χωρίς το turbo είναι κάπου 41-42. Η βλακεία είναι ότι δεν μπαίνει καλύτερη ψήκτρα στο κουτί μου. Τι να κάνω; Δεν έχω τώρα τα χρήματα και για καλύτερο-μεγαλύτερο κουτί και για ψήκτρα.Μήπως ξέρεις κανένας καμία ψήκτρα (και υδρόψυξη) που να είναι καλή και να μπαίνει στο κουτί μου;http://www.coolermaster.com/case/mid-tower/centurion-590/
nikos1982 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Site: Zalman CNPS7X 13.5 απο την βαση της...το κουτι σου ειναι 14,0 οπως βλεπω. Site: Coolermaster site Site: Zalman Site αν δεν θες αερα ανταγκαστηκα θα πρεπει να δεις AIO watercooling με μονο ψυγείο 120μμ
@ngelos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Η συγκεκριμένη ψήκτρα που προτείνεις είναι καλή; Αρκετά καλύτερη από την stock;
booZe Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Νομίζω με την Thermalright TRUE Spirit 120M θα είσαι μια χαρά. Δεν μπορώ να βρω το ακριβές μέγιστο ύψος που υποστηρίζει το κουτί σου (η True Spirit 120Μ είναι από τις πιο χαμηλές και αποδοτικές για το μέγεθός τους) αλλά από αυτό κρίνω ότι θα χωράει χωρίς πρόβλημα.
nikos1982 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 το κουτι του ειναι στο 14,0 απο το cpu η thermalright ειναι 14,5 αν δεις στο site. η zalman ειναι πολυ καλυτερη απο την μαμα φιλε μου.
booZe Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 To 140mm που εμφανίζει σε ένα σχεδιάγραμμα στο site της η Coolermaster δεν λέει πουθενά τι αντιπροσωπεύει (δε το πάει μέχρι την άκρη του case -οπότε μάλλον αφήνει χώρο για πλαϊνό ανεμιστήρα). Π.χ. με Noctua NH-D14 (160mm ύψος)
@ngelos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2014 Στο σχεδιάγραμμα στο site δείχνει κάτι σαν ανεμιστήρα στο πλάι που εγώ δεν έχω προσθέσει.H Noctua NH-D14 ξέρω ότι είναι πολύ καλή!! Να το ρισκάρω;Κάνει για 1150 socket;
nepe Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δεν χρειάζεται να δώσεις τίποτα παραπάνω από αυτήν http://www.e-shop.gr/raijintek-aidos-p-PER.811684 Προστοπαρον την εχω σε ενα παλιο intel dual core e8300 από 2.80ghz OC σε 3.7ghz και με 'βαριά' games η θερμοκρασία δεν πάει ποτε πάνω από 60 70.default είναι 40-50. Μεγαλο +σιν η τιμη και οτι εχει μικρο μεγεθος εμενα σε μικρομεσεο κουτι χοραει μια χαρα. Εσυ αν εχεις νορμαλ mid tower κουτι θασε GG, αν παρεις τις αλλες ειναι αρκετα πιο μεγαλες και ισως εχεις προβλημα με το μεγεθος. Αναλογα παντα το κουτι σου αλλα δεν νομιζω να χρειαζεσαι κατι παραπανω.
Shyn Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπερα, Σιγουρα μια aftermarket ψυχτρα θα βοηθησει αλλα πιστευω οτι υπαρχει καποιο προβλημα και με τον επεξεργαστη σου. Αυτες οι θερμοκρασιες ηταν απο το καλοκαιρι σε Load με την ψυχτρα της Intel: Τωρα με aftermarket ψυχτρα σε Idle εχω αυτες τις θερμοκρασιες:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα