peter95 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Γεια σας παιδια,αν και στην αρχη δεν ηταν στα αμεσα σχεδια μου σημερα αποφασισα να δοκιμασω την τυχη μου στο overclocking.Αν και στην αρχη τα εκανα ψιλομανταρα με τα offset κτλ.το εβαλα στο manual απενεργοποιησα τα saving states,ενεργοποιησα το llc αν και στην mobo μου εχει μονο on,off,auto(asus M5A97 R2.0)και απο αυτα καταφερα να φτασω τον fx8320 μου στα 4.2 με 1.308v,και underload πχ στο prime95 ηταν μονιμα στο 1.332v χωρις llc που το δοκιμασα επεφτε στα 1.279 και δεν ηταν stable,πιστευω επραξα σωστα που αφησα το llc on .Τωρα εκει που αντιμετωπισα μεγαλο προβλημα και εχω φαγωθει ολη μερα να κανω πειραματα ειναι οτι ενω τρεχω στο prime για 2-3 ωρες small fft και large fft,με θερμοκρασιες 50c στο core και 64 στο socket maximum,μολις βαζω το blend στο πρωτο λεπτο μου πεταει fatal error και hardware failure,εχω δοκιμασει αρκετα πραγματα εβαλα και τα stock οταν τον ειχα πρωτοπαρει στα οποια παρεπιπτοντως δουλευε τοτε(ειχα κανει μια φορα blend και ηταν οκ)παλι τα ιδια οι μνημες ειναι οι KINGSTON HX318C10FBK2/8 8GB DD3 1866MHZ HYPERX FURY BLACK SERIES DUAL CHANNEL KIT.Συνοψιζοντας τα μονα που εχω πειραξει ειναι το cpu ratio,cpu vcore,και εχω βαλει και τις μνημες στο profile docp στα 1866,απο profile παντος τα αλλαξα ολα.Να πω και κατι τελευταιο μιας και εχω γραψει ηδη αρκετα οτι ξαφνικα ακομα και στο prime95 small ftp εφαγε ενα κολλημα και μου πεταγε fatal error,αλλα με ενα reboot ηταν παλι οκ.Οι ειδικοι περι του θεματος ας μου δωσουν τα φωτα τους.Ευχαριστω προκαταβολικα για οποιαδηποτε απαντηση σας και συγγνωμη για την πολυλογια . παιδια για να κανω ενα update ετρεξα το windows memory diagnostic tool,δεν βρηκε τιποτα τρεχω παλι prime,fatal error rounding was 0,484375 expected less than 0,4 Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2014 από peter95 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
peter95 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Παιδια τα ξαναεβαλα ολα στοκ,και το περναει μια χαρα το blend test αρα οι μνημες μια χαρα πρεπει να ναι,οποτε ειναι καποια ρυθμιση που χαλαει οταν αλλαζω το voltage της cpu και το cpu ratio. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
peter95 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Το βρηκα τελικα παιδια ηθελε να αυξησω κι αλλο τα volt στη cpu,επισης εβαλα και λιγο στο cpu/nb για καλυτερη σταθεροτητα παντως δεν καταλαβαινω ενα πραγμα πως γινεται στο small fft test να ειναι οκ και στο blend να ειναι τελειος διαφορετικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
conkal Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 νομιζω δεν εχεις κανει το διαβασμα σου πριν ξεκινησεις ... διαβασε περισσοτερο , εκτυπωσε οδηγουν σ εχαρτι και μετα ξεκινα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
peter95 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Ναι οντως ειναι αληθεια αυτο απλα ειπα να ξεκινησω με αυτα που ειχα διαβασει πριν καιρο,απλα δεν εχω εχω πολυ χρονο τωρα με τα μαθηματα γι αυτο εγραψα εδω,παντως αν καποιος θα μπορουσε να μου απαντησει λιγο στο γιατι το blend κρασαρε ενω το small fft ειναι οκ θα ηταν πολυ εξυπηρετικο,μηπως το blend τεσταρει περισσοτερο το stability ολου του συστηματος ενω με το small fft κοιταμε περισσοτερο για θερμοκρασιες?Tωρα που ανεβασα τα βολτ στο cpu vcore ειναι ολα οκ και τα περναει ολα,απλα εχω απορια γιατι δεν περναγε με τα προηγουμενα βολτ το blend. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2014 από peter95 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
STORM1978 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Για ρίξε μια ματιά και στο θέμα που είχα ανοίξει όταν είχα τον 8320, έχει πολλά και καλά points για διάφορα συστήματα. http://www.insomnia.gr/topic/502667-8320-oc-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF/ Ώρες ώρες που το ρίχνω καμιά ματιά, λέω πως αν το καθαρίσουμε από μερικά 'όχι και τόσο on the point σχόλια', θα μπορούσε να γίνει pinned ως ένας καλός οδηγός OC του 8320 ανεξαρτήτως μητρικής. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα