Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μεταφερω και εδω το μηνυμα μου γιατι ισως το ειχα γραψει σε λαθος θεμα.

το σπιτι ειναι παλιο.τηλεφωνικη εγκατασταση δεν υπηρχε.εχει περαστει (οχι απο εμενα) πριν πολλα χρονια ενα καλωδιο απ`εξω και μπαινει στο σπιτι σε 3 πριζες που εβαλα εγω.το θεμα ειναι οτι το καλωδιο κοβεται σε ενα σημειο και διασταυρωνεται ενα αλλο καλωδιο που παει σε μια πριζα σε δωματιο.συνεχιζει απο το σημειο που κοβεται και καταληγει στο κουτι που θα δειτε παρακατω το οποιο ειναι "αρχαιο".απο εκει φευγουν καλωδια για 2 πριζες εκ των οποιων η μια ειναι του ρουτερ.

ας πουμε λοιπον οτι ξεκιναω την αντικατασταση του καλωδιου.αφου λοιπον θα το κανω απο την αρχη σκεφτομαι να γινει σωστα ωστε να υπαρχει και η δυνατοτητα για μελλοντικη χρηση vdsl.απ`οτι ξερω για να δουλεψει σωστα το vdsl πρεπει να φυγει καλωδιο απο το σπλιτερ για το ρουτερ και ενα αλλο καλωδιο για τα τηλεφωνα οσα και να ειναι αυτα.δηλαδη οχι αλλα τηλεφωνα με φιλτρα σε πριζες.δεν ξερω αν κανω λαθος σε αυτο αν ναι μπορειτε να με διορθωσετε.αυτο που εγω θελω ειναι να μου πειτε αν υπαρχει ενα κουτι οσο διακριτικο γινεται γιατι θα ειναι μεσα στο σπιτι και σε εμφανες μερος ωστε να κανω εκει μεσα οτι συνδεσεις χρειαζονται και να τραβηξω απλα τα καλωδια που χρειαζομαι μετα.οπως ανεφερα εχω τρεις πριζες τηλεφωνου και δουλευουν και οι 3.οποτε θα ηθελα να παραμεινει ετσι.το ενα δωματιο ειναι ευκολο γιατι εχει προσβαση στο σημειο που θα μπει το κουτι.οι αλλες 2 ειναι το θεμα μου.σκεφτομαι να τραβηξω ενα utp στο οποιο θα εχω δυο καλωδια για το dsl και αλλα 2 για το τηλεφωνο.ως εδω καλα θα ηταν αν ηταν 2 οι πριζες.καπου στη μεση της διαδρομης πρεπει να κοπει το καλωδιο για να συνδεθει  η 2η και να συνεχισει μετα για την τριτη.υπαρχει καποιος ευκολος τροπος να δωσω τηλεφωνο στην μια πριζα και να συνεχισει το καλωδιο για την τελευταια που θα μεταφερει dsl και τηλεφωνο η πρεπει να ξεγυμνωσω το καλωδιο και απλα να κοψω τα καλωδια που θα εχω το τηλεφωνο μονο και να τα ενωσω με τα αλλα της πριζας?θα εχω θεμα αν τα στριψω απλα η υπαρχουν τιποτα connectors που μπορω να χρησιμοποιησω?

πιστευω να εχω γινει κατανοητος σε αυτο που θελω να κανω.καθε βοηθεια και προταση δεκτη

post-76546-0-05783800-1417115419_thumb.jpg

Επεξ/σία από astrea966
Δημοσ.

Αν κατάλαβα σωστά, τώρα η εγκατάσταση είναι περίπου σαν το παρακάτω σχέδιο.

Το ιδανικό θα ήταν να πήγαινε ένα καλώδιο στη πρίζα Νο3 που είναι ο router και από εκεί (μετά το splitter) να έφευγαν 2 καλώδια για τις άλλες πρίζες ή τουλάχιστον ένα που θα πήγαινε από την μία στην άλλη.

Δεν έχουμε όμως εικόνα αν αυτό είναι εφικτό. Στην περίπτωση αυτή μπορείς να βάλεις για καλύτερο αποτέλεσμα 2 μούφες προεκτάσεως καρφωτές ή απλές τηλεφωνικές πρίζες επίτοιχες, στις οποίες θα γίνουν οι ενώσεις.

Θα χρησιμοποιήσεις ένα ζεύγος (π.χ. μπλε-άσπρο/μπλε) από την είσοδο έως την πρίζα Νο3.

Εκεί θα μπει το splitter, από το οποίο άλλο ζεύγος (π.χ. καφέ-άσπρο/καφέ) θα γυρίζει πίσω για τηλεφωνία προς τις άλλες 2 πρίζες. Οι ενώσεις θα γίνουν μέσα στις μούφες.

post-157145-0-03487900-1417213056_thumb.png

Δημοσ.

ειναι ακριβως οπως το σχεδιο.στις πριζες 1 & 3 υπαρχουν μονιμα συνδεμενα τηλεφωνα και στην πριζα 2 συνδεεται περιστασιακα.οποτε αν καταλαβα καλα λες να τραβηξω το καλωδιο και να βαλω το σπλιτερ στην πριζα 3 και απο εκει να συνδεσω ενα ζευγαρι του καλωδιου και να δωσω πισω στις αλλες.σωστα?αν ναι πως θα το κανω αυτο?κοβω το καλωδιο στα σημεια που θελω να τραβηξω την προεκταση για την πριζα και συνδεω το αλλο?οποτε βαζω 2 μουφες αφου σε 2 σημεια θα κοπει?δεν υπαρχει απωλεια και στο dsl αφου οπως καταλαβα κοβεται εντελως το καλωδιο και γινεται η συνδεση στη μουφα.οταν λες οι ενωσεις θα γινουν μεσα στις μουφες τι εννοεις?μπορω να βαλω διπλα καλωδια σε μια υποδοχη?στην καρφωτη μουφα για παραδειγμα.η καρφωτη βολευει καλυτερα γιατι βλεπω οτι απο την μια πλευρα μπαινει το καλωδιο και βγαινει απο την αλλη σε σχεση με την επιτοιχια που ειναι στην ιδια πλευρα

Δημοσ.

μολις ανοιξα το κουτι του οτε εξω απο το σπιτι για να δω τα καλωδια.που μπορω να βρω τετοιους συνδεσμους για τα καλωδια και με τι εργαλειο μπαινουν?μην κοβω και στριβω με το χερι.παντως η κατασταση τους ειναι καλη.μεχρι και γρασσο εχουν

post-76546-0-80239700-1417347427_thumb.jpg

Δημοσ.

Ακριβώς αυτή είναι η δουλειά τους. Να προστατεύουν τις συνδέσεις από την υγρασία, με το gel που έχουν εσωτερικά και τις περιβάλει όταν πρεσαριστεί.

Κανονική ονομασία είναι 3M Scotchlok Butt Connector και στην πιάτσα αναφέρονται επίσης ως "φακές" ή "καραμελάκια".

Τις βρίσκεις σε καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού, αλλά συνήθως σε συσκευασίες των 50 ή 100 τεμαχίων. Πριν από 2 περίπου χρόνια είχα βρει στον Καύκα γύρω στα 8€ τα 100. Δες κι εδώ μήπως δίνουν μικρότερες ποσότητες.

Δημοσ.

σ`ευχαριστω.αυτα χρειαζονται ειδικη πενσα η μπορω και με την απλη να κανω την δουλεια μου?αν σου ειναι ευκολο μπορεις να μου ξεκαθαρισεις και αυτο που ρωτησα στο προηγουμενο ποστ?

ευχαριστω

Δημοσ.

Καλύτερο αποτέλεσμα έχεις με ειδική πένσα, αλλά κάνει και οποιαδήποτε αρκεί να το πρεσάρεις καλά.

Οι συνδέσεις θα γίνουν μέσα στις μούφες, όπως περίπου είναι τώρα και στη ροζέτα που έχεις.

Αν περάσεις 2 ξεχωριστά καλώδια, στις μούφες θα κάνεις μόνο τις συνδέσεις της τηλεφωνίας, μετά το splitter.

Αν όμως χρησιμοποιήσεις ένα καλώδιο, τότε θα κάνεις όλες τις συνδέσεις στις μούφες.

Δημοσ.

δε νομιζω να με παιρνει να περασω 2 καλωδια.ποιος την ακουει την γυναικα.οποτε μαλλον με ενα καλωδιο θα γινει η δουλεια.μπορουν να μπουν 2 καλωδια στην ιδια υποδοχη στην καρφωτη μουφα?ξερεις που μπορω να βρω την καρφωτη γιατι απο μια ματια που εριξα δεν βρηκα καταστηματα.

Δημοσ.

Για την καρφωτή υπάρχουν πληροφορίες για το κατάστημα στο link, αλλά λογικά τη βρίσκεις σε οποιοδήποτε κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού.

Αν δεν χωράνε να μπουν και τα 2 καλώδια, απλά αφαιρείς το εξωτερικό περίβλημα, ώστε να μπουν μέσα στις μούφες μόνο τα συστρεφόμενα ζεύγη.

Διατήρησε τη συστροφή όσο το δυνατόν πλησιέστερα στις ενώσεις.

post-157145-0-86058200-1417434930_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...