Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ τις λίγες φορές που παίρνω ταξί δεν με πειράζει αν κάνουν κάτι τέτοιο. Λάθος μου βέβαια αλλά καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολα και γι'αυτούς, οι περισσότεροι απλά ένα μεροκάματο βγάζουν και οδηγούν 10-12 ώρες. Τελευταία φορά που έφτασα ξημερώματα λιμάνι τους είδα να περιμένουν εκεί τέτοια ώρα και τους λυπήθηκα, πήρα ταξί χωρίς να το χρειάζομαι! :P  Καλά λεφτά μόνο σε νησί για ταξιτζήδες πλέον.

Ο λόγος που παίρνω ταξί συνήθως είναι για να φτάσω κάπου γρήγορα αν ήταν να κάνουμε το γύρω γύρω όλοι έπαιρνα και μέσα μαζικής μεταφοράς που μου έρχονται πιο φτηνά.

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βιβλίο ολόκληρο θα μπορούσε να γραφτεί για τους ταξιτζήδες... Είναι δυστυχώς υψηλό το ποσοστό των κακών επαγγελματιών  στο κλάδο που οδηγεί στο να έχουν ίσως το χειρότερο όνομα μεταξύ όλων των κλάδων... 

Πρέπει να γνωρίζεις καλά τους νόμους ώστε να μην μπορούν να σε κλέβουν γιατί οι περισσότεροι είναι ανυποψίαστοι... Αν ρωτήσετε τους περισσότερους γνωστούς σας, πιστεύουν ότι διπλή ταρίφα το βράδυ σημαίνει διπλή χρέωση οπότε εκεί άνετα πολλοί ταξιτζήδες ενώ γράφει 5 το ταξίμετρο ζητάνε 10 και ο άλλος το δέχεται αβασάνιστα....

Επίσης στις βαλίτσες οι περισσότεροι χρεώνουν ότι θέλουν... 1,5 ευρώ τη βαλίτσα κλπ... ενώ δεν ισχύει. Αν δε κάνω λάθος 40 cents ανά κάθε βαλίτσα άνω των 10 κιλών...

Στο Κηφισό όσο είναι εκεί αστυνομικός όλα λειτουργούν ρολόι.. Μόλις φύγει ξεκινάνε τα γνωστά... μπαίνεις και ο ταξιτζής θα ψάχνει μισή ώρα μέχρι να βρει να πάρει κι άλλους που να πηγαίνουν στο ίδιο μέρος... 

Γενικά δεν έχω πρόβλημα να παίρνει κι άλλους ( ας βγάλει και ο άνθρωπος κάτι παραπάνω) αλλά με την κατανόηση πχ ότι αν ήταν να δώσω 7 ευρώ να μου κόψει κάτι αφού θα βγάλει περισσότερα συνολικά χάρη στην δική μου παραχώρηση και όχι να με χρεώσει και παραπάνω λόγω της όποιας παράκαμψης κλπ...  και να με πάει στο προορισμό μου , γιατί μια φορά δεν τον βόλευε τελικά και μου είπε να με αφήσει 2 τετράγωνα πιο κάτω ενώ είχα 2 βαλίτσες 20άκιλες και ήταν αργά βράδυ στα Πατήσια και φυσικά του είπα όχι... 

Πλέον είναι ζήτημα αν θα πάρω μια φορά το χρόνο και στη πολύ ανάγκη μόνο... και αυτό είναι αποτέλεσμα κάποιων κακών εμπειριών αλλά και του υψηλού κόστους... Τα μέσα συμφέρουν αφάνταστα, είναι άλλο να δώσεις 1,2 και άλλο 7 ευρώ για την ίδια διαδρομή μέχρι τα Κτελ... θα ταλαιπωρηθείς λίγο αν έχεις βάρος αλλά αξίζει κατ' εμέ...

ΥΓ Το κορυφαίο που έχω ακούσει από τον φίλο μου όταν ήταν σε στρατιωτική σχολή σε κάποια άδεια, ήταν 8 άτομα και πήραν 2 ταξί, 4 άτομα στο καθένα για να μοιραστούν το κόστος της διαδρομής που ήταν 20 ευρώ περίπου... Ενώ στο ταξί του φίλου όλα καλά έδωσαν 5 ο καθένας, στο άλλο ο ταξιτζής τους ζήτησε 20 στο καθένα και αυτοί αντί να τον πλακώσουν στις φάπες του τα δωσαν... πόσο κορόιδα ήταν ;;;... ήταν και 4 εν δυνάμει στρατιωτικοί πανάθεμά τους... δε θα τον έπαιρνε τον ταξιτζή να τους έκανε και τσαμπουκά.... αλλά είχαν άγνοια τους είπε αυτός ότι έτσι πάει , πληρώνει ο καθένας το ποσό στο ταξίμετρο και το χαψαν αμάσητο και άλλος κονόμησε 80 ευρώπουλα....

Σίγουρα θα υπάρχουν ιστορίες παρόμοιες με τουρίστες κυρίως που θα τους έχουν γδάρει το σκαλπ.... :-D

Δημοσ.

επειδη το 40% ψηφιζει απο την χαζομαρα ή συμφερον του οτι λαμογιο υπαρχει δεν παει να πει οτι ειναι η εικονα του κρατους-λαου.(1μυριο δημοσιοι υπαλληλοι)

κάπου εδώ σταμάτησα να διαβάζω

Δημοσ.

Καποιες επισημανσεις μονο.

Η uber αν δεν κανω λαθος ειναι εφαρμογη με την οποια μπορεις να μισθωνεις και ΙΧ. Περα απο το γεγονος οτι υπαρχουν παρομοιες εφαρμογες για ταξι, η μισθωση ΙΧ με τον τροπο που το κανει η uber στην Ελλαδα ειναι παρανομη και πιστευω καλως ειναι...

Απο οτι ειδα η uber εχει φαει πορτα και απο αλλες μεγαλες ευρωπαικες πολεις...

Μετα οσα λες περι αντιθεσης στο μετρο, αστικα λεωφορεια κλπ νομιζω υπερβαλλεις. Δεν σταματησαν κανενα μετρο οι ταξιτζηδες.

Για αστικα λεωφορεια επισης δεν εχω ακουσει κατι τετοιο. Σε αλλες χωρες επισης δεν ξερω αν κυκλοφορουν αστικα ολο το 24ωρο.

Για ξενοδοχεια και μεταφορα πελατων κλπ ειναι μεγαλο το θεμα. Δεν ξερω και τι ισχυει ακριβως... Δεν ειναι τοσο απλο παντως...

Και η uber θα ρθει εμτος ολιγου (για lyft δεν ξερω)και ολα ειναι απελευθερωμενα πια. Βυτια ,νταλικες, μινι βαν, λιμο κτλ. Λεφτα / πελατες και γνωριμιες δεν εχουν οποτε δεν αλλαξε κατι...

κανενας συνδικαλιστης δεν αλλαξε τιποτα οσες απεργιες κ να καναν...

το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν γινετε να δουλευουν ολα τα μμμ το βραδυ(σχεδον χωρις εσοδα ).νομιζω το τραμ δουλευει 24ωρο

Δημοσ.

Και η uber θα ρθει εμτος ολιγου (για lyft δεν ξερω)και ολα ειναι απελευθερωμενα πια. Βυτια ,νταλικες, μινι βαν, λιμο κτλ. Λεφτα / πελατες και γνωριμιες δεν εχουν οποτε δεν αλλαξε κατι...

κανενας συνδικαλιστης δεν αλλαξε τιποτα οσες απεργιες κ να καναν...

το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν γινετε να δουλευουν ολα τα μμμ το βραδυ(σχεδον χωρις εσοδα ).νομιζω το τραμ δουλευει 24ωρο

Νομίζω ότι γίνεται. Ειδικά τα λεωφορεία από τη στιγμή που με τις νέες εξελίξεις (ψιλο)εξανάγκασαν πολύ κόσμο να πάρει κάρτες και μάλιστα να πάρει ακριβότερες (ο χρήστης μόνο των λεωοφρείων πλήρωνε μέχρι τον Αύγουστο 20 ευρώ και τώρα πληρώνει 30, άρα ΑΥΞΗΣΗ 50%) είναι τουλάχιστον υποχρέωσή τους (θα έλεγα "ηθική" αλλά τι να συζητάμε τέτοιες έννοιες τώρα) να τα έχουν να λειτουργούν συνέχεια έστω και με αραιότερα δρομολόγια αφού το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους προπληρώνεται και είναι σταθερό ασχέτως χρήσης.

Βέβαια ακριβώς το παραπάνω ότι δηλαδή "το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους προπληρώνεται και είναι σταθερό ασχέτως χρήσης" είναι πιο πιθανό να τους κάνει να αραιώσουν τα δρομολόγια ή τα ωράρια παρά να τα αυξήσουν ;)

Δημοσ.

Κατα τα αλλα, εξυπηρετηση σιγουρα δεν κανει ο ταξιτζης, δεν ειπα αυτο. Αν ηταν να μην πληρωθει επιπλεον σιγα να μην σταματουσε να γεμισει το αμαξι και να παρανομησει επισης για φιλανθρωπια...

Κακώς έκανες αναφορά πριν στη λέξη "εξυπηρέτηση", στην περίπτωση διπλής κούρσας κανείς δεν κάνει εξυπηρέτηση σε κανέναν, και οι δύο πελάτες πληρώνουν κανονικά, και ο ταξιτζής πληρώνεται διπλά.

Επίσης το παράνομο της υπόθεσης δεν είναι ότι το ταξί σταματάει κάπου και παίρνει δεύτερο επιβάτη, το έχω κάνει άπειρες φορές σαν πελάτης. Ούτε το να γεμίζει το ταξί είναι παράνομο. Το παράνομο είναι η διπλομίσθωση!

Ειναι και θεμα πελατη ομως, ακομα και αυτου που ειναι ηδη μεσα και τον οποιον δεν τον βολευει σε τιποτα η διπλη κουρσα. Εγω αν εχω προβλημα, βιαζομαι ή οτιδηποτε αλλο, λεω στον ταξιτζη δεν παιρνεις αλλη κουρσα και τελειωνει το θεμα. Και αν θελει ας πει τιποτα...

Το θέμα είναι να μην χρειάζεται να αλλάζει ρόλο ο πελάτης και να το παίζει αστυνόμος.

Επίσης αν ο πελάτης απαιτήσει από τον ταξιτζή να μην πάρει άλλη κούρσα, διακινδυνεύει να σταματήσει ο ταξιτζής και να του πει κατέβα κάτω. Και άντε μετά να βρεις άλλο. Έχει γίνει άπειρες φορές. Ειδικά αν βιάζεσαι αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο είναι να φτάσεις γρήγορα εκεί που θες, και όχι να τιμωρήσεις ή να αλλάξεις τη νοοτροπία του ταξιτζή.

Αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα οπως ειπα πριν και δεν υποκειται στο θεμα της φοροδιαφυγης που συζηταμε εδω.

Γιατι ουσιαστικα ζητας να φορολογηθουν χρηματα τα οποια προερχονται απο παρανομη δραστηριοτητα (βλεπε διπλη κουρσα), πραγμα αδυνατο...

Η λογική σου είναι εντελώς παράλογη... Τα έσοδα από διπλές και τριπλές κούρσες των ταξί είναι μαύρα, συνεπώς είναι ο ορισμός της φοροδιαφυγής.

Δημοσ.

Κακώς έκανες αναφορά πριν στη λέξη "εξυπηρέτηση", στην περίπτωση διπλής κούρσας κανείς δεν κάνει εξυπηρέτηση σε κανέναν, και οι δύο πελάτες πληρώνουν κανονικά, και ο ταξιτζής πληρώνεται διπλά.

Δεν ειπα πως ο ταξιτζης κανει εξυπηρετηση.

Ο 2ος πελατης ομως εξυπηρετειται. Ή αν δεν σου αρεσει η λεξη, εχει οφελος απο αυτη την παρανομια.

Επίσης το παράνομο της υπόθεσης δεν είναι ότι το ταξί σταματάει κάπου και παίρνει δεύτερο επιβάτη, το έχω κάνει άπειρες φορές σαν πελάτης. Ούτε το να γεμίζει το ταξί είναι παράνομο. Το παράνομο είναι η διπλομίσθωση!

Το γεγονος οτι το εχεις κανει απειρες φορες σαν πελατης δεν σημαινει πως ειναι νομιμο.

Η διπλη κουρσα ειναι παρανομη. Μονο το αρχικο ατομο ή την αρχικη ομαδα προσωπων μπορει να παρει ο ταξιτζης.

Η λογική σου είναι εντελώς παράλογη... Τα έσοδα από διπλές και τριπλές κούρσες των ταξί είναι μαύρα, συνεπώς είναι ο ορισμός της φοροδιαφυγής.

Τα εσοδα απο διπλες και τριπλες κουρσες ειναι εσοδα παρανομης δραστηριοτητας. Δεν ειναι φοροδιαφυγη, ειναι παρανομια!

Ο εμπορος ναρκωτικων δεν φοροδιαφευγει αλλα παρανομει. Εσυ ζητας με λιγα λογια να φορολογηθουν τα εσοδα του απο την πωληση ναρκωτικων...

Δημοσ.

Δεν ειπα πως ο ταξιτζης κανει εξυπηρετηση.

Ο 2ος πελατης ομως εξυπηρετειται. Ή αν δεν σου αρεσει η λεξη, εχει οφελος απο αυτη την παρανομια.

Το αν μου αρέσει η όχι η λέξη αυτή είναι άσχετο, σημασία έχει ότι κανείς δεν κάνει εξυπηρέτηση σε κανέναν.

Όσο για το "όφελος" του 2ου πελάτη πάλι άσχετο είναι, ο ταξιτζής παίρνει διπλή και τριπλή κούρσα μόνο και μόνο για το δικό του συμφέρον, το παραδέχτηκες και εσύ άλλωστε πιο πριν.

Το γεγονος οτι το εχεις κανει απειρες φορες σαν πελατης δεν σημαινει πως ειναι νομιμο.

Η διπλη κουρσα ειναι παρανομη. Μονο το αρχικο ατομο ή την αρχικη ομαδα προσωπων μπορει να παρει ο ταξιτζης.

Δεν στα έχει πει καλά ο φίλος σου ο ταξιτζής. Για παράδειγμα, αν μπω μόνος μου σε ταξί έχω κάθε δικαίωμα να ζητήσω να με πάει πχ στο σπίτι της κοπέλας μου, ώστε να μπει και αυτή στο ταξί για να μας πάει μαζί οπουδήποτε.

Όσο για το τι είναι παράνομο και τι όχι, βάση της Π.Δ.244-23-1γ(κανονισμός λειτουργιας ταξί), απαγορεύεται η ΔΙΠΛΗ ΜΙΣΘΩΣΗ. Μπορείς εσύ να παραθέσεις τον νόμο που επιβεβαιώνει τον δικό σου ισχυρισμό, δλδ ότι απαγορεύεται να μπει άλλο άτομο στο ταξί κατά της διάρκειας της μίσθωσης? Ή απλά έτσι άκουσες και έτσι λες?

Τα εσοδα απο διπλες και τριπλες κουρσες ειναι εσοδα παρανομης δραστηριοτητας. Δεν ειναι φοροδιαφυγη, ειναι παρανομια!

Αν λάβεις υπόψιν πως για αυτά τα έσοδα δεν θα πληρώσει ούτε φόρο εισοδήματος, ούτε θα αποδώσει ΦΠΑ, τότε αυτόματα εκτός από παρανομία είναι και φοροδιαφυγή.

Ο εμπορος ναρκωτικων δεν φοροδιαφευγει αλλα παρανομει. Εσυ ζητας με λιγα λογια να φορολογηθουν τα εσοδα του απο την πωληση ναρκωτικων...

Ατυχές το παράδειγμα σου, καμία σχέση το επάγγελμα του οδηγού ταξί με το κακούργημα(γιατί επάγγελμα δε το λες, δεν το δέχεται καν σαν επάγγελμα η κοινωνία) που περιγράφεται ως διακίνηση/εμπόριο ναρκωτικών. Το εμπόριο ναρκωτικών ούτε κωδικό έχει στην εφορία, ούτε συντελεστή φορολόγησης, ούτε συντελεστή ΦΠΑ.

Όσο για το τι θα ήθελα εγώ, απλά θα ήθελα τα ταξί να ακολουθούν τους νόμους, και συγκεκριμένα να ΜΗΝ χρεώνουν διπλή μίσθωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αν μου αρέσει η όχι η λέξη αυτή είναι άσχετο, σημασία έχει ότι κανείς δεν κάνει εξυπηρέτηση σε κανέναν.

Όσο για το "όφελος" του 2ου πελάτη πάλι άσχετο είναι, ο ταξιτζής παίρνει διπλή και τριπλή κούρσα μόνο και μόνο για το δικό του συμφέρον, το παραδέχτηκες και εσύ άλλωστε πιο πριν.

Ο ταξιτζης παιρνει διπλη κουρσα για το δικο του συμφερον. Δεν ειπα πουθενα το αντιθετο.

Ο 2ος πελατης επισης μπαινει σε διπλη κουρσα για το δικο του συμφερον.

Απλα τα πραγματα...

Δεν στα έχει πει καλά ο φίλος σου ο ταξιτζής. Για παράδειγμα, αν μπω μόνος μου σε ταξί έχω κάθε δικαίωμα να ζητήσω να με πάει πχ στο σπίτι της κοπέλας μου, ώστε να μπει και αυτή στο ταξί για να μας πάει μαζί οπουδήποτε.

Όσο για το τι είναι παράνομο και τι όχι, βάση της Π.Δ.244-23-1γ(κανονισμός λειτουργιας ταξί), απαγορεύεται η ΔΙΠΛΗ ΜΙΣΘΩΣΗ. Μπορείς εσύ να παραθέσεις τον νόμο που επιβεβαιώνει τον δικό σου ισχυρισμό, δλδ ότι απαγορεύεται να μπει άλλο άτομο στο ταξί κατά της διάρκειας της μίσθωσης? Ή απλά έτσι άκουσες και έτσι λες?

Τα μπερδευεις...

Αν μπεις σε ταξι μονος σου, εχεις το ταξι μισθωμενο. Το ταξι με απλα λογια ''σου ανηκει''. Φυσικα εχεις καθε δικαιωμα να παρεις και την κοπελα σου απο καποιο αλλο σημειο. Δεν ειναι διπλη κουρσα αυτο που περιγραφεις...

Εσυ δεν λες αυτο.

Εσυ ουσιαστικα μας λες πως εστω μπαινει το Α ατομο στο ταξι. Στο δρομο ο ταξιτζης βλεπει το ατομο Β. Εστω ο ταξιτζης ειναι ψυχουλα του θεου και δουλευει για την ψυχη της μανας του, και αποφασιζει να σταματησει με δικη του πρωτοβουλια να παρει το ατομο αφιλοκερδως.

Εσυ μας λες πως αυτο το πραγμα ειναι νομιμο και παρανομο θα ηταν μονο αν του επαιρνε λεφτα!

Φυσικα και δεν ειναι νομιμο, ειτε παρει λεφτα ο ταξιτζης απο το Β ατομο ειτε δεν παρει...

Αν λάβεις υπόψιν πως για αυτά τα έσοδα δεν θα πληρώσει ούτε φόρο εισοδήματος, ούτε θα αποδώσει ΦΠΑ, τότε αυτόματα εκτός από παρανομία είναι και φοροδιαφυγή.

Δεν υφισταται φοροδιαφυγη σε εσοδα παρανομης δραστηριοτητας. Αν φορολογησεις τετοια εσοδα αυτοματα τα νομιμοποιεις. Δεν υπαρχει θεμα φοροδιαφυγης. Υπαρχει παρανομια με οποιες κυρωσεις εχει αυτη.

Ατυχές το παράδειγμα σου, καμία σχέση το επάγγελμα του οδηγού ταξί με το κακούργημα(γιατί επάγγελμα δε το λες, δεν το δέχεται καν σαν επάγγελμα η κοινωνία) που περιγράφεται ως διακίνηση/εμπόριο ναρκωτικών. Το εμπόριο ναρκωτικών ούτε κωδικό έχει στην εφορία, ούτε συντελεστή φορολόγησης, ούτε συντελεστή ΦΠΑ.

Αλλο παραδειγμα γιατι το πρωτο δεν το επιασες και αναλωνεσαι σε λεπτομερειες ανευ ουσιας.

Γιατρος παιρνει φακελακι. Ο γιατρος δεν φοροδιαφευγει αλλα παρανομει! Εσυ ζητας να φορολογηθουν τα παρανομα εσοδα του απο το φακελακι!

Θα υποστει τις συνεπειες τις παρανομιας. Δεν υφισταται φοροδιαφυγη γιατι τα εσοδα ειναι απο παρανομη δραστηριοτητα.

Επεξ/σία από crupo
Δημοσ.

Ο ταξιτζης παιρνει διπλη κουρσα για το δικο του συμφερον. Δεν ειπα πουθενα το αντιθετο.

Ο 2ος πελατης επισης μπαινει σε διπλη κουρσα για το δικο του συμφερον.

Απλα τα πραγματα...

Σε αυτό που γράφεις τώρα συμφωνούμε απόλυτα, η διαφωνία μου ήταν αλλού. Ήταν στα περί εξυπηρέτησης που έγραψες σε προηγούμενο post.

Τα μπερδευεις...

Αν μπεις σε ταξι μονος σου, εχεις το ταξι μισθωμενο. Το ταξι με απλα λογια ''σου ανηκει''. Φυσικα εχεις καθε δικαιωμα να παρεις και την κοπελα σου απο καποιο αλλο σημειο. Δεν ειναι διπλη κουρσα αυτο που περιγραφεις...

Εγώ δεν μπερδεύω τίποτα, εσύ όμως φάσκεις και αντιφάσκεις. Στο post #68 έγραψες "Μονο το αρχικο ατομο ή την αρχικη ομαδα προσωπων μπορει να παρει ο ταξιτζης.", ενώ τώρα κάνεις στροφή 180 μοιρών και γράφεις το ακριβώς αντίθετο δλδ "Φυσικα εχεις καθε δικαιωμα να παρεις και την κοπελα σου απο καποιο αλλο σημειο".

Εσυ δεν λες αυτο.

Εσυ ουσιαστικα μας λες πως εστω μπαινει το Α ατομο στο ταξι. Στο δρομο ο ταξιτζης βλεπει το ατομο Β. Εστω ο ταξιτζης ειναι ψυχουλα του θεου και δουλευει για την ψυχη της μανας του, και αποφασιζει να σταματησει με δικη του πρωτοβουλια να παρει το ατομο αφιλοκερδως.

Εσυ μας λες πως αυτο το πραγμα ειναι νομιμο και παρανομο θα ηταν μονο αν του επαιρνε λεφτα!

Ποτέ δεν τα είπα όλα αυτά, έτσι όπως τα παρουσιάζεις τουλάχιστον, μην προσπαθείς να παραφράσεις ότι γράφω. Από τη στιγμή που μπήκε ο Α στο ταξί το μίσθωσε, έγινε δικό του όπως έγραψες και εσύ. Ο ταξιτζής δεν έχει δικαίωμα να πάρει άλλον επιβάτη, εκτός αν του το ζητήσει ο Α ή αν πάρει πρώτα την άδεια από τον Α. Έστω ότι ο ταξιτζής είναι ψυχούλα(μην γελάσει κανείς, υπάρχουν και τέτοιοι) και λυπηθεί μια γριούλα που δεν βρίσκει ταξί και κρυώνει, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ρωτήσει τον Α αν του επιτρέπει να την πάρουν και αυτή μαζί. Αν ο Α συμφωνήσει τότε θα την πάρουν, αλλά ο ταξιτζής επιτρέπεται να πληρωθεί μόνο μια φορά για το κομμάτι της διαδρομής που είναι μέσα στο ταξί και ο Α και η γριούλα.

Φυσικα και δεν ειναι νομιμο, ειτε παρει λεφτα ο ταξιτζης απο το Β ατομο ειτε δεν παρει...

Σου εξήγησα στο προηγούμενο post τι είναι και τι δεν είναι νόμιμο, σου έκανα παράθεση και τον επίμαχο νόμο. Εσύ απλά συνεχίζεις να επιμένεις στον ισχυρισμό σου γιατί... έτσι! Το ότι εσύ προσωπικά πιστεύεις κάτι δεν αποτελεί καν επιχείρημα.

Δεν υφισταται φοροδιαφυγη σε εσοδα παρανομης δραστηριοτητας. Αν φορολογησεις τετοια εσοδα αυτοματα τα νομιμοποιεις. Δεν υπαρχει θεμα φοροδιαφυγης. Υπαρχει παρανομια με οποιες κυρωσεις εχει αυτη.

Αλλο παραδειγμα γιατι το πρωτο δεν το επιασες και αναλωνεσαι σε λεπτομερειες ανευ ουσιας.

Γιατρος παιρνει φακελακι. Ο γιατρος δεν φοροδιαφευγει αλλα παρανομει! Εσυ ζητας να φορολογηθουν τα παρανομα εσοδα του απο το φακελακι!

Θα υποστει τις συνεπειες τις παρανομιας. Δεν υφισταται φοροδιαφυγη γιατι τα εσοδα ειναι απο παρανομη δραστηριοτητα.

Άντε πάλι, δεν είπα ποτέ ότι πρέπει να φορολογηθούν τα έσοδα από παράνομες δραστηριότητες, γιατί το λες και το ξαναλές? Έγραψα συγκεκριμένα πως "θα ήθελα τα ταξί να ακολουθούν τους νόμους, και συγκεκριμένα να ΜΗΝ χρεώνουν διπλή μίσθωση".

Όσο και να επιμένεις πάντως δεν αλλάζει κάτι, πέρα από την ίδια την παρανομία τα έσοδα από παράνομες δραστηριότητες συνιστούν φοροδιαφυγή. Αν το κράτος κάνει οτιδήποτε για να μειώσει το φαινόμενο της διπλής μίσθωσης, θα το κάνει μόνο και μόνο επειδή χάνει έσοδα. Για κανένα άλλο λόγο.

Και τέλος, μια και σου αρέσουν τόσο τα άσχετα παραδείγματα δες και αυτό, όταν συλλαμβάνεται κάποιος που έκανε ένοπλη ληστεία θα διωχθεί όχι μόνο για τη ληστεία αλλά και για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία, σύσταση εγκληματικής συμμορίας(αν δεν τα έκανε όλα μόνος του), αντίσταση κατά της αρχής, απόπειρα ανθρωποκτονίας και δεν ξέρω τι άλλο ακόμα.

Αυτά από εμένα, δεν πρόκειται να συνεχίσω τη συζήτηση μαζί σου γιατί δεν βγαίνει άκρη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε αυτό που γράφεις τώρα συμφωνούμε απόλυτα, η διαφωνία μου ήταν αλλού. Ήταν στα περί εξυπηρέτησης που έγραψες σε προηγούμενο post.

Εξαρχης δεν νομιζω να εγραψα καπου πως ο ταξιτζης κανει εξυπηρετηση στον πελατη. Ειπα απλα πως ο πελατης θελει να εξυπηρετησει τον εαυτο του.

Τεσπα το ληξαμε αυτο...

Εγώ δεν μπερδεύω τίποτα, εσύ όμως φάσκεις και αντιφάσκεις. Στο post #68 έγραψες "Μονο το αρχικο ατομο ή την αρχικη ομαδα προσωπων μπορει να παρει ο ταξιτζης.", ενώ τώρα κάνεις στροφή 180 μοιρών και γράφεις το ακριβώς αντίθετο δλδ "Φυσικα εχεις καθε δικαιωμα να παρεις και την κοπελα σου απο καποιο αλλο σημειο".

Το να παρει ο αρχικος πελατης την κοπελα του απο καποιο αλλο σημειο δεν αποτελει διπλη κουρσα στο ξαναλεω. Αν εννοουσες αυτο στο παρακατω post δεν το εγραψες καλα, ιδιως την στιγμη που μιλαμε για διπλες κουρσες.

Λες οτι το ταξι σταματα και παιρνει 2ο επιβατη δεν λες για την γκομενα του αρχικου πελατη. Ετσι οπως το λες ειναι σαν εννοεις πως σταματαει ο ταριφας και παιρνει διπλη κουρσα για αυτο και το παραδειγμα με τους Α και Β που εφερα.

Σου εξήγησα στο προηγούμενο post τι είναι και τι δεν είναι νόμιμο, σου έκανα παράθεση και τον επίμαχο νόμο. Εσύ απλά συνεχίζεις να επιμένεις στον ισχυρισμό σου γιατί... έτσι! Το ότι εσύ προσωπικά πιστεύεις κάτι δεν αποτελεί καν επιχείρημα

Τι εξηγησες μας δουλευεις τωρα? Μας ειπες πως δεν ειναι νομιμη η διπλη μισθωση? Σωπα!

Άντε πάλι, δεν είπα ποτέ ότι πρέπει να φορολογηθούν τα έσοδα από παράνομες δραστηριότητες, γιατί το λες και το ξαναλές? Έγραψα συγκεκριμένα πως "θα ήθελα τα ταξί να ακολουθούν τους νόμους, και συγκεκριμένα να ΜΗΝ χρεώνουν διπλή μίσθωση".

Εγραψες αυτα

Τι γραφεις? Πως τα εσοδα απο τις παρανομες διπλες κουρσες ειναι ο ορισμος της φοροδιαφυγης.

Ε δεν ειναι ο ορισμος της φοροδιαφυγης πως να το κανουμε. Δεν υπαρχει καμια φοροδιαφυγη. Υπαρχει παρανομη δραστηριοτητα και αυτη τιμωρειται. Αν καποιον τον τσακωσουν για διπλη κουρσα υπαρχουν συγκεκριμενες ποινες. Κατηγορια για φοροδιαφυγη δεν υπαρχει και δεν γινεται να υπαρξει σε παρανομα κερδισμενα χρηματα εξ'ορισμου. Τελος! Δεν χρειαζεται να εισαι νομικος να το καταλαβεις. Απλη λογικη αρκει...

Όσο και να επιμένεις πάντως δεν αλλάζει κάτι, πέρα από την ίδια την παρανομία τα έσοδα από παράνομες δραστηριότητες συνιστούν φοροδιαφυγή. Αν το κράτος κάνει οτιδήποτε για να μειώσει το φαινόμενο της διπλής μίσθωσης, θα το κάνει μόνο και μόνο επειδή χάνει έσοδα. Για κανένα άλλο λόγο.

Και ενω πριν δυο γραμμες οδυρεσαι πως δεν ειπες πως φοροδιαφευγουν ερχεσαι στο καπακι να μας ξαναπεις πως τελικα υπαρχει φοροδιαφυγη... :shock:

Επεξ/σία από crupo
Δημοσ.

Τι εννοείς σε πήρε από πίσω;

Ταχα τον τρόμαξα επειδη πετάχτηκα με το αυτοκίνητο (που δεν συνέβη αυτο) και με ακολουθούσε με για πολλή ωρα και με έβριζε. Ειχα πάθει σοκ απο την χυδαιότητα του.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...