crupo Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Η ταμειακη στα ταξι ειναι συνδεδεμενη με το ταξιμετρο. Εφοσον μπει ταξιμετρο η αποδειξη βγαινει αυτοματα με το που κλεισει το ταξιμετρο. Μπορει να ετυχες σε περιπτωση που ο ταξιτζης 1. Δεν εβαλε ταξιμετρο και αρα δεν βγηκε αποδειξη 2. Εβαλε ταξιμετρο, βγηκε η αποδειξη κανονικα και απλα δεν στην εδωσε. Σε μικρο ποσοστο σιγουρα θα υπαρχουν και καποιοι που αποσυνδεουν την ταμειακη απο το ταξιμετρο επιτηδες κατι που φυσικα ειναι παρανομο. Επισης σε διπλη κουρσα βγαινει μονο μια αποδειξη. Διπλες κουρσες κανονικα απαγορευονται και δεν υπαρχει μηχανισμος να βγει διπλη αποδειξη. Οσο για το πως φορολογουνται. Παλιοτερα ειχαν τεκμαρτο, τωρα φορολογουνται με εσοδα-εξοδα. Αρα με τις αποδειξεις. Συνηθως βεβαια τα εσοδα καλυπτονται απο τα εξοδα. Το ταξι εχει ΦΠΑ 13% ενω σχεδον ολα τα εξοδα (πετρελαια, μηχανικοι, λαστιχα κλπ) 23%. Επειδή έπαιρνα συχνά ταξί (Αθήνα) τους τελευταίους 12 μήνες μπορώ να πω ότι οι περιπτώσεις είναι 50-50 σχεδόν. Ευτυχώς υπάρχει βελτίωση, δεν συγκρίνεται με π.χ. 5 χρόνια πριν που δεν έκοβαν καμία απόδειξη. Πριν 5 χρονια (ή καπου εκει) δεν υπηρχε ταμειακη στα ταξι και ΝΟΜΙΜΑ δεν εκοβαν αποδειξη. Φορολογουνταν με βαση τεκμαρτο εισοδημα. 1
*nenya* Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Πριν 5 χρονια (ή καπου εκει) δεν υπηρχε ταμειακη στα ταξι και ΝΟΜΙΜΑ δεν εκοβαν αποδειξη. Oh I didn't know! Εδώ και πόσο καιρό δηλαδή είναι υποχρεωμένοι να κόβουν αποδείξεις;
Gtr34 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Αν θυμάμαι καλά, από τους ολυμπιακούς του 2004 είναι υποχρεωμένοι να κόβουν απόδειξη .
crupo Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δεν θυμαμαι ακριβως ποτε μπηκαν οι ταμειακες. Στο περιπου πριν 4-5 χρονια νομιζω... Ειχε φιλος μου ταξι για αυτο τα ξερω... Αν θυμάμαι καλά, από τους ολυμπιακούς του 2004 είναι υποχρεωμένοι να κόβουν απόδειξη . Οχι δεν ισχυει αυτο. Δεν υπηρχαν ταμειακες τοτε. Ισως να ειχαν την δυνατοτητα να κοψουν χειρογραφη αποδειξη αν καποιος ζητουσε, ΑΛΛΑ δεν ηταν υποχρεωμενοι και ΔΕΝ φορολογουνταν με τις αποδειξεις που εκοβαν. Συμφωνα με το παρακατω αρθρο γυρω στο καλοκαιρι του 2010 πρεπει να μπηκε πρωτη φορα ΦΠΑ στα ταξι και επομενως και οι ταμειακες μηχανες (δεν ξερω αν πηρε και καμια μικρη αναβολη ακομα και μπηκε λιγο αργοτερα) http://www.autotritipro.gr/data/news/preview_news/96498.asp
zio10 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Πότε δεν έχω πάρει απόδειξη από ταξί (ούτε κι έχω ζητήσει όμως). Δεν χρησιμοποιώ και πολύ συχνά βέβαια.
crupo Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Οι πιο πολλοι ταξιτζηδες δεν στην δινουν. Αυτο βεβαια δεν σημαινει πως δεν βγαζουν αποδειξη. Οταν μπαινει ταξιμετρο οπως ειπα βγαινει και αποδειξη αυτοματα, εκτος αν εχεις πεσει σε λαμογιο που εχει αποσυνδεσει την ταμειακη. Εγω παντως παρατηρω πως σχεδον παντα αποδειξεις βγαινουν, ασχετα αν δεν στη δινουν. Γενικα πιστευω πως η φοροδιαφυγη στα ταξι πρεπει να ειναι απο τις μικροτερες οσον αφορα ελευθερους επαγγελματιες...
4saken Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Ο αγαπημένος μου διάλογος: *σταματάει, πληρώνω, περιμε...περιμε..., γυρνάει και: - Tι περιμένεις; - Tην απόδειξη; - Απόδειξη; γιατί τι την θέλεις; - Με δουλεύεις τώρα; - Όχι, και τι θα την κάνεις... - Βελάκι για το φυσοκάλαμο, κόψε σε παρακαλώ να φεύγω. Ξίνισμα. Βαζεις και καρφιτσα μπροστα?Τα πρωτα επιτυχημενα τεστ τα χα κανει σε ενα παλιο στρωμα και αμεσως μετα στο μπουτι της μικροτερης αδερφης μου.Δουλεψε...
kage Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Έχει φορολογική συνείδηση κανείς άλλος στην Ελλάδα για να έχουν οι ταξιτζίδες;Γιατι εχει το κρατος ; 1
Porg Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Το κράτος είναι οι πολίτες του, μην αρχίσουμε τα ίδια 3
igoods Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Η ταμειακη στα ταξι ειναι συνδεδεμενη με το ταξιμετρο. Εφοσον μπει ταξιμετρο η αποδειξη βγαινει αυτοματα με το που κλεισει το ταξιμετρο. Μπορει να ετυχες σε περιπτωση που ο ταξιτζης 1. Δεν εβαλε ταξιμετρο και αρα δεν βγηκε αποδειξη 2. Εβαλε ταξιμετρο, βγηκε η αποδειξη κανονικα και απλα δεν στην εδωσε. Σε μικρο ποσοστο σιγουρα θα υπαρχουν και καποιοι που αποσυνδεουν την ταμειακη απο το ταξιμετρο επιτηδες κατι που φυσικα ειναι παρανομο. Επισης σε διπλη κουρσα βγαινει μονο μια αποδειξη. Διπλες κουρσες κανονικα απαγορευονται και δεν υπαρχει μηχανισμος να βγει διπλη αποδειξη. Οσο για το πως φορολογουνται. Παλιοτερα ειχαν τεκμαρτο, τωρα φορολογουνται με εσοδα-εξοδα. Αρα με τις αποδειξεις. Συνηθως βεβαια τα εσοδα καλυπτονται απο τα εξοδα. Το ταξι εχει ΦΠΑ 13% ενω σχεδον ολα τα εξοδα (πετρελαια, μηχανικοι, λαστιχα κλπ) 23%. Πριν 5 χρονια (ή καπου εκει) δεν υπηρχε ταμειακη στα ταξι και ΝΟΜΙΜΑ δεν εκοβαν αποδειξη. Φορολογουνταν με βαση τεκμαρτο εισοδημα. πολυ σωστα.Επισης ειναι ο ΜΟΝΟΣ κλαδος που το κρατος επιστρεφει το φπα που παντα ειναι πιστωτικο
haris_216 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 .........Γενικα πιστευω πως η φοροδιαφυγη στα ταξι πρεπει να ειναι απο τις μικροτερες οσον αφορα ελευθερους επαγγελματιες... Ευτυχώς που έγραψες "πιστεύω" κι έτσι θα το περάσω στο ντούκου (δεν θα κριτικάρω τα πιστεύω του καθενός ) btw ακόμα και αν είναι έτσι όπως πιστεύεις, δεν είναι λόγω φορολογικής συνείδησης αλλά πολύ απλά γιατί έπεσε η δουλειά λόγω σφιξίματος όλων μας. Όταν έπαιρναν 3πλες-4πλες κούρσες (και εκτός του ότι δεν φαινόταν πουθενά αυτό, τσίμπαγαν και την "σημαία" και από τους 3-4 επιβάτες) δεν μπορεί να θεωρείς ότι ήταν και οι συνεπέστεροι των ελευθέρων επαγγελματιών 1
leonidas_fs Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Εντάξει παιδια μην κοροιδευόμαστε, σχεδόν κανένας δεν κόβει απόδειξη! Υπάρχουν αλλα επαγγέλματα που είναι tax-free?
crupo Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Ευτυχώς που έγραψες "πιστεύω" κι έτσι θα το περάσω στο ντούκου (δεν θα κριτικάρω τα πιστεύω του καθενός ) btw ακόμα και αν είναι έτσι όπως πιστεύεις, δεν είναι λόγω φορολογικής συνείδησης αλλά πολύ απλά γιατί έπεσε η δουλειά λόγω σφιξίματος όλων μας. Όταν έπαιρναν 3πλες-4πλες κούρσες (και εκτός του ότι δεν φαινόταν πουθενά αυτό, τσίμπαγαν και την "σημαία" και από τους 3-4 επιβάτες) δεν μπορεί να θεωρείς ότι ήταν και οι συνεπέστεροι των ελευθέρων επαγγελματιών Εγω αυτο που λεω και πιστευω παντως το λεω γιατι ξερω τα πραγματα απο πρωτο χερι και η αποψη μου δεν διαμορφωνεται επειδη θεωρω πως οι ταξιτζηδες ειναι ''κακοι'' Οσον αφορα αποκλειστικα την φοροδιαφυγη ειναι απο τα καθαροτερα επαγγελματα συγκριτικα με αλλα ελευθερα επαγγελματα. Καταρχην μονο απο το γεγονος οτι το ΦΠΑ εσοδων ειναι 13% και το ΦΠΑ εξοδων (τα οποια ειναι μεγαλα) 23% τους κανει ευκολα πιστωτικους. Δεν χρειαζεται καν να προσπαθησουν να φοροδιαφυγουν... Οι διπλες και οι τριπλες κουρσες ειναι αλλο θεμα. Και ευθυνη εκει εχει και ο πελατης που θελει να εξυπηρετηθει. Αλλιως ας περιμενε το ταξι το ελευθερο... Δεν τον βαζει με το ζορι μεσα κανενας.
haris_216 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Εγω αυτο που λεω και πιστευω παντως το λεω γιατι ξερω τα πραγματα απο πρωτο χερι και η αποψη μου δεν διαμορφωνεται επειδη θεωρω πως οι ταξιτζηδες ειναι ''κακοι'' Οσον αφορα αποκλειστικα την φοροδιαφυγη ειναι (ίσως έγινε και μάλιστα όχι λόγω επιλογής αλλά επειδή έσφιξαν οι κ..λοι) απο τα καθαροτερα επαγγελματα αναμεσα σε επαγγελματα ελευθερων επαγγελματιων. Καταρχην τις περισσοτερες φορες βγαινουν πιστωτικοι μιας και τα εξοδα ενος ταξι ειναι τεραστια και οπως ειπα το ΦΠΑ εσοδων ειναι 13% και των εξοδων 23%. Δεν χρειαζεται καν να προσπαθησουν να φοροδιαφυγουν... Οι διπλες και οι τριπλες κουρσες ειναι αλλο θεμα. Και ευθυνη εκει εχει και ο πελατης που θελει να εξυπηρετηθει. Αλλιως ας περιμενε το ταξι το ελευθερο... Δεν ξέρω αν είσαι νέος στην ηλικία αλλά αν κυκλοφορούσες προ του 2008 ή ακόμα καλύτερα προ του 2004 (προ μετρό δηλαδή) τα ταξί υποκαθιστούσαν εν μέρει την συγκοινωνία και δεν έπαιζε να βρεις ταξί ελεύθερο. Βέβαια δεν το λες ότι επιτελούσαν και κοινωνικό έργο αφού όταν έπαιρναν τις 2πλες-3πλες κούρσες που είπαμε, με την ανοχή του πελάτη αν θέλεις (λες και είχε περιθώριο επιλογής) την ίδια διαδρομή την πληρωνόταν 3 φορές και όπως είπα χρέωνε και την πτώση της σημαίας άλλες 3. Γι' αυτό άλλωστε αν και δεν θα την πω εύκολη δουλειά, έδιναν μια μικρή περιουσία για να πάρουν την άδεια. Απλά τώρα παγιδεύτηκαν μέσα στην κρίση και έχοντας δώσει την περιουσία που είπαμε, δεν μπορούν να απεμπλακούν. Εγω αυτο που λεω και πιστευω παντως το λεω γιατι ξερω τα πραγματα απο πρωτο χερι και η αποψη μου δεν διαμορφωνεται επειδη θεωρω πως οι ταξιτζηδες ειναι ''κακοι'' Και με την ευκαιρία το ότι έχεις γνωστό όπως είπες δεν σε κάνει να "ξέρεις τα πράγματα από πρώτο χέρι" αλλά από δεύτερο!!! Και ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι το φιλαράκι σου είναι συνεπής (γιατί αν δεν ήταν θα στο 'λεγε???) τι σε κάνει να πιστεύεις ότι έτσι είναι όλοι; Ή έστω οι περισσότεροι; Και βέβαια τα έχεις φτιάξει ωραία στο μυαλό σου αφού η αντίθετη άποψη στην δική σου μπορεί να εκπορεύεται μόνο από κακία
crupo Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δεν ξέρω αν είσαι νέος στην ηλικία αλλά αν κυκλοφορούσες προ του 2008 ή ακόμα καλύτερα προ του 2004 (προ μετρό δηλαδή) τα ταξί υποκαθιστούσαν εν μέρει την συγκοινωνία και δεν έπαιζε να βρεις ταξί ελεύθερο. Βέβαια δεν το λες ότι επιτελούσαν και κοινωνικό έργο αφού όταν έπαιρναν τις 2πλες-3πλες κούρσες που είπαμε, με την ανοχή του πελάτη αν θέλεις (λες και είχε περιθώριο επιλογής) την ίδια διαδρομή την πληρωνόταν 3 φορές και όπως είπα χρέωνε και την πτώση της σημαίας άλλες 3. Γι' αυτό άλλωστε αν και δεν θα την πω εύκολη δουλειά, έδιναν μια μικρή περιουσία για να πάρουν την άδεια. Απλά τώρα παγιδεύτηκαν μέσα στην κρίση και έχοντας δώσει την περιουσία που είπαμε, δεν μπορούν να απεμπλακούν. Οχι δεν ειμαι νεος. Πριν το 2010 οπως ειπαμε δεν υπηρχαν ταμειακες και οι ταξιτζηδες φορολογουνταν με βαση τεκμαρτο εισοδημα. Ή μονη κουρσα επαιρνε ή ...πενταπλη δεν επαιζε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ σημασια οσον αφορα την φορολογηση. Οτι υπαρχουν στραβα υπαρχουν οπως σε ολα τα επαγγελματα. Τα οποια στραβα βεβαια συγκεντρωνονται ως επι το πλειστον σε ταξι της Αθηνας. Υπαρχει τεραστια διαφορα σε σχεση με την υπολοιπη Ελλαδα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις