TSMGeorge Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Πως μπορώ να το κάνω να μην τρώει όλη την ταχύτητα ένας σε ένα δίκτυο. Συνδέομαι μέσω Wifi και καμιά φορά όταν κατεβάζει ο αδερφός μου από το σταθερό, κολλάω του πού**η. (και το ανάποδο ισχύει). Πως μπορώ να βάλω Limit πχ 15 (/18 π πιάνω) Mbps ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΧΤΡΑ? ή έστω, όταν έχω ανάγκη και εγώ, να μου δίνει προτεραιότητα και εμένα και να χαμηλώνει αυτόματα τον άλλον. ??
poulinos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 στα απλα ρουτερ το μονο που θα βρεις ειναι qos το οποιο ρυθμιζει priorities.σε πιο advanced router πχ draytek θα βρεις bandwidth management που ειναι αυτο που θες να κανεις.με εξτρα λογισμικο στο pc του brother σου μπορεις να παιξεις με το net limiter. αν ειναι με wireless αυτο και εσυ με καλωδιο θα μπορουσες να ριξεις το 802.11n σε 802.11b ωστε να του βαλει φρενο στα 11mbit.ή αμα εχει δυνατοτητα το ρουτερ να μειωσεις την ενταση του ασυρματου να το κανες προκειμενου να του κοψεις λιγο την ταχυτητα.τα τελευταια βεβαια ειναι λιγο πατεντες δυστυχως.και αυτο με το wifi επειδη εισαι και εσυ με το ασυρματο θα σου κανει θεμα αν εχεις ηδη λιγοτερο σημα απο αυτον. μια τελευταια λυση αν μπαινει με καλωδιο και η συνδεση σου ειναι πανω απο 10mbit ειναι να βαλεις την lan που συνδεεται στο ρουτερ πχ Lan 1 να παιζει στα 10mbit αντι για 100mbit.αλλιως μπορει να γινει αυτο και στο pc του δηλαδη να ορισεις την καρτα δικτυου του στα 10mbit απο το properties της καρτας δικτυου.to qos μπορει ισως να βοηθησει αναλογως το ρουτερ και τι επιλογες σου δινει.σε καποια tp link δινει και εναμικρο bandwidth management οσο θυμαμαι.αν εχεις κανα zte τωρα .....πεταξε το
TSMGeorge Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Ποια είναι η φάση; ότι με το Router του ΟΤΕ (ΖΤΕ) τα πάει καλύτερα σε σχέση με το άλλο που αγόρασα (TD-W8960N κάπως έτσι). Με το TP-Link έχω κολλήματα συχνά, σαν να σπάει-κόβεται το σήμα. (κάτι που δεν το κάνει το ΖΤΕ). Το κυρίως πρόβλημα όμως (που είναι τα lag spikes (έτσι λέγονται) παραμένει και στα 2 Router. Είναι κάτι απρόβλεπτο! μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε. (εφόσον είναι και τα 2 PC στο Νετ). Το Router μου έχει QOS αλλά χάνεσαι εκεί μέσα. (για BW δεν έχει αλλά έχει για priority).
poulinos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Ποια είναι η φάση; ότι με το Router του ΟΤΕ (ΖΤΕ) τα πάει καλύτερα σε σχέση με το άλλο που αγόρασα (TD-W8960N κάπως έτσι). Με το TP-Link έχω κολλήματα συχνά, σαν να σπάει-κόβεται το σήμα. (κάτι που δεν το κάνει το ΖΤΕ). Το κυρίως πρόβλημα όμως (που είναι τα lag spikes (έτσι λέγονται ) παραμένει και στα 2 Router. Είναι κάτι απρόβλεπτο! μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε. (εφόσον είναι και τα 2 PC στο Νετ). Το Router μου έχει QOS αλλά χάνεσαι εκεί μέσα. (για BW δεν έχει αλλά έχει για priority). Η μια λυση να συνδεθεις με καλωδιο .η αλλη λυση να δεις για πιο νεους drivers για την καρτα ή πιο νεο firmware για τον ρουτερ. δοκιμασε αλλο καναλι και επισης δοκιμασε απο b/g/n να βαλεις το ρουτερ σκετο b/g.κλεισε firewall κτλ.τα spikes δεν ξερω μηπως γινονται επειδη ο αδερφος σου πιταρει το ιντερνετ.ενας τροπος για να δεις αν ειναι θεμα ρουτερ η θεμα ιντερνετ ειναι να βαλεις 2 pings να τρεχουν ταυτοχρονα.ενα Ping προς το ρουτερ πχ ping 192.168.1.1 Και ενα ping καπου προς τα εξω πχ ping 193.92.150.3 (dns forthnet).οταν σου κανει spike κοιτας αν και τα 2 pings ανεβηκαν η οχι.αν ανεβει μονο το δευτερο σημαινει θεμα ιντερνετ αν ανεβουν και τα δυο τοτε θεμα ρουτερ .για το qos μολις ειδα το manual.εχει και ενα ψιλο bandiwdh management. εδω ειναι το manual http://www.tp-link.com/Resources/document/TD-W8960N_V3_User_Guide.pdf κοιτα στην σελιδα 52 για το traffic control οχι για το quality of service.δες τα παραδειγματα.σελιδα 52 του Manual που αναφερει σελιδα στο κατω μερος της καθε σελιδας.για το acrobat reader ειναι σελιδα 59.παιζει με bandwidth management αλλα με βαση τα ports.σου επεξηγει απο κατω ακριβως τι ειναι το καθε πεδιο.οποτε να υποθεσω θα μπορεσεις να δωσεις ενα minimum για το δικο σου pc οτι οτι και να γινει πχ θα πρεπει να εχει 100kilobyte bandwidth.τσεκαρε το.παιξε και λιγο με το να κλεισεις firewall και στο wireless να βαλεις αλλο καναλι να κλεισεις το n και να το αφησεις b/g ή σκετο g οπως και αν εχεις τιποτα για wds/wps κλειστα και αυτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα