zefiroth Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 για να πεσει η health,it means that πρεπει να σκεφτεις να κανεις τακτικα μπακαπ,γιατι σε λιγο καιρο,θα παραδωσει πνευμα ο δισκος.... Οχι. Στους ssd δεν ανησυχουμε αν το hdd sentinel βγαλει υγεια <100%.Μια χαρα ειναι ο δισκος ,ακομα και με 98% health.Θα τον εχεις για πολλα χρονια ακομα,εκτος απροοπτου. Αλλα αν δεν σε πειθω ,αποσπασμα απο επισημα χειλη απο το forum του hdsentinel: > 1.) Why the reduction in overall "health"? Because of the writes affecting the SSD. > Isn't this a perfectly normal - and expected - occurence over the lifetime of a SSD? Yes, this is completely expected and normal. This is why the text description shows that there are no problems - but the health of the SSD decreases. > I would classify a SSD with 80% remaining life expectancy no less "healthy" than one with 100% remaining. Is there something else behind this? I completely agree you. Exactly because this is normal, I'd not say an SSD with 80% health is "bad". It is still good, just experienced some wear. Site: Link
harislinuxos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 για να πεσει η health,it means that πρεπει να σκεφτεις να κανεις τακτικα μπακαπ,γιατι σε λιγο καιρο,θα παραδωσει πνευμα ο δισκος.... Αφού η ταχύτητα έφτιαξε απενεργοποιώντας τα Plugins, no problem for now. 98% disk healthy είναι πάρα πολύ καλή. Κάτω από 70% αρχίζει o δισκός να παραδείδει πνεύμα. Στο 30-40% ο δίσκος πια έχει φάει τα ψωμία του...
VirusKennen Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Εδώ και αρκετό καιρό έχω συνεχόμενα κωλύματα στον ssd, έχουν γίνει ενοχλητικά παγώνουν τα πάντα και κάθε φορά αναγκάζομε να κάνω reset, Μήπως ξέρετε πως το ξεπερνώ αυτό το πρόβλημα; σας ευχαριστώ. Καλησπέρα και από μένα, προσπάθησε να κάνεις κάτι upload και πες μου αν παγώσει τότε το pc. (δοκίμασε κάτι κοντά στα 10Mb) Έχω το ίδιο σκληρό και το ίδιο (ισως) πρόβλημα με σένα. Μετά από 2 βδομάδες προβλημάτων με άπειρα freezes κατάλαβα ότι το pc πάγωνε όταν έκανα οτιδήποτε upload (Dropbox, FaceBook, forums) κάτι μεγαλύτερο του 1.5-3Mb. Τι έκδοση των Windows έχεις?
harislinuxos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα και από μένα, προσπάθησε να κάνεις κάτι upload και πες μου αν παγώσει τότε το pc. (δοκίμασε κάτι κοντά στα 10Mb) Έχω το ίδιο σκληρό και το ίδιο (ισως) πρόβλημα με σένα. Μετά από 2 βδομάδες προβλημάτων με άπειρα freezes κατάλαβα ότι το pc πάγωνε όταν έκανα οτιδήποτε upload (Dropbox, FaceBook, forums) κάτι μεγαλύτερο του 1.5-3Mb. Τι έκδοση των Windows έχεις? Kάνε πρώτα αυτά που έγραψα και έπειτα κάνε ένα healthy check.
IOSTEFO Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Αφού τα κολλήματα έφτιαξαν απενεργοποιώντας τα Plugins, no problem for now. 98% disk healthy είναι πάρα πολύ καλή. Κάτω από 70% αρχίζει o δισκός να παραδείδει πνεύμα. Στο 30-40% ο δίσκος πια έχει φάει τα ψωμία του... Έκανα μια διόρθωση. Καλησπέρα και από μένα, προσπάθησε να κάνεις κάτι upload και πες μου αν παγώσει τότε το pc. (δοκίμασε κάτι κοντά στα 10Mb) Έχω το ίδιο σκληρό και το ίδιο (ισως) πρόβλημα με σένα. Μετά από 2 βδομάδες προβλημάτων με άπειρα freezes κατάλαβα ότι το pc πάγωνε όταν έκανα οτιδήποτε upload (Dropbox, FaceBook, forums) κάτι μεγαλύτερο του 1.5-3Mb. Τι έκδοση των Windows έχεις? Τώρα εξακολουθούν τα freezes ? Έχω τα Windows 8.1.
VirusKennen Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Kάνε πρώτα αυτά που έγραψα και έπειτα κάνε ένα healthy check. Είναι τα πρώτα πράγματα που είχα κάνει πριν διαβάσω και το μήνυμα σου αλλά δεν έγινε τπτ... Καμιά άλλη ιδέα? Έκανα μια διόρθωση. Τώρα εξακολουθούν τα freezes ? Έχω τα Windows 8.1. Το δοκίμασες? Σου κόλλησε ή όχι? Λογικά έχω άλλο πρόβλημα από εσένα για να μην έφτιαξε σε μένα...
harislinuxos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Είναι τα πρώτα πράγματα που είχα κάνει πριν διαβάσω και το μήνυμα σου αλλά δεν έγινε τπτ... Καμιά άλλη ιδέα? Το δοκίμασες? Σου κόλλησε ή όχι? Λογικά έχω άλλο πρόβλημα από εσένα για να μην έφτιαξε σε μένα... Κάνε ένα disk healthy check
VirusKennen Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Κάνε ένα disk healthy check Ο ssd Μου είναι στο 98%
IOSTEFO Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Ενώ δυο μέρες πήγαινα μια χαρά χωρίς παγώματα σήμερα πήρα δυο και η πλάκα το δεύτερο το πήρα την ώρα που έγραφα εδώ για το πρόβλημα, άρα δεν είναι η αιτία τα plugins.
thomasG4 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Ενώ δυο μέρες πήγαινα μια χαρά χωρίς παγώματα σήμερα πήρα δυο και η πλάκα το δεύτερο το πήρα την ώρα που έγραφα εδώ για το πρόβλημα, άρα δεν είναι η αιτία τα plugins. Φτιάξε ένα Linux Live CD, μπούταρε απο εκεί και μετέφερε όλα τα αρχεία σε ενα άλλο δίσκο και κάνε format τον SSD. Μετά το format μετέφερε κανονικά τα αρχεία στον ssd και δες άμα συνεχίζει να έχει κολλήματα.
IOSTEFO Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Φτιάξε ένα Linux Live CD, μπούταρε απο εκεί και μετέφερε όλα τα αρχεία σε ενα άλλο δίσκο και κάνε format τον SSD. Μετά το format μετέφερε κανονικά τα αρχεία στον ssd και δες άμα συνεχίζει να έχει κολλήματα. Τον Ιούνιο που αγόρασα τον ssd και του έκανα καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού W8.1 μετά από δυο εβδομάδες με το acronis του έκανα ένα backup και το έχω στον hdd, Το πρόβλημα με τα παγώματα μου παρουσιστικε μετά από το firmware update πριν από αυτό δεν είχα κανένα πάγωμα. Επίσης του έκανα επαναφορά του backup και πάλι έχω παγώματα.
BugsGounelas Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Τον Ιούνιο που αγόρασα τον ssd και του έκανα καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού W8.1 μετά από δυο εβδομάδες με το acronis του έκανα ένα backup και το έχω στον hdd, Το πρόβλημα με τα παγώματα μου παρουσιστικε μετά από το firmware update πριν από αυτό δεν είχα κανένα πάγωμα. Επίσης του έκανα επαναφορά του backup και πάλι έχω παγώματα. έχεις ρυθμίσει το trim ?
harislinuxos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Τον Ιούνιο που αγόρασα τον ssd και του έκανα καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού W8.1 μετά από δυο εβδομάδες με το acronis του έκανα ένα backup και το έχω στον hdd, Το πρόβλημα με τα παγώματα μου παρουσιστικε μετά από το firmware update πριν από αυτό δεν είχα κανένα πάγωμα. Επίσης του έκανα επαναφορά του backup και πάλι έχω παγώματα. Μήπως έχεις κάνει overclock τον επεξεργαστή ή την κάρτα γραφικών; Αν ναι, τότε απενεργοποιησέ το. Σιγουρέψου πως το TRIM είναι ενεργοποιημένο, και κάνε Refresh your PC από τα Settings αν δεν έχεις σημαντικά προγράμματα εγκατεστημένα (τα αρχεία θα διατηρηθούν).
IOSTEFO Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Δεν ασχολούμαι με overclock,το TRIM είναι ενεργοποιημένο. Έχω παρατηρήσει στις αρχές στο ξεκίνημα του desktop κάνει αυτά τα παγώματα και μετά στρώνει. Τέλος πάντων σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον που δείξατε.
VirusKennen Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Τον Ιούνιο που αγόρασα τον ssd και του έκανα καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού W8.1 μετά από δυο εβδομάδες με το acronis του έκανα ένα backup και το έχω στον hdd, Το πρόβλημα με τα παγώματα μου παρουσιστικε μετά από το firmware update πριν από αυτό δεν είχα κανένα πάγωμα. Επίσης του έκανα επαναφορά του backup και πάλι έχω παγώματα. Φίλε μου ακριβώς το ίδιο συνέβει και με μένα. Μετά το firmware update μετά από 1-2 βδομάδες παρουσιάστηκε. Δοκίμασε αυτό http://testmy.net/upload σε ένα αρχείο 10mb και πες μου αν φας κόλλημα. Το πρόβλημα συνεχίζεται σε μένα και μετά το format, θα φύγει για RMA. Αυτό το πρόβλημα αρχίζει να εμφανίζεται όλο και περισσότερο πάντως, σε περισσότερους. Σε διπλανό φόρουμ άλλα 3 παιδιά είχαν το ίδιο θέμα με τον EVO.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα