Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα .  Ειμαι φοιτητης στα γιαννενα .Νοικιαζω ενα σπιτι 50 τετραγωνικα εδω και 1.5 χρονο .

Απο την αρχη η Δεη ηταν παραφουσκωμενη χωρις καποιο λογο .

Ηρθε προσφατα ο λογαριασμος (εναντι)  για διμηνο 183 ευρω συνολικα  . 
Στο σπιτι υπαρχει ψυγειο , θερμοσιφονας (1 φορα στις 2 μερες η μποιλερ το ιδιο αναλογα ) , κουζινα που χρησιμοποιω σπανια , πληντηριο κτλ . Αλλα ΟΛΑ σε μια μετρια προς λιγη χρηση  

Και εδω ερχεται  ενα pc ( i-7 4770,gtx 660 650w νμζ και μια τηλεοραση που το συνδεω) που μενει γυρω στις 12-14 ωρες κα8ε μερα ανοικτο , τι να πω να κανει ολο αυτο τη ζημια δεν νμζω. 

Δυστυχως δεν εχω καποιο λογαριασμο που να αναγραφει μετρηση αυτη τη στιγμη θα ποσταρω τα νουμερα μολις μπορεσω . 

Να προσθεσω οτι στη πολυκατοικια μενουν οι 2 κορες του ιδιοκτητη (ειναι και ιδιοκτητης της πολυκατοικιας ) και απεναντι μας (ιδια αυλη ειμαστε) αυτος σε μια μονοκατοικια . Υπαρχει περιπτωση να γινετε τιποτα περιεργο ? Να τροφοδοτει καποιο αλλο διαμερισμα με δικο μου ρευμα η τελοσπαντων κατι περιεργο που να εχει κανει ? 

Γιατι δεν γινετε ρε παιδια ολοι οι λογαριασμοι ειναι σε αυτο περιπου το μοτιβο . Και σε περιπτωσεις που ελειπα για διαστηματα  παλι ηταν πολυ μεγαλοι οι λογαριασμοι χωρις λογο . 

Μπορω να καλεσω καποιον ηλεκτρολογο η μηχανικο τελοσπαντων να κοιταξει τι σκ@@τα γινετε?

Δεν ξερω τι να κανω πραγματικα , σκεφτομαι να βρω δουλεια μονο και μονο να καταφερνουμε να πληρωνουμε την Δεη καθε μηνα.....
ενω ολοι οι συμφοιτητες μου πληρωνουν γυρω στο 60 αρι συνεχεια.

Επεξ/σία από giannakos94
Δημοσ.

όταν ήμουν και εγώ φοιτητής είχα το ίδιο πρόβλημα.συν και το πετρέλαιο. μέχρι που κάλεσα ηλεκτρολόγο μήπως βρει καμία ας πούμε "διαρροή". μετρήσαμε το ψυγείο που ήταν παλιό-άρα δουλέυει 24 ώρες το 24ωρο αλλά δε βρέθηκε κάτι το τόσο καταναλωτικό. τελικώς ο σπιτονοικοκύρης που ήταν από πάνω έπαιρνε ρεύμα από μένα και άλλα 3 σπίτια.η οικοδομή ήταν δική του.συν επίσης και από το κοινόχρηστο ρεύμα.  

αλλά αυτό που σου λέω ήταν μία τρελή και ακραία περίπτωση. στη δική σου περίπτωση μέτρησε το ψυγείο . όμως από τώρα μου φαίνεται πολύ φουσκωμένος ο λογαριασμός. επομένως πολλά μπορεί να παίζουν. γενικώς, σε αυτές τις περιπτώσεις νούμερο 1 ένοχος είναι σχεδόν πάντα το ψυγείο.

κλείσε όλες τις συσκευές σε πρώτη φάση και κατέβα στο ρολόϊ να δείς εάν γυρνάει τρελά. εννοείται θα βγάλεις και το ψυγείο από την πρίζα. μην κλεισεις γενικό απλώς βγάλε όλες τις συσκευές από την πρίζα και κατέβα στο ρολόϊ. εάν δεις να γυρνάει τότε κάτι άλλο συμβαίνει.

• Like 2
Δημοσ.

όταν ήμουν και εγώ φοιτητής είχα το ίδιο πρόβλημα.συν και το πετρέλαιο. μέχρι που κάλεσα ηλεκτρολόγο μήπως βρει καμία ας πούμε "διαρροή". μετρήσαμε το ψυγείο που ήταν παλιό-άρα δουλέυει 24 ώρες το 24ωρο αλλά δε βρέθηκε κάτι το τόσο καταναλωτικό. τελικώς ο σπιτονοικοκύρης που ήταν από πάνω έπαιρνε ρεύμα από μένα και άλλα 3 σπίτια.η οικοδομή ήταν δική του.συν επίσης και από το κοινόχρηστο ρεύμα.  

αλλά αυτό που σου λέω ήταν μία τρελή και ακραία περίπτωση. στη δική σου περίπτωση μέτρησε το ψυγείο . όμως από τώρα μου φαίνεται πολύ φουσκωμένος ο λογαριασμός. επομένως πολλά μπορεί να παίζουν. παντώς σε αυτές τις περιπτώσεις νούμερο 1 ένοχος είναι σχεδόν πάντα το ψυγείο.

πάντως κλείσε όλες τις συσκευές σε πρώτη φάση και κατέβα στο ρολόϊ να δείς εάν γυρνάει τρελά. εννοείται θα βγάλει και το ψυγείο από την πρίζα. μην κλεισεις γενικό απλώς βγάλε όλες τις συσκευές από την πρίζα και κατάβα στο ρολόϊ. εάν δεις να γυρνάει τότε κάτι άλλο συμβαίνει.

το ψυγειο ειναι καινουργιο... περυσι το πηρα δεν νμζω  να ειναι απο εκει φιλε  .  

Ο ιδιοκτητης μενει απεναντι μας ακριβως σε μια μονοκατοικια... ιδια αυλη ειμαστε να σου δοσω να κτλβεις

Δημοσ.

τότε κάνε σε πρώτη φάση αυτό με τις συσκευές. σε ώρες που θα ξέρεις πως τα διπλανά σπίτια έχουν μέσα κόσμο. ασε το διαμέρισμα κενό από καταναλώσεις , και κατέβα στο ρολόϊ. εάν από μηδέν κατανάλωση για κάποιο λόγο το ρολόϊ γυρνάει τότε κάτι άλλο παίζει.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν μου αρέσει να γίνομαι κακός αλλά επειδή γίνονται πολλά και υπάρχουν μεγάλα λαμόγια σε όλους τους τομείς φώναξε έναν ηλεκτρολόγο και δες μήπως υπάρχει και το ενδεχόμενο να σου κλέβει κάποιος ρεύμα όπως αναφέρεις και εσύ.

Απλά μέχρι να έρθει ο ηλεκτρολόγος να κάνει την βιοψια δεν θα αναφέρεις τίποτα και σε κανέναν απ'οσους έχουν σχέση με την πολυκατοικία.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπερα .  Ειμαι φοιτητης στα γιαννενα .Νοικιαζω ενα σπιτι 50 τετραγωνικα εδω και 1.5 χρονο .

Απο την αρχη η Δεη ηταν παραφουσκωμενη χωρις καποιο λογο .

Ηρθε προσφατα ο λογαριασμος (εναντι)  για διμηνο 183 ευρω συνολικα  . 

Στο σπιτι υπαρχει ψυγειο , θερμοσιφονας (1 φορα στις 2 μερες η μποιλερ το ιδιο αναλογα ) , κουζινα που χρησιμοποιω σπανια , πληντηριο κτλ . Αλλα ΟΛΑ σε μια μετρια προς λιγη χρηση  

Και εδω ερχεται  ενα pc ( i-7 4770,gtx 660 650w νμζ και μια τηλεοραση που το συνδεω) που μενει γυρω στις 12-14 ωρες κα8ε μερα ανοικτο , τι να πω να κανει ολο αυτο τη ζημια δεν νμζω. 

Δυστυχως δεν εχω καποιο λογαριασμο που να αναγραφει μετρηση αυτη τη στιγμη θα ποσταρω τα νουμερα μολις μπορεσω . 

Να προσθεσω οτι στη πολυκατοικια μενουν οι 2 κορες του ιδιοκτητη (ειναι και ιδιοκτητης της πολυκατοικιας ) και απεναντι μας (ιδια αυλη ειμαστε) αυτος σε μια μονοκατοικια . Υπαρχει περιπτωση να γινετε τιποτα περιεργο ? Να τροφοδοτει καποιο αλλο διαμερισμα με δικο μου ρευμα η τελοσπαντων κατι περιεργο που να εχει κανει ? 

Γιατι δεν γινετε ρε παιδια ολοι οι λογαριασμοι ειναι σε αυτο περιπου το μοτιβο . Και σε περιπτωσεις που ελειπα για διαστηματα  παλι ηταν πολυ μεγαλοι οι λογαριασμοι χωρις λογο . 

Μπορω να καλεσω καποιον ηλεκτρολογο η μηχανικο τελοσπαντων να κοιταξει τι σκ@@τα γινετε?

Δεν ξερω τι να κανω πραγματικα , σκεφτομαι να βρω δουλεια μονο και μονο να καταφερνουμε να πληρωνουμε την Δεη καθε μηνα.....

ενω ολοι οι συμφοιτητες μου πληρωνουν γυρω στο 60 αρι συνεχεια.

ο εκκαθαριστικος ποσα κιλοβατ γραφει?
Δημοσ.

σου ερχεται πολλα.σιγουρα κατι δεν παει καλα και δεν νομιζω οτι ειναι μονο καμια συσκευη που τραβαει παραπανω.

Δημοσ.

Δεν ξερω αλλα οντως ειναι υπερβολικα πολλα. Για αρχη μπορεις αν θες να κοιταξεις στη ΔΕΗ πως καταναλονεται τοσο ρευμα. Φωναξε καποιον ηλεκτρολογο σπιτι να δεις τι γινεται διοτι πολλα γινονται. Δες το ρολοι που βρισκεται και αν τα δεις ολα φυσιολογικα τοτε τι να πω. 

Υ.Γ Εχεις καμια σομπα αναμμενη?
Ρωτα για το νυχτερινο κιολας μηπως μπορεις να κανεις κατι κιολας.  Εχει χαμηλωτερες χρεωσεις :)

Δημοσ.

Μπορείς να γραφτείς στο σαιτ της ΔΕΗ για να βλέπεις τους τελευταίους 5-6 λογαριασμούς σου εφόσον δεν τους έχεις στο χέρι. Γιατί στον εκκαθαριστικό θα φανεί η κατανάλωση, στον έναντι δε μπορείς να καταλάβεις.

https://www.dei.gr/EBill/Login.aspx

Δημοσ.

Όταν ήμουν φοιτητής υπήρχε ακόμη η κλιμακωτή χρέωση της ΔΕΗ. Ενώ ο ιδιοκτήτης μου είχε πεί ότι ήμουν αυτόνομος, τελικά μου φανέρωσε ότι παίρνει ρεύμα από το δικό μου κ ο επάνω όροφος ο οποίος έχει δεύτερο μετρητή, κι αυτός απλά αφαιρούσε τις ΚWh. Έλα μου ντε που άλλο είναι να καταναλώνει μια οικία από μόνη της 1300 ΚWh και άλλο να γίνεται από δύο. Εκτός ότι με έκλεβε στο μέτρημα κ μου χρέωνε το πάγιο όλο δικό μου, ξέφευγε ΠΑΝΤΑ στην τρίτη κλίμακα το σπίτι και στο τέλος του είπα ή παίρνεις από άλλο διαμέρισμα κ μου δίνεις τα λεφτά μου πίσω ή σου κάνω καταγγελία. Εγώ πιστεύω πως αν βγάλεις τις συσκευές σου σε ώρα που έχουν κόσμο τα άλλα σπίτια, θα δεις το ρολόι σου να γυρνάει επειδή κάποιος σου παίρνει ρεύμα. Καταγγελία στη ΔΕΗ κατευθείαν αν δεις τίποτα τέτοιο.

• Like 1
Δημοσ.

Κατέβασε τον γενικο. βρες ποιος ειναι ο μετρητής σου, σημείωσε την ένδειξη, ασε κάτω τον γενικό 1-2 ωρες και ξανα τσέκαρε την ένδειξη

• Like 2
Δημοσ.

Είναι πολύ "έξυπνοι" πάντως κάποιοι ιδιοκτήτες.... δηλαδή τι νομίζουν ότι ένας φοιτητής που μένει μόνος, λογικά λείπει όλη μέρα , δεν καίει σχεδόν τίποτα , δε θα παρατηρήσει ότι ο λογαριασμός του έρχεται όσο έρχεται στο πατρικό του πχ που μένει μια ολόκληρη οικογένεια...

• Like 1
Δημοσ.

το θερμοσίφωνο δεν κάνει αστεια στην καταναλωση. παλι ομως ειναι πολυ. Δεν εχουμε και πολλα στοιχεια για να βγαλουμε το ελαχιστο συμπερασμα δυστυχως

Δημοσ.

Κατέβασε τον γενικο. βρες ποιος ειναι ο μετρητής σου, σημείωσε την ένδειξη, ασε κάτω τον γενικό 1-2 ωρες και ξανα τσέκαρε την ένδειξη

Κάνε αυτό πρώτα πριν αρχίσεις να πληρώνεις ηλεκτρολόγους για βιοψίες.

Δημοσ.

Κατεβαζεις γενικο το μεσιμερι πχ το σαββατο που ναι ολοι εκει, που λογικα θα χουν αναμμενη καποια κουζινα, θα δεις αν γυρναει το ρολοι.

Τοτε κατι παιζει....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...