Telumetar Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Γεια χαρά, Με αφορμή τα θέματα για τις ταχύτητες των συνδέσεων μας κλπ κλπ, θέλησα και εγώ να ελένξω τα δικά μου στατιστικά Εχω ενα modem /rooter technicolor (αυτα που εδινε η forthnet) και λειτουργεί ως modem και ενα tp link n600 που λειτουργεί ως rooter. To web interface του router το βλέπω με το 192.168.0.1 αλλά αντίθετα δεν μπορώ να μπω στο interface του technicolor. Έβγαλα το καλώδιο από το router που οδηγεί στο pc και το συνέδεσα στο tecnicolor και έκανα ipconfig αλλα δυστηχώς δεν κατάφερα τπτ. Καμία ιδεα;
jkoukos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Θα πρέπει να συνδέσεις με ένα ακόμη καλώδιο δικτύου το Technicolor με το TP-Link, μεταξύ 2 θυρών LAN. Αν το Technicolor έχει διεύθυνση στο ίδιο εύρος με το TP-Link (192.168.0.x) δεν θα κάνεις τίποτα άλλο. Αν όμως έχει σε άλλο εύρος (π.χ. 192.168.Υ.x), τότε θα πρέπει να ορίσεις στην κάρτα δικτύου του υπολογιστή να έχει και δεύτερη διεύθυνση, στο ίδιο εύρος με το Technicolor.
Telumetar Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 ευχαριστώ για την απάντηση Το technicolor ειχε http://192.168.1.254/ενώ το tplink http://192.168.0.1/
jkoukos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Κάνε αυτό που σου έγραψα και δεν θα έχεις πρόβλημα. Τα κανονικά router, όπως το TP-Link, δεν επιτρέπουν την επικοινωνία του LAN δικτύου μέσω της WAN θύρας και γι' αυτό κάνουμε και την δεύτερη σύνδεση. Ουσιαστικά συνδεόμαστε στο switch του Technicolor και αναγκαστικά η κάρτα δικτύου του υπολογιστή πρέπει να είναι στην ίδια περιοχή διευθύνσεων με αυτό.
poulinos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Γεια χαρά, Με αφορμή τα θέματα για τις ταχύτητες των συνδέσεων μας κλπ κλπ, θέλησα και εγώ να ελένξω τα δικά μου στατιστικά Εχω ενα modem /rooter technicolor (αυτα που εδινε η forthnet) και λειτουργεί ως modem και ενα tp link n600 που λειτουργεί ως rooter. To web interface του router το βλέπω με το 192.168.0.1 αλλά αντίθετα δεν μπορώ να μπω στο interface του technicolor. Έβγαλα το καλώδιο από το router που οδηγεί στο pc και το συνέδεσα στο tecnicolor και έκανα ipconfig αλλα δυστηχώς δεν κατάφερα τπτ. Καμία ιδεα; οταν γυρνας το technicolor σε bridge υπαρχει περιπτωση τον dhcp να στον κλεισει οποτε ακομα και αν βγαλεις το ρουτερ και συνδεσεις το pc με το technicolor αν κανεις Ipconfig δεν θα εχει ip οποτε δεν θα μπορεις να μπεις στο technicolor.εκει θα πρεπει ειτε να αφησεις ανοιχτο τον dhcp για να σου δωσει Ip απο το δικτυο 192.168.1.χ ή να βαλεις καρφωτα ip στην καρτα δικτυου. Νομιζω οτι και ανοιχτο να αφησεις τον dhcp δεν θα εχεις θεμα με το το tp link ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΛΩΔΙΟ ΑΠΟ LAN ΣΕ LAN και απλα κρατησεις την συνδεση οπως ειναι.Απλα ετσι αν θες να μπεις στο technicolor θα πρεπει να συνδεεις το pc σου μονο με αυτο.Αν τα συνδεσεις και με το δευτερο καλωδιο για να βλεπεις το technicolor τοτε κλειστο τον dhcp.Γιατι παροτι που ειναι bridge βλεπω ο dhcp να δινει κανονικα Ip. Οποτε αλλαξε την ip του tp link που ειναι πιο ευκολο απο οτι ειναι να αλλαξεις την ip του technicolor και μετα κανε αυτο που ειπε ο jkoukos.Το tp link βαλτο 192.168.1.1 για παραδειγμα.επισης και για το tp link και για το technicolor δες για firmware update για να εισαι up to date.αν εχεις το 5130 εχει βγαλει firmware η forthnet και το εχει εδω. http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3954 αν θες generic τοτε πας εδω: http://download.modem-help.co.uk/mfcs-A/Alcatel/Modems/ για το tp link απο το site της tp link κλασσικα.
Telumetar Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 ώπα κατάφερα να το δω με τον τρόπο του @jkoukos !!! Επίσης βέβαια με αυτό το τρόπο δεν έχω ιντερνετ στο pc αλλα μαλλον κατι δεν εχω προσεέξει . Κατάφερα να πάρω το screenshot που ήθελα για τα στατιστικά της σύνδεσης μου αλλά αυτό μάλλον εμπίπτει σε άλλο thread ε;
jkoukos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Κάποια ρύθμιση δεν είναι σωστή. α. Η κανονική (1η) διεύθυνση για σύνδεση με το TΡ-Link είναι σταθερή; β. Στη 2η IΡ που έβαλες, για σύνδεση με το Technicolor, πιστεύω να μην έβαλες τίποτα άλλο εκτός IP και Mask.
poulinos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 ώπα κατάφερα να το δω με τον τρόπο του @jkoukos !!! Επίσης βέβαια με αυτό το τρόπο δεν έχω ιντερνετ στο pc αλλα μαλλον κατι δεν εχω προσεέξει . Κατάφερα να πάρω το screenshot που ήθελα για τα στατιστικά της σύνδεσης μου αλλά αυτό μάλλον εμπίπτει σε άλλο thread ε; βλεπω οτι εισαι 8 μερες up αλλα φορας profile.εφοσον δεν εχεις αποσυνδεσεις παρε τηλεφωνο την forthnet και ζητα να σου βαλουν free no rfi profile.πεφτεις σε alcatel dslam = broadcom chipset = bdcm που γραφει στην εικονα οποτε δεν θες απλα 6 margin που ειναι το free profile αλλα 6 margin free no rfi για να παρεις τα μεγιστα.ειναι αυτο που θα δεις να λενε σε διαφορα forum οτι η γραμμη εχει gap σε alcatel dslam(broadcom chipset) με παροχο την forthnet. βεβαια ενω βλεπω 8 μερες Up με παραξενευει το loss of signal που ειναι 30 που δειχνει οτι απο την στιγμη που εχεις ανοιξει το ρουτερ(Power on)μεχρι και σημερα εχει κανει 30 φορες αποσυγχρονισμο.εκτος αν το εχεις ανοιχτο κανα χρονο.στο technicolor gateway και configuration σου λεει ποσες μερες ειναι up το router σαν συσκευη. τωρα για το θεμα που λες. το technicolor εχει Ip 192.168.1.254 to tp link το εβαλες 192.168.1.1 αντι για 192.168.0.1 που ειναι τωρα?γενικα να μπει στο δικτυο 192.168.1.χ ?ενωσες τα 2 ρουτερ μεταξυ τους απο lan σε Lan?και το βασικο.ΕΚΛΕΙΣΕΣ ΤΟΝ dhcp στο technicolor? Για να τον κλεισεις πας Home network, interfaces κλικ στο local network και μετα configure και τον κλεινεις απο εκει?αν δεν ειναι εκει θα πρεπει να κανεις κλικ εκει που σου λεει IP ADDRESSES 192.168.1.254 και να τον κλεισεις απο εκει μεσα. μαλλον δεν εχεις ιντερνετ γιατι σου δινει Ip ο dhcp του thomson και επειδη το thomson ειναι bridge δεν βγαινεις στο ιντερνετ (λαθος gateway).αυτο φαινεται απλα.αν παιρνεις σαν gateway οταν κανεις ipconfig το 192.168.1.254 τοτε σημαινει οτι σου εχει δωσει Ip ο dhcp του technicolor ενω οταν εισαι στο tp link θα παιρνεις σαν gateway την Ip του tp link πχ192.168.0.1 τωρα ή οποια του εχεις βαλει πχ 192.168.1.1. υπαρχει τροπος για να διορθωθει αυτο και να βαλεις το Thomson να σου δινει σαν gateway το tp link αλλα δεν υπαρχει λογος.καλυτερα να κλεισεις τον dhcp του και να αφησεις εναν dhcp μονο του tp link
Telumetar Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 αν θες generic τοτε πας εδω: http://download.modem-help.co.uk/mfcs-A/Alcatel/Modems/ για το tp link απο το site της tp link κλασσικα. Sorry για την παράθεση μετά απο μήνες. Ένας φίλος στο ΟΤΕ μου είπε να γυρίσω απο ΑΝΝΕΧ Μ σε ΑΝΝΕΧ Α απο το ρουτερ. Το θεμα ειναι οτι το modem/router της η forthnet το χει κλειδωμένο και δε μπορείς να το αλλάξεις. Εαν περάσω αυτο το firmware που μου δωσες ( http://download.modem-help.co.uk/mfcs-A/Alcatel/Modems/TG582n/v1/) ειναι εφικτό;
poulinos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 αν περασεις generic firmware ξεκλειδωνει το cli οποτε μπορεις το annex m να το κανεις annex a.αν εχεις ote μονο τοτε θα κερδισεις γιατι ο οτε σε κλειδωνει σε annex m αλλα με upload annex a.αν εχεις αλλο παροχο τοτε λογικα συγχρονιζεις ηδη annex a. http://www.insomnia.gr/topic/543018-thomson585v7-sn-margin-up-down-db/ αν και γινεται και χωρις να περασεις Generic firmware αλλα εγω θα εβαζα Generic.ο αλλος τροπος χωρις firmware ειναι να κατεβασεις το configuration και να ανοιξεις απο εκει το Telnet.καπου εχουν ανεβει και οδηγιες πως θα το κανεις.στην ουσια απο default με το συγκεκριμενο custom firmware της forthnt το telnet επιτρεπεται μονο απο wan και απο συγκεκριμενες ip.οποτε εσυ το ανοιγεις και/ή απο Lan και μετα μπαινεις και αλλαζεις το annex. γραφεις menu Μετα με τα βελακια πας xdsl και enter μετα debug και enter μετα Multimode και enter στο config Πατας enter με το βελακι κατω πας g.992.5 annex a πατας enter Με tab πας στο ok και enter μετα οκ ή cancel μεχρι να βγεις σε command line Που γραφεις saveall και enter και εισαι οκ προσεχε με τα firmware στο Modem help διοτι δεν ειναι ολα Generic.
Telumetar Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Nαι έχω ΟΤΕ. Προτιμώ να περάσω λοιπόν firmware μιας και το προτείνεις αν κ δε σου κρύβω οτι διαβασα κατι για brickαρισματα και αγχώθηκα. Κάποιο αξιόλογο μια και εισαι πεπειραμένος και εγώ εντελώς άμαθος; Υπάρχει κάποιο αξιόλογο με αναλυτικές οδηγίες για το tg582n ?
Telumetar Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Εβαλα αυτο που ειπες κ αλλαξε τοσο το interface κ οι ρυθμίσεις που πλεον το tg582n δεν μπαινει σε bridge mode.......παμε για αλλο modem . Πηρα ενα tplink το βαλα σε bridge mode, το annex αλλαξε και πηρα ενα megabit Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2015 από Telumetar
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα