Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλό!

Είχα από παλιά ένα θέμα με τις συγκεκριμένες αλλά πλέον το'χουν τερματίσει,νομίζω πως κάθε μέρα με τρολάρουν,ας τα πάρουμε από την αρχή όμως.

Είχα 2x2gb ram τις πορτοκαλί τις geil,αλλά επειδή χρησιμοποιούσα προγράμματα για επεξεργασία βίντεο,πήρα μεταχειρισμένες ακόμα 2x2gb cell shock αλλά μου'χουν βγάλει το λάδι.

1.Οι μνήμες ποτέ δεν αναγνωρίζονται σαν 4gb,αναγνωρίζονται σαν 2 κι οι 2 μαζί,άρα 2x1gb.Έτσι πήγα να κάνω update στο bios (μήπως έφταιγε αυτό) και του άλλαξα τα φώτα,χάλασα τη μητρική μου την καλή την asus  :-D .

Μου'δωσε ένα φιλαράκι μία άλλη foxconn και συνεχίζω την δουλειά μου,συνεχίζοντας να βλέπω 6gb σύνολο  :-( .Δεν πειράζει,το δέχτηκα σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ παραπάνω,είπα.

2.Τις τελευταίες μέρες όμως,με τρολάρουν συνέχεια.Το πρωί που θα ανοίξω το πισί,δεν θα παίρνει σήμα η οθόνη και θα ακούγεται ένα μπιπ-μπιπ-μπιπ που ακούγεται για όση ώρα "δουλεύει" το πισί,οπότε καταλαβαίνω πως έχουν θέμα οι μνήμες.

Αφήνω μόνο τις geil,δουλεύει ρολόι,βάζω την μία την cell shock,δουλεύει,βάζω την 2η,μπιπ-μπιπ-μπιπ.

Αφήνω μόνο τις geil,δουλεύει,βάζω την άλλη cell shock,δουλεύει,βάζω και τις δύο μπιπ-μπιπ-μπιπ.

Μετά από ώρα που θα'χω δοκιμάσει ΞΑΝΑ όλες τις πιθανές λύσεις (χωρίς να βγάζω ποτέ τις geil) αποφασίζει να μπουτάρει κομπλέ.

Την επόμενη φορά όμως που θα πάω να το ανοίξω,μπιπ-μπιπ-μπιπ.....(το πισί δεν κλείνει όλη μέρα,οπότε η επόμενη φορά είναι το άλλο πρωί,αν κολλάει κάπου κι αυτό).

Δεν με ενδιαφέρει πλέον το να'χω 8gb,όχι πως θα με χαλάσει,αλλά αυτό που πρέπει να ασχοληθώ ένα μισάωρο τα τελευταία 3 πρωινά,θα προτιμούσα να το σταματήσω κάπως.

Ευχαριστώ!

Peace & Love.

Δημοσ.

Τι τσιπάκι έχει η μητρική; Τι επεξεργαστή έχεις; Έχω ακούσει ακόμη και για μητρικές της Ιντελ που την παίζουν όταν βάλεις περισσότερες από μία ΡΑΜ πάνω. Επειδή όμως το πρόβλημα παραμένει και στη foxconn, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τον επεξεργαστή σου. Αν ο φίλος σου έχει και κάποιο επεξεργαστή να σου δανείσει να δοκιμάσεις θα ήταν καλά.

Δημοσ.

Μαλλον εχουν προβλημα οι cellshock. Μεμτεστ εκανες? Αλλα και να περασει το μεμτεστ παλι δεν θα σημαινει κατι αυτο.

Δημοσ.

Τι τσιπάκι έχει η μητρική; Τι επεξεργαστή έχεις; Έχω ακούσει ακόμη και για μητρικές της Ιντελ που την παίζουν όταν βάλεις περισσότερες από μία ΡΑΜ πάνω. Επειδή όμως το πρόβλημα παραμένει και στη foxconn, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τον επεξεργαστή σου. Αν ο φίλος σου έχει και κάποιο επεξεργαστή να σου δανείσει να δοκιμάσεις θα ήταν καλά.

Κι οι δύο μητρικές σηκώνουν τα 8gb.

Τώρα αυτό με τον επεξεργαστή τι να σου πω,εγώ για καλό τον είχα πάρει τότε.

Inte core 2 quad q8400 στα 2,66.

Ο επεξεργαστής για ποιο λόγο έχει σχέση με αυτό; Δεν καταλαβαίνω.

Δημοσ.
Ο επεξεργαστής για ποιο λόγο έχει σχέση με αυτό; Δεν καταλαβαίνω.

Γιατί πλέον ο ελεγκτής μνήμης βρίσκεται στον επεξεργαστή και όχι στη μητρική. Εγώ πριν μερικά χρόνια είχα μητρική με DDR2 800αρες και κάποια στιγμή άρχισα να έχω θέματα. Νόμισα ότι οι μνήμες είχαν πάθει κάτι αλλά τελικά ήταν ο επεξεργαστής. Μόλις τον άλλαξα το pc ηρέμησε.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί πλέον ο ελεγκτής μνήμης βρίσκεται στον επεξεργαστή και όχι στη μητρική. Εγώ πριν μερικά χρόνια είχα μητρική με DDR2 800αρες και κάποια στιγμή άρχισα να έχω θέματα. Νόμισα ότι οι μνήμες είχαν πάθει κάτι αλλά τελικά ήταν ο επεξεργαστής. Μόλις τον άλλαξα το pc ηρέμησε.

Ωραίος.

Αν θέλω απλά να διορθωθεί το σπάσιμο νεύρων κάθε πρωί κι αρκούμε στα 6gb; Υπάρχει κάποια άλλη λύση;

Δημοσ.

ποιες ειναι οι δυο μητρικες?

τι ρευμα γραφουν επανω οι geil και τι οι cellshock?

δουλευοθν ολα τα σλοτς της μνημης στην μητρικη?

Δημοσ.

Αυτή που'χω τώρα είναι η foxconn  p43a01,η asus δεν θυμάμαι να πω την αλήθεια,το'χω καιρό έτσι.

geil 1,8V

cell shock 2,3V

Και στις 2 μητρικές δουλεύουν/δούλευαν όλα τα σλοτ κι οι δύο σηκώνουν 8gb.

Εξάλλου έχω δοκιμάσει όλες τις πιθανές αλλαγές σχετικά με την θέση από τις μνήμες.

Δημοσ.

Έτσι που τα λες πιστεύω ότι μάλλον έχεις θέμα με την ταση του ρεύματος. Δεν είμαι σίγουρος.

Πιο συγκεκριμένα;

Κάποια πιθανή λύση;

Δημοσ.

Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα (lga 775) ο ελεγκτής μνήμης (memory controler) είναι ενσωματωμένος στη μητρική (North Bridge).

Ο επεξεργαστής δεν έχει σχέση εκτός (που δεν είναι η περίπτωση) αν η μητρική χρειάζεται επεξεργαστή με συγκεκριμένη συχνότητα για να δεχτεί μνήμες αντίστοιχης ή μεγαλύτερης συχνότητας.

Οι cell shock είναι ρευματοβόρες μνήμες. Θα έπερεπε να το είχες τσεκάρει πριν τις πάρεις...

Δεν είδα πουθενά ποιά είναι η μητρική σου. Γενικά σε 775 το να χρησιμοποιείς ταυτόχρονα δύο διαφορετικά ζευγάρια μνήμες και ιδιαίτερα με τόσο μεγάλη διαφορά σε voltage (1,8 volt-2,3 volt) αυξάνει πολύ τη πιθανότητα ασυμβατότητας.

Αν τοποθετώντας τις geil και μια συγκεκρμένη από τις δύο cell shock το σύστημα λειτουργεί κανονικά ενώ τοποθετώντας την άλλη μπλοκάρει, πιθανόν έχει πρόβλημα η συγκεκριμένη μνήμη.

Αν τοποθετώντας τις geil και οποιαδήποτε από τις δύο cell shock, το σύστημα λειτουργεί κανονικά (που πιστεύω αυτό συμβαίνει), τότε, απλά δεν μπορεί η μητρική να δώσει αρκετό ρεύμα και για τις τέσσερις θέσεις.

Δεν ξέρω ποιά μητρική έχεις αλλά δύσκολα θα βρεις άκρη για σταθερή λύση χειροκίνητα από τo bios.

Η λύση είναι να δώσεις τις cell shock και να πάρεις ένα ζευγάρι geil ίδιες ή ένα ζευγάρι άλλες μνήμες στα 1,8 volt

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορουν να δουλεψουν σωστα αυτα τα ζευγαρια απο τη στιγμη που δεν εχουν ιδιες τασεις.

Δημοσ.

Δεν μπορουν να δουλεψουν σωστα αυτα τα ζευγαρια απο τη στιγμη που δεν εχουν ιδιες τασεις.

Ναι το κατάλαβα κι από το μήνυμα του blitzNikos.

Οπότε πάω στις αγγελίες,κομπλέ  :-D .

Ευχαριστώ!

• Like 1
Δημοσ.

Τις cell shock τις έβαλες ποτέ μόνες τους να δεις αν δουλεύουν κανονικά;

αυτό ακριβώς ήθελα να ρωτήσω κ εγώ. Είναι "διαφορετικά" ζεύγη, δοκίμασε τις και μόνες τους. 

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...