doctorized Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Έχω τη μητρική της MSI την 970Α-G46, με 2 ντιμάκια RΑΜ των 4GB το καθένα στα 1333ΜΗz. Το λειτουργικό μου είναι Win 7 x64 πλήρως ενημερωμένο. Παίζω το τελευταίο Call of Duty και κάθε φορά που τρέχει μου πετάγεται ένα παράθυρο των Windows που επισυνάπτω ως εικόνα που λέει ότι η μνήμη είναι ανεπαρκής. Μέσω της διαχείρισης εργασιών είδα ότι η χρήση που κάνει το παιχνίδι δεν ξεπερνά τα 4GB. Για καλύτερες επιδόσεις πήρα 4GB RAM από τον δεύτερο υπολογιστή μου, 2 ντιμάκια των 2GB το καθένα, πάλι στα 1333MHz, και τα έβαλα κι αυτά. Κοιτάζοντας στις ιδιότητες του υπολογιστή βλέπω να λέει: "Εγκατεστημένη μνήμη (RAM): 12,0GB (9,97GB είναι δυνατή η χρήση)". Θέλω λοιπόν να ρωτήσω 2 πράγματα: 1) Σε κατάσταση ηρεμίας ο υπολογιστής χρησιμοποιεί περίπου 2GB, απ ότι λέει η διαχείριση εργασιών (και διάφορα προγράμματα system info). Βάζοντας και τα 4GΒ που χρησιμοποιεί περίπου το παιχνίδι έχουμε 6GB περίπου σε χρήση. Γιατί τότε ο υπολογιστής λέει ότι η μνήμη είναι ανεπαρκής αφού (φαινομενικά τουλάχιστον) έχει περί τα 2GB ελεύθερα; 2) Βάζοντας τα υπόλοιπα 4GΒ γιατί μου λέει ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω μόνο τα 9,97GB και όχι και τα 12; Τι πρέπει να κάνω για να τα χρησιμοποιήσω και τα 12GB;
dimosit Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Το παιχνίδι θέλει τουλάχιστον 6GB για να τρέχει, αν μιλάμε για το Advanced Warfare. Στο δικό μου μηχάνημα έχω 8 και πρέπει να κλείσω πολλά προγράμματα για να απομείνει λίγο πάνω απο 6 για να τρέχει. Πήγαινε στο task manager και κλείσε τα processes πού χρησιμοποιούν πολύ ραμ και δεν χρειάζονται. Όσο για το δεύτερο δοκίμασε να αλλάξεις τις θέσεις που βάζεις τα ντιμακια. Στο manual της μητρικής κάπου θα λέει για την βέλτιστη τοποθέτηση της ραμ στα slots.
doctorized Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Ξαφνικά σήμερα το πρωί και χωρίς να κάνω κάποια ρύθμιση έπαψε να αναφέρει ότι χρησιμοποιώ μόνο τα 9,97GB. Λέει απλώς ότι έχω 12GB και τα διάφορα προγράμματα system info λένε διαθέσιμη μνήμη 12.254ΜΒ από 10.205 που έλεγαν μέχρι χτες βράδυ που κοίταξα. Από την άλλη όμως σήμερα 2 φορές μου πέταξε ο υπολογιστής μπλε οθόνη και αστραπιαία έκανε επανεκκίνηση. Την πρώτη φορά έπαιζα χόκεϊ της EΑ sports και τώρα τη δεύτερη ήμουν στον firefox και ετοιμαζόμουν να μπω εδώ στο φόρουμ. Όσο για το manual της μητρικής αναφέρει ότι αν έχεις 2 ντιμάκια τα βάζεις στα slots 2 και 4 αλλιώς τα γεμίζεις όλα για να έχεις dual channel. Εγώ έχω τα ντιμάκια των 4GB στις υποδοχές 2 και 4 και έβαλα τα ντιμάκια των 2GB στις υποδοχές 1 και 3.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα