DJJordan Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, πρόσφατα άλλαξα πρόγραμμα στον οτε από economy σε economy 24, έχω σχεδόν καθημερινά αρκετές μικροαποσυνδέσεις από την αναβάθμιση και μετά, δεν βλέπω καμία διαφορά στο χρόνο ανοίγματος σελιδών και μου κολλάνε κυρίως: τα βιντεο στο youtube ειδικά τα HD, κάποιες σειρές που βλέπω σε web tv καναλιών, και η περιήγηση στο facebook στο ρουτερ και σε speed test σελίδων, μου δίχνει 10 με 13 mbps παρόμοια προβλήματα είχα κάθε φορά που μου κάνανε αναβάθμιση ταχύτητας, την προηγούμενη φορά που έγινε αλλαγή από 2 σε 4 mbps, είχα πάρει τηλέφωνο στις βλάβες και δεν βρήκαν πρόβλημα από μέρος τους, μετά από ένα μεγάλο διάστημα το πρόβλημα διορθώνονταν μόνο του. Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα με το καλώδιο που πάει από την πρίζα στο ρούτερ; μπορώ να το ελενξω κάπως; γιατί ειναι καμιά 10ρια μέτρα και δεν θέλω να το αλλάξω χωρις λόγο, περνάει από κάτι κανάλια και θα μου βγάλει δουλεία, μηπως φταιει το φίλτρο που έχω πριν το τηλέφωνο και ο διαχωριστής πριν το ρουτερ; επίσης τα βύσματα στα τηλεφωνικά καλώδια (αν και κουμπώνουν κανονικά) μου φαίνονται κάπως χαλαρά, επίσης έχω ταφ στην πρίζα (νεου τύπου με 4πινο βύσμα), επιειδή είναι μόνο μία και απομακρυσμένη από τον υπολογιστή (δεν χρησημοποιώ wifi) Εδώ δίχνει ο,τι υπάρχει πρόβλημα; Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2014 από DJJordan
otopiterpan Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Σύμφωνα,με χιλιομετρική απόσταση είσαι περίπου 1500 μέτρα,δηλαδή 1,5 χιλιόμετρο ,από τον Οτε λογικά.Η ταχύτητά σου,είναι μια χαρά δηλαδή με το speedtest, γύρω, στα 11 mbps.Η περιοχή,σου είναι Αθήνα,ή εκτός Αθήνας;,δηλαδή Επαρχεία;.Υπάρχουνε,και χειρότερες ταχύτητες,που στην Αθήνα,σε κάποια σημεία πιάνουνε ακόμα και 4 mbps.Λογικά πρέπει να έχει εως 24 mbps,adsl. Η πραγματική σου,ταχύτητα είναι όμως 14579kbps download,και upload,1023 kbps,από το ρούτερ. Ποιό ρούτερ έχεις,μήπως έχεις το zte,του Οτε; Άμα,έχεις κάποιες μικρές,αποσυνδέσεις,καταρχήν,δοκίμασε,να σύνδεσεις χωρίς φίλτρο,στην κεντρική πρίζα τηλεφώνου το ρούτερ,να δεις πόσο συγχρονίζεις στο ίντερνετ.Πόσες πρίζες τηλεφώνου έχεις στο σπίτι σου;.Καλό,είναι να συνδέσεις,και το ρούτερ σου σε όλες τις πρίζες τηλεφώνου να δεις με πόσο πιάνει η γραμμή σου,χωρίς φίλτρο.Και να κάνεις δοκιμή ταχύτητας,όταν πέρνεις τηλέφωνο,να δείς άμα είναι σταθερή η ταχύτητα του ίντερνετ,και άμα πέφτει το ίντερνετ.Το φίλτρο,να το τοποθετήσεις,γιατί θα ακούγονται παράσιτα,όταν πέρνεις τηλέφωνο,όταν το βάζεις το φίλτρο δίπλα στην πρίζα τηλεφώνου,δεν ακούγονται παράσιτα καθόλου,και ο ήχος είναι καθαρός.Για να πιάσεις,μεγάλη ταχύτητα ίντερνετ ,παίζουνε πολλοί παράγοντες . 1.Η γραμμή,θα πρέπει να είναι χωρίς,φθορές στον χαλκό.2.Πολύ μετράει και πόσο η απόσταση έχεις από το κέντρο του Οτε,από το σπίτι σου. Κάνε,και ένα speedtest,να δούμε και την ταχύτητά σου. Επικοινώνησε με το 13888 τηλεφωνικά, με τον Οτε,και πες τους να σου αυξήσουνε το SNR,Margin,θα πιάνεις γύρω στα 10 mbps,χωρίς διακοπές πλέον.Όσο,ποιό χαμηλό,είναι το Snr,τόσο,ποιό πολλές αποσυνδέσεις υπάρχουνε,και λίγο ποίο μεγάλη ταχύτητα στο ίντερνετ.Mπορεί να συγχρονίζεις ποιό ψηλά στο SNR MARGIN,πάνω από 8.6 downstream,και upstream 9,6 db ,με λίγο ποιό χαμηλή,ταχύτητα αλλά,δεν θα έχεις ποτέ διακοπές στο ίντερνετ.Με 10 mbps,θα πίανεις άνεται hd 1080 p,και 720 hd στο youtube,και θα κατεβάζεις γρήγορα αρχεία download,κατέβασε εδώ ένα αρχείο 1 GB,να δεις σε πόση ώρα θα κατέβει http://speedtest.ftp.otenet.gr/. ,Vdsl,το ξεχνάς,αφού είσαι 1500 μέτρα από τον Οτε,το Vdsl έως 50 mbps,είναι μέχρι 1000 μέτρα δηλαδή 1 χιλιόμετρο. Εικόνα και του ρούτερ zte,για να κάνεις τις ρυθμίσεις. https://www.ote.gr/en/web/guest/help-and-support/internet/adsl/-/support/article/644606 Εικόνα και το Snr http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php. Και ένα βίντεο,με εγκατάσταση ρούτερ του Οτε zte,το βίντεο δεν είναι δικό μου. https://www.youtube.com/watch?v=4zk118k9ZcM Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2014 από otopiterpan
otopiterpan Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα, πρόσφατα άλλαξα πρόγραμμα στον οτε από economy σε economy 24, έχω σχεδόν καθημερινά αρκετές μικροαποσυνδέσεις από την αναβάθμιση και μετά, δεν βλέπω καμία διαφορά στο χρόνο ανοίγματος σελιδών και μου κολλάνε κυρίως: τα βιντεο στο youtube ειδικά τα HD, κάποιες σειρές που βλέπω σε web tv καναλιών, και η περιήγηση στο facebook στο ρουτερ και σε speed test σελίδων, μου δίχνει 10 με 13 mbps παρόμοια προβλήματα είχα κάθε φορά που μου κάνανε αναβάθμιση ταχύτητας, την προηγούμενη φορά που έγινε αλλαγή από 2 σε 4 mbps, είχα πάρει τηλέφωνο στις βλάβες και δεν βρήκαν πρόβλημα από μέρος τους, μετά από ένα μεγάλο διάστημα το πρόβλημα διορθώνονταν μόνο του. Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα με το καλώδιο που πάει από την πρίζα στο ρούτερ; μπορώ να το ελενξω κάπως; γιατί ειναι καμιά 10ρια μέτρα και δεν θέλω να το αλλάξω χωρις λόγο, περνάει από κάτι κανάλια και θα μου βγάλει δουλεία, μηπως φταιει το φίλτρο που έχω πριν το τηλέφωνο και ο διαχωριστής πριν το ρουτερ; επίσης τα βύσματα στα τηλεφωνικά καλώδια (αν και κουμπώνουν κανονικά) μου φαίνονται κάπως χαλαρά, επίσης έχω ταφ στην πρίζα (νεου τύπου με 4πινο βύσμα), επιειδή είναι μόνο μία και απομακρυσμένη από τον υπολογιστή (δεν χρησημοποιώ wifi) Εδώ δίχνει ο,τι υπάρχει πρόβλημα; Τι έγινε,έκανες δοκιμασίες φίλε DJJOrdan ;.Με αυτά που σου είπα ποιό πάνω;
DJJordan Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Νεα Ιωνία Αττικής μένω, αυτό που πρόλαβα να κάνω μέχρι στιγμής είναι να ελενξω την πρίζα που το είχα κατά νου (υπάρχει μόνο μία εξωτερική), επειδή το σπίτι παλιά ήταν επαγγελματικός χώρος και τυχαίνει να έχει καφάο ακριβώς απ 'εξω, έρχεται ένα τηλεφωνικό καλώδιο εξωτερικού χώρου με θωράκιση (σκληρό συματόπλεγμα εσωτερικά), σε κάποιο σημείο ψηλά στον τοίχο έχει προέκταση με ιδίου τύπου καλώδιο συνδεδεμένο με 4 τέτοια: στην πρίζα είχα ένα ταφ: από το οποίο έφευγε φίλτρο + καλώδιο για την τηλεφωνική συσκευή (γύρω στα 8 μέτρα), και ένα άλλο γύρω στα 4 μέτρα πήγαινε στο γραφείο που έχω τον υπολογιστή και το ρούτερ μάρκας baudtec, πέρναγε πρώτα από ένα splitter και κατέληγε με ένα μικρό καλώδιο στο ρούτερ, το splitter το έχω επειδή παλιότερα είχα δέυτερη τηλεφωνική συσκευή στο γραφείο. Αυτό που είδα είναι ο,τι είχε σφηνώσει το ταφ στην πρίζα, με αποτέλεσμα βγαζοντας το, να ξηλώσει το πρώτο και το τελευταίο συρματάκι μέσα από την πρίζα επειδή το ταφ δεν είχε τις αντίστοιχες επαφες αλλά μόνο τέσσερεις, επίσης οι άλλες 2 υποδοχές του ταφ είχαν οξειδωμένες επαφές, άλλατα ή κάτι τέτοιο. Αυτό που έκανα, ήταν να βγάλω το splitter και να κουμπώσω απευθείας το καλώδιο στο ρούτερ, μετά άνοιξα την πρίζα και ξεκόλλησα τον πυκνωτή (επειδή κάπου διάβασα ο,τι προκαλεί βραχυκύκλωμα και ο,τι οι νεες πρίζες δεν έχουν), άνοιξα και το splitter, ξεκόλλησα το βύσμα που γράφει LINE, κόλλησα 2 κατάλληλα συρματάκια (πετάνε συχνά περισσέματα οι τεχνικοί κοντά στο καφάο και τα μαζεύω), τα βίδωσα από την άλλη μέσα στην πρίζα μαζί με τα 2 σύρματα της γραμμής που δίνουν τα 50volt (με την ανάλογη πολικότητα) και στη συνέχεια βίδωσα το splitter πάνω στην πρίζα: Απο τότε έχω την ταχύτητα που πρέπει, και μου έκανε μόνο μία αποσύνδεση απο χθες. Τρέχοντα στοιχεία: οι υπόλοιπες ρυθμίσεις είναι σωστές. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2014 από DJJordan
DJJordan Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, χθες επανεμφανίστηκε το πρόβλημα, σταμάταγε ξαφνικά να κατεβάζει ή διέκοπτε κάθε τόσο τη σύνδεση, τους τηλεφώνησα πριν κανα μισάωρο και μου ανέβασαν επιτόπου το SNR, το παράδοξο είναι ο,τι δεν έχασα καθόλου ταχύτητα, ελπίζω να πάει καλά... Διόρθωση: Εκεί που το μεσημέρι είχα SNR 10 με 11, τώρα εκτοξέυτηκε στο 14 και έχασα 4 ολόκληρα ΜΒ/s, κατέβασα στο speed test 1 GB ftp σε 24 λεπτά Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2014 από DJJordan
peeperman Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Καλημέρα, χθες επανεμφανίστηκε το πρόβλημα, σταμάταγε ξαφνικά να κατεβάζει ή διέκοπτε κάθε τόσο τη σύνδεση, τους τηλεφώνησα πριν κανα μισάωρο και μου ανέβασαν επιτόπου το SNR, το παράδοξο είναι ο,τι δεν έχασα καθόλου ταχύτητα, ελπίζω να πάει καλά... Διόρθωση: Εκεί που το μεσημέρι είχα SNR 10 με 11, τώρα εκτοξέυτηκε στο 14 και έχασα 4 ολόκληρα ΜΒ/s, κατέβασα στο speed test 1 GB ftp σε 24 λεπτά Οταν λές επιτόπου εννοείς γρήγορα, γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα απο το τηλεφωνικό κέντρο να αλλάξει το SNR.
DJJordan Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 ναι, 5-10 λεπτα αφου ειχα κλεισει το τηλεφωνο, το snr margin τωρα που το παρακολουθώ στενά παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση, το εχω δει στα 6db αλλά και στα 14db, αλλά συνήθως δεν πεύτει κάτω από 10
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα