Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση σχετικά με το airflow στο κουτί

Dinosfan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους μολις ολοκληρωσα το Project μου και ηθελα τα φωτα σας για σωστο προσανατολισμό ανεμιστήρων, ποιοι θα είναι εισαγωγής και ποιοι εξαγωγής και αν χρειαζεται push-pull.Το κουτι ειναι αυτο:

PB120192.jpg

Μπροστα εχω ενα διπλο ψυγειο,πανω ενα τριπλο και πισω ενα μονο.Η διαταξη που εχω τωρα ειναι:

Στο διπλο μπροστα οι ανεμηστηρες ρουφανε αερα στο τριπλο οι ανεμηστηρες βρισκονται εξω απο το κουτι και ρουφανε και αυτοι αερα ενω το πισω χρησιμοποιειτε για εξαγωγη.Ειναι σωστο οπως το χω? υπαρχει κατι αλλο που μπορειτε να μ προτεινετε?.Φιλικα Κωνσταντινος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία δουλειά!

Θα έλεγα, να βάλεις τους ανεμιστήρες σε όλες τις περιπτώσεις να βάζουν αέρα (είτε σε push, είτε σε pull, ότι σε ευχαριστεί).

Η λογική μου:

Σε όλα τα σενάρια, ο εξωτερικός αέρας θα είναι πιο κρύος από αυτόν στο εσωτερικό του κουτιού, οποτε αν όλον αυτόν τον ζεστό τον περνάς μέσα από το ψυγείο που έχεις πίσω, μάλλον κακό θα κάνεις παρά καλό.

Αφού όπως καταλαβαίνω, όλα τα βασικά εξαρτήματα θα είναι υδρόψυκτα, το όποιο πρόβλημα με όλον αυτόν το ζεστό αέρα θα είναι (1) στις RAM και (2) στα VRM's της μητρικής (και ενδεχομένως κ κάποιοι σκληροί).

Αν θα τα "σώσει" κάτι αυτό θα είναι κάποιος ανεμιστήρας σε ελεύθερη θέση να πετάει αέρα έξω, και ο υπόλοιπος να φεύγει λόγω θετικής πίεσης απο όλα τα ανοίγματα του κουτιού.

Σε αντίθετο σενάριο, να βγάζουν όλοι οι ανεμιστήρες αέρα από το κουτί, θα πρέπει από κάπου να μπαίνει κρύος (και κατά προτίμηση καθαρός) αέρας αλλιώς οι ανεμιστήρες δεν θα έχουν αρκετό για να τραβάνε.

Αρα προτεινεις οπως το χω με μονη αλλαγη ο ανεμηστηρας πισω να βαζει αερα.Αυτο ομως δεν προτεινεται θα μενει πολυ ζεστος αερας μεσα.Αν περναει ζεστος αερας στο ψυγειο τι προβλημα θα υπαρχει

Να θυμισω οτι τα καπακια δεν θα τα βαλω αρα θα νε γυμνο.Γτ ετοιμαζω να φτιαξω τις πορτες οπως στο cosmos 2.

Άμα είναι γυμνό, δε σε νοιάζει τπτ...ειδικά τώρα χειμώνα.

Όσο για την εξαγωγή από το πίσω ψυγείο, απλά δε θα αποδίδει (θα αποδίδει ελάχιστα).

Αέρας κοντά στους 40-50ο, πόση θερμότητα να παρασύρει από ένα ψυγείο με χοντρικά την ίδια θερμοκρασία?

Δε γίνεται να μην έχεις εξαγωγή αέρα από κάπου, δε θα δημιουργείται ροή. Το ίδιο συμβαίνει όταν βγάλεις και τα καπάκια. Ποιο ψυγείο είναι για το cpu? Μια ερώτηση..έτσι όπως έχουν μπει τα σωληνάκια, η gpu πως μπαίνει;

Ωραία δουλειά

Η λογική μου:

.

Η λογικη σου ειναι τελειως λαθος ειναι αλλο αν προτιμα καποιος θετικη ή αρνητικη πιεση (προτιμω την ελαφρως αρνητικη) αυτο που προτεινεις δεν ειναι σωστο. Ψαξε το λιγο

Αυτο ηταν δοκιμαστικο οταν μπει η καρτσα ο σωληνας που θα ερχεται κατω απο την καλυπτρα θα μπαινει στο μπλοκ της καρτας γραφικων και μετα στο μονο ψυγειο.Λοιπον αυτο που εκανα μετα ψαξιμο ειναι το διπλο και το μονο θα ρουφανε αερα και το τριπλο επανω θα πετα τον αερα ουσιαστικα 3 ψυγεια ρουφανε 3 διωχνουν αρα μιλαμε για ισοδυναμη στατικη πιεση εως κ θετικη σωστα?

Η σειρα παει ως εξης το ρεσερβουαρ π ειναι πανω για λογους βαρητητας στελνει κατω στο διπλο ψυγειο απο κει παει κατω στην καλυπτρα περναει στην αντλια μετα καρτα γραφικων-μονο ψυγειο-επεξεργαστης-τριπλο ψυγειο-ρεσερβουαρ

Το μόνο που θα άλλαζα ίσως στη σειρά είναι το μονό με το τριπλό ψυγείο, πιστεύω θα είναι καλύτερη η ψύξη στον επεξεργαστή. Ανεξάρτητα απ' αυτό, σχετικά με το airflow μια εναλλακτική λύση θα ήταν αν άλλαζες εντελώς την διάταξη. Δηλαδή να βάζεις αέρα από πάνω και πίσω και να βγάζεις από μπροστά. Φυσικά θες φίλτρα στις εισόδους αλλά και πάλι δε ξέρω αν αξίζει όλη αυτή η μανούρα και κατά πόσο θα κερδίσεις σε απόδοση. Πάντως με αυτή την λύση θα βάζεις από δύο σημεία κρύο αέρα και θα βγάζεις από ένα. Δε το έχω δοκιμάσει, μη σε πάρω και στο λαιμό μου..μια ιδέα είπα αν έχεις χρόνο και διάθεση να το ψάξεις και συ λίγο. Αν δεν είναι δύσκολο, δοκίμασε την πρώτη modda με την αλλαγή μονού/τριπλού και βλέπεις

Η λογικη σου ειναι τελειως λαθος ειναι αλλο αν προτιμα καποιος θετικη ή αρνητικη πιεση (προτιμω την ελαφρως αρνητικη) αυτο που προτεινεις δεν ειναι σωστο. Ψαξε το λιγο

Θα ήθελες να (μου) εξηγήσεις?

2-3 πραγματάκια, τα γράφω με τα υπέρ και τα κατά τους.

Τελείως λάθος, γιατί?

Πολυ απλα γυριζω το τριπλο ωστε τα ports να κοιτανε στο πισω μερος κ εχω διαταξη ρεσερβουαρ-διπλο-αντλια-καρτα γραφικων-μονο-τριπλο-επεξεργαστης-ρεσσρβουαρ!τωρα ειναι καλητερα

Βασικά πιστεύω θα είναι πολύ καλύτερα από πριν. Έτσι όπως το έχεις τώρα, γίνεται να δοκιμάσεις το μονό μετά τον επεξεργαστή ή σου χαλάει την διάταξη; Δηλαδή να πηγαίνει ρεζερβουαρ-διπλο-αντλια-gpu-τριπλο-cpu-μονο-ρεζερβουαρ. Δε νομίζω να δεις όμως καμια σοβαρή αλλαγή. Σε δουλειά να βρισκόμαστε  :-)

Χαλαει η διαταξη γτ θα βαλω ακρυλικους ετσι οπως το χω τωρα βολευει αφου δεν υπαρχει διαφορα εξαλου !και νομιζω η ψυξη ειναι σωστη το διπλο για την καρτα και το μονο μαζι με το τριπλο για τον επεξεργαστη.Εχω χτυπησει και φλεβλα χρυσου γτ ο 4690Κ παει με αερα στα 4.5 με stock οποτε πιστευω οταν μπει η υδροψυξη παω 5Ghz χαλαρσ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...