Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα βγάλουν κανά καινούριο CPU, τουλάχιστον τόσο καλό όσο ένας i7-4770K.

Όπως πάμε μου φαίνεται ότι ο κόσμος είτε δεν θα ξέρει τι εστί AMD, είτε θα την ξέρουν μόνο για τις GPU.

Υ.Γ. Η CUDA τεχνολογία χρησιμοποιείται για την τέλεση πράξεων και σε υπολογιστικά υποδείγματα. Υπάρχει και αντίστοιχο από την AMD?

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αφηνω εδω ενα ποστ το οποιο το εχω βαλει στα bookmarks

F0KIXug.gif

Με τιμάς!  B)

-----------------------------------------------------

Εγώ απ τα δύο βίντεο του αρχικού ποστ κρατάω αυτό που είπε ο τύπος στο δεύτερο, "τεράστιο άλμα στο energy efficiency".

Ας περιμένουμε να δούμε αν πράγματι είναι 'τεράστιο' ή βάφτισε το αλματάκι ενός μωρού 'τεράστιο' χαριτολογώντας.

Ας μη βιαστούμε να κρίνουμε.

Αν πράγματι κάνουν τεράστιο άλμα,που είναι το κακό ?

Έστω και αν τα πρώτα Carizzo που θα βγάλουν θα είναι αδύναμα,αν πράγματι βρήκαν τρόπο να προσφέρουν ας πούμε μια Χ κατηγορία επιδόσεων με τη μισή κατανάλωση ενέργειας από ότι πρωτύτερα,αυτό όχι μόνο θα είναι ωφέλιμο αρκετά για τις φορητές συσκευές, όσων αφορά την αυτονομία τους,αλλά ίσως και αργότερα να χρησιμοποιήσουν τη τεχνογνωσία για να βγάλουν κάτι ας πούμε με την ισχύ ενός FX8350 όχι στα 125w,αλλά στα 65w,ή την ισχύ του 9590 στα 95~125w αντί για 220w... κάτι που πιστεύω πολύ θα ήταν ενδιαφέρον και για άλλο κοινό.

Ας περιμένουμε... Ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να 'χάσουμε' τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Θα βγάλουν κανά καινούριο CPU, τουλάχιστον τόσο καλό όσο ένας i7-4770K.

Όπως πάμε μου φαίνεται ότι ο κόσμος είτε δεν θα ξέρει τι εστί AMD, είτε θα την ξέρουν μόνο για τις GPU.

Υ.Γ. Η CUDA τεχνολογία χρησιμοποιείται για την τέλεση πράξεων και σε υπολογιστικά υποδείγματα. Υπάρχει και αντίστοιχο από την AMD?

Η CUDA δεν είναι τεχνολογία. Είναι language framework για τον προγραμματισμό των GPU (για την ακρίβεια πάντα σε συνεργασία με την CPU). Τίποτα φοβερό και μυστήριο. 

Φυσικά και υπάρχει το αντίστοιχο για AMD (και οχι μόνο). Λέγετε OpenCL και είναι γενικής αρχιτεκτονική framework για heterogenous programming (CPU + GPU). 

Η αλήθεια είναι οτι το CUDA ξεκίνησε από την Nvdia (και μέσα από διάφορα πανεπιστημιακά προτζεκτ) αλλά είναι λογικό να κινείτε η κατάσταση σε πιο open standards που να υποστηρίζουν γενικές αρχιτεκτονικές τέτοιου τύπου.

• Like 2
Δημοσ.

Τελικά το AM1 θα το καταργήσει από ότι κατάλαβα και θα κρατήσει ζωντανή την FM2+ πλατφόρμα για τα 15 watt apus! Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος???!!!!

Δημοσ.

Τελικά το AM1 θα το καταργήσει από ότι κατάλαβα και θα κρατήσει ζωντανή την FM2+ πλατφόρμα για τα 15 watt apus! Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος???!!!!

Μιλάει μόνο για φορητούς. Όχι γιασ σταθερά.

Δημοσ.

Ποιός είναι καλύτερος επεξεργαστής για parallel computing: ένας Xeon ή ένας Opteron στα ίδια λεφτά;

Οταν το πας σε θεμα κοστους και σε dual ή quad socket, οι opterons είναι πιο συμφέρουσες λύσεις σε οικονομικό επίπεδο.

Θυμάμαι πως έπαιζε στην ελληνική αγορά για ένα διάστημα ένας OPTERON 6276 16 cores 32mn cache προσφορά στα 260€ !!

Μια TAYAN ήθελες και έβαζες 4 επάνω .

Από την άλλη όπως λέει και ο φίλος παραπάνω δεν έχουν ανανεωθεί μετά την σειρά 63ΧΧ . Τελευταία παρουσίασαν μόνο μερικά νέα μοντέλα της ίδιας σειράς.

Δημοσ.

1) Οι i5 έχουν διπλάσιες επιδόσεις σε CPU σε σχέση με τους Kaveri ΑΛΛΑ η κάρτα γραφικών των Kaveri έχει διπλάσιες+ επιδόσεις απο την αντίστοιχη των i5. Αυτή είναι η πιο σωστή έκφραση. Διαλέγεις και πάιρνεις λοιπόν. Επίσης όλοι εσείς που μιλάτε για ανωτερότητα της Intel δεν μας λέτε όταν συγκρίνουμε i5 vs FX-8ΧΧΧ τι γίνεται; Οι i5 είναι ανώτεροι; Ή μήπως είναι μόνο σε single threaded εφαρμογές; Ενώ σε multithreaded χάνουν...

2) Άρες μάρες κουκουνάρες. ΟΛΟΙ οι CPU αποτελούνται απο 3 κυρίως κομμάτια, τους καταχωρητές, την μονάδα ελέγχου( Control Unit) και την ALU η οποία είναι υπεύθυνη για τις μαθηματικές, λογικές πράξεις, υπολογισμούς. Όλες οι CPU των FX έχουν ALU. Απλώς είναι οργανωμένοι σε modules, που το κάθε module εχει 2 πυρήνες γι αυτό και κάποια προγράμματα τους "βλέπουν" σαν τετραπύρηνους ενώ βέβαια δεν είναι. Συν του οτι η AMD δεν είναι ηλίθια να κάνει τέτοιο marketing trick, αργά η γρήγορα θα το καταλάβαιναν και θα γινόταν ρεζίλι. Έγινες και εσύ hardware ειδικός...

3) Ναι και επειδή είσαι πολύ απαιτητικός χρήστης και ασχολείσαι με επαγγελματικές εφαρμογές δεν σε κάλυπταν οι FX-83XX και αγόρασες τον 4770k που είναι πολύυυυυ πιο ισχυρός... :-D

Το Battlefield 4 τι είναι; Όπου ο πανίσχυρος 4960x έχει τις ίδιες επιδόσεις με τον FX-8350...Αυτά περί προγραμματισμού γιατί τα λές; Πληροφορικός είσαι;;

1) Μονο που μεχρι οι επιδοσεις της iGPU να φτασουν αυτες μιας entry level καρτας γραφικων ειναι αχρηστοι για τη μαζα, αφου με τα ιδαι λεφτα ενος APU παιρνεις ξεχωριστη CPU + GPU που ειναι ανωτερη.

3)αμα δεν εισαι απαιτητικος σε καλυπτει και ο i3 ομως, γιατι να πας σε fx 83xx? :)

Ελληνικά καταλαβαίνεις; Εδω τι σου έγραψα;

" Δες αυτό εδώ    http://www.anandtech...duct/698?vs=837

Βλέπεις σημαντικές διαφορές; Για ποιο λόγο να προτιμήσω τον 4670k; Επειδή στο Photoshop είναι 4 sec πιο ταχύς; Ας γελάσω..."

Γι αυτό δεν είπες τίποτα. 

Και μιας και μίλησες για handbrake πάρε ένα:

http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_fx_8370_and_8370e_processor_review,12.html

Eδώ τι έχουμε; O FX-8370 καλύτερος απο τους i7 4820k και i7 3770k! Πως γίνεται αυτό; Και ο δικός μου CPU ελάχιστα καλύτερος απο τον i7 3820k...!

Κατέρευσε και το επιχείρημα σου για το handbrake. Τι άλλο έχει το μενού;

Εγώ μια χαρά μιλάω, όταν όμως βλέπω ξερόλες και δήθεν αντικειμενικούς "τα παίρνω".

Πές "προτιμάω την Intel και σιχαίνομαι την AMD" να σε παραδεχτώ και μην παριστάνεις τον αντικειμενικό και εσύ και κάποιοι άλλοι.

Όσο για τα άλλα, βέβαια εσύ είσαι καλύτερος, εννοείται αυτό. Σιγά μη κάτσω να σπάσω εγώ τα νεύρα μου...

Ναι σωστα είναι κρίμα κάθε φορά να καθυστερείς 4-16-32 κλπ sec παραπάνω, γι αυτό αγόραζε intel. Ότι πείς...

Eισαι ο ορισμος του αντιεπαγγελματια. Βρες μου εναν που να ασχολειται επαγγελματικα με επεξεργασια video / εικονας / ηχου / αρχιτεκτονικα σχεδια κλπα και να αγορασε AMD γιατι "σιγα τις διαφορες με τους intel". Δεν θα βρεις κανεναν. Αυτα τα 4 δευτερολεπτα μεταφραζονται σε ωρες η και μερες οταν μιλαμε για μεγαλα projects. Χωρια που επειδη μιλαμε για μηχανηματα που δουλευουν 24/7 , η καταναλωση παιζει εξισου σημαντικο ρολο με τις επιδοσεις. 

Δυστηχως, εσυ εισαι αυτο που ακριβως κραζεις ,δηθεν αντικειμενικος ενω γουσταρεις τιγκα AMD. Δεν εισαι μονος, και γω AMD γουσταρω, αλλα περισσοτερο γουσταρω την τσεπη μου, οποτε μεχρι να αλλαξουν τα πραματα, στις αγορες μου ψηφιζω Intel

Δημοσ.

πως γινετε να γουσταρεις την τσεπη σου (να ψαχνεις value for money δηλαδη?) και να παιρνεις intel?

Επειδή το μεγαλύτερο κριτήριο για το value for money σε έναν επεξεργαστή είναι το πόσο καλά κάνει τα πράγματα που θες εσύ να κάνει καλά και όχι το πόσο καλύτερος είναι σε πράγματα που δεν σε ενδιαφέρουν καθόλου ή μόνο ελάχιστα.
Δημοσ.

ΕΙχα 8350 και τωρα εχω intel, μπορω να πω δυο πραγματακια καθαρα απο την δικη μου gaming εμπειρια χωρις να ειμαι fanboy καμιας εταιρειας. Καταρχην παιζω σχεδον ολα τα games απο arpg/mmo μεχρι fps/3rd person etc, στα single player προσφατα παιχνιδια πχ far cry 4 ο 8350 τα πηγαινε μια χαρα αλλα ειχα μεγαλο θεμα με drops σε multiplayer παιχνιδια που παιζω τυπου advanced warfare/ff xv/wow/cs τωρα με τον intel δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα. Αυτο ειναι λογο χαμηλου IPC που εχει σε σχεση με την intel και δεν βλεπω να αλλαζει αυτο αμεσα.

Γενικα δεν ειναι ασχημη CPU και παρα πολυ καλο value αν ασχολεισαι με multithreaded εφαρμογες καθως και πολυ καλες επιδοσεις για τα λεφτα του σε multithreaded παιχνιδια αλλα καθαρα για gaming οταν το κοιταμε στο συνολο του θα ελεγα οτι οι intel εχουν το πανω χερι ανετα. Θα προτεινα σε καποιον να παει σε amd οταν ειναι σε budget συμφωνα με τη δικη μου εμπειρια.

• Like 2
Δημοσ.

πως γινετε να γουσταρεις την τσεπη σου (να ψαχνεις value for money δηλαδη?) και να παιρνεις intel?

Γιατι στην ιδια κατηγορια τιμης εχει καλυτερα προιοντα. Αυτη τη στιγμη δεν τους θεωρω ουτε καν κοντα στο να χαρακτηριστουν ανταγωνιστικοι οι επεξεργαστες της AMD. Χρησιμοποιουν τη λογικη πυρηνικου αντιδραστηρα, δηλαδη πεταμε πυρηνες , εκτοξευουμε την καταναλωση και χρονιζουμε στο Θεο μπας και καταφερουμε να πλησιασουμε την Intel. Ο μονος λογος που ακομα η AMD βγαζει επεξεργαστες ειναι επειδη η Intel για καποιο λογο που δεν ξερω την αφηνει ακομα να παιζει μπαλα. Για παραδειγμα, αν εβγαζε εναν i3 4πυρηνο στα 100-130 ευρω η AMD αυριο θα εβαζε λουκετο. 

Χρειαζεται πολλα πραματα για να ξαναμπει στο παιχνιδι . Καταρχας per core performance, ξερω οτι εινα ιδυσκολο να πλησιασει την Intel, αλλα αυτη τη στιγμη εχει μεινει ΠΑΡΑ πολυ πισω. Αυξησειςε του 10-15% δεν κανουν δουλεια, οταν ο ποιο δυνατος της επεξεργαστης ειναι 50% πισω απο εναν i3. Για την καταναλωση τι να πω, ολη η αγορα κινειται προς τα κατω, η AMD πεταει καρβουνο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...