Προς το περιεχόμενο

Nexus 5 vs OnePlus One

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω καταλήξει ακόμα, σκέφτομαι ακόμα αν αξίζει να δώσω το nexus για το oneplus one. Γενικά υπολογίζω οτι για να κάνω την αλλαγή θα πρέπει πέρα από το nexus να δώσω και άλλα 70Ε από την τσέπη μου. Το να το κάνω έχει κάποια + και κάποια -.

Τα θετικά:

-Πάω σε μεγαλύτερη οθόνη, κάτι που είναι από τα ελάχιστα πράγματα που ψάχνω από ένα κινητό και δεν έχει το nexus.

-Κάνω μια μικρή αναβάθμιση σε επεξεργαστή και ram.

-Kαι μια μεγαλύτερη σε κάμερα (4k video + 120fps video).

-Μεγαλύτερη αυτονομία.

-4G (δεν έχω τώρα για έχω το us version του nexus).

-64GB

-Έχω στα χέρια μου ένα καινούργιο τηλέφωνο με 2 χρόνια εγγύση.

Τα αρνητικά:

-Η oneplus, πέρα από το πολύ καλό marketing με τα invites, μου δίνει μια αίσθηση προχειρότητας (;;;)

πχ πολλοί λένε ότι έχουν κάνει ticket για support και δεν τους έχουν απαντήσει για πάνω από ένα μήνα

ή το γεγονός ότι μετά από ένα χρόνο ακόμα δεν έχουν ρυθμίσει την παραγωγή τους ώστε να λειτουργούν χωρίς invites

-Το θέμα με το touch. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι είναι software θέμα αλλά πολλοί άλλοι που το έχουν λένε ότι είναι πρόβλημα σχετικό με το hardware. Κάποιοι βλέπουν βελτιώσεις μέσω updates και κάποιοι όχι. Αν λοιπόν είναι σχετικό με το hardware και  δεν έχει αλλάξει κάτι στην παραγωγή τους θα το έχω και εγώ. Πάντως δεν ξέρω κατά πόσον είναι γενικό το θέμα. Πολλοί reviewers μεταξύ των οποίων ο Marques Brownlee και η Erica Grifin δεν το έχουν αναφέρει καν.

-Το nexus είναι nexus. Είναι πάντα το πιο γρήγορο και πιο smooth απ΄όλα και μπορείς να του κάνεις στην κυριολεξία ότι θέλεις. 1 χρόνο τώρα είναι το πειραματόζωό μου. Μπορώ να βρώ 100 διαφορετικές rom και 100 διαφορετικούς kernel και να παίζω. Μπορώ να του βάλω android L 6 μήνες πριν από οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Δεν το έχω βαρεθεί καθόλου σαν συσκευή.

Για να συνοψίσω. Αν αντί για το nexus είχα το g2 ή το s4 θα τα είχα δώσει χωρίς δεύτερη σκέψη. Είμαι πολύ μπερδεμένος γιατί έχω ακούσει από άτομα που κάνανε αυτήν την αλλαγή να λένε "Δεν το μετάνιωσα δευτερόλεπτο" και από άλλους να λένε "Μέσα σε μια εβδομάδα έψαχνα να ξαναγοράσω το nexus".

Επίσης σκέφτομαι ότι στους επόμενους μήνες στο skroutz θα παίξουν nexus 6 με 350Ε, όπως έγινε και με το 5. Και για εμένα nexus 6 >> oneplus one.

Περιμένω να δω και αύριο, που είναι black friday, αν θα έχει προσφορές και στα κινητά ή μόνο στα αξεσουάρ και βλέπω τι θα κάνω.

Δημοσ.

Μα έχω ρωτήσει παιδιά που το έχουν εδώ και στο myphone και μου λένε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Oι περισσότεροι reviewers επίσης δεν αναφέρουν κάτι. Πιστεύω ότι το πρόβλημα ναι μεν υπάρχει αλλά ή δεν είναι τόσο σοβαρό όσο λένε κάποιοι ή ότι εμφανιζεται σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Δημοσ.

Παιδια γτ τετοιο θαψιμο για το 1+? Δεν ειμαι ουτε φανμποι ουτε τπτ.. Εχω και το Ν5 και το 1+ και το μονο καλο που βρισκω στο Ν5 ειναι η λιγο καλυτερη αναλυση της οθονης (401ppi vs 445ppi).. Κατα τα αλλα για καποιον που τα εχει δουλεψει ξερει πως το 1+ ειναι κλασεις ανωτερο και οχι μονο hardware.. Πουλησα το S4 για να παρω το G2 και επεσε στα χερια μου το one και ερωτευτικα.. Τεσπα, εχω δεν εχω κανενα προβλημα απο αυτα που εχετε πει και εχω σχετικα παλιο 1+ (αυγουστου).. Στην θεση σου δεν θα το αγοραζα διοτι το Ν5 ειναι εξαιρετικο κινητο και θα περιμενα για τον αλλο σεπτεμβρη..Μιλαω απο την πειρα που εχω διοτι ξανα λεω εχω και τα δυο..

Δημοσ.

Παιδια γτ τετοιο θαψιμο για το 1+? Δεν ειμαι ουτε φανμποι ουτε τπτ.. Εχω και το Ν5 και το 1+ και το μονο καλο που βρισκω στο Ν5 ειναι η λιγο καλυτερη αναλυση της οθονης (401ppi vs 445ppi).. Κατα τα αλλα για καποιον που τα εχει δουλεψει ξερει πως το 1+ ειναι κλασεις ανωτερο και οχι μονο hardware.. Πουλησα το S4 για να παρω το G2 και επεσε στα χερια μου το one και ερωτευτικα.. Τεσπα, εχω δεν εχω κανενα προβλημα απο αυτα που εχετε πει και εχω σχετικα παλιο 1+ (αυγουστου).. Στην θεση σου δεν θα το αγοραζα διοτι το Ν5 ειναι εξαιρετικο κινητο και θα περιμενα για τον αλλο σεπτεμβρη..Μιλαω απο την πειρα που εχω διοτι ξανα λεω εχω και τα δυο..

Καλημέρα φίλε βρικόλακα, ποιο ακριβώς είναι το θάψιμο; έχει ειπωθεί κάτι το οποίο δεν ισχύει;

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα φίλε βρικόλακα, ποιο ακριβώς είναι το θάψιμο; έχει ειπωθεί κάτι το οποίο δεν ισχύει;

χαχαχα..και οπως βλεπεις ειμαι και πρωινος τυπος :P.. κοιτα γενικα υπαρχουν θεματα, οπως και με πολλες συσκευες αλλωστε, αλλα δεν ειναι πιστευω deal breaker διοτι ειναι καθαρα θεμα τυχης.. η μαλλον ατυχιας. Σε γενικες γραμμες δεν υπαρχουν θεματα.. Απλα εγινε μεγαλη αναφορα των προβληματων , που πρεπει μεν να γινεται για να εχει μια ιδεα ο αγοραστης, χωρις αν συζητατε τα θετικα. Τεσπα, δεν ειμαι δικηγορος της 1+, μπορει απλα λογω ωρας-αυπνιας να το ειδα ετσι..  Προσωπικα θα ηθελα ενα one στο μεγαθος του Ν5! :P

Καλημερα ειπαμε; Καλημερα λοιπον!

Δημοσ.

Απλά γι'αυτό το λόγο αναφέρουμε το ένα και σημαντικότερο πρόβλημα με την αφή που έχει, τώρα είναι ίδιο σε όλα ή θέμα τύχης δεν θα το κρίνω Εγώ απλά αναφέρω τα γεγονότα, γιατί βλέπω και διαβάζω, πολλά άτομα από την πλύση εγκεφάλου το πήραν και είναι δυσαρεστημένοι με κάποια θέματα γιατί δεν έλαβαν υπόψιν ότι πρόκειται για ένα τηλέφωνο το οποίο θέλει λίγο έως πολύ πείραγμα να αποδώσει αυτό που μπορεί, εξού και τα καθημερινά update σε πολλούς τομείς

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...