Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να φτιάξω ένα νέο συστηματάκι και μου έχουν προτείνει πάνω κάτω ίδια συστήματα άλλα με Pentium anniversary και άλλα με τον Athlon x4 860K. 

Η ερώτηση είναι η εξής: Ποιος θα αντέξει καλύτερα για ένα gaming σύστημα. Για i3 δεν βγαίνει το budget οπότε σύγκριση μεταξύ αυτών των δύο. 

Η κάρτα είναι η R9 270X και όλα τα κομμάτια τα έχω ήδη εκτός από μητρική και cpu.

Δημοσ.

Αν διαβαζατε στις αναβαθμισεις,εχουν μπει παρομοια θεματα και εχουν αναλυθει πολυ καλα απο ολες τις πλευρες,αλλα σε γενικες γραμμες περιπου ιδια αποδοση θα εχετε με την μονη διαφορα οτι η haswell πλατφορμα σας δινει μελλοντικα,σε ενα χρονο ας πουμε,την δυνατοτητα να πουλησετε τον anniversary και να αγορασετε ενα σχετικα φτηνο i5 haswell,η αν παρετε μια μητρικη με τσιπ H97, i5 broadwell που θα ειναι σιγουρα καλυτερος απο οποιονδηποτε amd τετραπυρηνο στα ιδια λεφτα κι οχι μονο. Βλεπετε το τσιπ Η97 υποστηριζει και τους καινουργιους intel i5 που θα ερθουν του χρονου.

Προσωπικα θεωρω,την δεδομενη στγμη,οτι πιο συμφερουσα ειναι η intel λυση απο καθε αποψη.Εχετε υποψη σας οτι λεγεται πως τα games στα ερχομενα χρονια θα χρειαζονται καρτες γραφικων με περισσοτερα gb ram και λογικα αναλογης δυναμης επεξεργαστες,οποτε υστερα απο ενα η δυο χρονια θα σας βολεψει καλυτερα ενας i5 quad.

• Like 1
Δημοσ.

Θέλω να φτιάξω ένα νέο συστηματάκι και μου έχουν προτείνει πάνω κάτω ίδια συστήματα άλλα με Pentium anniversary και άλλα με τον Athlon x4 860K. 

Η ερώτηση είναι η εξής: Ποιος θα αντέξει καλύτερα για ένα gaming σύστημα. Για i3 δεν βγαίνει το budget οπότε σύγκριση μεταξύ αυτών των δύο. 

Η κάρτα είναι η R9 270X και όλα τα κομμάτια τα έχω ήδη εκτός από μητρική και cpu.

από δική μου άποψη θα σου έλεγα amd athlon x4 860k γιατί είναι 4 πύρινος!

ενώ ο pentium είναι δυπυρηνός αλλά! αν τον κανείς overclock στα 4,7ghz τότε θα είναι πολύ πιο γρήγορος από τον amd athlon x4 860k με pentium σύστημα θα είναι και αναβαθμίσιμο στο μέλλον θα μπορείς να βάλεις και i7(haswell) στο μέλλον άρα σου προτείνω pentium g3258

Δημοσ.

Έχω διαβάσει τις αναβαθμίσεις αλλά έχω μπερδευτεί αρκετά. 
Σε single thread ο Pentium είναι πολύ μπροστά, αλλά από την άλλη είναι απλός διπύρηνος χωρίς hyperthreading. Ο AMD από την άλλη είναι πιο αδύναμος ανά πυρήνα αλλά οι 4 πυρήνες ίσως αντέξουν περισσότερο στο χρόνο. Ότι και να πάρω θα το κρατήσω χωρίς αλλαγή για τουλάχιστον δυο χρόνια.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 

Δημοσ.

Ότι και να πάρω θα το κρατήσω χωρίς αλλαγή για τουλάχιστον δυο χρόνια.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 

Αν εισαστε αποφασισμενος για τετοια τακτικη τοτε αγοραστε τον amd. Αλλα την τακτικη σας πρεπει να την προσαρμοζετε με τις εξελιξεις των καιρων γιατι αλλιως θα μεινετε πισω στους στοχους σας τεχνολογικα. Εγω ας πουμε,παντα ψαχνω την value for money,μετρια σε κοστος αγορα,γιατι πιστευω οτι το ακριβο ειναι ασυμφορο στην εποχη μας επειδη οι εξελιξεις ειναι τοσο ραγδαιες που ενα ακριβο προιον χανει την αξια του μεταπωλητικα σε ενα χρονο κατα πολυ.Για να μην πουμε σε 6 μηνες.

Παλιοτερα λοιπον,προτιμουσα παντα amd αλλα τωρα οταν σου δινει πολυ περισσοτερη ισχυ η intel σε λογικη τιμη τετραπυρηνου κοντα στα 170 ευρω και οταν μπορω να βρω εδω στα μεταχειρισμενα intel τετραπυρηνο,ακομη και παλιοτερης γενιας 2,η 3 ετων πολυ φτηνα,(συνεχιζουν να ειναι καλυτεροι απο amd)τοτε αλλαζει το πραγμα.

Παντως οτι και να αγορασετε καλοδουλευτο.

Δημοσ.

εγώ θα σου έλεγα να πας σε fx 6300 στα 100€
αλλά άμα δεν μπορείς πάνε σε 860κ γιατί έχει 4 πυρήνες αλλά άμα θες να είναι αναβαθμήσιμο το σύστημα πας σε G3258 και στο μέλλον βάζεις i7 haswell και είσαι εντάξει

Δημοσ.

δεν υπαρχει καλητερο value for money απο τον 6300. το μονο αρνιτικο ειναι οτι ειναι πανω σε ενα νεκρο σοκετ, και εαν σκεφτεσε να παρεις μια μητρηκη που να εχει μελλον πας σε intel.

η amd αλλαζει σοκετ το 2016 εαν δεν κανω λαθος.

Δημοσ.

Προσωπικά θα πήγαινα στον G3258 μιας και είναι καλύτερος για gaming και η πλατφόρμα  1150 σου δίνει τη δυνατότητα να αναβαθμίσεις μελλοντικά σε κάποιον 14nm Broadwell! αν δεν μείνεις ικανοποιημένος από τον Pentium.

• Like 3
Δημοσ.

Όταν φτιάχνεις gaming σύστημα κοιτάς πάνω απ`όλα τα MIN FPS στα παιχνίδια !  Αυτά δείχνουν αν σε δύσκολες σκηνές ένας επεξεργαστής είναι ικανός για gaming !

Στα σημερινά ΝΕΑ παιχνίδια οι πολυπύρηνοι επεξεργαστές κρατάνε τα min fps σε αρκετά υψηλά επίπεδα σε σχέση με του διπύρηνους !

Αυτή είναι η πρώτη παρατήρηση που έχω να κάνω ! Συμπερασματικά μην κοιτάς μόνο τα avg fps .

Παρατήρηση 2η. Ο ATHLON σε σχέση με τον Pentium έχει 30-35% περισσότερη επεξεργαστική ισχύ. Αυτό φαίνεται σχεδόν σε όλα τα multithread προγράμματα και εφαρμογές.

Αυτό σημαίνει πως ο Athlon είναι μια κατηγορία επάνω σαν επεξεργαστής.

Παρατήρηση 3η. Και οι δυο κλοκάρονται ! Άνετα μπορείς να παίξεις το ATHLON στα 4,7Ghz και τον Pentium στα 4,4-4,5Ghz.

O athlon κλοκάρεται σε μητρικές από 40€ και σε πλήρεις μητρικές από 50€ !

Ο pentium σε μητρικές από 80€ και επάνω.

Και στο δια ταύτα. 

Και οι δυο θα σου παίξουν σχετικά καλά. Ανάλογα το game άλλος θα είναι μπροστά και άλλος πίσω ! Η επιλογή είναι δική σου !

Εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα τον επεξεργαστή με την μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ = athlon  σε μια φτηνή και πλήρη πλατφόρμα (asrock fm2a88m extreme 4+ ).

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά θα επέλεγα τον τετραπύρηνο AMD 860k αλλά η αλήθεια είναι ότι ο G3258 έχει πολύ δελεαστική τιμή  

Δημοσ.

Όσες παίρνουν KAVERI με τα παλαιά bios θα πάρουν και τον ATHLON  χωρίς θέμα !

Αλλά το πιθανότερο είναι να πάρεις μητρική με το νέο bios.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...