vagg77 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Καλησπερα. Θα ήθελα να κάνω μια απλή ερώτηση σχετικά με ένα project που έχω στην C++. Εστω το παρακάτω κομμάτι κώδικα : class A { private: int a,b,c,d; string type; } class B extends A { type = "Typos"; a = 1; b = 9; } Υπάρχει τρόπος η κλάση Α να δεχτεί τις τιμές των μεταβλητών a,b και type από την B αν η B ειναι υποκλάση της A? Για παράδειγμα, να δεχτεί η Α τις τιμές των μεταβλητών α,b,type και να αρχίσουν μερικές if στην A ανάλογα με τις τιμές που έρχονται απο την B.
MeTaXaS4 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 αν έχεις constructor και καλέσεις τον constructor της superclass θα σου δουλέψει αυτό που θες δες ένα example class SuperClass { public: SuperClass(int foo) { // do something with foo } }; class SubClass : public SuperClass { public: SubClass(int foo, int bar) : SuperClass(foo) // Call the superclass constructor in the subclass' initialization list. { // do something with bar } };
vagg77 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Οποτε εγω με βάση αυτο που εγραψες, μπορω να έχω τις τιμες των bar και foo στην υπερκλάση ή μονο της foo?
MeTaXaS4 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 μόνο της foo. αν είναι να τα έχεις και τα 2 γιατί να φτιάξεις την 2η κλάση αφού δεν θα διαφέρει από την υπερκλάση;
Moderators Kercyn Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Κάνε protected τα attributes που θες.
vagg77 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Κάνε protected τα attributes που θες. Εννοείς με τον κώδικά που έχω εγώ ;
MeTaXaS4 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 τα protected fields, methods (και public) μπορείς να τα δεις από την υποκλάση. τα πεδία της υποκλάσης δεν μπορείς να τα δεις από την υπερκλάση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα