Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα κύριοι,

Λοιπόν έχω ένα επαγγελματικό δίκτυo με μη ασύρματο router της cisco, και σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω δύο παλιά routers (baudtec kai thomson) να το επεκτίνω. Τα έχω συνδέσει με utp καλώδιο κατευθείαν με το cisco και ενώ με το thomson συνδέονται κανονικά ασύρματα οι χρήστες, με το baudtec μπορούν να συνδεθούν μόνο συγκεκριμένοι ή και κανένας ιδιαίτερα αν είναι μέσω smartphone. Το δικτυο λειτουργει με στατικες IP. Μπορεί κάποιος να μου πει περίπου τί ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν? Ευχαριστώ! 

Δημοσ.

αν καταλαβα καλα απ τα λεγομενα σου , πρεπει να ενεργοποιησεις το dhcp στα ασυρματα ( baudtec & thomson ).

Ειδικα smartphone πως του οριζεις στατικη για να κανει connect?

Δημοσ.

Το dhcp οταν ενεργοποιειται δεν έχει ιντερνετ ούτε το thomson που λειτουργεί κανονικά. Τα τηλέφωνα ευτυχως είναι android οπότε απλά πατάω παρατεταμένα επάνω στο δίκτυο και πάω στις ρυθμίσεις του.... Ξέχασα να αναφέρω ότι βρίσκουν δίκτυο και συνδέονται κανονικά... απλά δεν υπάρχει πρόσβαση στο Internet!

Y.Γ: Οι IP μπαίνουν σωστά στις συσκευές, δεν υπάρχει καμία διένεξη. 

Υ.Γ.2: Το φαινόμενο αυτό άρχισε να παρατηρείται μετά την τοποθέτηση του δεύτερου ασύρματου router! Μέχρι τότε όλες οι συσκευές συνδέονταν κανονικά στο ιντερνετ.

Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι τα 2 επιπλέον router έχουν σταθερές διευθύνσεις έξω από την περιοχή που δίνει ο DHCP του κύριου.

Επίσης τους έχεις κλείσει NAT, DHCP και Firewall.

Φρόντισε επίσης να μην εκπέμπουν σε κανάλι πάνω από το 11.

Τέλος τα 3 router να εκπέμπουν σε διαφορετικό κανάλι (π.χ. 1, 6 και 11), άσχετα αν έχουν ίδιο ή διαφορετικό SSID και ρυθμίσεις ασφάλειας.

Δημοσ.

Εχω δώσει στατικές ip και στα δύο.. και NAT, DHCP είναι απενεργοποιημένα. Θα δοκιμάσω με το κανάλι να δω τι θα γίνει!!! Ευχαριστώ για τις συμβουλές. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...