divido Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Μπορεί μια STB θύρα να "σπάσει" σε μια STB και μια κανονικη με ενα switch? Σήμερα έχω Ethernet καλώδιο απο το ρουτερ στο γραφείο μου μέχρι το σπίτι απο πανω. Εκεί με ενα WiFi access point έχω ασυρματο δίκτυο στο σπιτι. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να βάλω οτετν στο σπίτι, οποτε με το Ethernet που ηδη έχω θα ανεβασω σπίτι την stb θύρα. Όμως θέλω και να συνεχίσω να χρησιμοποιώ το access point και το δεύτερο καλωδιο είναι μπελάς (θέλω ηλεκτρολόγο κλπ). Υπάρχει τροπος να συνδεσω την stb σε ενα switch και πανω στο switch να συνδεσω το οτετν και το access point?
poulinos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 οσο ξερω δεν γινεται αλλα υπαρχει αλλη λυση. το Utp εχει μεσα τεσσερα ζευγαρια.για 100 αρι ethernet θες δυο ζευγαρια απο τα τεσσερα.το 1000αρι χρησιμοποιει και τα τεσσερα.οποτε μεσα απο το ιδιο Utp μπορεις να χωρισεις το Utp σε δυο.αυτο γινεται με δυο τροπους.ειτε αγοραζεις τετοιους ανταπτορες με οτι κοστος εχουν που δεν αξιζει ειτε ο πιο φτηνος ειτε εσυ ειτε καποιος που να εχει rj45 πενσα στο φτιαχνει. το Utp το 100 αρι παιζει στα pin 1,2,3,6 Οποτε πχ στο πρωτο rj 11 θα βαλεις ασπρο πορτοκαλι ,πορτοκαλι,ασπρο πρασινο ,πρασινο και στο δευτερο ασπρο μπλε μπλε ασπρο καφε καφε το ιδιο και απο την αλλη.και ως δια μαγειας θα εχεις 2 Utp>το ενα θα παει στην stb το αλλο σε μια ethernet και θα εχεις και τα δυο πανω.σε ανταπτορες ειναι κατι τετοια http://i.ebayimg.com/00/s/NTAwWDUwMA==/z/2ZYAAOxyOypSV90b/$(KGrHqNHJFQFI+jsQwdyBSV90bISiQ~~60_35.JPG Utp split adapters μπορεις να τα βρεις.δεν αξιζει καν.το κανεις και μονος σου αν ξερεις να χρησιμοποιησεις rj45 crimping tool.ουτε 15 λεπτα δουλεια να βαλεις 4 clips.
divido Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Πολύ καλη λύση!!! Ευχαριστώ! Τελικά μερικά προβλήματα φαντάζουν δύσκολα αλλά η λύση είναι απλή - αρκεί να είσαι γνώστης.
jkoukos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Ισχύει ότι γράφει ο @poulinos. Απλά θα στα γράψω αναλυτικότερα. Αν πιάνουν τα χέρια σου ή έχεις γνωστό, παίρνεις 2 RJ45 διακλαδωτές (προσοχή να έχουν 8 Pins) και φτιάχνεις 2 καλώδια UTP σύμφωνα με το σχέδιο. Σε διαφορετική περίπτωση αγοράζεις 2 έτοιμους αντάπτορες (RJ45 Splitter) και 2 μούφες RJ45 (προσοχή να έχουν 8 Pins).
poulinos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Πολύ καλη λύση!!! Ευχαριστώ! Τελικά μερικά προβλήματα φαντάζουν δύσκολα αλλά η λύση είναι απλή - αρκεί να είσαι γνώστης. ειναι απλη φτηνη λυση.ενα rj 45 crimping tool κανει 6-7 ευρω αμα δεν θες κατι ακριβο.αλλιως και καποιος φιλος σου αν εχει μπορει να στα φτιαξει.απλα ετσι ειναι μεχρι 100mbit. του jkoukos η πρωτη λυση εχει το καλο οτι δεν πειραζεις το ηδη υπαρχον καλωδιο και απλα βαζεις μουφες και προσθετεις καλωδια.εσυ διαλεγεις πως θα το κανεις.εγω πχ δεν μπορω να πολλα μπλιμπλικια μουφες ανταπτορες κτλ.η δευτερη λυση που προτεινει ειναι η πιο ευκολη αμα δεν θες να εχεις κοψε ραψε απλα εχει ενα κοστος κοντα στα 10 ευρω που οκ ειναι νορμαλ κοστος και ευκολη πρακτικη λυση χωρις πολλα πολλα./
jkoukos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Έδειξα το τρόπο με τη μούφα, διότι δεν ξέρω πόσο έχει περίσσευμα στο κεντρικό καλώδιο (μεταξύ των ορόφων) και στις 2 άκρες. Διότι αν αύριο-μεθαύριο χρειαστεί να το επαναφέρει, με την κοπτοραπτική αν δεν έχει περιθώριο, θα έχει πρόβλημα στο μήκος. Αν έχει αρκετό περιθώριο, εννοείται ότι είναι καλύτερα να μην έχει ενδιάμεσες συνδέσεις, οπότε απλά τερματίζει τα βύσματα σύμφωνα με το σχέδιο.
harris78 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Αν ρήξεις και την stb πόρτα και μία κανονική πάνω σε ένα switch μετά στο switch θα έχεις και ιντερνετ και iptv ταυτόχρονα! Έτσι το έχω. Θα ΠΡΕΠΕΙ όμως να απενεργοποιήσεις το dhcp από το router και κάθε συσκευή που θες να παίρνει ιντερνετ να του βάζεις σταθερή ip και τα υπόλοιπα, γιατί κάνει confict με το dhcp της stb!
poulinos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Έδειξα το τρόπο με τη μούφα, διότι δεν ξέρω πόσο έχει περίσσευμα στο κεντρικό καλώδιο (μεταξύ των ορόφων) και στις 2 άκρες. Διότι αν αύριο-μεθαύριο χρειαστεί να το επαναφέρει, με την κοπτοραπτική αν δεν έχει περιθώριο, θα έχει πρόβλημα στο μήκος. Αν έχει αρκετό περιθώριο, εννοείται ότι είναι καλύτερα να μην έχει ενδιάμεσες συνδέσεις, οπότε απλά τερματίζει τα βύσματα σύμφωνα με το σχέδιο. και γω για αυτο δεν συμπαθω τις μουφες διοτι εχεις πολλα σημεια που θα μπορουσαν να παθουν κατι.αλλα ναι αμα ειναι οριακα ειναι μονοδρομος.υπαρχει και η λυση να τερματιστει και σε πριζακι κιολας.διπλο πριζακι ethernet αυτοκολλητο επιτοιχειο ή ακομα και σε μονο και μετα να φτιαξει ενα διπλo patch cord(2 rj45) Αν ρήξεις και την stb πόρτα και μία κανονική πάνω σε ένα switch μετά στο switch θα έχεις και ιντερνετ και iptv ταυτόχρονα! Έτσι το έχω. Θα ΠΡΕΠΕΙ όμως να απενεργοποιήσεις το dhcp από το router και κάθε συσκευή που θες να παίρνει ιντερνετ να του βάζεις σταθερή ip και τα υπόλοιπα, γιατί κάνει confict με το dhcp της stb! δυσκολευει πολυ με τα κινητα ομως που θα πρεπει να τους βαλεις στατικη Ip.σε σταθερα Pc πες οκ κανεις δουλεια αλλα σε κινητα ειναι λιγο δυσκολο ειδικα αμα αλλαζεις δικτυα.αν το εχεις πχ το λαπτοπ ή το κινητο μονο για το σπιτι μια χαρα.καποιος το ειχε γραψει πιο παλια οτι παιζει ετσι αλλα δεν το θυμομουν.ωραια λυση και αυτη απλα λιγο δυσκολη αμα χρειαζεται να αλλαζεις ip.δεν θα γινοταν να μπει καμια στατικη στον αποκωδικοποιητη και τα υπολοιπα να ειναι με dhcp.δηλαδη το αναποδο απο αυτο που εχεις κανει?δεν ξερω αν γινεται για αυτο ρωταω.
poulinos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 επισης ναι ποσο εκνευριστικο ειναι σε εγκαταστασεις να ζητας καλωδια Utp και να μην σου αφηνουν λιγο περιθωριο.ειναι να βαρας το κεφαλι σου στον τοιχο και να τους λες.ρε αφηστε ενα μετρο παραπανω .δεν κοστιζει.οπως και σε πριζακια τηλεφωνικα.απο πισω τα καλωδια οριακα τεντωμενα και μετα απο κανα κοψε ραψε να θελει επεκταση.
harris78 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 δυσκολευει πολυ με τα κινητα ομως που θα πρεπει να τους βαλεις στατικη Ip.σε σταθερα Pc πες οκ κανεις δουλεια αλλα σε κινητα ειναι λιγο δυσκολο ειδικα αμα αλλαζεις δικτυα.αν το εχεις πχ το λαπτοπ ή το κινητο μονο για το σπιτι μια χαρα.καποιος το ειχε γραψει πιο παλια οτι παιζει ετσι αλλα δεν το θυμομουν.ωραια λυση και αυτη απλα λιγο δυσκολη αμα χρειαζεται να αλλαζεις ip.δεν θα γινοταν να μπει καμια στατικη στον αποκωδικοποιητη και τα υπολοιπα να ειναι με dhcp.δηλαδη το αναποδο απο αυτο που εχεις κανει?δεν ξερω αν γινεται για αυτο ρωταω. Δυστυχώς δεν γίνεται. Δεν επιτρέπει ο ΟΤΕ τουλάχιστον καμία πρόσβαση στον αποκωδικοποιητή και αλλαγή ρυθμίσεων, αλλά ούτε και στο ρουτερ σε ότι αφορά το IPTV...
poulinos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δυστυχώς δεν γίνεται. Δεν επιτρέπει ο ΟΤΕ τουλάχιστον καμία πρόσβαση στον αποκωδικοποιητή και αλλαγή ρυθμίσεων, αλλά ούτε και στο ρουτερ σε ότι αφορά το IPTV... στο ρουτερ απο οτι θυμαμαι μπορεις να πειραξεις νομιζω το pvc του Iptv.εκτος αν χρειαζεται να μπεις σαν admin για να το πειραξεις.αλλα μεσα στο ρουτερ τι να πειραξεις?τον dhcp της stb?και μετα ?αν δεν εχεις προσβαση στον αποκωδικοποιητη οπως λες δεν γινεται κατι.δεν θα παρει ποτε ip.κατι αλλο δεν μπορω να σκεφτω να κανεις με τα pvc.
divido Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 επισης ναι ποσο εκνευριστικο ειναι σε εγκαταστασεις να ζητας καλωδια Utp και να μην σου αφηνουν λιγο περιθωριο.ειναι να βαρας το κεφαλι σου στον τοιχο και να τους λες.ρε αφηστε ενα μετρο παραπανω .δεν κοστιζει.οπως και σε πριζακια τηλεφωνικα.απο πισω τα καλωδια οριακα τεντωμενα και μετα απο κανα κοψε ραψε να θελει επεκταση. Είναι απίστευτο όντως - δεν μου έχει αφήσει ούτε ένα εκατοστό - τσίμα τσίμα είναι...
poulinos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Είναι απίστευτο όντως - δεν μου έχει αφήσει ούτε ένα εκατοστό - τσίμα τσίμα είναι... τοτε αυτο που ειπε ο jkoukos.Θα βαλεις μουφες.εκτος αν θες να το τερματισεις σε πριζακι για πιο ομορφα και μετα απο εκει να φτιαξεις ενα patch cord με 2 rj45 απο την αλλη πλευρα.για να μην εχεις μουφες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα