Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τη coolermaster την έχουν σταματήσει γενικά εδώ και μερικά χρόνια

κάποτε είχαν σαν κύρια/βασική "προεπιλογή" τα chieftec (πριν βάλουν μόνο τα turbox και για ξεκάρφωμα σαν μόνη επιπλέον επιλογή τα corsair )

τότε ακόμα και αν έπαιρνες φθηνό ή ετοιματζίδικό pc είχες βρε παιδί μου κάποια ποιότητα, πλέον ακόμα και να τα σκάσεις χοντρά σε ετοιματζίδικο θα σου βάλουν τούβλο-x

το ίδιο ισχύει και για εξωτερικά τροφοδοτικά σε λάπτοπ, κάποτε είχαν κάποιες καλές μαρκές για αντικατάσταση του παλιού σου αν σου καιγόταν, τώρα μόνο τα δικά τους 

Δεν φταιει το Πλαισιο που ο αλλος θελει να δωσει τα λιγοτερα χρηματα για αγορα τροφοδοτικου για να παρει την υπερτουμπανη καρτα. Και το λεω γιατι πχ το εχω δει και σε παλια topics να δινει ο αλλος 30ευρω για τροφοδοτικο και 350ευρω για καρτα γραφικων.

Επισης εχω δει και πιτσιρικια να εχουν παρει ετοιμο Pc με i7 3770 και Gtx 650 του 1000ρικου για να παιζει Lol.Ουτε εκει του φταιει το Πλαισιο που θελει και να δωσει 1000ευρω για Pc για Lol,ουτε που αγορασε ετοιμο Pc Και οχι κομματι κομματι απο το ιδιο καταστημα. Αλλωστε και καλα τροφοδοτικα να εβαζε μεσα στα ετοιμα Pc,οπως και στα αλλα καταστηματα,η αγορα δεν αξιζει γιατι παντα ειναι αρκετα ακριβοτερα.

Η 970 δεν ειναι και καμια καρτα που τραβαει πολυ ρευμα,αρα μπορει να κοιταξει και σε ενα καλο τροφοδοτικο του 50ευρω πχ Xfx 550 με 5χρονια εγγυηση,δεν ειναι δα και το υπερποσο να δωσεις για τροφοδοτικο.

ναι σωστά όλα αυτά που λές αλλά όπως λέω και παραπάνω κάποτε αυτό το "φθηνό" ήταν chieftec που ήταν απλά οκ, δεν το έλεγες επικίνδυνο τουλάχιστον και για τους περισσότερους ήταν παραπάνω από καλό

τώρα παίρνεις πράγματα άγνωστης ποιότητας για τα οποία δε ξερείς τίποτα 

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ειχα παει πριν ενα χρονο με φιλο στο πλαισιο για να του στησουμε υπολογιστη (επρεπε να ειναι απο το πλαισιο λογω μιας επιταγης που ειχε) και ο πωλητης μονο που δεν πλακωθηκε μαζι μου γιατι ηταν ετοιμος (χωρις καν να μας ρωτησει) να βαλει ειναι 600αρι turbo-x τροφοδοτικο στο συστημα που ειχα διαλεξει για τον φιλο μου. Εγω του ειπα οτι δεν τον θελουμε και βλεποντας οτι το Πλαισιο δεν ειχε κανενα βολικο τροφοδοτικο στην λιστα (δηλαδη 500αρι σε καλη τιμη και αξιοπιστο) προτεινα στον φιλο μου να παραγγειλουμε τον υπολογιστη που μαζεψαμε και να παμε σε αλλο καταστημα για το τροφοδοτικο, και τοτε αρχισε ο πωλητης να μου λεει βλακιες για το πως αυτος εχει τελειωσει πληροφορικη και το πως το turbo-x τροφοδοτικο που εχει ο ιδιος εδω και 2 χρονια ακομα δεν του εχει χαλασει. Ελεεινα πραγματα δηλαδη (τελικα αγορασαμε τροφοδοτικο απο e-shop εμεις).

Δημοσ.

Εγω δεν το έκανα πάντως λόγο οικονομίας απλα πιστεύω πως δεν θα εχω κάποιο πρόβλημα. Τωρα βέβαια αμα πιο μετα αλλάξω κατι άλλο η περάσουν κάποια χρόνια θα αλλάξω και το τροφοδοτικό. Απλα πιστεύω πως ειναι ένα μέτριο τροφοδοτικό που δεν θα μου δημιουργήσει πρόβλημα. Πάντως μεχρι τωρα παει καλα.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του forum.

Τελικά αξίζει κάποιος να πάει σε ddr4 η όχι ακόμα...;

Χρήση μόνο για gaming και Photoshop.

Sent from my iPad using Insomnia

Για να πάει κανείς σε ddr4 αυτή την στιγμή πρέπει να περάσει σε 2011-3 πλατφόρμα. Για να πάει κανείς σε 2011-3 πλατφόρμα σήμερα θα πρέπει να κάνει απόλυτα εξειδικευμένα πράγματα (cpu rendering κ.λπ.), με προγράμματα δηλαδή που αξιοποιούν τους 6-8 και παραπάνω (αν μιλάμε για Xeon) πυρήνες των επεξεργαστών του socket, και να έχει χρήμα να χαλάσει και να μη τον πειράζει. Αξίζει; Ναι, αν είσαι επαγγελματίας που βγάζεις αρκετά λεφτά από το 3d visualization ή άλλες παρόμοιες εργασίες επεξεργασίας εικόνας, video κ.λπ. και για σένα είναι επένδυση που θα σου επιστρέψει χρήματα, go for it. Και όχι 5820Κ κ.λπ. Απ' ευθείας σε 5960Χ (8c/16t) ή σε Xeon E5 με ακόμα παραπάνω πυρήνες. 

Αν μιλάμε όμως για photoshop (ερασιτεχνικά) και gaming μια τέτοια επιλογή είναι το απόλυτο πέταμα χρημάτων. Ακόμα και η παλιότερη 2011 πλατφόρμα υπερτερούσε μόνο σε multi gpu στησίματα και μεγάλες αναλύσεις (4Κ) και όχι από πλευράς fps τόσο, όσο από πλευράς σταθερότητας στην απόδοση. Άρα και εκεί δεν άξιζε, εκτός αν είσαι ο λεφτάς που θέλεις το καλύτερο pc του χωριού.

Για single gpu gaming rigs και προγράμματα όπως το PS αλλά και πολλά άλλα η καλύτερη επιλογή αυτήν την στιγμή που μιλάμε (αν δεν υπάρχει περιορισμός χρημάτων) είναι ένας 4790Κ που σαν σύστημα συνολικά είναι πολύ φθηνότερο (μισή τιμή) από ένα 2011-3. Ο 4790Κ είναι ο επεξεργαστής με την μεγαλύτερη per core απόδοση αυτή την στιγμή, και σε ό,τι χρησιμοποιεί μέχρι 4 πυρήνες είναι μακράν μπροστά από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί. Και ας μη ξεχνάμε, ότι τα περισσότερα προγράμματα επεξεργασίας έχουν εντολές/λειτουργίες single threaded.

Με περιορισμένο budget, ένας i5 στην μισή περίπου τιμή και πάλι super είναι. 

Όσο για τις ταχύτητες των ddr4 νομίζω ότι παίζεται το απόλυτο παιχνίδι marketing αυτή την στιγμή. Οτιδήποτε πάνω από 2133-2400ΜΗz που είναι τα default για αυτό το socket, είναι εντελώς άχρηστο σε πραγματική απόδοση, πολύ περισσότερο δε αν το εξετάσει κανείς ως προς το vfm. Λες και ήταν οι μνήμες το bottleneck στα συστήματα αυτά...

Δημοσ.

Καλημέρα φίλε μου Pnick.

Επειδή έχω ακριβώς την ίδια άποψη με εσένα απλά δεν το είχα ψάξει τόσο πολύ ήθελα να ρωτήσω κι εδώ μήπως μου διέφευγε κάτι . .

Εγώ έχω έναν Intel Core i5 -3570K άρα θα κάτσω στα αβγά μου . .

Δημοσ.

Για να πάει κανείς σε ddr4 αυτή την στιγμή πρέπει να περάσει σε 2011-3 πλατφόρμα. Για να πάει κανείς σε 2011-3 πλατφόρμα σήμερα θα πρέπει να κάνει απόλυτα εξειδικευμένα πράγματα (cpu rendering κ.λπ.), με προγράμματα δηλαδή που αξιοποιούν τους 6-8 και παραπάνω (αν μιλάμε για Xeon) πυρήνες των επεξεργαστών του socket, και να έχει χρήμα να χαλάσει και να μη τον πειράζει. Αξίζει; Ναι, αν είσαι επαγγελματίας που βγάζεις αρκετά λεφτά από το 3d visualization ή άλλες παρόμοιες εργασίες επεξεργασίας εικόνας, video κ.λπ. και για σένα είναι επένδυση που θα σου επιστρέψει χρήματα, go for it. Και όχι 5820Κ κ.λπ. Απ' ευθείας σε 5960Χ (8c/16t) ή σε Xeon E5 με ακόμα παραπάνω πυρήνες. 

Αν μιλάμε όμως για photoshop (ερασιτεχνικά) και gaming μια τέτοια επιλογή είναι το απόλυτο πέταμα χρημάτων. Ακόμα και η παλιότερη 2011 πλατφόρμα υπερτερούσε μόνο σε multi gpu στησίματα και μεγάλες αναλύσεις (4Κ) και όχι από πλευράς fps τόσο, όσο από πλευράς σταθερότητας στην απόδοση. Άρα και εκεί δεν άξιζε, εκτός αν είσαι ο λεφτάς που θέλεις το καλύτερο pc του χωριού.

Για single gpu gaming rigs και προγράμματα όπως το PS αλλά και πολλά άλλα η καλύτερη επιλογή αυτήν την στιγμή που μιλάμε (αν δεν υπάρχει περιορισμός χρημάτων) είναι ένας 4790Κ που σαν σύστημα συνολικά είναι πολύ φθηνότερο (μισή τιμή) από ένα 2011-3. Ο 4790Κ είναι ο επεξεργαστής με την μεγαλύτερη per core απόδοση αυτή την στιγμή, και σε ό,τι χρησιμοποιεί μέχρι 4 πυρήνες είναι μακράν μπροστά από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί. Και ας μη ξεχνάμε, ότι τα περισσότερα προγράμματα επεξεργασίας έχουν εντολές/λειτουργίες single threaded.

Με περιορισμένο budget, ένας i5 στην μισή περίπου τιμή και πάλι super είναι. 

Όσο για τις ταχύτητες των ddr4 νομίζω ότι παίζεται το απόλυτο παιχνίδι marketing αυτή την στιγμή. Οτιδήποτε πάνω από 2133-2400ΜΗz που είναι τα default για αυτό το socket, είναι εντελώς άχρηστο σε πραγματική απόδοση, πολύ περισσότερο δε αν το εξετάσει κανείς ως προς το vfm. Λες και ήταν οι μνήμες το bottleneck στα συστήματα αυτά...

οι ddr4 που είναι όντως πανάκριβες ακόμα καθώς και οι ελάφρώς (έως αρκετά)  ακριβότερες μητρικές είναι το μόνο "πρόβλημα" για να μην πάρει κάποιος τώρα 6core i7 με 360€

όταν ξεπεραστεί το θέμα με τις μνήμες κυρίως δε θα τίθεται θέμα

και ο 4πυρηνος i7 άλλωστε είναι για πολλούς λόγους πέταμα χρημάτων και μάλιστα αν μιλάμε για gaming ή απλό home user

ο 6πυρηνος μπορεί να είναι ακριβός αλλά θα αντέξει χρόνια. όχι ότι θα έχεις πρόβλημα και με τον i7, αλλά αν θες το κάτι παραπάνω που μελλοντικά θα είναι και εκμεταλλεύσιμο όπως και να χει για μενα δε θα ήταν λάθος να επενδύσεις στη high end πλατφόρμα

εγώ προσωπικά κάτι τέτοιο θα έστηνα αν ήταν να τα σκάσω, αν και θα προτιμούσα έναν 6core i5 σε mainstream πλατφόρμα αν και κάτι τέτοιο το βλέπω να αργεί

4πύρηνο i7 πάντως δε θα έπαιρνα για κανένα λόγο 

• Like 1
Δημοσ.

οι ddr4 που είναι όντως πανάκριβες ακόμα καθώς και οι ελάφρώς (έως αρκετά)  ακριβότερες μητρικές είναι το μόνο "πρόβλημα" για να μην πάρει κάποιος τώρα 6core i7 με 360€

όταν ξεπεραστεί το θέμα με τις μνήμες κυρίως δε θα τίθεται θέμα

και ο 4πυρηνος i7 άλλωστε είναι για πολλούς λόγους πέταμα χρημάτων και μάλιστα αν μιλάμε για gaming ή απλό home user

ο 6πυρηνος μπορεί να είναι ακριβός αλλά θα αντέξει χρόνια. όχι ότι θα έχεις πρόβλημα και με τον i7, αλλά αν θες το κάτι παραπάνω που μελλοντικά θα είναι και εκμεταλλεύσιμο όπως και να χει για μενα δε θα ήταν λάθος να επενδύσεις στη high end πλατφόρμα

εγώ προσωπικά κάτι τέτοιο θα έστηνα αν ήταν να τα σκάσω, αν και θα προτιμούσα έναν 6core i5 σε mainstream πλατφόρμα αν και κάτι τέτοιο το βλέπω να αργεί

Διαφωνώ με την όλη λογική, αλλά δεν πειράζει. Αυτό με τους πολλούς πυρήνες το ακούμε/διαβάζουμε χρόνια τώρα, και τελικά πρόκειται για έναν μύθο. Τα περισσότερα προγράμματα ακόμα και τώρα ωφελούνται περισσότερο από την single thread απόδοση, ακόμα και αυτά πόυ υποτίθεται ότι αξιοποιούν περισσότερους πυρήνες. Το scaling είναι άθλιο. Μόνο όσοι τρέχουν προγράμματα επεξεργασίας και κάνουν εξαγωγή αρχείων post-production (εικόνα, βίντεο, ήχος, animation και γενικώς κάθε είδος rendering) έχει νόημα να κυνηγούν πολλούς πυρήνες/νήματα. Εκεί τα βγάζουν τα λεφτά τους.

Για έναν μέσο χρήστη ακόμα και οι 4 πυρήνες είναι υπερβολικοί ίσως (εδώ συμφωνώ), αλλά τον 4790Κ τον ανέφερα όχι γιατί έχει 4, αλλά γιατί έχει τους πιό δυνατούς αυτή την στιγμή. Για την Ελληνική αγορά (εν μέσω κρίσης) είναι "ακριβός". Για το εξωτερικό, και γενικά μιλώντας, είναι εξαιρετικό vfm, και τον προτιμούν ακόμα και επαγγελματίες του rendering (υπολείπεται λίγο από τους αρκετά ακριβότερους 6πύρηνους του 2011 στο rendering, είναι μπροστά όμως σχεδόν σε κάθε καθημερινή εργασία).

Και η δήλωση ότι ο "6πυρηνος μπορεί να είναι ακριβός αλλά θα αντέξει χρόνια" θεωρώ ότι δεν έχει βάση. Όταν ο 4790Κ θα αρχίσει να είναι λίγος, τότε σίγουρα και ο σημερινός 6πύρηνος θα έχει φάει τα ψωμιά του, μόνο που θα τον έχει πληρώσει κανείς "χρυσόν"...

Καλημέρα φίλε μου Pnick.

Επειδή έχω ακριβώς την ίδια άποψη με εσένα απλά δεν το είχα ψάξει τόσο πολύ ήθελα να ρωτήσω κι εδώ μήπως μου διέφευγε κάτι . .

Εγώ έχω έναν Intel Core i5 -3570K άρα θα κάτσω στα αβγά μου . .

Με αυτό το σύστημα, ναι. Να κάτσεις..  :-D Είσαι μια χαρά για αρκετό καιρό ακόμα, αν μιλάμε για gaming, αλλά και γενικώς. Μόνο αν κάνεις κάτι ειδικότερο/βαρύτερο κοιτάς σε κάτι με Hyper Threading.

• Like 1
Δημοσ.

θεωρω πως εισαι λαθος στην σκεψη σου. και αν βαλουμε στην εξισωση ποσο φτηνα μπορεις να βρεις μεταχειρισμενους i7 και σε δευτερη φαση το ΟC στα Κ μοντελα τοτε εισαι εκτος θεματος. Δεν εχει νοημα να αγορασει καποιος 6πυρηνο τωρα κανενα .Παιρνεις εναν mainstream επεξεργαστη τωρα και οταν τα 6πυρηνα γινουν της μοδας , παιρνεις τοτε εναν που θα ειναι πιο φτηνος

. Για πολλους και ο απλος 4πυρηνος ι7 ειναι υπερβολη.  χωρια οτι ενας 6πυρηνος των 400+ευρω ειναι περιπου ιδιος σε δυναμη με εναν OCed τετραπυρηνο μεταχειρισμενο των 150-160 ευρω και αυτο μονο σε multithreaded περιβαλλον. σε single thread ειμαι σιγουρος οτι ενας 2600Κ @4.8 θα σκιζει οποιοδηποτε 6πυρηνο @ stock 

• Like 1
Δημοσ.

Διαφωνώ με την όλη λογική, αλλά δεν πειράζει. Αυτό με τους πολλούς πυρήνες το ακούμε/διαβάζουμε χρόνια τώρα, και τελικά πρόκειται για έναν μύθο. Τα περισσότερα προγράμματα ακόμα και τώρα ωφελούνται περισσότερο από την single thread απόδοση, ακόμα και αυτά πόυ υποτίθεται ότι αξιοποιούν περισσότερους πυρήνες...........

ναι πολύ ωραία αυτά που λες μόνο που ξεχνάς κάτι..

ο υπολογιστής σου δεν κάνει ΕΝΑ πράγμα τη φορά, κάνει ΠΟΛΛΑ παράλληλα οπότε έτσι κι αλλιώς αξιοποιείται η δύναμη

με τη σειρά μου σου απαντώ ότι τα ίδια άκουγα κι εγώ όταν βγήκαν οι core 2, τα ίδια άκουγα όταν βγήκαν οι quad τα ίδια ακούω και τώρα

το αποτέλεσμα ποιο είναι; ότι πήρα 4πυρηνο και τον έχω 5 χρόνια και άμα θέλω τον κρατάω κι άλλο γιατί πολύ απλά ήταν futureproof

καθημερινά άλλωστε δουλεύω και σε 4πυρηνο και σε 2πυρηνο (μάλιστα ο i3 μου είναι και δυο γενιές πιο μπροστά από τον i5 μου ) και ο 4πυρηνος είναι πολύ πολύ πιο γρήγορος ακόμα και αν υπολείπεται σε διάφορα πράγματα η πλατφόρμα του σε σχέση με πιο σύγχρονες

με έναν 6core σήμερα έχεις τουλάχιστον 50% επιπλέον raw power σε σχέση με έναν αντίστοιχο quad

δε θα χάσεις ούτε σε single, ούτε σε multi , ούτε και στα χρήματα που πλέον κάνει μόνο ο επεξεργαστής.

θα δώσεις πολλά λεφτά για ddr4 που όντως συμφωνώ ότι δεν αξίζει (για αυτό και δεν παίρνω... ακόμα) και ίσως και κάποια παραπάνω λεφτά σε μητρική αλλά έτσι κι αλλιώς δε θα έχτιζες οποιονδήποτε i7 σε μητρική των 80€

θεωρω πως εισαι λαθος στην σκεψη σου. και αν βαλουμε στην εξισωση ποσο φτηνα μπορεις να βρεις μεταχειρισμενους i7 και σε δευτερη φαση το ΟC στα Κ μοντελα τοτε εισαι εκτος θεματος. Δεν εχει νοημα να αγορασει καποιος 6πυρηνο τωρα κανενα .Παιρνεις εναν mainstream επεξεργαστη τωρα και οταν τα 6πυρηνα γινουν της μοδας , παιρνεις τοτε εναν που θα ειναι πιο φτηνος

. Για πολλους και ο απλος 4πυρηνος ι7 ειναι υπερβολη.  χωρια οτι ενας 6πυρηνος των 400+ευρω ειναι περιπου ιδιος σε δυναμη με εναν OCed τετραπυρηνο μεταχειρισμενο των 150-160 ευρω και αυτο μονο σε multithreaded περιβαλλον. σε single thread ειμαι σιγουρος οτι ενας 2600Κ @4.8 θα σκιζει οποιοδηποτε 6πυρηνο @ stock 

δεν αναφέρομαι σε μεταχειρισμένα, μιλάω για pc από την αρχή..

αυτή τη στιγμή λοιπόν αυτός μετράει πολύ περισσότερο σαν αγορά από αυτόν

παίρνεις "πιο πολύ επεξεργαστή για τα λεφτά σου"

τα παρελκόμενα (μητρικές, μνήμες)  είναι ένα θέμα ναι ναι και πάλι  ναι!!! αλλά καλύτερα να περιμένεις να πέσουν κι αυτά παρά να δώσεις 350€ να πάρεις quad i7 σήμερα.

Δημοσ.

Μήπως απλά να βάλω άλλα 8gb από την ram που έχω κι είμαι εντάξει ή κι αυτό δεν χρειάζεται και τόσο . . .;

Μήπως απλά να βάλω άλλα 8gb από την ram που έχω κι είμαι εντάξει ή κι αυτό δεν χρειάζεται και τόσο . . .;

Υ.γ. Και άντε να τις βρεις τώρα τις ίδιες . . . .

Δημοσ.

Υ.γ. Και άντε να τις βρεις τώρα τις ίδιες . . . .

Αν είναι για gaming μόνο δεν χρειάζεσαι πάνω από 8gb. Οπότε, μην ανησυχείς.

ο υπολογιστής σου δεν κάνει ΕΝΑ πράγμα τη φορά, κάνει ΠΟΛΛΑ παράλληλα οπότε έτσι κι αλλιώς αξιοποιείται η δύναμη

με τη σειρά μου σου απαντώ ότι τα ίδια άκουγα κι εγώ όταν βγήκαν οι core 2, τα ίδια άκουγα όταν βγήκαν οι quad τα ίδια ακούω και τώρα

το αποτέλεσμα ποιο είναι; ότι πήρα 4πυρηνο και τον έχω 5 χρόνια και άμα θέλω τον κρατάω κι άλλο γιατί πολύ απλά ήταν futureproof

καθημερινά άλλωστε δουλεύω και σε 4πυρηνο και σε 2πυρηνο (μάλιστα ο i3 μου είναι και δυο γενιές πιο μπροστά από τον i5 μου ) και ο 4πυρηνος είναι πολύ πολύ πιο γρήγορος ακόμα και αν υπολείπεται σε διάφορα πράγματα η πλατφόρμα του σε σχέση με πιο σύγχρονες

με έναν 6core σήμερα έχεις τουλάχιστον 50% επιπλέον raw power σε σχέση με έναν αντίστοιχο quad

δε θα χάσεις ούτε σε single, ούτε σε multi , ούτε και στα χρήματα που πλέον κάνει μόνο ο επεξεργαστής.

θα δώσεις πολλά λεφτά για ddr4 που όντως συμφωνώ ότι δεν αξίζει (για αυτό και δεν παίρνω... ακόμα) και ίσως και κάποια παραπάνω λεφτά σε μητρική αλλά έτσι κι αλλιώς δε θα έχτιζες οποιονδήποτε i7 σε μητρική των 80€

τα παρελκόμενα (μητρικές, μνήμες)  είναι ένα θέμα ναι ναι και πάλι  ναι!!! αλλά καλύτερα να περιμένεις να πέσουν κι αυτά παρά να δώσεις 350€ να πάρεις quad i7 σήμερα.

Στο πολύ γενικό πήγε το 4πύρηνος ή 6πύρηνος. Μιλάμε για συγκεκριμένους επεξεργαστές αυτή την στιγμή. Όσο δε για την δήλωση που έχω τονίσει με bold, σηκώνει πολλή συζήτηση. Δεν συμφωνώ γενικώς. Ο 5820Κ είναι καλύτερη επιλογή για συγκεκριμένες δουλειές μόνο, και είπα παραπάνω ποιές είναι αυτές. Υπερέχει μόνο όπου αξιοποιούνται πλήρως όλοι οι πυρήνες, δηλαδή σε μετρημένες στα δάκτυλα εφαρμογές και βασικά στο rendering (ούτε καν κατά τον σχεδιασμό ή την προεργασία αρχείων). Σε οτιδήποτε άλλο ο 4790Κ είναι μπροστά γιατί έχει per core αρκετά μεγαλύτερη απόδοση. Απλά πράγματα. Ουκ εν τω πολλώ το εύ.

• Like 3
Δημοσ.

Με λιγα λογια αυτο.

Δημοσ.

Βαλε ομως στην εξισωση καποια πραγματα:

1. Οι quad i7 ειναι πολυ δυνατοτεροι απο οτι χρειαζεται ο μεσος χρηστης {ειμαι power-πιο-power-user-πεθαινεις και αν ειμαι ενταξει με τον 2600Κ @ 4.6 που εινια ισος περιπου με αυτον που εχω στην δουλεια παρεπιπτοντως 3930Κ 6core στοκ} δεν ξερω τι πρεπει να κανει καποιος που να θελει κατι πιο δυνατο

2. Οι εξαπυρηνοι δεν ειναι 50% πιο γρηγοροι ακομη και σε multithreaded εφαρμογες ,αλλα το πολυ 25-30% γιατι τρεχουν πιο αργα σε χαμηλοτερες συχνοτητες.Οι περισσοτερες εφαρμογες θα αγαπησουν 1 γρηγορο πυρηνα εναν πιο "αργο" , εκτος απο πολυ βαριες παραλληλες διεργασιες που δεν θα τις βρεις καθε μερα εκτος αν δουλευεις σε συγκεκριμενους τομεις. 

3. 4πυρηνους βρισκεις μτχ 6πυρηνους οχι . Επισης το συστημα που θα στησεις γυρω γυρω απο το 2011 θα ειναι πολυ ακριβοτερο.

4. Εννοειται οτι ειναι ωραιο να εισαι οσο πιο futureproof γινεται και λοιπες ιστοριες αλλα αν δεν βαλεις το vfm μεσα δεν εχει νοημα. Προτιμω ενα καλουτσικο πακετο μητρικη-μνημες-CPU τωρα και ενα αντιστοιχο καλουτσικο σε 2-3 χρονια με αντικατασταση  παρα ενα πανακριβο τωρα και αντικατασταση σε 5-6 χρονια 

πχ  i7 -4XXX 300 € + μητρικη 120+μνημες 80 500 ευρω

τα πουλας σε 2 χρονια 250 και βαζεις αλλα 250 και παιρνεις παλι το καλυτερο mid/high range πακετο της εποχης

τα κρατας 2-3 χρονια και με 500 ευρω εχεις αξιοπρεπες και βαλε πισι συνεχεια  

βαζεις και λιγο OC στην σουπα και εισαι αρχοντας 

ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΤΟ zizanio.de εχει τον ι7-2600 στα 140 ευρω καινουργιο...με μεταφορικα!

• Like 2
Δημοσ.

Βαλε ομως στην εξισωση καποια πραγματα:

1. Οι quad i7 ειναι πολυ δυνατοτεροι απο οτι χρειαζεται ο μεσος χρηστης {ειμαι power-πιο-power-user-πεθαινεις και αν ειμαι ενταξει με τον 2600Κ @ 4.6 που εινια ισος περιπου με αυτον που εχω στην δουλεια παρεπιπτοντως 3930Κ 6core στοκ} δεν ξερω τι πρεπει να κανει καποιος που να θελει κατι πιο δυνατο

2. Οι εξαπυρηνοι δεν ειναι 50% πιο γρηγοροι ακομη και σε multithreaded εφαρμογες ,αλλα το πολυ 25-30% γιατι τρεχουν πιο αργα σε χαμηλοτερες συχνοτητες.Οι περισσοτερες εφαρμογες θα αγαπησουν 1 γρηγορο πυρηνα εναν πιο "αργο" , εκτος απο πολυ βαριες παραλληλες διεργασιες που δεν θα τις βρεις καθε μερα εκτος αν δουλευεις σε συγκεκριμενους τομεις. 

3. 4πυρηνους βρισκεις μτχ 6πυρηνους οχι . Επισης το συστημα που θα στησεις γυρω γυρω απο το 2011 θα ειναι πολυ ακριβοτερο.

4. Εννοειται οτι ειναι ωραιο να εισαι οσο πιο futureproof γινεται και λοιπες ιστοριες αλλα αν δεν βαλεις το vfm μεσα δεν εχει νοημα. Προτιμω ενα καλουτσικο πακετο μητρικη-μνημες-CPU τωρα και ενα αντιστοιχο καλουτσικο σε 2-3 χρονια με αντικατασταση  παρα ενα πανακριβο τωρα και αντικατασταση σε 5-6 χρονια 

πχ  i7 -4XXX 300 € + μητρικη 120+μνημες 80 500 ευρω

τα πουλας σε 2 χρονια 250 και βαζεις αλλα 250 και παιρνεις παλι το καλυτερο mid/high range πακετο της εποχης

τα κρατας 2-3 χρονια και με 500 ευρω εχεις αξιοπρεπες και βαλε πισι συνεχεια  

βαζεις και λιγο OC στην σουπα και εισαι αρχοντας 

ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΤΟ zizanio.de εχει τον ι7-2600 στα 140 ευρω καινουργιο...με μεταφορικα!

Ο i7 3930k ειναι το πιο κλασσικο παραδειγμα αυτου που ελεγε ο Qsis.Ενα υποτιθεται futureproof 6Πυρηνος.Και αυτος που τον αγορασε τοτε στα 550ευρω,και δεν ειδε καποια αξιοποιηση στα παιχνιδια,και βγηκε ο επομενος i7 4--- και μετα βγηκαν οι τωρινοι 6πυρηνοι στα 350ευρω

Οσοι πηγανε με την παραπανω λογικη του Qsis,οχι οτι δεν ειναι καλος ο i7 3930k,αλλα κλαψανε τα λεφτα τους και ειδα αρκετους σε αγγελιες στα 250 με 280ευρω.

Κατα τα αλλα συμφωνω με το παραπανω.

Δημοσ.

Σε οτιδήποτε άλλο ο 4790Κ είναι μπροστά γιατί έχει per core αρκετά μεγαλύτερη απόδοση. Απλά πράγματα. Ουκ εν τω πολλώ το εύ.

Με overclock λύνεται πανευκολα αυτό. Για 24/7 ρυθμίσεις εκτιμώ ότι θα φτάνουν και οι δύο σε ίδια συχνότητα

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...