GIORGARAS Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2003 Γεια σας, θα ήθελα κάποιος να μου πει ή να μου δώσει links για σελίδες που λένε ποια προγράμματα πρέπει να έχω αρχικά ώστε να είμαι ίντερνετ και να μπορεί να μπει κάποιος σε μια σελίδα που θα έχω στον υπολογιστή μου και να πάρει στοιχεία απο την βάση που θα έχω στον υπολογιστή μου ή αν γίνεται να μπει μεσω mysql και να βρει ό,τι στοιχεία θέλει από την βάση και επίσης αν γίνεται να πέρνει στοιχεία απο μια βάση δεδομένων που ένα μέρος της είναι σε ένα υπολογιστή και το υπόλοιπο σε άλλον. Ξέρω ότι είναι πολλά τουλάχιστον έχει κανένας κανά link η tutorial?Ευχαριστώ πολύ!!
mkst Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2003 Καλυτερα να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος. Με το προγραμματακι αυτο http://www.mysql.com/products/mysqlcc/index.html μπορεις να συνδεεσε σε μια βαση δεδομενων (mysql) βαζοντας το Ip:port του server και το user/pass του χρηστη που εχει access. Ο server xreiazete να τρεχει μονο τον mysql server (και οχι καποιον web server). Με τον τροπο αυτον ο χρηστης ΔΕΝ θα μπαινει απο τον browser αλλα μεσω του προγραμματος. An θελεις να εχει προσβαση μεσω browser και να παρουσιαζεις τα δεδομενα με καποιο συγκεκριμενο format, θα πρεπει να τρεχεις καποιον web server (ie apache,IIS,tomcat) και καποια scripting γλωσσα (php,asp,perl) ή java.
random Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2003 όπως σου απάντησε ο mkst, σωστά. Υποθέτω οτι πριν σκεφτείς τα της βασης και webserver, εχεις υπόψη σου τους δυκτιακούς περιορισμούς. αν ναι, sorry... dont read more.. δηλ. κανονικά σε μια ιντερνετικη εφαρμογή, δεν γνωρίζεις πότε θα σου ζητήσει δεδομενα ο χρήστης, αρα πρεπει να είσαι συνεχώς online. Εκτος αν θα εξυπηρετεις πολύ ειδικό κοινό (φίλους/πελάτες) που θα μπορεί να σε κανει τηλεφωνο/sms πριν μπεί οπότε, αν είσαι σε σπίτι, πρέπει να έχεις DSL, ενω αν εισαι σε εταιρεία, πρέπει να μην είσαι πισω απο firewall/proxy, ή να σου ανοίξει δική σου "πορτα" ο net admin.
GIORGARAS Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2003 Γεια σας πρώτα απ'όλα ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει που μπορώ να βρω ένα tutorial για εγκατάσταση apache και php? Βασικά με ενδιαφέρει το configuration για να παίζει η php στον apache γιατί apache έχω στο μηχάνημα όπως και php. Το λειτουργικό είναι red hat 9. Αλλά τις οδηγίες να τις έχει δοκιμάσει κάποιος γιατί έχω βρει πολλές αλλά και πάλι έχω προβλήματα.Λέει ότι ο apache δεν έχει DSO support κάνω ό,τι χρειάζεται αλλά και πάλι τίποτα στην τελική όλα δείχνουν να δουλεύουν αλλά όταν στήνω php σελίδα που θα καταχωρεί σε μια βάση δεν το κάνει, έβαλα την εντολή phpinfo που και καλά δείχνει τι apache και mysql έχω στο μηχάνημα και δείχνει κενή σελίδα. Εγώ σπουδάζω μαθηματικός αλλά έχω επιλογής μάθημα βάσεις δεδομένων με απαιτητικό καθηγητή. Δεν είναι εργασία αυτό γιατί δεν θα φτάσουμε τόσο βαθιά στο μάθημα αλλά είπε ψάξτε το απλώς και μου μπήκε το μικρόβιο… Θέλω να το κάνω για δοκιμή και θα ξέρω πότε είναι οι άλλοι μέσα αλλά προς το παρόν με ενδιαφέρει να δουλεύει χωρίς ιντερνετ αφού το modem μου (Lucent soft modem AMR) μάλλον δεν δουλεύει με το red hat.
random Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2003 http://gr2.php.net/manual/en/install.linux.php http://gr2.php.net/manual/en/install.apache.php στο php documentation να διαβάζεις και τα User Contributed Notes κάτω απο κάθε άρθρο, γιατι πολλοί χρήστες βρήσκουν λάθη στο επίσημο doc, και δίνουν διορθώσεις, (πχ. το config apache2/php5/Win έχει λαθος στις οδηγίες, και απο κατω ενας χρηστης δινει το σωστο) απο περιεργεια: αφου εχεις soft modem, να υποθεσω οτι εχεις και windows? μηπως dual boot? γιατι δεν δοκιμαζεις apach+php se win, το setup ειναι πανευκολο.
GIORGARAS Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2003 euxaristo file tha to psakso to thema, nai exo kai windows xp, giati den dokimazo se windows? giati peiramatizomai kai mou exei kolisei na ta kano ola auta sto linux. den ksero linux, mia vdomada ta exo balei alla thelo na matho...euxaristo gia tin boitheia...
GIORGARAS Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2003 τελικά τα κατάφερα με τις οδηγίες από το site http://www.blazonry.com/scripting/install_apache.php εφτιαξα και μια απλή σελίδα να διαβάζει μια βάση, προχωράει σιγά-σιγά. Ευχαριστώ για την βοήθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.